Ухвала
від 25.06.2013 по справі 5026/1521/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

25 червня 2013 року Справа № 04/5026/1521/2012

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді Гури І.І., при секретарі судового засідання Мирошниченко Б.В., за участю представника ініціюючого кредитора - Кириченка В.А. за довіреністю, ліквідатора банкрута - Вінника С.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Черкаси у приміщенні суду заяву Управління Пенсійного фонду України в м. Каневі та Канівському районі про визнання кредитором банкрута у справі за заявою публічного акціонерного товариства "Райффайзен Банк Аваль" в особі Черкаської обласної дирекції, м. Черкаси до приватного підприємства "Канівська транспортно-експедиційна компанія "КАТРЕК" , м. Канів Черкаської області про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 12 жовтня 2012 року порушено провадження у справі про банкрутство приватного підприємства "Канівська транспортно-експедиційна компанія "КАТРЕК".

Постановою суду від 28 березня 2013 року визнано приватне підприємство "Канівська транспортно-експедиційна компанія "КАТРЕК" банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців, призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Вінника Сергія Васильовича.

29 травня 2013 року до суду надійшла заява від Управління Пенсійного фонду України в м. Каневі та Канівському районі про визнання кредитором банкрута, у якій він просить суд включити його до реєстру вимог кредиторів банкрута із сумою заборгованості 13 163,86 грн. та визнати поточні вимоги.

05 червня 2013 року до суду надійшов відзив ліквідатора банкрута на заяву Управління пенсійного фонду України в м. Каневі та Канівському районі, у якому ліквідатор повідомив, що розглянув вказану заяву, вимоги поточного кредитора визнає: 13163,86 грн. - 2 черга.

Ухвалою суду від 13 червня 2013 року дану заяву призначено до розгляду у судове засідання на 25 червня 2013 року, викликано у судове засідання: ліквідатора банкрута, УПФУ в м. Каневі та Канівському районі та комітет кредиторів.

До комітету кредиторів згідно протоколу № 1 зборів кредиторів входять: ЧОД ПАТ "Райффайзен банк "АВАЛЬ", ПАТ "Банк Національний кредит", ФОП Сліпченко С.А.

ПАТ "Банк Національний кредит" та ФОП Сліпченко С.А. представників у судове засідання не направили, не повідомивши про причини, хоча були належним чином повідомлені судом про дату та час судового засідання, що підтверджується повідмленнями про вручення поштового відправлення уповноваженому Банка 17.06.2013, Сліпченко 17.06.2013.

Управління Пенсійного фонду України в м. Каневі та Канівському районі представника у судове засідання не направило, не повідомивши про причини, суд повідомляв Управління про розгляд його заяви у даному судовому засіданні шляхом направлення ухвали суду простим листом.

У судовому засіданні:

- ліквідатор банкрута визнав заявлені поточні вимоги УПФУ в м. Каневі та Канівському районі;

- представник ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" не заперечив щодо визнання вимог Управління Пенсійного фонду до банкрута.

Суд дослідивши матеріали справи, заслухавши думку учасників процесу, вважає можливим розгляд заяви Управління пенсійного фонду України про визнання кредитором банкрута у даному судовому засіданні без участі представника Управління та інших учасників процесу за наявними матеріалами справи.

Суд, розглянувши заяву УПФУ в м. Каневі та Канівському районі про визнання кредитором банкрута, виходить з наступного.

Згідно абз. 9 ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції від 19.01.2013 зі змінами, з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Оголошення про визнання приватного підприємства "Канівська транспортно-експедиційна компанія "КАТРЕК" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури було опубліковано в газеті "Голос України" № 72 (5572) від 13.04.2013 року.

Заявлені вимоги Управління Пенсійного фонду України в м. Каневі та Канівському районі є поточними, обґрунтованими, підтверджуються наданими заявником доказами і підлягають визнанню у повному обсязі; дані вимоги заявлені у період строку, встановленого ст. 38 вказаного Закону. Оскільки у справі здійснюється процедура ліквідації банкрута вимоги заявника підлягають визнанню у процедурі ліквідації і включенню до реєстру вимог кредиторів. Керуючись абз. 9 ст. 38 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції від 19.01.2013 зі змінами, суд -

УХВАЛИВ:

Визнати Управління Пенсійного фонду України в м. Каневі та Канівському районі поточним кредитором приватного підприємства "Канівська транспортно-експедиційна компанія "КАТРЕК" та включити його вимоги до реєстру вимог кредиторів на суму 13 163,86 грн. у другу чергу задоволення.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду

Суддя І.І. Гура

Дата ухвалення рішення25.06.2013
Оприлюднено26.06.2013
Номер документу32041053
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —5026/1521/2012

Ухвала від 25.06.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 28.03.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Постанова від 28.03.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 04.03.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 28.02.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 15.01.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 14.12.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 20.11.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 12.10.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні