Ухвала
від 28.03.2013 по справі 5026/1521/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

28 березня 2013 року Справа № 04/5026/1521/2012

Господарський суд Черкаської області в складі головуючого судді - Гури І.І., при секретарі - Мирошниченко Б.В., за участю: розпорядника майна боржника - Вінника С.В., представника боржника - Потієнко Т.М. за довіреністю, представника ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" - Котенко С.В. за довіреністю, розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні господарського суду Черкаської області у м. Черкаси клопотання розпорядника майна боржника про затвердження оплати послуг у справі за заявою публічного акціонерного товариства "Райффайзен Банк Аваль" в особі Черкаської обласної дирекції, м. Черкаси до приватного підприємства "Канівська транспортно-експедиційна компанія "КАТРЕК" , м. Канів Черкаської області про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

22 березня до суду надійшло клопотання від розпорядника майна боржника з доданими протоколами зборів кредиторів та зборів комітету кредиторів, у якому він, посилаючись на п. 4, 10, 12, 13 ст. 3-1, ст. 16 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" просить суд затвердити йому оплату послуг в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання покладених на нього обов'язків ліквідатора, відповідно до чинного законодавства України, за рахунок коштів боржника. Клопотання мотивоване тим, що ухвалою суду від 12.10.2012 року його призначено розпорядником майна боржника; 22.03.2013 року відбулись збори комітету кредиторів боржника, на яких згідно п. 3 комітетом кредиторів встановлена оплата послуг арбітражного керуючого в розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно з часу виконання своїх обов'язків - 12.10.2012 року.

Ухвалою суду від 22 березня 2013 року, зокрема: призначено до розгляду у судове засідання на 28 березня 2013 року клопотання розпорядника майна боржника про затвердження оплати послуг; викликано у судове засідання розпорядника майна боржника, представників комітету кредиторів.

Сліпченко С.А. у судове засідання не з'явилась, не повідомивши причини, хоча була належним чином повідомлена про дату та час судового засідання шляхом направлення рекомендованим листом ухвали суду.

До початку судового засідання до суду надійшло клопотання від представника ПАТ "Банк Національний Кредит" про розгляд справи у судовому засіданні, що призначене на 28.03.2013 року, без участі представника даного кредитора у зв'язку з неможливістю прибути у судове засідання.

У судовому засіданні:

- розпорядник майна боржника підтримав подане ним клопотання, вказав, що дане питання розглядалося на зборах комітету кредиторів, по ньому прийнято рішення, послався на ч. 12 ст. 3-1 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", просив встановити оплату його послуг відповідно до ст. 3-1 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції від 04.11.2012 року; вказав, що у ініціюючого кредитора є заставний актив, ліквідатор перерахує за погодженням з ініціюючим кредитором певні кошти після реалізації цих активів боржника як оплату своїх послуг; пояснив, що подальшу оплату його послуг вже як ліквідатора банкрута просить здійснювати згідно ч. 12 ст. 3-1 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції від 04.11.2012 року;

- представник ініціюючого кредитора не заперечив проти задоволення даного клопотання розпорядника майна з розміром оплати його послуг, який зазначений у клопотанні; погодився з тим, що згідно ст. 3-1 вказаного Закону оплата послуг арбітражного керуючого за період з дня винесення судом ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство і до дня першого засідання комітету кредиторів, на якому встановлюється розмір оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого, здійснюється кредитором, за заявою якого порушено справу, однак ініціюючий кредитор погодив з арбітражним керуючим у справі, що оплата його послуг буде здійснена за рахунок коштів боржника, вказав, що ініціюючий кредитор буде здійснювати оплату послуг арбітражного керуючого за вказаний період, однак за рахунок з реалізації активів боржника;

- представник боржника щодо клопотання розпорядника майна боржника послався на розсуд суду.

Суд, розглянувши клопотання розпорядника майна боржника про затвердження оплати послуг, виходить з наступного.

Ухвалою суду від 12 жовтня 2012 року порушено провадження у справі про банкрутство боржника, введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Вінника Сергія Васильовича.

Згідно ч. 4.ст. 3-1 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий має право, зокрема: - отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Законом; -залучати для забезпечення виконання своїх повноважень на договірних засадах інших осіб та спеціалізовані організації з оплатою їх діяльності за рахунок боржника, якщо інше не встановлено цим Законом чи угодою з кредиторами.

Згідно ч. 14 ст. 3-1 оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Згідно протоколу № 1 зборів комітету кредиторів боржника від 22 березня 2013 року, вирішили встановити оплату послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) Вінник С.В. в розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно з часу виконання своїх обов'язків.

Керуючись ст. 3-1 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції від 04.11.2012 року, ст. 4-1 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання розпорядника майна боржника Вінника С.В.

Затвердити оплату послуг арбітражного керуючого Вінника Сергія Васильовича в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання покладених на нього обов'язків з часу виконання своїх обов'язків, а саме: з 12 жовтня 2012 року.

Суддя І.І. Гура

Дата ухвалення рішення28.03.2013
Оприлюднено01.04.2013
Номер документу30293502
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —5026/1521/2012

Ухвала від 25.06.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 28.03.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Постанова від 28.03.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 04.03.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 28.02.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 15.01.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 14.12.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 20.11.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 12.10.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні