Постанова
від 28.03.2013 по справі 5026/1521/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

"28" березня 2013 р. Справа № 5026/1521/2012

Господарський суд Черкаської області в складі головуючого судді - Гури І.І., при секретарі - Мирошниченко Б.В., за участю: розпорядника майна боржника - Вінника С.В., представника боржника - Потієнко Т.М. за довіреністю, представника ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" - Котенко С.В. за довіреністю, розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні господарського суду Черкаської області у м. Черкаси клопотання голови комітету кредиторів про ведення ліквідаційної процедури у справі за заявою публічного акціонерного товариства "Райффайзен Банк Аваль" в особі Черкаської обласної дирекції, м. Черкаси до приватного підприємства "Канівська транспортно-експедиційна компанія "КАТРЕК" , м. Канів Черкаської області про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

22 березня до суду надійшло клопотання від голови комітету кредиторів про введення ліквідаційної процедури з доданим протоколом зборів комітету кредиторів. Клопотання мотивоване тим, що 22.03.2013 року відбулось засідання комітету кредиторів боржника, на якому було вирішено звернутись до суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Вінника С.В.; задоволення вимог кредиторів даного підприємства можливе лише під час введення ліквідаційної процедури.

Ухвалою суду від 22 березня 2013 року, зокрема: клопотання комітету кредиторів про введення ліквідаційної процедури призначено до розгляду на 28 березня 2013 року; викликано у судове засідання розпорядника майна банкрута, представників комітету кредиторів.

Фізична-особа підприємець Сліпченко С.А. у судове засідання не з'явилась, не повідомивши причини, хоча була належним чином судом повідомлена про дату та час судового засідання шляхом направлення ухвали суду рекомендованим листом.

До початку судового засідання до суду надійшли такі документи:

- заява арбітражного керуючого Вінника С.В. з додатками про згоду на призначення арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) у справі;

- клопотання представника ПАТ "Банк Національний кредит" про розгляд справи без участі представника даного кредитора у зв'язку з неможливістю прибути в судове засідання, яке призначене на 28.03.2013 року.

У судовому засіданні:

- представник ініціюючого кредитора (голови комітету кредиторів) підтримав подане клопотання з підстав, викладених у ньому;

- розпорядник майна боржника підтримав дане клопотання, вказав. що дане питання детально було розглянуте на зборах комітету кредиторів, загальна заборгованість значна, майнових активів немає, погашення вимог можливе лише у ліквідаційній процедурі, іншого шляху немає;

- представник боржника підтримав дане клопотання, вказав, що боржник був присутній на зборах комітету кредиторів;

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення учасників процесу, суд вважає, що подане клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно прикінцевих та перехідних положень ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції від 19.01.2013 року положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарським судом під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Згідно ст. 27 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів зобов'язані прийняти одне з таких рішень:

- схвалити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і затвердження плану санації;

- відхилити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації;

- подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі його неподання боржником;

- подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури;

- подати до господарського суду клопотання про укладення мирової угоди.

У підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника та на підставі рішення зборів кредиторів приймає одне з таких судових рішень:

- ухвалу про введення процедури санації та затвердження плану санації у разі схвалення плану санації боржника зборами кредиторів та погодження його забезпеченими кредиторами в порядку, встановленому статтею 30 цього Закону;

- ухвалу про введення процедури санації та зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі відхилення плану санації боржника зборами кредиторів або неподання його боржником;

- постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури;

- ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство;

- ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду в межах граничного строку, визначеного цим Законом.

Згідно ст. 114 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом. Під час призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) господарський суд не пов'язаний з кандидатурами арбітражних керуючих, запропонованими комітетом кредиторів, та має право призначити арбітражного керуючого самостійно.

Факт наявності заборгованості боржника перед кредиторами підтверджено поданими суду доказами та не спростовано боржником.

Боржник неспроможний задовольнити вимоги кредиторів за рахунок свого майна та коштів, інакше, як із застосуванням процедури ліквідації.

Можливих санаторів боржника не виявлено.

Відповідно до протоколу зборів комітету кредиторів боржника № 1 від 22 березня 2013 року прийнято рішення зобов'язати голову зборів комітет кредиторів подати до суду клопотання про введення ліквідаційної процедури та визнання боржника банкрутом та клопотання про призначення на посаду ліквідатора банкрута ліцензованого арбітражного керуючого Вінника С.В.

Суд, приймаючи до уваги вище перераховане, вважає за необхідне на підставі ст. 37 Закону визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Вінника С.В.

При цьому суд враховує, що боржник на даний час не може відновити свою платоспроможність, а задовольнити вимоги кредиторів можливо лише за умови відкриття ліквідаційної процедури.

Згідно зі ст. 1 Закону банкрутство - визнана господарським судом неспроможность боржника відновити свою платоспроможність за допомогою процедур санації та мирової угоди і погасити встановлені у порядку, визначеному цим Законом, грошові вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедур.

Суд вважає за необхідне зазначити, що введення процедури ліквідації та кандидатура ліквідатора були запропоновані суду комітетом кредиторів, а тому суд вважає подане клопотання про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором Вінника С.В. обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

Наслідки визнання боржника банкрутом визначені ст. 38 Закону, повноваження ліквідатора ст.41 Закону.

Керуючись ст. ст. 1, 26, 27, 37, 38, 40, 114 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції від 19.01.2013 року, ст. 4-1 ГПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1.Визнати приватне підприємство "Канівська транспортно-експедиційна компанія "КАТРЕК" (Черкаська область, м. Канів, вул. Кошового, 2, ідентифікаційний код 35974774) банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців.

2. Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Вінника Сергія Васильовича (ліцензія серії АВ № 600579, видана 13.12.2011 року; місце проживання: м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького, буд. 10, кв. 15).

Ліквідатору банкрута:

опублікувати відомості про визнання боржника банкрутом у офіційних друкованих органах та направити суду друковане видання з таким оголошенням;

вжити заходів до виявлення і витребування документації і майна банкрута; кожні два місяці надавати суду інформацію про хід ліквідаційної процедури з наданням відповідних доказів, що підтверджують цю інформацію;

не пізніше 12 місяців з дня винесення цієї постанови подати суду повний звіт про проведення ліквідаційної процедури (із зазначенням дій, фактів, доказів), а також у разі її завершення - ліквідаційний баланс.

3. Скасувати арешт на майно та кошти на рахунках боржника та інші заборони на майно боржника, накладені ухвалою суду від 12 жовтня 2012 року, чи будь-які інші обмеження щодо розпорядження майном цього боржника.

Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, а також повноваження власника (власників) майна банкрута. Посадовим особам банкрута, протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора, передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору.

Копію постанови направити банкруту, ліквідатору банкрута, комітету кредиторів, Головному управлінню юстиції в Черкаській області, Канівській РДА (державному реєстратору), Відділ ДВС Канівського міськрайонного управління юстиції.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду.

Суддя І.І. Гура

Дата ухвалення рішення28.03.2013
Оприлюднено01.04.2013
Номер документу30277349
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5026/1521/2012

Ухвала від 25.06.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 28.03.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Постанова від 28.03.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 04.03.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 28.02.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 15.01.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 14.12.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 20.11.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 12.10.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні