Ухвала
від 21.03.2013 по справі 812/2788/13-а
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

21 березня 2013 року Справа № 812/2788/13-а

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Твердохліб Р.С., перевіривши матеріали справи за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма «Стен» до державної податкової інспекції в Артемівському районі м. Луганська Луганської області ДПС про визнання протиправним та скасування наказу від 20 березня 2013 року № 178, -

ВСТАНОВИВ:

21 березня 2013 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма «Стен» до державної податкової інспекції в Артемівському районі м. Луганська Луганської області ДПС про визнання протиправним та скасування наказу від 20 березня 2013 року № 178.

Відповідно до ч.2 ст.107 КАС України суддя відкриває провадження в адміністративній справі не інакше як на підставі заяви, поданої і оформленої в порядку, встановленому статтею 106 КАС України. Адміністративний позов підсудний Луганському окружному адміністративному суду.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст.ст.105, 106 КАС України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі не вбачається, тому вважаю за можливе відкрити провадження у цій справі.

Відповідно до ст. 110 КАС України суд до судового розгляду адміністративної справи вживає заходи для всебічного та об'єктивного розгляду і вирішення справи. З цією метою суд може витребувати документи та інші матеріали.

Одночасно з позовом від позивача надійшло клопотання про забезпечення адміністративного позову.

Відповідно до ст.118 КАС України суд розглядає клопотання про забезпечення адміністративного позову не пізніше наступного дня після його отримання в судовому засіданні з повідомленням осіб, які беруть участь у справі.

За подання до адміністративного суду заяви про забезпечення доказів або позову підпунктом 7 пункту 3 частини 2 статті 4 Закону України від 08 липня 2011 року № 3674-VI «Про судовий збір» встановлена ставка судового збору у розмірі 0,1 розміру мінімальної заробітної плати.

З огляду на розмір мінімальної заробітної плати з 01 січня 2013 року, встановленої статтею 8 Закону України від 06 грудня 2012 року № 5515-VI «Про Державний бюджет України на 2013 рік», за подання до адміністративного суду у 2013 році заяви про забезпечення доказів або позову встановлена ставка судового збору у розмірі 114,70 грн.

В порушення вимог статті 4 Закону України від 08 липня 2011 року № 3674-VI «Про судовий збір» товариством з обмеженою відповідальністю «Фірма «Стен» до клопотання про забезпечення позову не додано документа про сплату судового збору.

Внаслідок того, що до клопотання товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма «Стен» про забезпечення адміністративного позову не додано документа про сплату судового збору, клопотання про забезпечення адміністративного позову шляхом зупинення дії оскаржуваного наказу та заборони проведення документальної позапланової невиїзної перевірки підлягає залишенню без руху.

Керуючись ст. 107, 110, 117, 118 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма «Стен» до державної податкової інспекції в Артемівському районі м. Луганська Луганської області ДПС про визнання протиправним та скасування наказу від 20 березня 2013 року № 178.

Призначити справу до розгляду у судове засідання на 03 квітня 2013 року о 16 год. 00 хв. у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: м. Луганськ, вул. Поштова, 1.

Позивачу - у судове засідання надати оригінали документів, які додані до позовної заяви в копіях - для огляду в судовому засіданні.

Зобов'язати відповідача надати у судове засідання, у разі заперечення проти позову, письмовий відзив на позовну заяву, а також всі матеріали, що були взяті ним до уваги при прийнятті оскаржуваного наказу, надати в матеріали справи докази направлення та отримання позивачем наказу від 20 березня 2013 року № 178, запиту про надання пояснень та їх документального підтвердження від 13 лютого 2013 року № 2032/10/22-200, документи, які надіслані на адресу відповідача, як додатки до відповіді від 25 березня 2013 року № 2-02 на запит від 13 лютого 2013 року № 2032/10/22-200.

Клопотання про забезпечення адміністративного позову товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма «Стен» шляхом зупинення дії оскаржуваного наказу та заборони проведення документальної позапланової невиїзної перевірки, - залишити без руху.

Запропонувати позивачу усунути недоліки клопотання про забезпечення адміністративного позову у п'ятиденний строк з дня одержання ухвали про залишення клопотання без руху, шляхом надання документу про сплату судового збору за подання клопотання про забезпечення адміністративного позову відповідно до ставок, встановлених підпунктом 7 пункту 3 частини 2 статті 4 Закону України від 08 липня 2011 року № 3674-VI «Про судовий збір».

Судове засідання буде проведено одноособово суддею Луганського окружного адміністративного суду Твердохлібом Р.С.

Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі надіслати сторонам з інформацією про їхні процесуальні права та обов'язки.

Відповідачу разом з ухвалою про відкриття провадження у справі надіслати копію адміністративного позову з доданими до неї документами.

Ухвала в частині відкриття провадження у справі оскарженню не підлягає та набирає чинності з моменту винесення.

Ухвала в частині залишення клопотання про забезпечення позову у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 КАС України, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що ухвала суду не набрала законної сили.

СуддяР.С. Твердохліб

Дата ухвалення рішення21.03.2013
Оприлюднено28.03.2013
Номер документу30119239
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/2788/13-а

Ухвала від 04.06.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Ястребова Л.В.

Ухвала від 04.06.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Ястребова Л.В.

Ухвала від 24.05.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Ястребова Л.В.

Постанова від 16.04.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Р.С. Твердохліб

Ухвала від 21.03.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Р.С. Твердохліб

Ухвала від 22.03.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Р.С. Твердохліб

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні