Ухвала
від 14.03.2013 по справі 18/3/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул.Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

14.03.2013 Справа № 18/3/12

По заяві Управління Пенсійного фонду України в м. Лубнах та Лубенському районі, м. Лубни

до відкритого акціонерного товариства «Полтаваелектро», м. Полтава

про визнання банкрутом

Суддя Іванко Лідія Андріївна

Представники:

ліквідатор: арбітражний керуючий Телешун Ю.В.

Розглядається заява Управління Пенсійного фонду України в м. Лубнах та Лубенському районі про визнання банкрутом відкритого акціонерного товариства «Полтаваелектро», м.Полтава згідно ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ліквідатор направив суду клопотання, в якому просить зобов"язати Лубенську міську раду в порядку, встановленому законодавством, прийняти в комунальну власність територіальної громади гуртожиток, що знаходиться на балансі підприємства-банкрута.

Представник Лубенської міської ради в судове засідання не з"явився, про причини неявки не проінформував, хоча про дату, час, місце розгляду справи був повідомлений належним чином (підтверджується розпискою в поштовому повідомленні).

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення ліквідатора, встановив:

постановою господарського суду від 16.02.2012 року ВАТ "Полтаваелектро", м.Полтава визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру. Ліквідатором призначено арбітражного керуючого Телешуна Ю.В. з наданням йому повноважень відповідно до положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

В ході здійснення ліквідаційної процедури, ліквідатором виявлено гуртожиток, що обліковується на балансі підприємства-банкрута, знаходиться за адресою: Полтавська область, м.Лубни, вул.Радянська, 216.

Матеріалами справи підтверджується, що 19.07.2012 року, 21.08.2012 року, 01.11.2012 року ліквідатором направлялись листи (вих.№ 427, 500, 576 відповідно, додаються) Лубенському міському голові з проханням вирішити питання щодо прийому на баланс міської ради зазначеного гуртожитку.

У відповідь на звернення ліквідатора, надійшов лист виконавчого комітету Лубенської міської ради (вих.№ 1-8/4102 від 09.11.2012 року, додається) в якому зазначено, що для вирішення питання про прийняття до комунальної власності гуртожитку, що знаходиться за адресою: м.Лубни, вул.Радянська, 216, необхідно надати документи, що посвідчують право власності на дану будівлю та технічну документацію, оскільки це є обов"язковою умовою передачі об"єктів житлового фонду відповідно до Положення про порядок передачі в комунальну власність загальнодержавного житлового фонду, що перебував у повному господарському віданні або оперативному управління підприємств, установ та організацій.

Зазначені обставини унеможливлюють завершення ліквідаційної процедури ВАТ "Полтаваелектро", а тому, за даних обставин, ліквідатор звернувся до суду з клопотанням, в якому просить суд зобов"язати Лубенську міську раду прийняти до комунальної власності територіальної громади будівлю гуртожитку, що знаходиться на балансі підприємства-банкрута.

При цьому, в заяленому клопотанні ліквідатор зазначив, що правоустановчі документи на гуртожиток, як і інша документація банкрута йому не передавались.

Як вбачається, справу про банкрутство ВАТ "Полтаваелектро" порушено за спрощеною процедурою, у відповідності до ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Матеріалами справи підтверджується відсутність боржника за юридичною адресою. Зокрема, до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис № 1 про відсутність відкритого акціонерного товариства «Полтаваелектро» за місцезнаходженням (а.с. 26).

Заявлене ліквідатором клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав:

Провадження у справах про банкрутство регулюється Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

При цьому, Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" містить спеціальні норми, які мають пріоритет у застосуванні при розгляді справ про банкрутство щодо інших законодавчих актів України.

У відповідності до п.1 ст.26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"(надалі -Закон), усі види майнових активів банкрута, які належать йому на праві власності або повного господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури та виявлені в ході ліквідаційної процедури, включаються до складу ліквідаційної маси, за винятком об"єктів житлового фонду, в тому числі гуртожитків , дитячих дошкільних закладів та об"єктів комунальної інфраструктури, які в разі банкрутства підприємства передаються в порядку, встановленому законодавством, до комунальної власності відповідних територіальних громад без додаткових умов і фінансуються в установленому порядку.

На підставі вищевикладених норм Закону, зазначена будівля гуртожитку не може включатися до складу ліквідаційної маси банкрута та підлягає передачі до комунальної власності відповідної територіальної громади без додаткових умов.

Отже, вимога Лубенської міської ради щодо надання ліквідатором документів, які посвідчують право власності на гуртожиток за ВАТ "Полтаваелектро" безпідставна і протирічить нормам Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

На підставі матеріалів справи, з врахуванням викладеного та керуючись ст. 24, 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд,

У Х В А Л И В :

1. Клопотання ліквідатора задовольнити.

2. Зобов"язати Лубенську міську раду (м.Лубни, вул.Ярослава Мудрого, 33) прийняти до комунальної власності територіальної громади без додаткових умов будівлю гуртожитку, що знаходиться за адресою: 37500,Полтавська область, м.Лубни, вул.Радянська, 216.

3. Ліквідатору - передати за актом прийому-передачі Лубенській міській раді будівлю гуртожитку.Докази передачі надати суду.

4. Копію ухвали направити ліквідатору, Лубенській міській раді.

Суддя Іванко Л.А.

Дата ухвалення рішення14.03.2013
Оприлюднено25.03.2013
Номер документу30134972
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —18/3/12

Ухвала від 26.02.2013

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 12.02.2013

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 06.11.2012

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 17.02.2015

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 22.07.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Коваленко В.М.

Постанова від 01.06.2013

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Крестьянінов О.О.

Ухвала від 12.04.2013

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Бородіна Л.І.

Ухвала від 14.03.2013

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 26.02.2013

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 25.12.2012

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні