Ухвала
від 26.03.2013 по справі 15/178-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 15/178-б 26.03.13

За заявою Публічного акціонерного товариства "Артем-Банк"

до Споживчого кооперативу "Новий сад" (код ЄДРПОУ 33441795)

про визнання банкрутом

Суддя Хоменко М.Г.

Представники:

від заявника-Яранцева В.О.

від боржника-не з"явилися

ліквідатор-Кандаурова А.П.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про визнання боржника банкрутом, оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 21.12.2011 порушено провадження у справі № 15/178-б за особливостями, передбаченими ст.ст.3-14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

18.01.2012 Господарським судом міста Києва винесено ухвалу підготовчого засідання у справі № 15/178-б, якою визнано розмір вимог кредитора Публічного акціонерного товариства "Артем-Банк", який подав заяву про порушення справи про банкрутство Споживчого кооперативу "Новий сад", в сумі 16592750,03 грн, зобов'язано ініціюючого кредитора подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України (газета "Голос України") чи Кабінету Міністрів України (газета "Урядовий кур'єр") оголошення про порушення справи про банкрутство боржника, призначено у справі розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Зоріну Олену Валентинівну та призначено попереднє засіданні на 17.04.2012.

24.01.2012 до Господарського суду м.Києва надійшло клопотання ініціюючого кредитора про припинення повноважень розпорядика майна Споживчого кооперативу "Новий сад" арбітражного керуючого Зоріної Олени Валентинівни та призначення розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Кандаурову Анну Павлівну.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 15.02.2012 припинено повноваження розпорядника майна Споживчого кооперативу "Новий сад" арбітражного керуючого Зоріної Олени Валентинівни та призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Кандаурову Анну Павлівну.

17.04.2012 Господарським судом міста Києва винесено ухвалу попереднього засідання у справі № 15/178-б, якою затверджено реєстр вимог кредиторів боржника, та до якого включено на ступні вимоги: Публічного акціонерного товариства «Артем-Банк» на суму 16 592 750,03 грн.; Київського міського центру зайнятості на суму 475,46грн.; Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у місті Києві на суму 159,20грн.; Голосіївської міжрайонної виконавчої дирекції Київського міського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на суму 494,04грн. Також даною ухвалою відмовлено Управлінню Пенсійного фонду України у Голосіївському районі м. Києва у визнані кредитором Споживчого кооперативу «Новий сад» на суму 11650,42грн.

Ухвалою Київського апеляційного господарського суду від 22.05.2012 апеляційну скаргу Управління Пенсійного фонду України у Голосіївському районі м. Києва на ухвалу господарського суду м. Києва від 17.04.2012 у справі №15/178-б не прийнято до розгляду та повернуто скаржнику.

Матеріали справи направлено для розгляду до Господарського суду м. Києва.

До Господарського суду міста Києва надійшло клопотання розпорядника майна божника Споживчого кооперативу «Новий сад» арбітражого керуючого Кандаурової Анни Павлівни про припинення процедури розпорядження майном боржника та повноважень розпорядника майна боржника, визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Кандаурову Анну Павлівну. До даного клопотання додано Протокол №1 зборів кредиторів Споживчого кооперативу "Новий сад" від 27.04.2012 року, відповідно до якого комітетом кредиторів у складі Публічного акціонерного товариства "Артем -Банк" вирішено завершити процедуру розпорядження майном Споживчого кооперативу "Новий сад" та перейти до ліквідаційної процедури.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 12.06.2012 розгляд справи у судовому засіданні призначено на 26.06.2012.

Постановою Господарського суду м. Києва від 26.06.2012 Споживчий кооператив "Новий сад" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Кандаурову А.П.

10 січня 2013 до Господарського суду м.Києва надійшло клопотання ліквідатора Споживчого кооперативу "Новий сад" арбітражного керуючого Кандаурової А.П. щодо зобов"язання директора СК "Новий сад" Васильєва Ю.М. (03040, м. Київ, вул. Стельмаха,10-А) передати ліквідатору Кандауровій А.П. бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності підприємства-банкрута СК "Новий сад".

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 25.01.2013 задоволено клопотання ліквідатора Споживчого кооперативу "Новий сад" арбітражного керуючого Кандаурової А.П. та зобов"язано директора СК "Новий сад" Васильєва Ю.М. (03040, м.Київ вул. Стельмаха,10-А) передати ліквідатору Кандауровій А.П. бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності підприємства-банкрута СК "Новий сад".

До Господарського суду міста Києва надійшли звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Ухвалою Господарського суду м.Києва від 26.02.2013 призначено розгляд справи у судовому засіданні на 26.03.2013.

У судовому засіданні, що відбулось 26.03.2013, суд заслухав ліквідатора, який надав пояснення щодо вжитих ним заходів у ліквідаційній процедурі банкрута, а також розглянув звіт ліквідатора.

Як вбачається зі звіту ліквідатора, поданих ним суду документів та наданих пояснень, відповідно до вимог ч. 1 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором, з метою розшуку, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб, вжиття заходів щодо захисту майна боржника, здійснення нагляду та контролю за управлінням і розпорядженням майном боржника, забезпечення збереження та ефективного використання майнових активів та формування ліквідаційної маси було направлено запити до Комунального підприємства "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна", Державної авіаційної служби України, Державної служби інтелектуальної власності, Головного управління земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації, Київської регіональної митниці, Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Управління державної автомобільної інспекції ГУМВС України у м.Києві, Філії «Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг», Інспекції державного технічного нагляду, державної служби України з нагляду за забезпеченням безпеки авіації, Державної інспекції сільського господарства України, Державної архітектурно-будівельної інспекції України, Територіального управління Держгірпромнагляду України по Київській області та м.Києву, Державної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Києва, Головного управління статистики у м. Києві, банківських установ.

Згідно з даними ліквідаційного балансу підприємства загальна сума кредиторської заборгованості Споживчого кооперативу "Новий сад" становить 16593878,73грн. складається із визнаних грошових вимог: Публічного акціонерного товариства "Артем-Банк" у розмірі 16 592 750,03грн., Київського міського центру зайнятості у розмірі 475,46грн,Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Києві. Розмір виявленої та визнаної ліквідатором заборгованості перед вказаним кредитором відображено в реєстрі вимог кредиторів , затвердженого судом 17.04.2012 р.

Як вбачається зі звіту ліквідатора та даних ліквідаційного балансу, у Споживчого кооперативу "Новий сад" відсутні грошові кошти та майнові активи.

Також, слід зазначити, що наявними у матеріалах справи доказами, а саме: витягом з Державного реєстру обтяжень рухомого майна та Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, стверджується факт відсутності у підприємства-банкрута рухомого та нерухомого майна, яке обтяжене.

Судом встановлено, що у зв'язку з відсутністю коштів на рахунках банкрута та відсутністю у боржника будь-якого майна, тобто відсутністю ліквідаційної маси, визнана підприємством кредиторська заборгованість ліквідатором не погашалась.

Матеріалами справи підтверджується, що за час роботи призначеного судом у справі № 15/178-б ліквідатора банкрута скарг на його дії не надходило.

Відповідно до ч. 6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно з ч. 5 ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність майна у банкрута.

У ч. 2 ст. 32 вказаного Закону передбачено, що якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи -банкрута.

Господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, як це передбачено в п. 6 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у разі затвердження звіту ліквідатора в порядку ст. 32 даного Закону.

Розглянувши матеріали справи, звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута, а також дослідивши додані до звіту документи та заслухавши пояснення ліквідатора, судом встановлено, що для виявлення майнових активів боржника з метою задоволення вимог кредиторів ліквідатором виконані всі необхідні дії та покладені на нього Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язки, в зв'язку з чим суд вважає за необхідне затвердити поданий звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Споживчого кооперативу "Новий сад", а боржника, як юридичну особу - ліквідувати та припинити провадження у справі № 15/178-б.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 31, 32, 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора.

2. Затвердити ліквідаційний баланс станом на 15.02.2013.

3. Ліквідувати банкрута - Споживчий кооператив "Новий сад" ( юридична адреса:01001, м.Київ, вул. Лютеранська,7/10, оф.31; поштова адреса:03040, м.Київ, вул. Стельмаха,10-А, код ЄДРПОУ 33441795) як юридичну особу в зв'язку з банкрутством.

4. Київському міському управлінню статистики виключити банкрута - Споживчий кооператив "Новий сад" ( юридична адреса:01001, м. Київ, вул. Лютеранська,7/10, оф.31; поштова адреса:03040, м. Київ, вул. Стельмаха,10-А, код ЄДРПОУ 33441795), з державного реєстру підприємств та організацій України.

5. Державній податковій інспекції у Голосіївському районі м. Києва зняти банкрута з податкового обліку.

6. Державному реєстратору Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації провести державну реєстрацію припинення юридичної особи - банкрута Споживчого кооперативу "Новий сад" ( юридична адреса:01001, м. Київ, вул. Лютеранська,7/10, оф.31; поштова адреса:03040, м. Київ, вул. Стельмаха,10-А, код ЄДРПОУ 33441795) та внести про це запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

7. Обслуговуючим банкам боржника закрити рахунки Споживчого кооперативу "Новий сад" ( юридична адреса:01001, м. Київ, вул. Лютеранська,7/10, оф.31; поштова адреса:03040, м. Київ, вул. Стельмаха,10-А, код ЄДРПОУ 33441795).

8. Дію мораторію припинити.

9. Провадження у справі про банкрутство № 15/178-б припинити.

10. Копію ухвали направити заявнику, банкруту, ліквідатору, всім кредиторам, органу статистики, банку та Державному реєстратору за місцезнаходженням боржника для вчинення певних дій відповідно до ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" та повідомлення в визначений Законом строк про судове рішення щодо припинення юридичної особи органи статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування.

Суддя М.Г.Хоменко

Дата ухвалення рішення26.03.2013
Оприлюднено01.04.2013
Номер документу30300466
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —15/178-б

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 05.06.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 26.03.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 25.01.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Постанова від 27.11.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Погребняк В. Я.

Ухвала від 14.11.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Погребняк В. Я.

Постанова від 09.10.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Разіна Т.І.

Ухвала від 20.06.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Постанова від 26.06.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 12.06.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні