Ухвала
від 02.04.2013 по справі 18/187/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул. Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

02.04.2013 р. №18/187/12

Ліквідатором Дочірнього підприємства Полтавське спеціалізоване управління №38 Акціонерного товариства "Харківстальконструкція" Боровик Р.Л. подано клопотання (вхід. №3289д від 06.03.2013р.) про зобов'язання Полтавську міську раду прийняти у комунальну власність міста об'єкт комунальної інфраструктури житловий будинок (гуртожиток) за адресою: м. Полтава, вул. Матросова, 4, який не увійшов до статутного фонду ДП ПСУ №38 АТ "Харківстальконструкція" під час приватизації та знаходиться в управлінні регіонального відділення ФДМУ по Харківській області так як банкрут є дочірнім підприємством АТ "Харківстальконструкція" по справі № 18/187/12

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Монолітспецстрой", вул. Джанкойська, 76, м. Харків, 61045, код ЄДРПОУ 35349930

до Дочірнього підприємства Полтавське спеціалізоване управління №38 Акціонерного товариства "Харківстальконструкція", вул. Матросова, 4, м. Полтава, 36002, код ЄДРПОУ 05385482

про визнання банкрутом

Суддя Паламарчук В.В.

Представники сторін:

від кредиторів: Фесенко Ю.О., дов. №6133/9/10-123 від 01.06.2012р.

Люшняк О.А., дов. №46/08-11 від 03.01.2013 р.

від Полтавської міської ради: Ковтун Н.І. дов. від 02.01.2013р.

ліквідатор: Боровик Р.Л., арбітражний керуючий

Ліквідатором Дочірнього підприємства Полтавське спеціалізоване управління №38 Акціонерного товариства "Харківстальконструкція" Боровик Р.Л. подано клопотання (вхід. №3289д від 06.03.2013р.) про зобов'язання Полтавську міську раду прийняти у комунальну власність міста об'єкт комунальної інфраструктури житловий будинок (гуртожиток) за адресою: м. Полтава, вул. Матросова, 4, який не увійшов до статутного фонду ДП ПСУ №38 АТ "Харківстальконструкція" під час приватизації та знаходиться в управлінні регіонального відділення ФДМУ по Харківській області так як банкрут є дочірнім підприємством АТ "Харківстальконструкція".

У своєму відзиві (вхід. №4657 від 02.04.2013р.) на вказане клопотання ліквідатора Полтавська міська рада просить відхилити його, посилаючись на "Положення про порядок передачі в комунальну власність державного житлового фонду, що перебував у повному господарському віданні або в оперативному управлінні підприємств, установ та організацій".

Крім того, Полтавською міською радою подані клопотання:

- (вхід. №4655 від 02.04.2013р.) про залучення до участі у розгляді клопотання ліквідатора Боровик Р.Л. про зобов'язання Полтавську міську раду прийняти у комунальну власність міста об'єкт комунальної інфраструктури житловий будинок (гуртожиток) за адресою: м. Полтава, вул. Матросова, 4 - Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради;

- (вхід. №4656 від 02.04.2013р.) про залучення до участі у розгляді клопотання ліквідатора Боровик Р.Л. про зобов'язання Полтавську міську раду прийняти у комунальну власність міста об'єкт комунальної інфраструктури житловий будинок (гуртожиток) за адресою: м. Полтава, вул. Матросова, 4 - Фонд державного майна України по Полтавській області.

Стаття 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" не передбачає необхідності такого залучення, а тому клопотання Полтавської міської ради про залучення до участі у розгляді клопотання ліквідатора Боровик Р.Л- управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради та Фонду державного майна України по Полтавській області - не підлягає задоволенню.

Розглянувши матеріали справи №18/187/12 та клопотання ліквідатора Боровик Р.Л. (вхід. №3289д від 06.03.2013р.), заслухавши ліквідатора, представників кредиторів та представника Полтавської міської ради, суд встановив:

постановою господарського суду від 09.08.2012р. Дочірнє підприємство Полтавське спеціалізоване управління №38 Акціонерного товариства "Харківстальконструкція", визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Боровика Руслана Леонідовича.

Ліквідатором подано клопотання (вхід. №3289д від 06.03.2013р.) про зобов'язання Полтавську міську раду прийняти у комунальну власність міста об'єкт комунальної інфраструктури житловий будинок (гуртожиток) за адресою: м. Полтава, вул. Матросова, 4, який не увійшов до статутного фонду ДП ПСУ №38 АТ "Харківстальконструкція" під час приватизації та знаходиться в управлінні регіонального відділення ФДМУ по Харківській області так як банкрут є дочірнім підприємством АТ "Харківстальконструкція" відповідно до частини 1 ст. 42 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

В ході здійснення ліквідаційної процедури ліквідатором було виявлено майно, яке знаходиться на балансі банкрута, та не підлягає включенню до складу ліквідаційної маси, а саме: житловий будинок (гуртожиток) за адресою: м. Полтава, вул. Матросова, 4.

Ліквідатор банкрута Боровик Р.Л. листом № 11/7 від 24.09.2012р. направив заяву до виконавчого комітету Полтавської міської ради про створення комісії з прийняття та прийняти у комунальну власність міста Полтави без додаткових умов об'єкт житлового фонду (гуртожиток) за адресою: м. Полтава, вул. Матросова, 4, рік введення в експлуатацію 1972, що знаходиться на балансі ДП ПСУ-38 АТ "Харківстальконструкція", ЄДРПОУ 05385482.

Листом №01-17/07/2821 від 25.12.2012р. Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради відповіло ліквідатору, що відповідно до "Положення про порядок передачі в комунальну власність державного житлового фонду, що перебував у повному господарському віданні або в оперативному управлінні підприємств, установ та організацій", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.11.1995 року №891 для розгляду питань про можливість передачі відомчого гуртожитку в комунальну власність міста власнику необхідно надати до міської ради наступні документи:

- клопотання власника про гуртожитку в комунальну власність;

- технічну документацію на будинок;

- схеми розмежувань мереж водопостачання, каналізації, тепло забезпечення та електропостачання;

- розрахунки коштів, необхідних для проведення капітального ремонту будинку.

Крім цього, необхідно обстежити будинок разом із спеціалістами управління житлово-комунального господарства та визначити його технічний стан зі складанням акту обстеження.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14.05.1992 р. № 2343-ХІІ провадження у справах про банкрутство регулюється вищезазначеним Законом, господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

При цьому, названий Закон слід розглядати як законодавчий акт, що містить спеціальні норми, які мають пріоритет по відношенню до норм загальних щодо регулювання порядку провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до ч. 1 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції яка діяла до 19.01.2013р.) усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або повного господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури та виявлені в ході ліквідаційної процедури, включаються до складу ліквідаційної маси, за винятком об'єктів житлового фонду, в тому числі гуртожитків, дитячих дошкільних закладів та об'єктів комунальної інфраструктури, які в разі банкрутства підприємства передаються в порядку, встановленому законодавством, до комунальної власності відповідних територіальних громад без додаткових умов і фінансуються в установленому порядку.

Стаття 42 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції яка діє після 19.01.2013р.) передбачає, що усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури та виявлені в ході ліквідаційної процедури, включаються до складу ліквідаційної маси, за винятком об'єктів житлового фонду, в тому числі гуртожитків, дитячих дошкільних закладів та об'єктів комунальної інфраструктури, що належать юридичній особі - банкруту, які передаються в порядку, встановленому законодавством, до комунальної власності відповідних територіальних громад без додаткових умов і фінансуються в установленому порядку .

Суд встановив, що житловий будинок (гуртожиток) за адресою: м. Полтава, вул. Матросова, 4, обліковується на балансі банкрута - Дочірнього підприємства Полтавське спеціалізоване управління №38 Акціонерного товариства "Харківстальконструкція", відноситься до об'єктів житлового фонду, а тому, з огляду на приписи ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції яка діяла до 19.01.2013р.), ст. 42 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції яка діє після 19.01.2013р.) не може включатися до складу ліквідаційної маси банкрута та підлягає передачі до відповідної територіальної громади, без додаткових умов в порядку, встановленому чинним законодавством України.

В зв'язку з вищезазначеними обставинами заперечення Полтавської міської ради судом до уваги не приймаються.

На підставі вищевикладеного, клопотання ліквідатора Боровика Р.Л. (вхід. №3289д від 06.03.2013р.) про зобов'язання Полтавську міську раду прийняти у комунальну власність міста об'єкт комунальної інфраструктури житловий будинок (гуртожиток) за адресою: м. Полтава, вул. Матросова, 4, який не увійшов до статутного фонду ДП ПСУ №38 АТ "Харківстальконструкція" під час приватизації та знаходиться в управлінні регіонального відділення ФДМУ по Харківській області так як банкрут є дочірнім підприємством АТ "Харківстальконструкція" - підлягає задоволенню.

З врахуванням викладеного, керуючись ст. ст. 24, 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Клопотання ліквідатора Боровика Р.Л. (вхід. №3289д від 06.03.2013р.) про зобов'язання Полтавську міську раду прийняти у комунальну власність міста об'єкт комунальної інфраструктури житловий будинок (гуртожиток) за адресою: м. Полтава, вул. Матросова, 4, який не увійшов до статутного фонду ДП ПСУ №38 АТ "Харківстальконструкція" під час приватизації та знаходиться в управлінні регіонального відділення ФДМУ по Харківській області так як банкрут є дочірнім підприємством АТ "Харківстальконструкція" - підлягає задоволенню.

2. Зобов'язати Полтавську міську раду (вул. Жовтнева, 36, м. Полтава, 36000) прийняти до комунальної власності територіальної громади без додаткових умов житловий будинок (гуртожиток) за адресою: м. Полтава, вул. Матросова, 4, який не увійшов до статутного фонду ДП ПСУ №38 АТ "Харківстальконструкція" під час приватизації та знаходиться в управлінні регіонального відділення ФДМУ по Харківській області так як банкрут є дочірнім підприємством АТ "Харківстальконструкція".

3. Клопотання Полтавської міської ради (вхід. №4655 від 02.04.2013р.) про залучення до участі у розгляді клопотання Боровика Р.Л. про зобов'язання Полтавську міську раду прийняти у комунальну власність міста об'єкт комунальної інфраструктури житловий будинок (гуртожиток) за адресою: м. Полтава, вул. Матросова, 4, який не увійшов до статутного фонду ДП ПСУ №38 АТ "Харківстальконструкція" під час приватизації та знаходиться в управлінні регіонального відділення ФДМУ по Харківській області так як банкрут є дочірнім підприємством АТ "Харківстальконструкція" - Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради - не підлягає задоволенню.

4. Клопотання Полтавської міської ради (вхід. №4656 від 02.04.2013р.) про залучення до участі у розгляді клопотання Боровика Р.Л. про зобов'язання Полтавську міську раду прийняти у комунальну власність міста об'єкт комунальної інфраструктури житловий будинок (гуртожиток) за адресою: м. Полтава, вул. Матросова, 4, який не увійшов до статутного фонду ДП ПСУ №38 АТ "Харківстальконструкція" під час приватизації та знаходиться в управлінні регіонального відділення ФДМУ по Харківській області так як банкрут є дочірнім підприємством АТ "Харківстальконструкція" - Фонд державного майна України по Полтавській області - не підлягає задоволенню.

5. Копії ухвали направити комітету кредиторів, ліквідатору Боровику Р.Л., Полтавській міській раді (вул. Жовтнева, 36, м. Полтава, 36000).

Дана ухвала набирає чинності з дня її підписання - 02.04.2013 року, строк пред'явлення до виконання - до 02.04.2014 року

Суддя Паламарчук В.В.

СудГосподарський суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення02.04.2013
Оприлюднено05.04.2013
Номер документу30450116
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —18/187/12

Ухвала від 30.09.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

Постанова від 24.06.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 13.06.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 07.04.2014

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шевель О. В.

Постанова від 07.04.2014

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шевель О. В.

Ухвала від 18.02.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

Ухвала від 23.12.2013

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

Постанова від 19.11.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

Постанова від 19.11.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 01.11.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні