Постанова
від 23.04.2013 по справі 5024/1571/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78, 42-06-22, 32-11-36


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"23" квітня 2013 р. Справа № 5024/1571/2012

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пригуза П.Д., при секретарі Рубанику О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою: Закритого акціонерного товариства "Баско", ідентифікаційний код 22936624, вул. Червоноармійська, 38, м. Київ,

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "Каміон Сервіс", ідентифікаційний код 31542102, вул. Мелітопольська, 58, м. Каховка Херсонської області,

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредитора: Гуртовий С.А.. довіреність № 26 від 17.10.2012 р.;

від боржника: генеральний директор Писаренко А.В.;

розпорядник майна - арбітражний керуючий Сєрова О.Ю.;

в с т а н о в и в:

Провадження у справі про банкрутство ТОВ "Каміон Сервіс" порушено ухвалою господарського суду Херсонської області від 01.11.2012р. за заявою ЗАТ "Баско".

Ухвалою суду від 05.02.2013р. затверджено реєстр вимог кредиторів боржника, призначено підсумкове засідання для визначення фінансового стану боржника та подальшої процедури у справі.

В судовому засіданні головою комітету кредиторів підтримано рішення комітету кредиторів від 21.02.2013р. (том 2 а.с. 124), заявлено клопотання про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення арбітражного керуючого Сєрову Ольгу Юліанівну ліквідатором банкрута.

Розпорядником майна боржника Сєровою О.Ю. доведено учасникам провадження, що на підставі постанови Одеського апеляційного господарського суду від 13.03.2013 року до реєстру вимог включено додатково кредитора Каховську ОДПІ з вимогами в сумі 198270,51 грн. до третьої черги задоволення. Основні показники аналізу фінансового становища боржника вказують про наявність надкритичної неплатоспроможності та нездатності боржника відновити свою платоспроможність. Банкрутство боржника обумовлюється припиненням його господарської (підприємницької) діяльності, звільненням всього трудового колективу боржника, окрім його керівника (директора) тощо. Комітет кредиторів та розпорядник майна не вбачають можливості відновлення платоспроможності боржника або застосування щодо нього процедури мирової угоди.

Заслухавши розпорядника майна, представників учасників провадження, дослідивши матеріали справи суд прийшов до висновку про задоволення клопотання комітету кредиторів щодо визнання боржника банкрутом з наступних підстав.

Боржник є юридичною особою, здійснював підприємницьку діяльність, зареєстрований в ЄДР підприємців за ідентифікаційним кодом 31542102, адреса боржника - вул. Мелітопольська, 58, м. Каховка Херсонської області, отже, згідно до положень Закону про банкрутство є суб'єктом банкрутства.

За таких обставин суд вважає встановленим факт банкрутства боржника, оскільки боржник припинив свою підприємницьку діяльність, доходи не отримує, а задовольнити повністю чи частково визнані судом вимоги кредиторів можливо не інакше як через застосування ліквідаційної процедури та припинення зобов'язань (їх списання).

Питання щодо введення ліквідаційної процедури регулюються положеннями Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції від 22.12.2011 року, згідно п. 1-1 Прикінцевих та перехідних положень якого передбачено, що положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до п. 40 роз'яснень Вищого господарського суду України, наведених у інформаційному листі від 28.03.2013 № 01-06/606/2013 "Про Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VI) правові підстави прийняття постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури визначаються відповідно до раніше чинної редакції Закону, а правові наслідки введення ліквідації процедури - за його новою редакцією. У зв'язку з здійсненням переходу до застосування нової редакції Закону необхідно привести реєстр вимог кредиторів у відповідність до вимог статті 45 Закону в новій редакції і з урахуванням його вимог вирішити питання щодо переобрання представницьких органів кредиторів (зборів кредиторів та комітету кредиторів).

Банкрутством, відповідно до ст. 1 Закону є визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

У відповідності до ч. 4 ст. 4 Закону щодо боржника застосовуються такі судові процедури банкрутства: розпорядження майном боржника; мирова угода; санація (відновлення платоспроможності) боржника; ліквідація банкрута.

При наявності стану банкрутства боржника відповідно до ст. 22 Закону господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.

Як видно з матеріалів справи стосовно боржника не можна застосувати процедури санації та мирової угоди, оскільки майнові активи, матеріальні та трудові ресурси для продовження господарської діяльності і розрахунків з кредиторами - відсутні, отже, погашення вимог кредиторів можливе лише через застосування до боржника ліквідаційної процедури.

Наслідки визнання боржника банкрутом передбачені положеннями ст. 38 чинної редакції Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", зокрема, строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом; скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та, розпорядження його майном, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута. З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснюється офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до ч. 1 ст. 40 Закону у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

За таких обставин та правових підстав клопотання комітету кредиторів підлягає задоволенню.

Згідно ст. 114 Закону кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів.

Питання щодо призначення ліквідатора згідно ч. 1 ст. 40 Закону віднесено до компетенції господарського суду.

Для призначення ліквідатором у цій справі надійшла пропозиція комітету кредиторів про призначення арбітражного керуючого Сєрової О.Ю., яка виконувала обов'язки розпорядника майна. Сєрова О.Ю. заявила про свою готовність виконувати зазначені повноваження.

Керуючись ст. 22 раніше чинної редакції Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 37, 38, 40 чинної редакції Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 82, 84-85 ГПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

1. Клопотання комітету кредиторів задовольнити.

2. Визнати банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Каміон Сервіс", ідентифікаційний код 31542102, вул. Мелітопольська, 58, м. Каховка Херсонської області.

3. Відкрити ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців та призначити арбітражного керуючого Сєрову Ольгу Юліанівну ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Каміон Сервіс", ідентифікаційний код 31542102, вул. Мелітопольська, 58, м. Каховка Херсонської області.

4. Припинити повноваження статутних органів управління банкрута.

5. Ліквідаторові Сєровій О.Ю.: в п'ятиденний строк здійснити офіційне оприлюднення відомостей в офіційних друкованих органах (газетах "Голос України" або "Урядовий кур'єр") про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; протягом 15 днів з моменту винесення цієї постанови прийняти бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута; при готовності схвалений звіт і ліквідаційний баланс подати на затвердження господарського суду з додатками, визначеними Законом.

6. Призначити судове засідання по розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута на 24.04.2014 р. на 10:00 год. в приміщенні господарського суду, за адресою: м. Херсон, вул. Горького, 18, каб. 214.

7. Постанову надіслати: кредиторам; боржнику; ліквідатору Сєровій О.Ю.; іншим учасникам провадження; ВДВС Каховського МРУЮ; Каховській ОДПІ Херсонської області Державної податкової служби; державному реєстратору та Головному управлінню юстиції у Херсонській області.

Суддя П.Д. Пригуза

Повний текст постанови підписано 24.04.2013 р.

Дата ухвалення рішення23.04.2013
Оприлюднено25.04.2013
Номер документу30876815
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5024/1571/2012

Ухвала від 22.05.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 06.02.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Постанова від 03.07.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Коваленко В.М.

Ухвала від 10.06.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Коваленко В.М.

Постанова від 23.04.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Постанова від 13.03.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Картере В.І.

Ухвала від 28.02.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Картере В.І.

Ухвала від 28.02.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Картере В.І.

Ухвала від 05.02.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 11.12.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні