Рішення
від 16.05.2013 по справі 914/1212/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.05.13 Справа № 914/1212/13

За позовом: Прокурора Яворівського району Львівської області, в інтересах держави в особі Яворівської районної державної адміністрації,

м. Яворів

до відповідача: Дочірнього інноваційного біодинамічного підприємства «Аратх-Явір», с. Залужжя Яворівський район

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Залузька сільська рада, с. Залужжя Яворівський район

про: розірвання договору оренди землі,

Суддя О. Долінська

При секретарі Н. Вашкевич

За участю представників:

прокурора: Телюк Г.В. - посвідчення №005502 видане 24.09.2012 р. дійсне до 24.09.2017 р.- прокурор прокуратури м. Львова,

позивача: не з'явився,

відповідача: не з'явився,

третя особа, яка

не заявляє

самостійних вимог

на предмет спору: не з'явився.

Представникам сторін роз'яснено права та обов'язки передбачені ст.ст. 20, 22 ГПК України. Заяв про відвід судді не подавалось. Клопотань про технічну фіксацію судового процесу не поступало.

На розгляд Господарського суду Львівської області подано позов Прокурором Яворівського району Львівської області в інтересах держави в особі Яворівської районної державної адміністрації до Дочірнього інноваційного біодинамічного підприємства «Аратх-Явір» про розірвання договору оренди земельної ділянки площею 12,8666 га вартістю 3 823 953,52 грн., що укладений 08.04.2008 р. між Дочірнім інноваційним біодинамічним підприємством «Аратх-Явір» та Яворівською районною державною адміністрацією. Ухвалою від 29.03.2013 р. порушено провадження у справі, розгляд справи призначено на 09.04.2013р.

Ухвалою від 09.04.2013 р. за клопотання прокурора залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Залузьку сільську раду (81023, вул.

М. Вербицького, 107, с. Залужжя, Яворівського району Львівської області).

Рух справи відображено у відповідних ухвалах суду, які містяться в матеріалах справи.

Позовні вимоги обґрунтовуються тим, що в зв'язку з неналежним виконання умов договору оренди земельної ділянки від 08.04.2008 р. відповідачем, позивач звернувся до відповідача 07.06.2012 р. з вимогою про розірвання договору оренди земельної ділянки площею 12,8666 га вартістю 3 823 953,52 грн., що укладений 08.04.2008 р. між Дочірнім інноваційним біодинамічним підприємством «Аратх-Явір» та Яворівською районною державною адміністрацією і звільнення вказаної земельної ділянки. Однак, відповідач виконати його вимогу в добровільному порядку не бажає, в зв'язку з чим прокуратурою Яворівського районну Львівської області подано позов до суду.

23.04.2013 р. Прокуратурою Яворівського району Львівської області подано заяву про обґрунтування та уточнення позовних вимог, якою просить розірвати договір оренди земельної ділянки, укладений 08.04.2008 р. між Дочірнім інноваційним біодинамічним підприємством «Аратх-Явір» та Яворівською районною державною адміністрацією під будівництво біодинамічного підприємства з переробки відходів, яка знаходиться за адресою: Львівська область, Яворівський район, територія Залузької сільської ради, загальною площею 12,8666 га, кадастровий №4625884500:07:000:0007, нормативно-грошова оцінка якої становить 3 823 953,52 грн., і зобов'язати Дочірнє інноваційне біодинамічне підприємство «Аратх-Явір» повернути земельну ділянку Яворівській районній державній адміністрації в стані, не гіршому порівняно з тим, у якому він одержав її в оренду.

В судове засідання 16.05.2013 р. прокурор з'явився, позов підтримав з підстав викладених у позовній заяві і заяві про обґрунтування та уточнення позовних вимог, просить позов задоволити з врахуванням поданої ним заяви 23.04.2013 р. про обґрунтування та уточнення позовних вимог.

В судове засідання 16.05.2013 р. представник позивача не з'явився, незважаючи на те, що належним чином та завчасно був повідомлений про час та місце розгляду справи судом, причин не прибуття в судове засідання не повідомив, вимоги ухвали суду не виконав.

В судове засідання 16.05.2013 р. представник відповідача не з'явився, незважаючи на те, що належним чином та завчасно був повідомлений про час та місце розгляду справи судом, причин не прибуття в судове засідання не повідомив, вимоги ухвали суду не виконав. У визначеному законом порядку не заперечив проти заявленого прокурором позову.

В судове засідання 16.05.2013 р. представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору не з'явився. 17.04.2013 р. подав заяву про розгляд справи без участі їх представника.

На виконання зазначених вимог Кодексу, в ухвалі господарського суду Львівської області про порушення провадження у справі (на необхідність виконання вимог якої зазначалось в ухвалах про відкладення розгляду справи), окрім подання відзиву на позовну заяву, Відповідача зобов'язувалось надати всі докази в обгрунтування правової позиції по суті спору.

Крім того, відповідно до ч. 1 та 2 ст.4 3 Господарського процесуального кодексу України, судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності . Сторони та інші особи, які беруть участь у справі, обгрунтовують свої вимоги і заперечення поданими суду доказами.

Враховуючи вищенаведене, слід зазначити, що судом, згідно вимог Господарського процесуального кодексу України, надавалась в повному обсязі можливість Учасникам процесу щодо обгрунтування їх правової позиції по суті спору та подання доказів, чим забезпечено принцип змагальності.

Відповідно до ст. 34 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи.

Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Відповідно до ст.43 Господарського процесуального кодексу України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді всіх обставин справи. Ніякі докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили.

Відповідно до п. 3.9.1. постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.11 № 18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції", особи, які беруть участь у справі, вважаються повідомленими про час і місце розгляду судом справи у разі виконання останнім вимог частини першої статті 64 та статті 87 ГПК України.

У разі присутності сторони або іншого учасника судового процесу в судовому засіданні протокол судового засідання, в якому відображені відомості про явку сторін (пункт 4 частини другої статті 81 1 ГПК України), є належним підтвердженням повідомлення такої сторони (іншого учасника судового процесу) про час і місце наступного судового засідання.

За змістом зазначеної статті 64 ГПК України, зокрема, в разі якщо ухвалу про порушення провадження у справі було надіслано за належною адресою (тобто повідомленою суду стороною, а в разі ненадання суду відповідної інформації - адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців), і не повернуто підприємством зв'язку або повернуто з посиланням на відсутність (вибуття) адресата, відмову від одержання, закінчення строку зберігання поштового відправлення тощо, то вважається, що адресат повідомлений про час і місце розгляду справи судом. Доказом такого повідомлення в разі неповернення ухвали підприємством зв'язку може бути й долучений до матеріалів справи та засвідчений самим судом витяг з офіційного сайту Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта" щодо відстеження пересилання поштових відправлень, який містить інформацію про отримання адресатом відповідного поштового відправлення, або засвідчена копія реєстру поштових відправлень суду.

Господарським судом Львівської області встановлено, що ухвали про порушення провадження у справі та ухвали про відкладення розгляду справи надсилалися місцевим господарським судом на адресу Дочірнього інноваційного біодинамічного підприємства «Аратх-Явір» (ідентифікаційний код 32891198), яка зазначена у витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 06.03.13 і у договорі оренди земельної ділянки від 08.04.08, поданих суду, а саме: 81023, Львівська область, Яворівський район, с. Залужжя.

Як вбачається з матеріалів справи, поштові конверти з ухвалами суду від 29.03.2013 р., від 09.04.13 та від 29.04.2013 р. повернулися на адресу Господарського суду Львівської області з відміткою: "адресат не проживає.

Таким чином, судом вжито усі передбачені дії і дотримано встановлені вимоги щодо належного повідомлення сторін про дату, час та місце судового розгляду даної справи.

За таких обставин, суд вважає за можливе розглянути справу за наявними у ній матеріалами, відповідно до ст.75 Господарського процесуального кодексу України.

В судовому засіданні 16.05.2013 р. судом оголошено вступну та резолютивну частини рішення.

Заслухавши пояснення представників сторін дослідивши матеріали справи в їх сукупності, оглянувши оригінали документів, суд встановив.

08 квітня 2018 року між Яворівською районною державною адміністрацією та Дочірнім інноваційним біодинамічним підприємством «Аратх-Явір» укладено договір оренди земельної ділянки (надалі по тексту рішення - договір).

Вказаний договір зареєстровано у Яворівському районному відділі ЛОФ ЦДЗК 13.05.2008 р. за №04.08.464.00001.

У відповідності до умов п.1.1. Договору, орендодавець (позивач у справі) на підставі розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації від 25 квітня 2006 р. №406 надає, а орендар (відповідач у справі) приймає в строкове, платне користування земельну ділянку під будівництво біодинамічного підприємства з переробки відходів, яка знаходиться за адресою: Львівська область, Яворівський район, територія Залузької сільської ради (надалі - Об'єкт оренди).

Договір укладено на 10 (десять) років (п. 3.1. Договору).

Відповідно до п. 4.1. умов даного Договору, орендна плата за вищевказаному земельну ділянку становить 114 718,60 грн. в рік без ПДВ, яка вноситься орендарем безготівково щомісячно на банківський рахунок №33214812700717 Залузької сільської ради, ЗКПО 23949356 в ГУДКУ у Львівській області, МФО 825014, код платежу13050200 за земельну ділянку державної власності також із зазначенням відсотків нормативної грошової оцінки земельної ділянки або розміру земельного податку.

Виходячи з умов п. 4.3. даного договору, орендні плати вносяться орендарем у строки не пізніше 30 числа кожного місяця наступного за звітним.

Згідно п. 12.3. зазначеного договору, дія договору припиняється шляхом його розірвання за:

- взаємною згодою сторін;

- рішенням суду на вимогу однієї із сторін у наслідок невиконання другою стороною обов'язків, передбачених договором, та внаслідок випадкового знищення, пошкодження орендованої земельної ділянки, яке істотно перешкоджає її використанню, а також з інших підстав, визначених законом.

Відповідач неналежним чином виконував грошові зобов'язання взяті на себе, щодо сплати орендної плати по Договору. Це підтверджується листом ДПІ У Яворівському районі від 08.05.2012 р. за №87/9/15-3/306, скерованого на адресу Яворівської районної держадміністрації, з якого вбачається, що відповідач не сплачує орендної плати по Договору з 02.03.2009 р. та станом на 01.05.2012 р. ДІБП «Аратх - Явір» заборгованість його по сплаті орендної плати за землю складає 442,72 тис. грн. та листом ДПІ у Яворівському районні Львівської області від 06.03.2013 р. №818/10/1900, що станом на 01.03.2013 р. податкова заборгованість ДІБП «Аратх-Явір» по орендній платі за землю юридичних осіб становить 547 684,54 грн. з 2009 р. по даний час і підприємством погашення заборгованості за вказаний період зовсім не проводилось. Крім цього, неналежне виконання умов Договору по несплаті орендної плати за користування зазначеною вище земельною ділянкою відповідачем, підтверджується також постановленими рішеннями судів про стягнення з відповідача податкової заборгованості за позовом ДПІ у Яворівському районі Львівської області у справах: №2а-5145/09/1370, №2а-2933110/1370, №2а-8135/11/1370, №2а-2658/12/1370, №2а-8371/12/1370, №5015/5106/11, (копії рішення і постанов знаходяться в матеріалах справи).

Листом Залузької сільської ради Яворівського району Львівської області №23 від 16.04.2013 р. також підтверджено той факт, що відповідач ДІБТ «Аратх-Явір» з 02.03.2009 р. по даний час не сплачує орендну плату по договору оренди земельної ділянки від 08.04.2008 р.

Пунктом 7.1. вищевказаного Договору, сторонами Договору визначено, що після припинення дії даного договору, орендар повертає орендодавцеві земельну ділянку у стані, не гіршому порівняно з тим, у якому він одержав її в оренду.

Дані факти матеріалами справи підтверджуються, сторонами судового процесу не заперечувались та документально не спростовувались.

Дослідивши представлені суду докази, заслухавши пояснення представників сторін, суд вважає позовні вимоги підставними, обґрунтованими та такими, що підлягають до задоволення з огляду на наступне:

Основним Законом України - Конституцією України, зокрема ст. 67, передбачено обов'язок кожного сплачувати податки та збори в порядку та в розмірах, встановлених законом.

Використання землі в Україні є платним. Плата за землю справляється у вигляді земельного податку або орендної плати, що визначається залежно від грошової оцінки земель. Суб'єктом плати за землю є власник земельної ділянки, земельної частки (паю) і землекористувач, в т.ч. орендар.

Відповідно до ст. 16 Податкового кодексу України, платник податків зобов'язаний сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами України.

Згідно ст. 287 Податкового кодексу України власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Відповідно до 290 Податкового кодексу України орендна плата за землю зараховується до відповідних місцевих бюджетів у порядку, визначеному Бюджетним кодексом України для плати за землю.

Відповідно до ст. 792 ЦК України за договором найму (оренди) земельної ділянки наймодавець зобов'язується передати наймачеві земельну ділянку на встановлений договором строк у володіння та користування за плату.

Земельна ділянка може передаватись у найм разом з насадженнями, будівлями, спорудами, водоймами, які знаходяться на ній, або без них.

Істотним є таке порушення стороною договору, коли внаслідок завданої цим шкоди друга сторона значною мірою позбавляється того, на що вона розраховувала при укладенні договору.

Відповідно до ст. ст. 1,2 Закону України «Про оренду землі» №XIV від 06.10.1998 р., із наступними змінами і доповненнями, оренда землі - це засноване на договорі строкове платне володіння і користування земельною ділянкою, необхідною орендареві для проведення підприємницької та інших видів діяльності.

Відносини, пов'язані з орендою землі, регулюються Земельним кодексом України , Цивільним кодексом України , цим Законом, законами України, іншими нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до них, а також договором оренди землі.

Згідно ст. ст. 21, 24 Закону України «Про оренду землі», орендодавець земельної ділянки має право вимагати від орендаря своєчасного внесення орендної плати за землю і визначено, що орендна плата за землю - це платіж, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою.

Розмір, форма і строки внесення орендної плати за землю встановлюються за згодою сторін у договорі оренди

(крім строків внесення орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, які встановлюються відповідно до

Податкового кодексу України).

Обчислення розміру орендної плати за землю здійснюється з урахуванням індексів інфляції, якщо інше не передбачено договором оренди.

Як вбачається із п. 4.3. даного Договору, орендна плата вноситься орендарем у строки не пізніше 30 числа кожного місяця наступного за звітним.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 Закону України «Про оренду землі» на вимогу однієї із сторін договір оренди землі може бути

достроково розірваний за рішенням суду в разі невиконання

сторонами обов'язків, передбачених статтями 24 і 25 цього Закону

та умовами договору, в разі випадкового знищення чи пошкодження

об'єкта оренди, яке істотно перешкоджає передбаченому договором

використанню земельної ділянки, а також на підставах, визначених

Земельним кодексом України та іншими законами України.

Згідно ст. 34 даного Закону у разі припинення або розірвання договору оренди землі орендар зобов'язаний повернути орендодавцеві земельну ділянку на умовах, визначених договором. Орендар не має права утримувати земельну ділянку для задоволення своїх вимог до орендодавця.

Відповідно до ст. 11 ЦК України, цивільні права та обов'язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов'язки.

Згідно ст. 509 ЦК України, зобов'язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов'язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов'язку. Зобов'язання має ґрунтуватися на засадах добросовісності, розумності та справедливості.

Згідно до ст. 173 ГК України, господарським визнається зобов'язання, що виникає між суб'єктом господарювання та іншим учасником (учасниками) відносин у сфері господарювання з підстав, передбачених Господарським кодексом України, в силу якого один суб'єкт (зобов'язана сторона, в тому числі боржник) зобов'язаний вчинити певну дію господарського чи управлінсько-господарського характеру на користь іншого суб'єкта (виконати роботу, передати майно, сплатити гроші, надати інформацію тощо), або утриматися від певних дій, а інший суб'єкт (управнена сторона, в тому числі кредитор) має право вимагати від зобов'язаної сторони виконання її обов'язку.

Згідно зі ст. 174 ГК України, господарські зобов'язання можуть виникати з господарського договору та інших угод, передбачених законом, а також з угод, не передбачених законом, але таких, які йому не суперечать.

Згідно зі ст. 202 ЦК України, правочином є дія особи, спрямована на набуття, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків. Правочини можуть бути односторонніми та дво - чи багатосторонніми (договори). Дво- чи багатостороннім правочином є погоджена дія двох чи більше сторін.

Відповідно до ст. 179 ГК України, майново-господарські зобов'язання, які виникають між суб'єктами господарювання або між суб'єктами господарювання і негосподарюючими суб"єктами - юридичними особами на підставі господарських договорів, є господарсько-договірними зобов"язаннями.

Згідно ст. 193 ГК України, суб'єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов'язання -відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

Згідно ст. 526 ЦК України, зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Статтею 610 ЦК України, визначено, що порушенням зобов'язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов'язання (неналежне виконання).

Згідно ч.3 ст.285 ГК України, орендар зобов'язаний берегти орендоване майно відповідно до умов договору, запобігаючи його псуванню або пошкодженню, та своєчасно і в повному обсязі сплачувати орендну плату .

Стаття 629 ЦК України, визначає, що договір є обов"язковим для виконання сторонами.

За умовами ч. 2 ст. 651 ЦК України, договір може бути змінено або розірвано за рішенням суду на вимогу однієї із сторін у разі істотного порушення договору другою стороною та в інших випадках, встановлених договором або законом. Істотним є таке порушення стороною договору, коли внаслідок завданої цим шкоди друга сторона значною мірою позбавляється того, на що вона розраховувала при укладенні договору.

Згідно ч.1 ст. 651 ЦК України, зміна або розірвання договору допускається лише за згодою сторін, якщо інше не встановлено договором або законом.

За умовами ч.2 та ч. 3 ст. 653 ЦК України, у разі розірвання договору зобов'язання сторін припиняються.

У разі зміни або розірвання договору зобов'язання змінюється або припиняється з моменту досягнення домовленості про зміну або розірвання договору, якщо інше не встановлено договором чи не обумовлено характером його зміни. Якщо договір змінюється або розривається у судовому порядку, зобов'язання змінюється або припиняється з моменту набрання рішенням суду про зміну або розірвання договору законної сили.

Виходячи з умов п. 12.3. спірного Договору від 08.04.2008 р., дія договору припиняється шляхом його розірвання за рішенням суду на вимогу однієї із сторін у наслідок невиконання другою стороною обов'язків, передбачених договором, та внаслідок випадкового знищення, пошкодження орендованої земельної ділянки, яке істотно перешкоджає її використанню, а також з інших підстав, визначених законом.

В ході судового розгляду справи встановлено, що всупереч умовам укладеного договору б/н від 08.04.2008 р. та вимогам вищезгаданих законодавчих актів, відповідач взяті на себе зобов'язання виконував неналежним чином і не в повній мірі.

Як встановлено судом, відповідач неналежним чином виконував грошові зобов'язання взяті на себе щодо сплати орендної плати по Договору. Це підтверджується листом ДПІ У Яворівському районі від 08.05.2012 р. за №87/9/15-3/306, скерованого на адресу Яворівської районної держадміністрації, з якого вбачається, що відповідач не сплачує орендної плати по Договору з 02.03.2009 р. та станом на 01.05.2012 р. ДІБП «Аратх - Явір» заборгованість його по сплаті орендної плати за землю складає 442,72 тис. грн. та листом ДПІ у Яворівському районні Львівської області від 06.03.2013 р. №818/10/1900, що станом на 01.03.2013 р. податкова заборгованість ДІБП «Аратх-Явір» по орендній платі за землю юридичних осіб становить 547 684,54 грн. з 2009 р. по даний час і підприємством погашення заборгованості за вказаний період зовсім не проводилось. Крім цього, неналежне виконання умов Договору по несплаті орендної плати за користування зазначеною вище земельною ділянкою відповідачем, підтверджується також постановленими рішеннями судів про стягнення з відповідача податкової заборгованості за позовом ДПІ у Яворівському районі Львівської області до ДІБП «Аратх-Явір», у справах: №2а-5145/09/1370, №2а-2933110/1370, №2а-8135/11/1370, №2а-2658/12/1370, №2а-8371/12/1370, №5015/5106/11, (копії рішення і постанов знаходяться в матеріалах справи).

Листом Залузької сільської ради Яворівського району Львівської області №23 від 16.04.2013 р. також підтверджено той факт, що відповідач ДІБТ «Аратх-Явір» з 02.03.2009 р. по даний час не сплачує орендну плату по договору оренди земельної ділянки від 08.04.2008 р.

Пунктом 7.1. вище вказаного Договору, вказано, що після припинення дії договору орендар повертає орендодавцеві земельну ділянку у стані, не гіршому порівняно з тим, у якому він одержав її в оренду.

Відповідно до ст. 33 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається, як на підставу своїх вимог і заперечень.

Відповідно до ч. 1 ст. 49 ГПК України судовий слід покласти на відповідача, оскільки спір виник з його вини.

Виходячи з п. 2.11 роз'яснень викладених в Постанові Пленуму ВГС України №7 від 21.02.2013 р. «Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України», якщо в позовній заяві об'єднано дві або більше вимог немайнового характеру, пов'язаних між собою підставами виникнення або поданими доказами, судовий збір сплачується окремо з кожної з таких вимог.

Як вбачається із позовної заяви, прокурором на розгляд суду заявлено в одній позовній заяві дві позовні вимоги немайнового характеру, які підлягають до задоволення.

Виходячи з викладеного з відповідача підлягає до стягнення в доход державного бюджету судовий збір в сумі 2 294,00 грн., тобто за кожну позовну вимогу немайнового характеру по 1 147,00 грн.

Керуючись ст. ст. 33, 34, 43, 49, 75, 82-85, 116 Господарського процесуального кодексу України, суд -

В И Р І Ш И В:

1. Позов задоволити повністю.

2. Договір №б/н від 08.04.2008 року, укладений між Яворівською районною державною адміністрацією та Дочірнім інноваційним біодинамічним підприємством «Аратх-Явір» - розірвати.

3. Зобов'язати Дочірнє інноваційне біодинамічне підприємство «Аратх-Явір» повернути земельну ділянку, яка знаходиться за адресою: Львівська область, Яворівський район, територія Залузької сільської ради, загальною площею 12,8666 га. кадастровий №4625884500:07:000:0007.

4. Стягнути з Дочірнього інноваційного біодинамічного підприємства «Аратх-Явір» (адреса:81023, Львівська область, Яворівський район, село Залужжя, код ЄДРПОУ 32891198 ) в доход державного бюджету України 2 294,00 грн. судового збору.

5. Наказ видати відповідно до ст. 116 ГПК України.

Рішення набирає законної сили відповідно до статті 85 Господарського процесуального кодексу України, може бути оскаржене до Львівського апеляційного господарського суду в порядку і строки, передбачені ст. ст. 91- 93 Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст рішення виготовлено та підписано 21.05.2013 р.

Суддя Долінська О.З.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення16.05.2013
Оприлюднено22.05.2013
Номер документу31302194
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/1212/13

Ухвала від 29.04.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Долінська О.З.

Ухвала від 09.04.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Долінська О.З.

Постанова від 10.12.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Цвігун В. Л.

Ухвала від 27.11.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Цвігун В. Л.

Постанова від 01.10.2013

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Скрипчук О.С.

Ухвала від 18.09.2013

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Скрипчук О.С.

Ухвала від 13.08.2013

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Скрипчук О.С.

Ухвала від 31.07.2013

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Скрипчук О.С.

Ухвала від 03.07.2013

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Скрипчук О.С.

Ухвала від 14.06.2013

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Скрипчук О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні