Ухвала
від 18.04.2013 по справі 22-ц/796/4026/2013
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

м. Київ - 03680, вул. Солом'янська 2-а

Справа № 22 - 4026 Головуючий у 1 інстанції - Шум Л.М. Доповідач - Ратнікова В.М.

У Х В А Л А

18 квітня 2013 року колегія суддів Судової палати у цивільних справах Апеляційного суду м. Києва в складі:

головуючого судді - Ратнікової В.М.

суддів - Борисової О.В.

- Гаращенка Д.Р.

при секретарі - Мурга М.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Сталепласт» Тетусь Ольги Володимирівни про призначення судової технічної експертизи в цивільній справі за позовом ОСОБА_4 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Сталепласт» про стягнення боргу, -

в с т а н о в и л а:

Рішенням Святошинського районного суду міста Києва від 27 листопада 2012 року позов ОСОБА_4 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Сталепласт» про стягнення боргу - задоволено.

Стягнено з Товариства з обмеженою відповідальністю «Сталепласт» на користь ОСОБА_4 грошові кошти в розмірі 250000 грн., 30 % від суми позики в розмірі 75000 грн., інфляційні збитки в розмірі 99557 грн., 3% річних в розмірі 37320 грн., всього на загальну суму 461877 грн. та судовий збір в сумі 3219 грн.

В апеляційній скарзі представник відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Сталепласт» просив рішення Святошинського районного суду міста Києва від 27 листопада 2012 року скасувати та ухвалити нове, яким відмовити в задоволенні позовних вимог.

Під час розгляду справи в апеляційній інстанції представник відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Сталепласт» Тетусь ОльгаВолодимирівна подала до суду клопотання про призначення по справі судової технічної експертизи, в якому зазначала, що позовні вимоги ОСОБА_4 мотивовані наявністю розписки за договором позики. У зв'язку з тим, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Сталепласт» ніколи не зверталося до ОСОБА_4 з проханням надати гроші в борг просить призначити по даній справі судову технічну експертизу документа, а саме: розписки.

Згідно з ч.1 ст.143 ЦПК України, для з'ясування обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань у галузі науки, мистецтва, техніки, ремесла тощо, суд призначає експертизу за заявою осіб, які беруть участь у справі.

За правилами ч.1 ст.146 ЦПК України, у разі ухилення особи, яка бере участь у справі, від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з'ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Заслухавши доповідь судді Ратнікової В.М., пояснення осіб, які з'явились в судове засідання, вивчивши матеріали справи, обговоривши доводи клопотання, колегія суддів вважає, що для визначення походження та офіційності розписки оформленої від імені Товариства з обмеженою відповідальністю «Сталепласт» ОСОБА_5 на підставі договору позики, потрібні спеціальні знання в цій області, а тому по даній справі необхідно провести судову технічну експертизу.

Оскільки для проведення зазначеної експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити.

Керуючись ст.ст. 143, ч. 1 ст. 146, п. 5 ст. 202, ЦПК України, колегія суддів -

у х в а л и л а :

Клопотання представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Сталепласт» ТетусьОльга Володимирівна задовольнити.

Призначити по даній справі судову технічну експертизу на вирішення якої поставити наступні питання:

1. в який спосіб виготовлено розписку дану ОСОБА_4 підприємцем Товариства з обмеженою відповідальністю, ідентифікаційний код №31813978, ОСОБА_5 надану на дослідження?

2. чи не використано для виготовлення розписки чистий аркуш паперу з підписом та відтиском печатки?

3. яким способом виготовлено відтиск печатки у наданій для дослідження розписці (шляхом малювання, фототехнічним, електрофотографічним або ін. способом)?

4. чи виготовленарозписка шляхом монтажу за допомогою комп'ютерної або копіювальної техніки?

5. чи виготовлені (виконані) фрагменти розписки у різний час (текст, підпис, відтиск печатки)?

6. що виконано раніше: текст, підпис чи відтиск печатки?

7. чи нанесений відтиск печатки (штампа) у той день, яким датовано розписку?

8. чи нанесений текст розписки у той день, яким датовано розписку?

Проведення експертизи доручити експертам Київському науково-дослідному інституту судових експертиз, попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

Надати для проведення експертизи: матеріали цивільної справи №2/2608/4542/2012 та оригінал розписки ОСОБА_5 від травня 2006 року.

Оплату витрат, пов'язаних з проведенням експертизи покласти на відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Сталепласт».

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала може бути оскаржена в частині зупинення провадження по данці справі до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ протягом двадцяти днів.

Головуючий: Судді:

Дата ухвалення рішення18.04.2013
Оприлюднено22.05.2013
Номер документу31312792
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення боргу

Судовий реєстр по справі —22-ц/796/4026/2013

Ухвала від 18.02.2013

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Ратнікова Валентина Миколаївна

Рішення від 05.12.2013

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 21.06.2013

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 15.02.2013

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 11.07.2013

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 18.04.2013

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Ратнікова Валентина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні