Ухвала
від 22.05.2013 по справі 922/871/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

попереднє засідання

"22" травня 2013 р. Справа № 922/871/13-г

вх. № 871/13

Суддя господарського суду Чистякова І.О.

при секретарі судового засідання Ягнюк О.В.

за участю сторін:

ініціюючого кредитора - не з`явився

боржника - не з`явився

розпорядника майна - арбітражного керуючого Кіпрача Сергія Івановича, ліцензія серія НОМЕР_1 від 04.01.2012р.

Розглянувши справу за заявою Індустріальної міжрайонної державної податкової інспекції міста Харкова Харківської області Державної податкової служби, м.Харків

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ліатріс", м. Харків , ідентифікаційний код 34862389

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Індустріальна міжрайонна державна податкова інспекція міста Харкова Харківської області Державної податкової служби (кредитор) звернулась до господарського суду з заявою про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Ліатріс" (боржник) у порядку ст. 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон) на тій підставі, що боржник неспроможний виконати свої грошові зобов`язання перед кредитором протягом трьох місяців після відкриття виконавчого провадження та безспірний розмір вимог кредитора становить більш ніж триста мінімальних розмірів заробітної плати.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 28 лютого 2013 року прийнято заяву Індустріальної міжрайонної державної податкової інспекції міста Харкова Харківської області Державної податкової служби про порушення справи про банкрутство до розгляду, призначено проведення підготовчого засідання суду на 12 березня 2013 р. о 10:00 год.

У судовому засіданні, призначеному на 12 березня 2013 року було оголошено перерву до 13 березня 2013 року о 12:30 год., для надання кредитором всіх витребуваних ухвалою господарського суду Харківської області від 28 лютого 2013 року документів.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 13 березня 2013 року порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Ліатріс" (ідентифікаційний код 34862389), місцезнаходження: 61022, м. Харків, вул. Сумська, буд. 53, введено процедуру розпорядження майном боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Ліатріс" (ідентифікаційний код 34862389) на строк 115 календарних днів, призначено розпорядником майна боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Ліатріс" (ідентифікаційний код 34862389) арбітражного керуючого Кіпрач Сергія Івановича (ліцензія серія НОМЕР_1 від 04.01.2012р., адреса: АДРЕСА_1).

Зобов`язано кредитора у 5-денний строк з дня прийняття даної ухвали подати до офіційних друкованих органів (газети "Урядовий кур`єр" або "Голос України") оголошення про порушення справи про банкрутство щодо Товариства з обмеженою відповідальністю "Ліатріс" (ідентифікаційний код 34862389).

Зобов`язано розпорядника майна - арбітражного керуючого Кіпрач Сергія Івановича:

- не пізніше 24 квітня 2013 року подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, в порядку п. 5 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" подати письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду їх вимог та докази їх отримання кредиторами;

- не пізніше 24 квітня 2013 року скласти реєстр вимог кредиторів та подати його на затвердження до господарського суду;

- разом з боржником організувати та забезпечити проведення інвентаризації майна боржника та визначити його вартість, провести інвентаризацію майна боржника не пізніше 24 квітня 2013 року. Відомості про результати проведеної інвентаризації подати суду до попереднього засідання.

Призначено справу до розгляду в попередньому засіданні на 25 квітня 2013 року о 11:00 год.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 25 квітня 2013 року задоволено клопотання розпорядника майна про відкладення розгляду справи (вх. №15830) та витребування доказів (вх. №11944), відкладено розгляд справи у попередньому засіданні на "15" травня 2013 р. об 11:00 год., витребувано з органу Державної реєстрації у формі інформаційної довідки інформацію з Державного реєстру прав про наявність записів про державну реєстрацію права власності або іншого речового права на нерухоме майно у Реєстрі прав власності на нерухоме майно, записів про обтяження речових прав на нерухоме майно в Єдиному реєстрі заборон відчуження об`єктів нерухомого майна та/або записів про обтяження нерухомого майна іпотекою в Державному реєстрі іпотек Товариства з обмеженою відповідальністю "Ліатріс" (ідентифікаційний код 34862389).

Ухвалою господарського суду Харківської області від 15 травня 2013 року відкладено розгляд справи у попередньому засіданні на "22" травня 2013 р. о 10:30 у зв`язку з тим, що розпорядником майна не з`ясовано наявність або відсутність майна боржника, яке є предметом застави.

До господарського суду від розпорядника майна боржника надійшло клопотання (вх. №17814 від 17 травня 2013 року) про припинення повноважень керівника боржника та тимчасове покладення виконання обов`язків керівника боржника ТОВ "Ліатріс" на розпорядника майна боржника (вх. №17814).

Ухвалою господарського суду Харківської області від 22 травня 2013 р. відмовлено в задоволенні клопотання розпорядника майна про припинення повноважень керівника боржника та тимчасове покладення виконання обов`язків керівника боржника ТОВ "Ліатріс" на розпорядника майна боржника.

Ініціюючий кредитор у судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив, про час та місце розгляду справи у попередньому засіданні був повідомлений належним чином згідно діючого законодавства.

До господарського суду від розпорядника майна боржника 22 травня 2013 року надійшов поточний звіт про хід процедури розпорядження майном ТОВ "Ліатріс" (вх. №18352), який судом долучається до матеріалів справи.

У судовому засіданні розпорядник майна звітував про хід проведеної роботи та просив суд затвердити реєстр вимог кредиторів.

Розглянувши в судовому засіданні матеріали справи, вислухавши пояснення розпорядника майна боржника, розглянувши наданий суду складений розпорядником майна боржника реєстр вимог кредиторів, суд встановив, що в газеті "Голос України" №63 (5563) від 02.04.2013р. опубліковано оголошення про порушення господарським судом Харківської області ухвалою від 13.03.2013 р. справи №922/871/13-г про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Ліатріс", м. Харків, ідентифікаційний код 34862389.

Відповідно до ч.1 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

До господарського суду у встановлений ч.1 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" строк не надходили заяви з вимогами до боржника.

Відповідно до ч.2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

За результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються:

розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, які вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів;

розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів;

дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів;

дата підсумкового засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 22 цього Закону.

У реєстрі вимог кредиторів повинні міститися відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов'язаннями, черговість задоволення кожної вимоги.

Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов'язань у шосту чергу та може бути предметом мирової угоди.

Погашення неустойки (штрафу, пені) у справі про банкрутство можливе лише в ліквідаційній процедурі при спрощеному порядку розгляду справи про банкрутство.

Ухвала є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів. Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня).

Розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів включені вимоги ініціюючого кредитора - Індустріальної міжрайонної державної податкової інспекції міста Харкова Харківської області Державної податкової служби в розмірі 5 706 563,38 грн., з яких 5 646 466,62 грн. включені до 3-ї черги задоволення вимог кредиторів та 60 096,76 грн. включені до 6-ї черги задоволення вимог кредиторів, які визнані ухвалою господарського суду Харківської області від 13 березня 2013 року.

Відповідно до абз. 1, 2, 3 ч.8 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги конкурсних кредиторів, визнані боржником або господарським судом, вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

Розпорядник майна зобов'язаний окремо внести до реєстру вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за їх відсутності - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав.

Розпорядник майна зобов'язаний окремо внести до реєстру відомості про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та/або даними обліку боржника.

Розпорядником майна виявлена заборгованість по виплаті заробітної плати колишнім працівникам підприємства боржника згідно оборотно - сальдової відомості по рахунку 661 за 1 квартал 2013 року, а саме ОСОБА_3 у розмірі 630,15 грн. та ОСОБА_4 у розмірі 4 825,02 грн., які окремо внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів (перша черга задоволення).

Заборгованість з виплати авторської винагороди, аліментів, а також відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян розпорядником майна не виявлено.

Вимоги, які забезпечені заставою майна боржника та майно боржника, яке є предметом застави, що згідно до ч.8 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" окремо вносяться до реєстру вимог кредиторів, відсутні.

З моменту публікації оголошення про порушення судом справи про банкрутство до суду не надходило заяв з пропозицією прийняти участь у санації боржника.

Частиною 4 статті 23 Закону про банкрутство встановлено, що особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Відповідне правило не поширюється на вимоги кредиторів щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування.

В пункті 19 Інформаційного листа Вищого господарського суду України № 01-06/606/2013 від 28.03.2013р. "Про Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212- VІ)" визначено, що особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в ліквідаційній процедурі у шосту чергу. Такі кредитори не беруть участі в представницьких органах кредиторів (зборах та комітеті кредиторів).

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за доцільне затвердити реєстр вимог кредиторів та закінчити попереднє засідання.

Керуючись ст. 23-25 , 26, 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" , ст. 86 ГПК України:

УХВАЛИВ:

1. Затвердити реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Ліатріс", м. Харків, ідентифікаційний код 34862389, відповідно до якого вимоги:

Індустріальної міжрайонної державної податкової інспекції міста Харкова Харківської області Державної податкової служби, ідентифікаційний код 38159988 в розмірі 5 646 466,62 грн. - вимоги третьої черги,

а також окремо внесені до реєстру вимоги Індустріальної міжрайонної державної податкової інспекції міста Харкова Харківської області Державної податкової служби по розміру неустойки на суму 60 096,76 грн. - шоста черга.

Окремо внести до реєстру вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Ліатріс", м. Харків, ідентифікаційний код 34862389 у першу чергу відомості про вимоги щодо виплати заробітної плати ОСОБА_3 у розмірі 630,15 грн. та ОСОБА_4 у розмірі 4825,02 грн.

2. Визначити, що особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Відповідне правило не поширюється на вимоги кредиторів щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування.

3. Призначити проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів на 06 червня 2013 року.

4. Зобов'язати розпорядника майна протягом 10 днів письмово повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів та боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення.

5. Зобов`язати розпорядника майна надати суду до 12 червня 2013 року докази виконання п.8 ухвали господарського суду Харківської області від 13.03.2013р., докази здійснення аналізу фінансової, господарської і інвестиційної діяльності боржника, його становища на товарному ринку з урахуванням Методичних рекомендацій щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджених наказом Міністерства економіки України від 19.01.2006р. за №14, протокол зборів кредиторів боржника, на яких обрано комітет кредиторів боржника, а також протокол засідання комітету кредиторів, на якому вирішено питання про відкриття ліквідаційної процедури або процедури санації боржника, призначення ліквідатора або керуючого санацією боржника.

6. Призначити підсумкове засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи прийнята постанова про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду на 12 червня 2013 року о 12:00 год.

Засідання суду відбудеться за адресою: м. Харків, пл. Свободи 5, Держпром 8-й під'їзд, к. 319, 3-й поверх.

Дану ухвалу направити боржнику, ініціюючому кредитору, розпоряднику майна.

Суддя Чистякова І.О.

справа №922/871/13-г

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення22.05.2013
Оприлюднено23.05.2013
Номер документу31354594
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/871/13-г

Ухвала від 15.08.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

Ухвала від 25.04.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

Ухвала від 02.06.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

Ухвала від 10.06.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

Ухвала від 25.06.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

Ухвала від 14.07.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

Ухвала від 14.07.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

Ухвала від 14.07.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

Ухвала від 26.09.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

Ухвала від 09.09.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні