Ухвала
від 04.12.2006 по справі 13/534н-ад
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

13/534н-ад

ГОСПОДАРСЬКИЙ

СУД

Луганської області

91016, м.Луганськ

пл.Героїв ВВВ 3а

тел.55-17-32

ХОЗЯЙСТВЕННЫЙ

СУД

Луганской области

91016, г.Луганск

пл.Героев ВОВ 3а

тел.55-17-32

УХВАЛА

04.12.06                                                                                 Справа № 13/534н-ад.

За позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Мінерал-Сервіс»,

м. Лутугине Луганської області

до 1. Розкішнянської сільської ради, м. Лутугине Луганської області

та 2. Лутугинської  районної державної адміністрації, м. Лутугине Луганської області

за участю третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, товариства з обмеженою відповідальністю “Пінтоп-Буд”, м. Луганськ

про  визнання недійсним та скасування рішення № 4/8 від 14.07.2006 та розпорядження № 468 від 27.07.2006, визнання недійсним договору оренди

Суддя Яресько Б.В.

Встановив: Позивачем заявлено вимоги про:

-          визнання недійсним та скасування рішення Розкішнянської сільської ради № 4/8 від 14.07.2006 та розпорядження  Першого заступника голови Лутугинської районної державної адміністрації № 468 від 27.07.2006;

-          визнання недійсним договору оренди від 27.07.2006, укладеного ТОВ «Пінтоп-Буд»та Лутугинською районною державною адміністрацією.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Разом з цим, позивач звернувся з клопотанням про вжиття заходів щодо забезпечення адміністративного позову шляхом заборони ТОВ «Пінтоп-Буд»та іншим третім особам проводити будь-які будівельні або інші роботи, а також вчиняти будь-які інші дії на спірній земельній ділянці, до вирішення спору по суті.

          Відповідно ст. 117 Кодексу адміністративного судочинства України суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень. Подання адміністративного позову, а також відкриття провадження в адміністративній справі не зупиняють дію оскаржуваного рішення суб'єкта владних повноважень, але суд у порядку забезпечення адміністративного позову може відповідною ухвалою зупинити дію рішення суб'єкта владних повноважень чи його окремих положень, що оскаржуються. Ухвала негайно надсилається до суб'єкта владних повноважень, що прийняв рішення, та є обов'язковою для виконання.

          За таких обставин, клопотання позивача про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову судом задовольняється.

Для розгляду спору по суті, суду необхідно залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача товариства з обмеженою відповідальністю “Пінтоп-Буд”, яке знаходиться за адресою: м. Луганськ, кв. Алексєєва, 3/32.

Керуючись статтями 107, 110, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

                                               УХВАЛИВ:

1.Відкрити провадження у адміністративній справі.

2.Попереднє судове засідання відбудеться 21.12.2006р. у приміщенні господарського суду Луганської області за адресою: м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а, о 10 год. 00 хв. в каб. № 304. Справа розглядатиметься суддею Яресько Б.В.

3. Залучити товариство з обмеженою відповідальністю “Пінтоп-Буд”, (м. Луганськ, кв. Алексєєва, 3/32, код 34386877), до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

4. Зобов'язати позивача –надати заперечення на відзив відповідача, документальне підтвердження і нормативне обґрунтування заперечень, оригінали документів, які додані до позовної заяви в копіях - для огляду в засіданні, належним чином завірену –до матеріалів справи.

5. Зобов'язати відповідачів - надати відзиви на позовну заяву з доказами надіслання позивачу, документальне підтвердження та нормативне обґрунтування викладених у відзиві доводів і заперечень; забезпечити участь компетентного представника в засіданні.

6. Третій особі - надати пояснення щодо заявлених позовних вимог з доказами надіслання копії пояснення позивачеві, документальне підтвердження та нормативне обґрунтування викладених у відзиві доводів і заперечень, забезпечити участь у судовому засіданні компетентного та повноважного працівника.

7. Клопотання позивача про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову задовольнити.

8. Заборонити третій особі ТОВ «Пінтоп-Буд» до вирішення спору по суті проводити будь-які будівельні або інші роботи, а також вчиняти будь-які інші дії на спірній земельній ділянці, виділеній в оренду згідно рішення Розкішнянської сільської ради № 4/8 від 14.07.2006 та розпорядження  Першого заступника голови Лутугинської районної державної адміністрації № 468 від 27.07.2006, площею 8,5499, яка знаходиться за межами населених пунктів, в районі Луганського прикордонотряду та кВ. Мирний м. Луганська.

9. Повідомити учасників процесу про права та обов'язки:

Особи, які беруть участь у справі, мають рівні процесуальні права і обов'язки. Особи, які беруть участь у справі, зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов'язки (стаття 49 Кодексу адміністративного судочинства України).

Учасники судового процесу мають право заявляти відводи якщо суддя брав участь у розгляді цієї справи або пов'язаної з нею справи як представник, секретар судового засідання, свідок, експерт, спеціаліст, перекладач, якщо він прямо чи опосередковано заінтересований в результаті розгляду справи, якщо він є членом сім'ї або близьким родичем (чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, брат, сестра, дід, баба, внук, внучка, усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, член сім'ї або близький родич цих осіб) сторони або інших осіб, які беруть участь у справі, за наявності інших обставин, що викликають сумнів у його неупередженості судді. Відвід секретарю судового засідання може бути заявлений із вказаних підстав. Відвід повинен бути вмотивованим і заявлений до початку судового розгляду. Заявляти відвід після цього можна лише у разі, якщо про підставу відводу стало відомо після початку судового розгляду (статті 27, 30 Кодексу адміністративного судочинства України).

Особи, які беруть участь у справі дають пояснення, показання, відповідають на питання та задають питання стоячи і лише після надання їм слова головуючим у судовому засіданні. Постанову суду особи, присутні в залі, заслуховують стоячи. Відступ від цих правил допускається з дозволу головуючого в судовому засіданні. Учасники адміністративного процесу, а також інші особи, присутні в залі судового засідання, зобов'язані додержуватися в судовому засіданні порядку і беззаперечно підкорятися відповідним розпорядженням головуючого у судовому засіданні. Учасники адміністративного процесу звертаються до судді "Ваша честь". Документи та інші матеріали передаються головуючому в судовому засіданні через секретаря судового засідання або судового розпорядника (стаття 134 Кодексу адміністративного судочинства України).

Особи, які беруть участь у справі, мають право: 1) знати про дату, час і місце судового розгляду справи, про всі судові рішення, які ухвалюються у справі та стосуються їхніх інтересів; 2) знайомитися з матеріалами справи; 3) заявляти клопотання і відводи; 4) давати усні та письмові пояснення, доводи та заперечення;  5) подавати докази, брати участь у дослідженні доказів; 6) висловлювати свою думку з питань, які виникають під час розгляду справи, задавати питання іншим особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам; 7) подавати заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб; 8) знайомитися з технічним записом та журналом судового засідання і подавати письмові зауваження до них; 9) робити із матеріалів справи виписки, знімати копії з матеріалів справи, одержувати копії судових рішень; 10) оскаржувати судові рішення у частині, що стосується їхніх інтересів; 11) користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом (стаття 49 Кодексу адміністративного судочинства України).

Крім цих прав: позивач має право змінити підставу або предмет адміністративного позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовитися від адміністративного позову в будь-який час до закінчення судового розгляду; відповідач має право визнати адміністративний позов повністю або частково, подати заперечення проти адміністративного позову. Сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії адміністративного процесу (стаття 51 Кодексу адміністративного судочинства України).

Особи, які беруть участь у справі, можуть за власний рахунок додатково замовити та отримати в суді засвідчені копії документів і витяги з них (стаття 49 Кодексу адміністративного судочинства України).

10. Надіслати відповідачеві та третій особі копії адміністративного позову та додані до неї документи на 19  аркушах.

Надіслати сторонам повістки про виклик їх повноважних представників.

Участь компетентних представників сторін обов'язкова.

Суддя                                                                                                    Б.В.Яресько

Дата ухвалення рішення04.12.2006
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу313577
СудочинствоГосподарське
Суть визнання недійсним та скасування рішення № 4/8 від 14.07.2006 та розпорядження № 468 від 27.07.2006, визнання недійсним договору оренди

Судовий реєстр по справі —13/534н-ад

Ухвала від 05.04.2007

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Парамонова Т.Ф.

Ухвала від 12.03.2007

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Парамонова Т.Ф.

Ухвала від 02.03.2007

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Парамонова Т.Ф.

Рішення від 30.01.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 11.01.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 21.12.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 04.12.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні