Ухвала
від 17.05.2013 по справі 19/5007/1123-б/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

Від "17" травня 2013 р. Справа № 19/5007/1123-Б/12

За заявою Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області (м. Житомир)

До боржника Товариства з обмеженою відповдальністю "Алтест-Україна" (с. Ліщин, Житомирська область)

про визнання банкрутом

Суддя Макаревич В.А.

В засіданні суду прийняли участь:

- від ініціюючого кредитора: Клепусова І.А., дов. №218/06 від 10.01.2013р.

- від боржника: не з"явився

Ухвалою від 04.10.2012 р. порушено провадження у справі №19/5007/1123-Б/12 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтест-Україна" (с.Ліщин Житомирська область).

Постановою господарського суду від 17.01.2013р. визнано банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Алтест-Україна", відкрито ліквідаційну процедуру Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтест-Україна", призначено ліквідатором банкрута Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі. Ліквідатора - Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі зобов'язано забезпечити виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтест-Україна" (с. Ліщин, Житомирського району, Житомирської області) в порядку, визначеному ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та належне виконання заходів, передбачених ст. 29-31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", спрямованих на задоволення вимог кредиторів.

З 19.01.2013 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22 грудня 2011 року № 4212-VI, яким внесено зміни до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14 травня 1992 року за № 2343-XII.

Відповідно до п. 1-1 Прикінцевих та перехідних положень Закону № 2343-XII від 14 травня 1992 року із змінами та доповненнями, положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом.

Абзацом третім п.1-1 вищезазначених положень передбачено, що положення цього закону, які регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

З огляду на те, що процедура ліквідації по даній справі була введена судом до набрання чинності Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22.12.2011р. №4212-VI, при розгляді судом даної справи застосовуються положення Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14 травня 1992 року за № 2343-XII в редакції, яка була чинною до 18.01.2013 року включно.

17.05.2013р. до суду від представника ліквідатора надійшла заява про долучення до матеріалів справи документів (вх. №7795 від 17.05.2013р.).

У судовому засіданні представник ліквідатора повідомила про вчинені дії згідно поданого звіту.

У судовому засіданні розглядалась заява Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України про визнання грошових вимог до боржника на суму 21,20 грн.

Представник Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у судове засідання не з"явився.

Представник ліквідатора надала письмовий відзив на заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, у якому суму заявлених вимог до боржника визнає.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши в сукупності всі надані докази, які містяться в матеріалах справи ( а.с. 104-106), суд вважає грошові вимоги Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України обгрунтованими, заявленими відповідно у встановлений строк відповідно до чинного законодавства, підтверджені доказами в матеріалах справи, а тому підлягають задоволенню на суму 21,20 грн., які віднести до другої черги.

З врахуванням п. 4.5 Постанови Пленуму Вищого господарського суду "Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України" від 21.02.2013р. №7, у випадках коли позивач звільнений від сплати судового збору: у разі задоволення позову повністю або частково судовий збір стягується з відповідача (повністю або пропорційно задоволеним вимогам) в доход Державного бюджету України, якщо відповідач не звільнений від сплати цього збору.

Відповідно до п.4.11 Постанови Пленуму Вищого господарського суду "Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України" від 21.02.2013р. №7, розподіл сум судового збору (так само як й інших судових витрат) у непозовному провадженні, зокрема, як-от у справах про банкрутство, здійснюється, оскільки інше не передбачено законом, за загальними правилами ст.49 ГПК.

У зв'язку із звільненням кредитора - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від сплати судового збору за подачу заяви до господарського суду, підлягає сплаті боржником 1147,00 грн. в дохід Державного бюджету України, які включити до першої черги реєстру вимог кредиторів боржника.

У судовому засіданні розглядалась заява Державної податкової інспекції у Житомирському районі Житомирської області ДПС про визнання грошових вимог до боржника на суму 1389,18 грн.

Представник Державної податкової інспекції у Житомирському районі Житомирської області ДПС у судове засідання не з"явився.

Представник ліквідатора надала письмовий відзив на заяву Державної податкової інспекції у Житомирському районі Житомирської області ДПС, у якому суму заявлених вимог до боржника визнає.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши в сукупності всі надані докази, які містяться в матеріалах справи ( а.с. 108-114), суд вважає грошові вимоги Державної податкової інспекції у Житомирському районі Житомирської області ДПС обгрунтованими, заявленими відповідно у встановлений строк відповідно до чинного законодавства, підтверджені доказами в матеріалах справи, а тому підлягають задоволенню на суму 1389,18 грн. неустойки (штраф, пеня), які віднести до шостої черги.

З врахуванням п. 4.5 Постанови Пленуму Вищого господарського суду "Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України" від 21.02.2013р. №7, у випадках коли позивач звільнений від сплати судового збору: у разі задоволення позову повністю або частково судовий збір стягується з відповідача (повністю або пропорційно задоволеним вимогам) в доход Державного бюджету України, якщо відповідач не звільнений від сплати цього збору.

Відповідно до п.4.11 Постанови Пленуму Вищого господарського суду "Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України" від 21.02.2013р. №7, розподіл сум судового збору (так само як й інших судових витрат) у непозовному провадженні, зокрема, як-от у справах про банкрутство, здійснюється, оскільки інше не передбачено законом, за загальними правилами ст.49 ГПК.

У зв'язку із звільненням кредитора - Державної податкової інспекції у Житомирському районі Житомирської області ДПС від сплати судового збору за подачу заяви до господарського суду, підлягає сплаті боржником 1147,00 грн. в дохід Державного бюджету України, які включити до першої черги реєстру вимог кредиторів боржника.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку звіт ліквідатора прийняти до відома та долучити до матеріалів справи, а також призначити наступне засідання суду для з"ясування стану здійснення ліквідаційної процедури банкрута.

Керуючись ст. 86 ГПК України, ст.ст.22 - 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14 травня 1992 року за №2343-XII в редакції, яка була чинною до 18.01.2013 року включно, п. 1-1 Прикінцевих та перехідних положень Закону України № 2343-XII від 14 травня 1992 року із змінами та доповненнями в редакції, чинній з 19.01.2013 року.

УХВАЛИВ:

1. Звіт ліквідатора прийняти до відома та долучити до матеріалів справи.

2. Визнати грошові вимоги Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України на суму 21,20 грн., яку віднести до другої черги та 1147 грн. судового збору, який віднести до першої черги.

3. Визнати грошові вимоги Державної податкової інспекції у Житомирському районі Житомирської області ДПС на суму 1389,18 грн. неустойки (штраф, пеня), які віднести до шостої черги та 1147 грн. судового збору, який віднести до першої черги.

4. Призначити наступне засідання суду для з'ясування стану здійснення ліквідаційної процедури на "13" серпня 2013 р. о 15:00 год. в приміщенні господарського суду Житомирської області, майдан Путятинський, 3/65, каб. 409.

5. Зобов"язати ліквідатора:

- надати звіт про проведену роботу з підтверджуючими документами;

- надати докази повідомлення всіх відомих кредиторів про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтест-Україна" та відповіді на подані запити до відповідних установ стосовно наявності(відсутності) у банкрута майна, коштів;

- надати реєстр вимог кредиторів, складений з врахуванням вимог ст. 31 Закону України " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та відповідно до методичних рекомендацій щодо заповнення реєстру вимог кредиторів, затверджених наказом Міністерства економіки України № 788 від 02.07.2010 р.;

- виявити додаткові докази про наявність/відсутність у банкрута майна на праві власності/користування;

- здійснити інвентаризацію майнових активів та заборгованості банкрута, в тому числі, перед найманими працівниками;

- виявити документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню;

- закрити рахунки банкрута у банківських установах, виявлені при проведенні ліквідаційної процедури за винятком основного рахунку боржника.

- за результатами проведеної роботи, згідно зі ст. 32 зазначеного Закону, подати ліквідаційний баланс, звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором, покладених на нього обов'язків (докази, що свідчать про відсутність ліквідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з зазначенням сум, які є неможливими до погашення).

6. В засідання суду викликати ліквідатора та уповноважених представників кредиторів.

Суддя Макаревич В.А.

1 - у справу,

2 - ліквідатору (або наручно під розпис в журналі)

3 - боржнику

4 - Держ. податков. інспекції у Житомир. р- ні Житомир. обл. ДПС (або наручно під розпис в журналі)

5 - ВВД ФСС від нещас. випадків на виробництві та проф. захворювань України в Житомир. обл .(або наручно під розпис в журналі).

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення17.05.2013
Оприлюднено27.05.2013
Номер документу31383106
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/5007/1123-б/12

Ухвала від 01.04.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 28.01.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 12.11.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 17.05.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Постанова від 17.01.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 04.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні