Ухвала
від 28.01.2014 по справі 19/5007/1123-б/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

Від "28" січня 2014 р. Справа № 19/5007/1123-Б/12

За заявою Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області (м. Житомир)

До боржника Товариства з обмеженою відповдальністю "Алтест-Україна" (с.Ліщин Житомирська область)

про визнання банкрутом

Суддя Макаревич В.А.

В засіданні суду прийняли участь:

- від кредиторів: Клепусова І.А., дов. №309/03 від 27.01.2014р. (представник ліквідатора); Бондарчук І.П., дов. №20509/10/19 від 28.11.2013р. (представник Житомирської об"єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Житомирській області );

Ухвалою господарського суду Житомирської області від 04.10.2012 р. порушено провадження у справі №19/5007/1123-Б/12 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтест-Україна" (с. Ліщин Житомирського району, Житомирської області) в порядку ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції чинній до 19.01.2013р.).

Постановою господарського суду від 17.01.2013р. визнано банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Алтест-Україна", відкрито ліквідаційну процедуру Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтест-Україна", призначено ліквідатором банкрута Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі. Ліквідатора - Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі зобов'язано забезпечити виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтест-Україна" (с. Ліщин, Житомирського району, Житомирської області) в порядку, визначеному ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та належне виконання заходів, передбачених ст. 29-31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", спрямованих на задоволення вимог кредиторів.

Ухвалою суду від 12.11.2013р. було, зокрема, затверджено реєстр вимог кредиторів.

28.01.2014р. до суду надійшли наступні матеріали:

- від УПФУ в Житомирському районі Житомирської області - клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури з 31.01.2014р. по 01.04.2014р. та заява про долучення до матеріалів справи документів згідно переліку (вх. №1268 від 28.01.2014р.);

- від Житомирської об"єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Житомирській області - заява про заміну сторони у справі № 19/5007/1123-Б/12.

У судовому засіданні представник ліквідатора повідомила про вчинені дії у ліквідаційній процедурі та надала звітні матеріали разом з ліквідаційним балансом та реєстром вимог кредиторів. Крім того, ліквідатор підтримав клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури з 31.01.2014р. по 01.04.2014р. включно.

Господарський суд розцінює подані матеріали, як проміжний звіт ліквідатора за даний період здійснення ліквідаційної процедури, оскільки ліквідатором не завершено вжиття заходів ліквідаційної процедури, не подано звіту ліквідатора з доданими матеріалами згідно ст. 32 Закону.

Господарський суд, розглянувши подане клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури, заслухавши пояснення представника кредитора, оцінивши всі докази в сукупності у відповідності до ст. 43 ГПК України, вважає за необхідне зазначити наступне.

За змістом ч. 2 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" загальний строк ліквідаційної процедури боржника не може перевищувати 18 місяців.

З матеріалів справи вбачається, що гранично допустимі строки здійснення процедури ліквідації банкрута закінчились.

У ст. 86 Постанови ВСУ № 15 від 18.12.2009 р. "Про судову практику в справах про банкрутство" (далі - Постанова № 15) зазначено, що ліквідатор зобов'язаний вчинити ліквідаційні заходи і передати на затвердження господарському суду звіт та ліквідаційний баланс у встановлений строк, проте, невиконання ліквідатором цих дій у граничні строки, визначені Законом, не є підставою для припинення провадження у справі.

Наслідків перевищення строку ліквідаційної процедури, як зазначає Верховний Суд України у Постанові Пленуму № 15, Закон № 2343 не містить.

В свою чергу, у ч. 3 статті 24 Закону № 2343 зазначено, що ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Законом та іншими нормативно-правовими актами.

Таким чином, враховуючи особливості розгляду даної справи, оскільки всі необхідні заходи, що є обов'язковими для здійснення в ліквідаційній процедурі банкрута ліквідатором в межах строку ліквідпроцедури в повному обсязі не виконано, а відтак, не подано господарському суду на розгляд та затвердження звіт ліквідатора з додатками та ліквідаційний баланс банкрута у відповідності до ст. 32 Закону № 2343, господарський суд визнає клопотання ліквідатора обґрунтованим та продовжує строк ліквідаційної процедури та строк повноважень ліквідатора з 31.01.2014р. по 01.04.2014р. включно згідно резолютивної частини ухвали суду.

У судовому засіданні розглядалась заява Житомирської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Житомирській області про заміну кредитора у справі.

Представник Житомирської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Житомирській області заяву про заміну сторони у справі Державної податкової інспекції Державної податкової служби у Житомирському районі Житомирської області на правонаступника Житомирську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Житомирській області підтримав та надав докази проведеної реорганізації: копію виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серії АА №384882 станом на 10.06.2013, у якій зазначено: "Житомирська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Житомирській області"; також надав копію постанови КМУ №229 від 20.03.2013р. про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів та додатку №2 з переліком територіальних органів ДПС, які реорганізовані.

Відповідно до ст. 25 ГПК України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Враховуючи зазначене, господарський суд вважає, що подана заява підтверджена доказами , які додані до матеріалів справи (копія виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серії АА №384882 станом на 10.06.2013, у якій зазначено: "Житомирська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Житомирській області"; копія постанови КМУ №229 від 20.03.2013р. про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів та додатку №2 з переліком територіальних органів ДПС, які реорганізовані), а тому задовольняє дану заяву та замінює сторону у справі Державну податкову інспекцію Державної податкової служби у Житомирському районі Житомирської області на правонаступника Житомирську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Житомирській області.

За таких обставин, суд приходить до висновку прийняти інформацію ліквідатора до відома та призначити наступне засідання суду для з"ясування стану здійснення ліквідаційної процедури.

Керуючись ст. ст. 25, 86 ГПК України, ст.ст.22 - 32, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14 травня 1992 року за №2343-XII в редакції, яка була чинною до 18.01.2013 року включно, п. 1-1 Прикінцевих та перехідних положень Закону України № 2343-XII від 14 травня 1992 року із змінами та доповненнями в редакції, чинній з 19.01.2013 року, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк ліквідаційної процедури та строк повноважень ліквідатора з 31.01.2014р. по 01.04.2014р. включно. Інформацію ліквідатора прийняти до відома.

2. Замінити сторону у справі Державну податкову інспекцію Державної податкової служби у Житомирському районі Житомирської області на правонаступника Житомирську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Житомирській області.

3. Призначити наступне засідання суду на "01" квітня 2014 р. о 11:40 в приміщенні господарського суду Житомирської області за адресою: м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, кім. № 409.

4. Зобов'язати ліквідатора - УПФУ в Житомирському районі Житомирської області:

- надати докази скликання зборів кредиторів, на яких обрано комітет кредиторів; протокол зборів кредиторів та протокол комітету кредиторів надати суду;

- надати протокол зборів кредиторів та протокол засідання комітету кредиторів, на якому розглядався звіт за даний звітний період та за наступний період здійснення ліквідаційної процедури;

- виявити додаткові докази про наявність/відсутність у банкрута майна на праві власності/користування; надати докази розшуку техніки, яка на праві власності, оренди або іншим способом знаходиться у володінні боржника, в тому числі докази передання цієї техніки іншим особам;

- надати інформацію про наявність відкритих розрахункових рахунків боржника у банківських установах та докази їх закриття;

- здійснити інвентаризацію майнових активів та заборгованості банкрута, в тому числі, перед найманими працівниками;

- виявити документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню;

- надати результати розгляду звернення ліквідатора до РВ УМВС України в Житомирській області;

- за результатами проведеної роботи, згідно зі ст. 32 зазначеного Закону, подати ліквідаційний баланс, звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього обов'язків (докази, що свідчать про відсутність ліквідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з зазначенням сум, які є неможливими до погашення).

5. В засідання суду викликати уповноважених представників кредиторів та ліквідатора.

Суддя Макаревич В.А.

Список розсилки:

1 - у справу,

2 - ініціюючому кредитору - ліквідатору - реком. ( або під розписку в розносній книзі);

3 - боржнику;

4 - Житомисрька ОДПІ ГУ Міндоходів України у Житомир.. обл. - реком.; ( або під розписку в розносній книзі);

5 - ВВД ФСС від нещас. випадків на виробництві та проф. захворювань України в Житомир. обл . - реком. ( або під розписку в розносній книзі).

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення28.01.2014
Оприлюднено06.02.2014
Номер документу36988113
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/5007/1123-б/12

Ухвала від 01.04.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 28.01.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 12.11.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 17.05.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Постанова від 17.01.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 04.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні