Ухвала
від 12.11.2013 по справі 19/5007/1123-б/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

Від "12" листопада 2013 р. Справа № 19/5007/1123-Б/12

За заявою: Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області (м. Житомир)

до боржника: Товариства з обмеженою відповдальністю "Алтест-Україна" (с.Ліщин Житомирська область)

про визнання банкрутом

Представники:

від ініціюючого кредитора: Клепусова І.А., дов. №218/06 від 10.01.2013р. (представник ліквідатора);

від кредиторів: Коваленко Т.М., дов. №01-1412 від 14.12.2012р. (представник ФСС від НВ НВ та ПЗ)

Суддя Макаревич В.А.

Ухвалою господарського суду Житомирської області від 04.10.2012 р. порушено провадження у справі №19/5007/1123-Б/12 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтест-Україна" (с. Ліщин Житомирського району, Житомирської області) в порядку ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції чинній до 19.01.2013р.).

Постановою господарського суду від 17.01.2013р. визнано банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Алтест-Україна", відкрито ліквідаційну процедуру Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтест-Україна", призначено ліквідатором банкрута Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі. Ліквідатора - Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі зобов'язано забезпечити виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтест-Україна" (с. Ліщин, Житомирського району, Житомирської області) в порядку, визначеному ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та належне виконання заходів, передбачених ст. 29-31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", спрямованих на задоволення вимог кредиторів.

Ухвалою суду від 13.08.2013р. ліквідатора було зобов"язано вчинити певні дії у справі.

12.11.2013р. до суду від УПФУ в Житомирському районі надійшла заява про долучення до матеріалів справи звіту ліквідатора з додатками, а також клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури до 30.01.2014р.

У судовому засіданні ліквідатор повідомив про вчинені дії згідно поданого звіту.

У своєму звіті ліквідатор повідомив про наступне.

Направлено запит до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно для отримання інформаційної довідки щодо банкрута. 05.06.2013р. надійшла відповідь на запит, з якої вбачається що у державному реєстрі прав на нерухоме майно по ТОВ "Алтест-Україна" відомості відсутні;

Надійшла відповідь від Державної інспекції сільського господарства в Житомирській області від 08.08.2013р. № 08/3473 про те, що трактори та самохідна техніка не зареєстрована за боржником;

З метою закриття рахунків боржника направлено лист за №6505/03 від 16.09.2013р. до ПАТ "Універсал Банк", але станом на 12.11.2013р. рахунки не закриті.

Крім того представник ліквідатора в засіданні підтримала, подане до суду клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури до 30.01.2014р. з посиланням на необхідність виконати всі міроприємства, передбачені Законом для завершення ліквідаційної процедури ( отримати відповіді на запити , закрити рахунки банкрута, провести інвентаризацію майна, подати звіт ліквідатора та баланс ).

Оцінивши всі докази в сукупності у відповідності до ст. 43 ГПК України, господарський суд вважає за необхідне зазначити наступне.

За змістом ч. 2 ст. 22 Закону, загальний строк ліквідаційної процедури боржника не може перевищувати 18 місяців.

З матеріалів справи вбачається, що гранично допустимі строки здійснення процедури ліквідації банкрута закінчуються 17.01.2014р.

У ст. 86 Постанови ВСУ № 15 від 18.12.2009р. "Про судову практику в справах про банкрутство" (далі - Постанова № 15) зазначено, що ліквідатор зобов'язаний вчинити ліквідаційні заходи і передати на затвердження господарському суду звіт та ліквідаційний баланс у встановлений строк, проте, невиконання ліквідатором цих дій у граничні строки, визначені Законом, не є підставою для припинення провадження у справі.

Наслідків перевищення строку ліквідаційної процедури, як зазначає Верховний Суд України у Постанові Пленуму № 15, Закон не містить.

В свою чергу, у ч. 3 ст. 24 Закону зазначено, що ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Законом та іншими нормативно-правовими актами.

Таким чином, оскільки всі необхідні заходи, що є обов'язковими для здійснення в ліквідаційній процедурі банкрута ліквідатором банкрута УПФУ в Житомирському районі Житомирської області в межах строку ліквідаційної процедури в повному обсязі не буде виконано у відповідності до ст. 32 Закону, господарський суд, враховуючи клопотання ліквідатора банкрута та обставини справи, прийшов до висновку продовжити строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтест-Україна" (с. Ліщин Житомирського району, Житомирської області) та строк повноважень ліквідатора банкрута УПФУ в Житомирському районі Житомирської області з 18.01.2014р. до 30.01.2013р. включно, про що зазначити в резолютивній частині ухвали суду.

Також, ліквідатором на виконання вимог попередньої ухвали суду подано для розгляду та затвердження судом реєстр вимог кредиторів.

Представник Відділення Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Житомирі заявлені вимоги до боржника підтримав та просив затвердити реєстр вимог кредиторів.

Заслухавши пояснення представника ліквідатора, представника кредитора, господарський суд

ВСТАНОВИВ:

У газеті "Приміське життя" № 5 від 08.02.2013р. було опубліковано оголошення про те, що постановою господарського суду Житомирської області від 17.01.2013р. Товариство з обмеженою відповідальністю "Алтест-Україна" (с. Ліщин Житомирського району, Житомирської області) визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру ( а.с. 128).

Після опублікування зазначеного оголошення до господарського суду звернулись кредитори.

Ліквідатором - УПФУ в Житомирському районі складено і подано до господарського суду реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтест-Україна" (с. Ліщин Житомирського району, Житомирської області) .

До реєстру вимог кредиторів включено вимоги наступних кредиторів:

1. Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області на суму 1589,50 грн. основного боргу, який віднесено до другої черги; 373,47 грн. неустойки (пеня, штраф), яку віднесено до шостої черги.

2. Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Житомирі на суму 21,20 грн. основного боргу, який віднесено до другої черги;

3. Державної податкової інспекції у Житомирському районі Житомирської області на суму 1389,18 грн. неустойки (штраф, пеня), яку віднесено до шостої черги;

4. Філатової Катерини Іванівни на суму 11181,31 грн. основного боргу, з яких 11125,81 грн. заборгованість по заробітній платі, 55,50 судові витрати, які віднесено до першої черги.

Згідно листа Житомирського районного суду Житомирської області №14545 від 16.10.2012р. до суду було надіслано копію судового наказу від 27.07.2011р. про стягнення з боржника на користь Філатової К.І. заборгованості по заробітній платі (а.с. 60-61).

Згідно абзацу 7 ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон) до складу грошових зобов'язань боржника не зараховуються недоїмка (пеня, штраф), визнана на дату подання заяви до господарського суду.

Згідно ч. 2 ст. 15 Закону у реєстрі вимог кредиторів повинні міститися відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов'язаннями чи зобов'язаннями щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), черговість задоволення кожної вимоги, окремо розмір неустойки (штрафу, пені).

Черговість задоволення вимог кредиторів визначена у ст. 31 Закону, у зв'язку з чим неустойка (пеня, штраф) відображаються у реєстрі окремим рядком та підлягає задоволенню у шосту чергу.

Суми неустойки (штрафу, пені) включаються в реєстр вимог кредиторів окремим рядком і не можуть бути підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному кредитору при прийнятті рішення на зборах кредиторів та на засіданні комітету кредиторів.

У ст. 16 Закону передбачається на час дії процедур банкрутства утворення представницького органу кредиторів - комітету кредиторів, який обирається зборами кредиторів, у складі не більше семи осіб.

Відповідно до ч. 6 ст. 16 Закону, вибори комітету кредиторів проводяться за списком відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх на зборах кредиторів, визначених пропорційно сумі вимог кредиторів, включених до реєстру вимог кредиторів, кратній тисячі гривень.

Порядок та черговість задоволення вимог кредиторів визначений в статті 31 Закону застосовується також у разі здійснення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника за правилами статті 52 Закону.

Обґрунтованість включення до реєстру вимог кредиторів підтверджується доданими до заяв кредиторів документами та іншими матеріалами справи.

Враховуючи викладене, господарський суд, вважає за необхідне затвердити реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтест-Україна" (с. Ліщин, Житомирського району, Житомирської області) , долучити до матеріалів справи звіт ліквідатора та призначити наступне засідання суду для з'ясування стану здійснення ліквідаційної процедури.

Керуючись ст. 86 ГПК України, ст.ст. 1, 16, 22-32, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції чинній до 18.01.2013р. включно), господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Проміжний звіт ліквідатора взяти до відома та долучити до матеріалів справи.

2. Продовжити строк ліквідаційної процедури та строк повноважень ліквідатора з 17.01.2014р. по 30.01.2014р. включно.

3. Затвердити реєстр вимог кредиторів у складі кредиторів:

1). Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області на суму 1589,50 грн. основного боргу, який віднести до другої черги; 373,47 грн. неустойки (пеня, штраф), яку віднести до шостої черги.

2). Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Житомирі на суму 21,20 грн. основного боргу, який віднести до другої черги;

3). Державної податкової інспекції у Житомирському районі Житомирської області на суму 1389,18 грн. неустойки (штраф, пеня), яку віднести до шостої черги;

4). Філатової Катерини Іванівни на суму 11181,31 грн. основного боргу, з яких 11125,81 грн. заборгованість по заробітній платі, 55,50 судові витрати, які віднести до першої черги.

4. У зв'язку із звільненням кредиторів: Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області, Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Житомирі, Державної податкової інспекції у Житомирському районі Житомирської області від сплати судового збору за подачу заяв до господарського суду, підлягає сплаті боржником 8029 грн. судового збору в доход Державного бюджету України.

5. Призначити засідання суду для звіту ліквідатора на "28" січня 2014 р. о 10:00 в приміщенні господарського суду Житомирської області за адресою: м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, кім. № 409.

6. Зобов'язати ліквідатора - УПФУ в Житомирському районі Житомирської області:

- скликати збори кредиторів, на яких обрати комітет кредиторів. Протокол зборів кредиторів та протокол комітету кредиторів надати суду;

- виявити додаткові докази про наявність/відсутність у банкрута майна на праві власності/користування; надати докази розшуку техніки, яка на праві власності, оренди або іншим способом знаходиться у володінні боржника, в тому числі докази передання цієї техніки іншим особам;

- інформацію про наявність відкритих розрахункових рахунків боржника у банківських установах;

- здійснити інвентаризацію майнових активів та заборгованості банкрута, в тому числі, перед найманими працівниками;

- виявити документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню;

- закрити рахунки банкрута у банківських установах, виявлені при проведенні ліквідаційної процедури;

- за результатами проведеної роботи, згідно зі ст. 32 зазначеного Закону, подати ліквідаційний баланс, звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього обов'язків (докази, що свідчать про відсутність ліквідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з зазначенням сум, які є неможливими до погашення).

7. В засідання суду викликати уповноважених представників кредиторів та ліквідатора.

Суддя Макаревич В.А.

Відомість розсилки:

1 - у справу,

2 - ініціюючому кредитору, ліквідатору - реком. ( або наручно під розпис в журналі);

3 - боржнику;

4 - Держ. податков. інспекції у Житомир. р- ні Житомир. обл. ДПСи - реком. (або наручно під розпис в журналі);

5 - ВВД ФСС від нещас. випадків на виробництві та проф. захворювань України в Житомир. обл . - реком. (або наручно під розпис в журналі).

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення12.11.2013
Оприлюднено18.11.2013
Номер документу35269097
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/5007/1123-б/12

Ухвала від 01.04.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 28.01.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 12.11.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 17.05.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Постанова від 17.01.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 04.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні