Постанова
від 13.06.2013 по справі 922/238/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"13" червня 2013 р. Справа № 922/238/13-г

вх. № 238/13

Суддя господарського суду Усатий В.О.

при секретарі судового засідання Мазуренко А.О.

За участю представників сторін:

розпорядника майна - Камінська А.А., ліц. НОМЕР_2 від 11.01.2013 р.,

представника боржника - Мельник О.В., дов. від 01.02.2013 р.,

ініціюючого кредитора - ФОП ОСОБА_3

Розглянувши справу за заявою

ФОП ОСОБА_3, м. Світловодськ

до ТОВ "Авантаж-ЛТД", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 23.04.2013 р. затверджено реєстр вимог кредиторів, який складається з вимог ініціюючого кредитора - ФОП ОСОБА_3 в сумі 376000,00 грн. основного боргу, зобов'язано розпорядника майна сповістити кредиторів, відповідно до реєстру вимог кредиторів, про дату, час та місце проведення зборів, які відбудуться не пізніше 22.05.2012 р., повідомити кредиторів про кількість голосів, які належать кожному кредитору при прийнятті рішення на загальних зборах (засіданні комітету) кредиторів, зобов'язано розпорядника майна, керівника підприємства боржника, кредиторів, відповідно до ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провести збори кредиторів, де вирішити питання передбачені вказаною статтею Закону, у тому числі утворити комітет кредиторів і прийняти обґрунтоване рішення про відкриття процедури санації боржника, про відкриття ліквідаційної процедури чи по підписанню мирової угоди з посиланням на фактичні обставини, що привели до прийняття такого рішення. Прийняте кредиторами або комітетом кредиторів обґрунтоване рішення, разом з протоколом загальних зборів кредиторів і протоколом засідання комітету кредиторів в триденний строк після прийняття рішення надати суду. Призначене судове засідання на 13.06.2013 р.

Через канцелярію суду 12.06.2013 р. розпорядник майна надав суду докази скликання та проведення зборів кредиторів (протокол від 20.05.2013 р.) та засідання комітету кредиторів (протокол від 20.05.2013 р.), на якому прийнято рішення про ліквідацію боржника та звернення до суду з клопотанням про відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором ТОВ "Авантаж-ЛТД" - арбітражного керуючого Камінської А.А. яка виконувала повноваження розпорядника майна боржника.

В судовому засіданні 13.06.2013 р. розпорядник майна зазначила про незадовільний стан підприємства боржника та неможливість погашення вимог кредиторів, а також надала заяву на участь у справі в якості ліквідатора, в якій повідомила, що не є заінтересованою особою стосовно боржника та кредиторів, не має конфлікту інтересів, тобто не є особою, в якої виникає суперечність між особистими інтересами та повноваженнями арбітражного керуючого, що може вплинути на об"єктивність або неупередженість прийняття нею рішень, а також на вчинення чи невчинення дій під час виконання нею повноважень арбітражного керуючого.

В даному судовому засіданні засновник ТОВ "Авантаж-ЛТД" ОСОБА_4 надав заяву на участь у справі та клопотання про відкладання розгляду справи.

В судовому засіданні 13.06.2013 р. оголошувалася перерва до 13.06.2013 р. о 14-30 год.

Після перерви розглянувши надані засновником ТОВ "Авантаж-ЛТД" ОСОБА_4 заяву та клопотання, суд відмовляє в їх задоволенні виходячи з наступного.

Відповідно ст. 4-1 ГПК України, господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченого цим кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до ст.5 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (в редакції 1992 року) (далі - Закон), провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до ст.1 Закону, сторони у справі про банкрутство - кредитори (представник комітету кредиторів), боржник (банкрут).

Згідно цієї же статті Закону, представник працівників боржника, уповноважена особа акціонерів або учасників товариств з обмеженою чи додатковою відповідальністю - це особа, уповноважена загальними зборами, на яких присутні не менш як три чверті від штатної чисельності працівників боржника або відповідним рішенням первинної профспілкової організації боржника, представляти їх інтереси при проведенні процедур банкрутства з правом дорадчого голосу; учасники провадження у справі про банкрутство - сторони, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор), власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника, а також у випадках, передбачених цим Законом, інші особи, які беруть участь у провадженні у справі про банкрутство, Фонд державного майна України, державний орган з питань банкрутства, представник органу місцевого самоврядування, представник працівників боржника, уповноважена особа акціонерів або учасників товариств з обмеженою чи додатковою відповідальністю; заінтересовані особи стосовно боржника - юридична особа, створена за участю боржника, керівник боржника, особи, що входять до складу органів управління боржника, головний бухгалтер (бухгалтер) боржника, у тому числі і звільнені з роботи за рік до порушення провадження у справі про банкрутство, а також особи, які знаходяться у родинних стосунках із зазначеними особами та підприємцем (фізичною особою) - боржником, а саме: подружжя та їх діти, батьки, брати, сестри, онуки.

Відповідно до ст.22 ГПК України, сторони мають право знайомитися з матеріалами справи, робити з них витяги, знімати копії, брати участь в господарських засіданнях, подавати докази, брати участь у дослідженні доказів, заявляти клопотання, давати усні та письмові пояснення господарському суду, наводити свої доводи і міркування з усіх питань, що виникають у ході судового процесу, заперечувати проти клопотань і доводів інших учасників судового процесу, оскаржувати судові рішення господарського суду в установленому цим Кодексом порядку, а також користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом.

Засновником ТОВ "Авантаж-ЛТД" ОСОБА_4 не представлено суду доказів того, що його було уповноважено загальними зборами, на яких присутні не менш як три чверті від штатної чисельності працівників боржника, представляти їх інтереси при проведенні процедур банкрутства з правом дорадчого голосу, тому на цей час він не є учасником провадження у справі про банкрутство, а тому не наділений необхідним обсягом повноважень.

Зважаючи на незадовільний фінансовий стан підприємства, а також на те, що заяв від інвесторів та пропозицій щодо укладання мирової угоди ані від боржника, ані від кредиторів не надходило, комітет кредиторів на своєму засіданні прийняв рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури згідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в новій редакції (далі - Закон України).

Відповідно до п.1.1 Перехідних положень Закону України, положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури

Суд, заслухавши доповідь розпорядника майна, враховуючи збори кредиторів повноважними, а також розглянувши надані суду протоколи загальних зборів та засідання комітету кредиторів враховуючи, що фінансовий стан підприємства за час, що пройшов з моменту порушення провадження по справі і введення мораторію, не поліпшується, і на засіданні комітету кредиторів прийшли до висновку про недоцільність санації боржника і про необхідність визнання боржника банкрутом, і відкриття ліквідаційної процедури, вважає за можливе визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Враховуючи клопотання комітету кредиторів, суд вважає за можливе призначити ліквідатором ТОВ "Авантаж-ЛТД" " арбітражного керуючого Камінську Анну Анатоліївну (ліцензія НОМЕР_2 від 11.01.2013 р., ідентифікаційний номер НОМЕР_1, АДРЕСА_1).

Керуючись ст.ст.27, 37-, Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" , суд -

ПОСТАНОВИВ:

Відмовити засновнику ТОВ "Авантаж-ЛТД" ОСОБА_4. в задоволенні його заяви на участь у справі та клопотанні про відкладання розгляду справи.

Визнати товариство з обмеженою відповідальністю "Авантаж-ЛТД" (код 24123730), яке зареєстровано виконавчим комітетом Харківської міської ради 18.12.1995 р. за адресою: 61075, м.Харків, вул.17 Партз"їзду, б.17 - банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом;

скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі;

виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

- припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Призначити ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "Авантаж-ЛТД" (код 24123730) арбітражного керуючого Камінську Анну Анатоліївну (ліцензія НОМЕР_2 від 11.01.2013 р., ідентифікаційний номер НОМЕР_1, АДРЕСА_1).

Зобов"язати посадових осіб банкрута протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

Зобов'язати ліквідатора відповідно до п.3 ст. 38 Закону України та п.1-1 Перехідних положень Закону України, здійснити в офіційних друкованих органах офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, яке має містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

Зобов"язати ліквідатора закрити всі рахунки банкрута в установах банку і відкрити або переоформити один основний рахунок для проведення розрахунків з кредиторами, виконати інші дії, передбачені ст.ст.37-48 Закону і надавати комітету кредиторів і суду не рідше одного разу на місяць звіти про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та при проведенні ліквідаційної процедури, використання коштів банкрута, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів.

Зобов'язати ліквідатора в строк до 13.06.2014 року виконати ліквідаційну процедуру та після завершення всіх розрахунків з кредиторами подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню.

Постанову суду направити кредиторам, боржнику, ліквідатору, Державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, ВДВС головного управління юстиції в Харківській області.

Суддя Усатий В.О.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення13.06.2013
Оприлюднено01.07.2013
Номер документу32072774
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/238/13-г

Ухвала від 10.09.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 28.10.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 24.09.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 13.06.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 21.06.2013

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Лакіза В.В.

Ухвала від 23.04.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 12.02.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 18.01.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні