Ухвала
від 09.07.2013 по справі 812/5650/13-а
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

5.1.2

УХВАЛА

09 липня 2013 року Справа № 812/5650/13-а

Луганський окружний адміністративний суд у складі

Головуючого судді: Цицюри О.О.,

за участю секретаря судового засідання: Чуванова А.С.,

та представників сторін:

позивача - Грабовецький А.О. (довіреність б/н від 18.06.2013),

відповідач - не прибув,

третя особа - не прибув,

розглянувши у відкритому попередньому засіданні у м. Луганську справу за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Кіндерплай» до Департаменту зовнішньоекономічної діяльності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, третя особа - товариство з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційна фірма «Лідер Строй-Панель» про зобов'язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Луганського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Кіндерплай» до Департаменту зовнішньоекономічної діяльності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, третя особа - товариство з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційна фірма «Лідер Строй-Панель» про зобов'язання вчинити певні дії.

05.07.2013 від Міністерства економічного розвитку і торгівлі України надійшло клопотання про заміну первинного відповідача - Департамент зовнішньоекономічної діяльності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України на належного відповідача Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

У попередньому судовому засіданні судом на розгляд поставлено питання про заміну первинного відповідача - Департамент зовнішньоекономічної діяльності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України на належного відповідача Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Представник позивача проти заміни первинного відповідача належним відповідачем не заперечував.

Заслухавши думку представника позивача, вивчивши наявні у матеріалах справи докази, суд дійшов наступного.

Відповідно до статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України суд першої інстанції, встановивши, що з адміністративним позовом звернулася не та особа, якій належить право вимоги, або не до тієї особи, яка повинна відповідати за адміністративним позовом, може за згодою позивача допустити заміну первинного позивача або відповідача належним позивачем або відповідачем, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи.

Згідно з Указом Президента України від 31.05.2011 № 634/2011 «Про затвердження Положення про Міністерство економічного розвитку і торгівлі України», Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (Мінекономрозвитку України) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України.

Підпунктом 14 пункту 4 вищевказаного Положення передбачено, що Мінекономрозвитку України відповідно до покладених на нього завдань видає в установленому порядку висновки щодо продовження строків розрахунків в іноземній валюті у разі виконання резидентом операцій за договорами виробничої кооперації, консигнації, комплексного будівництва, тендерної поставки, гарантійного обслуговування, поставки складних технічних виробів і товарів спеціального призначення.

Також судом встановлено, що відповідно до наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України №26 від 30.06.2011 «Про структуру центрального апарату Міністерства економічного розвитку і торгівлі України» до структури центрального апарату даного органу входить Департамент зовнішньоекономічної діяльності, а отже є його структурним підрозділом.

Враховуючи зазначене, суд вважає, необхідним допустити заміну первинного відповідача - Департамент зовнішньоекономічної діяльності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України на належного відповідача Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Керуючись ст.ст. 52, 160, 165 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання Міністерства економічного розвитку і торгівлі України задовольнити.

Замінити первинного відповідача по справі - Департамент зовнішньоекономічної діяльності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України на належного відповідача - Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Згідно з частиною 3 статті 160 КАС України ухвала складена у повному обсязі 15 червня 2013 року.

СуддяО.О. Цицюра

Дата ухвалення рішення09.07.2013
Оприлюднено16.07.2013
Номер документу32395643
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —812/5650/13-а

Ухвала від 19.08.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Сухарьок М.Г.

Ухвала від 30.08.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Сухарьок М.Г.

Ухвала від 19.08.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Сухарьок М.Г.

Постанова від 17.07.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.О. Цицюра

Ухвала від 09.07.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.О. Цицюра

Ухвала від 09.07.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.О. Цицюра

Ухвала від 25.06.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.О. Цицюра

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні