Постанова
від 24.07.2013 по справі 926/113-б/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"24" липня 2013 р. Справа № 926/113-б/13-г

За заявою Публічного акціонерного товариства "Рено Україна" м.Київ до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Західавтолюкс" м.Чернівці про визнання банкрутом Суддя Бутирський А.А. Представники: Від кредитора - не з'явився Від боржника - не з'явився В засіданні приймали участь: розпорядник майна Комерзан З.Д. СУТЬ СПОРУ: Публічне акціонерне товариство "Рено Україна" м.Київ звернулося з заявою про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Західавтолюкс" м.Чернівці за загальною процедурою з грошовими вимогами у сумі 646315,47 грн.

Ухвалою від 08.02.2013 р. порушено провадження у справі про банкрутство, визнано вимоги ПАТ "Рено Україна" до боржника у сумі 646315,47 грн., введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном боржника, призначено розпорядником майна арбітражного керуючого Литвина Ігоря Миколайовича та призначено проведення попереднього засідання на 08.04.2013 р.

У газеті "Голос України" № 63 (5563) від 02.04.2013 р. розміщено оголошення про порушення справи про банкрутство боржника.

Ухвалою від 20.05.2013 р. розгляд попереднього засідання відкладено на 05.06.2013 р., арбітражного керуючого Литвина І.М. усунуто від виконання обов'язків розпорядника майна, новим розпорядником майна призначено Комерзана З.Д.

Ухвалою від 05.06.2013 р. продовжено строк процедури розпорядження майном до 04.08.2013 р., затверджено реєстр вимог кредиторів, підсумкове засідання призначено на 15.07.2013 р.

Ухвалою від 15.07.2013 р. розгляд справи відкладено на 24.07.2013 р.

На день розгляду справи від голови комітету кредиторів надійшло клопотання, в якому він просить відрити ліквідаційну процедуру, а ліквідатором призначити арбітражного керуючого Комерзана З.Д.

Заслухавши розпорядника майна, розглянувши клопотання та протокол засідання комітету кредиторів, суд вважає клопотання обґрунтованими і такими, що підлягають задоволенню, враховуючи наступне.

21.06.2013 р. проведено збори кредиторів, на яких обрано комітет кредиторів у складі: ПАТ «Енергобанк» та ПАТ «Рено Україна».

21.06.2013 р. проведено засідання комітету кредиторів, відповідно до якого комітет кредиторів вирішив клопотати перед господарським судом Чернівецької області про введення процедури ліквідації ТОВ "Західавтолюкс", призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Комерзана З.Д.

Відповідно до інвентаризаційного акту від 18.07.2013 р., який складений розпорядником майна та головою комітету кредиторів, у боржника відсутнє майно (майнові права), що можна було б описати та віднести до активів останнього.

Згідно балансу боржника станом на 18.07.2013 р., який складений розпорядником майна та головою комітету кредиторів, активи у боржника відсутні. Іншого балансу боржником не надано.

За час здійснення процедури розпорядження майном відновлення платоспроможності боржника не відбулось, заяв та пропозицій від інвесторів не надходило, а відтак погашення вимог кредиторів можливе лише у ліквідаційній процедурі.

Відповідно до ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон про банкрутство) у передбачених ним випадках господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Згідно з ч. 1 ст. 40 Закону про банкрутство в постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

Відповідно до абз. 5 ч. 1 ст. 114 Закону про банкрутство, кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів. Враховуючи приписи наведеної норми права та рішення комітету кредиторів, ліквідатором слід призначити арбітражного керуючого Комерзана З.Д.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 2, 37, 38, 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Західавтолюкс", ідентифікаційний код 33978824, вул. М. Тореза, 64 б, м.Чернівці та відкрити ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

2. Ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Комерзана Зіновія Дмитровича (вул. Кармелюка, 117, смт. Берегомет, Вижницького району, Чернівецької області) ліцензія АВ №600684 від 05.03.2012 року.

3. З дня прийняття цієї постанови:

- господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

- строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

- у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

- припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

- відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

- продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";

- скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

- вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі;

- виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених розділом ІІІ Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";

- припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та, розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута;

- протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов'язані передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

4. Зобов'язати ліквідатора Комерзана З.Д. у п'ятиденний строк з дня прийняття цієї постанови опублікувати повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друкованих органах. Повідомлення повинне містити відомості, передбачені ч. 4 ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а саме:

- найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом;

- найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство;

- дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури;

- відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

5. Зобов'язати ліквідатора Комерзана З.Д. щомісячно надавати суду звіт про хід ліквідаційної процедури для здійснення судового контролю.

6. Ухвалу надіслати кредиторам, боржнику, відділу державної виконавчої служби Садгірського районного управління юстиції, державному реєстратору, ліквідатору Комерзану З.Д., державному органу з питань банкрутства.

Суддя А.А. Бутирський

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення24.07.2013
Оприлюднено25.07.2013
Номер документу32584590
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —926/113-б/13-г

Ухвала від 15.04.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 15.04.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 07.04.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 24.03.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 05.03.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 20.01.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 26.12.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Постанова від 03.12.2014

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Желік М.Б.

Постанова від 03.12.2014

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Желік М.Б.

Ухвала від 19.11.2014

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Желік М.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні