Ухвала
від 21.08.2013 по справі 5081-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

УХВАЛА

про повернення зустрічної позовної заяви

21.08.2013№02-21/901/3874/13

Суддя господарського суду Автономної Республіки Крим Осоченко І. К., розглянувши матеріали за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Гудвилл Групп" до відповідача Публічного акціонерного товариства "УкрСиббанк" про визнання договору припиненим,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Господарського суду Автономної Республіки Крим знаходиться справа за позовом Публічного акціонерного товариства "УкрСиббанк" до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Гудвилл Групп" за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Товариство з обмеженою відповідальністю «Крим-Антарес» про звернення стягнення на предмет іпотеки на суму 2 937 169,89 грн.

20.08.2013 до господарського суду Автономної Республіки Крим надійшла зустрічна позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Гудвилл Групп" до Публічного акціонерного товариства "УкрСиббанк", в якій Товариство з обмеженою відповідальністю "Гудвилл Групп" просить суд визнати договір іпотеки №11201853000/3-1 від 22.08.2007 між Публічним акціонерним товариством "УкрСиббанк" та Товариством з обмеженою відповідальністю "Гудвилл Групп", завіреним приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу Харченко І. А. припиненим.

При вирішенні питання суддею про прийняття зустрічної позовної заяви відповідно до статті 61 Господарського процесуального кодексу України він перевіряє відповідність поданої заяви вимогам закону, а саме, статтям 54-58 ГПК України .

Не додержання позивачем встановлених вимог до позовної заяви, тягне передбачені Кодексом наслідки, у даному випадку статтею 63 ГПК України.

Разом з тим, розглянувши матеріали зустрічної позовної заяви, суд вважає, що дана зустрічна позовна заява підлягає поверненню Товариству з обмеженою відповідальністю "Гудвилл Групп" без розгляду, з огляду на наступне:

відповідно до статті 56 ГПК України позивач, прокурор зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів, відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

При цьому, докази направлення копії зустрічної позовної заяви та доданих до неї документів відповідачу, в силу пункту 2 частини 1 статті 57 ГПК України , мають додаватись до зустрічної позовної заяви.

Таким чином, належним доказом відправлення відповідачеві зустрічної позовної заяви та доданих до неї документів є опис вкладення в поштовий конверт та документ, що підтверджує надання поштових послуг (касовий чек, розрахункова квитанція тощо) надані в оригіналі.

Втім, у порушення вищезазначеної правової норми, Товариством з обмеженою відповідальністю "Гудвилл Групп" до своєї зустрічної позовної заяви не додано опису вкладення, а долучена лише поштова квитанція відділення поштового зв'язку (фіскальний чек) №5653 від 20.08.2013, в якій навіть не зазначено на яку адресу направлено позовну заяву, що є порушенням вищевказаних положень Господарського Процесуального Кодексу України.

В свою чергу, Пленум Вищого господарського суду України в абзаці 7 пункту 3.5 Постанови від 26 грудня 2011 року №18 «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції» звернув увагу на те, що у разі коли до позовної заяви додано докази надсилання відповідачеві копії лише самої заяви, але відсутні докази надсилання йому копій доданих до неї документів , така заява підлягає поверненню на загальних підставах згідно з пунктом 6 частини першої статті 63 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до пункту 6 частини 1 статті 63 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Суд звертає увагу на те, що після усунення зазначених недоліків Товариство з обмеженою відповідальністю "Гудвилл Групп" не позбавлено права знову звернутися до суду з зустрічним позовом за захистом свого, як він вважає, порушеного права.

Керуючись п. 6 ст. 63, ст. 60, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, Законом України «Про судовий збір», суд -

УХВАЛИВ :

1. Зустрічну позовну заяву повернути Товариству з обмеженою відповідальністю "Гудвилл Групп" без розгляду.

Додаток: зустрічна позовна заява з доданими до неї матеріалами на 20 арк. в 1 прим.

Суддя І.К. Осоченко

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення21.08.2013
Оприлюднено21.08.2013
Номер документу33065193
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5081-2011

Рішення від 14.11.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.К. Осоченко

Ухвала від 31.10.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.К. Осоченко

Ухвала від 21.08.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.К. Осоченко

Ухвала від 26.12.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Осоченко І.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні