Постанова
від 19.12.2006 по справі 1/333
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

1/333

   

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 "19" грудня 2006 р.                                                                                Справа №  1/333

Господарський суд Рівненської області в складі головуючого судді Демянчука Ю.Г.  за участю  секретаря судового засідання  помічника судді  Качура А.М.

За участю представників сторін:  

від позивача    –Кулініч А.О. довіреність № 11011/10-32 від 11.07.2006р

від відповідача–не з'явився

Статті  27, 29, 49, 51, 127 Кодексу адміністративного судочинства  України  роз'яснені.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні  справу за позовом   Державної податкової інспекції у м.Рівне  до відповідача ТзОВ виробничо-комерційної фірми "Рівнетрикотаж"   про   припинення підприємницької діяльності

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до господарського суду Рівненської області з позовом про припинення державної реєстрації відповідача через неподачу протягом більше року декларацій та інших документів звітності органам державної податкової служби. В судовому засіданні позивач позовні вимоги підтримав.

Відповідач відзиву на позов та витребувані судом документи не подав, в судове засідання не з'явився. Поштовий конверт з судовою повісткою про час і місце розгляду справи повернувся до господарського суду з відміткою "адресат відсутній".

Згідно пункту 7 статті 19 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” - юридична особа щорічно починаючи з наступного року з дати її державної реєстрації, протягом одного місяця зобов'язана подати державному реєстратору реєстраційну картку встановленого зразка про підтвердження відомостей про юридичну особу, в тому числі про зміну адресу юридичної особи.

Частиною 1 статті 40 КАС України передбачено, що особи, які беруть участь у справі, зобов'язані під час провадження у спрваі повідомляти суд про зміну місця проживання, перебування, роботи,служби, місцезнаходження. У разі неповідомлення про зміну адреси повістка надсилаєтьсяїм за останьою адресою і вважається врученою.

Таким чином, суд вважає можливим розглянути справу без участі відповідача за наявними матеріалами.

При розгляді матеріалів справи судом встановлено наступне.

Відповідач зареєстрований як суб'єкт підприємницької діяльності розпорядженням  Рівненського міського голови  від "11" березня 1992 р № 107Р за адресою м.Рівне, вул. Біла, 101А. За даними податкового обліку відповідач протягом тривалого часу (більше одного року)  не подає до податкового органу податкових декларацій та інших документів фінансової звітності. В судовому засіданні представник позивача зазначив, що недоїмка перед бюджетом та державними позабюджетними фондами відсутня.

Відповідно до абзацу 2 пункту 2 статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” підставами для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов"язано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом  року  органам державної податкової служби податкових декларацій,  документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до статті 247 Господарського кодексу України неподання суб'єктом господарювання звітності у встановленому порядку та строки суперечить вимогам  спеціального податкового закону. За вказане порушення судом застосовується адміністративно-господарська санкція - припинення державної реєстрації відповідача з подальшою його ліквідацією.

З урахуванням вищевикладеного позовні вимоги про припинення державної реєстрації фізичної особи-підприємця підтверджуються матеріалами справи, а тому підлягають задоволенню.

Згідно пункту 6 статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” у разі, якщо в судовому рішенні щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквідацією не призначена комісія з припинення (ліквідаційна комісія), державний реєстратор не пізніше трьох робочих днів від дати надходження такого судового рішення вносить до Єдиного державного реєстру запис, в якому вказує як голову комісії з припинення (ліквідаційної комісії) юридичної особи керівника органу управління або особу, яка згідно з відомостями, внесеними до Єдиного державного реєстру, має право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи без довіреності, якщо інше не встановлено судовим рішенням.

Керуючись статтями 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задоволити.

Державну реєстрацію відповідача –товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційної фірми "Рівнетрикотаж", м.Рівне, вул.Біла, 101А, код 05540787 -припинити.

Стягнути з відповідача - товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційної фірми "Рівнетрикотаж", м.Рівне, вул.Біла, 101А, код 05540787 в доход державного бюджету 3,40 грн. судового збору.

Зобов'язати державного реєстратора сворити ліквідаційну комісію для здійснення заходів щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквідацією, внести до Єдиного державного реєстру запис про судове рішення, провести державну реєстрацію припинення юридичної особи відповідно до чинного законодавства та повідомити органи статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування та юридичну особу, щодо якої прийняте рішення про припинення державної реєстрації.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного господарського суду через суд першої інстанції, який ухвалив постанову. Заява про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дня проголошення постанови, а в разі проголошення вступної та резолютивної частини - з дня складення постанови в повному обсязі. Апеляційна скарга подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.   

Копію постанови направити сторонам  та виконкому Рівненської міської ради.

     Суддя:                                                                                                           Демянчук Ю. Г.

Повний текст постанови підписано "20" грудня 2006 р.

Дата ухвалення рішення19.12.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу336244
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1/333

Ухвала від 19.05.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

Ухвала від 11.11.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Гарник Л.Л.

Ухвала від 19.11.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудь Ірина Анатоліївна

Рішення від 23.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник В.І.

Ухвала від 31.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник В.І.

Ухвала від 12.05.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудь Ірина Анатоліївна

Ухвала від 18.08.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудь І.А.

Рішення від 10.07.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник В.І.

Постанова від 09.06.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Овечкін В.Е.

Рішення від 30.07.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Губіна І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні