Вирок
від 05.03.2013 по справі 1-859/11
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 1-859/11

провадження № 1/753/89/13

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"05" березня 2013 р. Дарницький районний суд м. Києва в складі

головуючого - судді Щасної Т.В.

з участю прокурора Салкова Р.В.

з участю адвоката ОСОБА_2

при секретарі: Єфремова В.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві кримінальну справу по обвинуваченню ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_5, уродженця м. Донецьк, громадянина України, освіта вища, одруженого, працюючого ТОВ» АльфаБізнес Груп» заступник директора, проживаючого: АДРЕСА_2, на утриманні має двох малолітніх доньок ОСОБА_10 та ОСОБА_11 ,ІНФОРМАЦІЯ_4 , раніше не судимого , у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст. 212 ч. 3, 366 ч. 2 КК України, суд -

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_3, являючись згідно протоколу № 4 зборів засновників ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» від 09.10.2003 року, генеральним директором ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» (ідентифікаційний код ЄДРПОУ: 32376144: адреса: м. Київ, вул. Чкалова , 24), будучи службовою особою суб'єкта підприємницької діяльності, в силу покладених на нього та виконуваних ним організаційно - розпорядчих і адміністративно - господарських функцій, згідно статуту ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС», якими являються: здійснення без довіреності дій від імені товариства, затвердження планів поточної діяльності товариства, видання наказів, що є обов'язковими для виконання робітниками товариства, затвердження цін на продукцію і тарифів на послуги, прийняття на роботу і звільнення з роботи робітників, а також приймання рішень щодо інших питань діяльності товариства, скоїв умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Так, в період січня - грудня 2008 році на банківський рахунок ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» №26005032138521, відкритий даному підприємству його генеральним директором ОСОБА_3 у КМФ АКБ «УСБ» (МФО 322012), надходили грошові кошти від суб'єктів підприємницької діяльності в якості оплати останніми, придбаних у ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС», транспортно-експедиційних послуг, ціна яких містила в своєму складі податок на додану вартість.

В подальшому, генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, усвідомлюючи, що отримані на банківській рахунок ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» суми грошових коштів мають в своєму складі податок на додану вартість, що є податковим зобов'язанням підприємства з ПДВ, діючи з метою умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, шляхом мінімізації податкових зобов'язань підприємства з податку на додану вартість, використовуючи електронні програмно - технічні засоби для дистанційного використання банківського рахунку зазначеного підприємства, що отримані ним відповідно до договору №032-13852 ІКБ на обслуговування банківського рахунку за допомогою системи « ІBank .2 UA» та встановлені на його власному обладнанні, згідно акту виконання робіт від 20.09.2006 року, укладеними з КМФ АКБ «УСБ», здійснював перерахування отриманих грошових коштів із вищезазначеного банківського рахунку ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» на банківські рахунки ПП «АТІЛЛ» (ідентифікаційний код ЄДРПОУ: 35757231) №2600230016803 і №2600630161131, відкриті даному підприємству у Київській філії ВАТ «УБРП» (МФО 320746), що згодом реформований у ВАТ «БГ БАНК» (МФО 320995), та на рахунок ПП «АТІЛЛ» №26001193017500, відкритий в АКІБ «УКРСИББАНК» (МФО 351005), а також на банківський рахунок ПП «МАЛГАЛІС» (ідентифікаційний код ЄДРПОУ: 33603340) №260023015349 у Київській філії ВАТ «УБРП» (МФО 320746), що згодом також реформований у ВАТ «БГ БАНК» (МФО 320995).

Надалі ОСОБА_4, який фактично здійснював фінансово-господарську діяльність від імені службових осіб ПП «АТІЛЛ» і ПП «МАЛГАЛІС» та з яким ОСОБА_3 підтримував дружні стосунки, використовуючи електронні програмно - технічні засоби для дистанційного використання банківських рахунків підприємств, здійснював перерахування отриманих від ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» грошових коштів з рахунків вищезазначених, підприємств на картковий рахунок НОМЕР_1, відкритий його матері - ОСОБА_5 в Київській ф ілії ВАТ «УБРП» (МФО 320746), що згодом реформований у ВАТ «ВГ БАНК» (МФО 320995), яким фактично ОСОБА_4 розпоряджався самостійно.

Після цього, грошові кошти, перераховані на картковий рахунок ОСОБА_5 № НОМЕР_1 у ВАТ «БГ БАНК» (МФО .320995) ОСОБА_4, знімав із вказаного рахунку банкоматах м. Києва і в касах банку та надалі спільно з ОСОБА_6 використовували для оплати транспортно- експедиційних послуг фактичними перевізникам, переважно фізичним особам, які не являлись платниками податку на додану вартість, при цьому ОСОБА_3 розумів економічну недоцільність І'- безпосередніх фінансово-господарських відносин між ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» та перевізниками, що не є платниками ПДВ, зважаючи на відсутність за таких обставин ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» права на податковий кредит з податку на додану вартість.

Разом з тим , генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, усвідомлюючи, що ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» є платником податку на додану вартість і відповідно до п.п.7.7.2 п.7.2 ст.7 Закону України Закону України «Про податок на додану вартість» №168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями зобов'язане у строки, передбачені законом для відповідного податкового періоду подати до органу державної податкової служби за місцем свого знаходження податкову декларацію незалежно від того, чи виникло у цьому періоді податкове зобов'язання : чи ні, розуміючи, що згідно п.п. 7.2.6 п.7.2 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями, підставою для нарахування податкового кредиту з ПДВ є податкова накладна, що видається платником податку, який поставляє товари (послуги), в період січня - грудня 2008 року складав та роздруковував податкові накладні та інші документи первинного бухгалтерського обліку, що відображали взаємовідносини ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» з ПП «АТІЛЛ» та ПП «МАЛГАЛІС», які передавав для їх дооформлення ОСОБА_4

В свою чергу, ОСОБА_4 через певний час повертав ці документи генеральному директору ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 з проставленими відбитками печаток ПП «АТІЛЛ» та ПП «МАЛГАЛІС» та підписами від імені службових осіб зазначених підприємств відповідно - ОСОБА_7 та ОСОБА_8, що виконані невстановленою слідством особою.

Згідно вимог ст. 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» №99б-ХІІ від 16.07.1999 року «... підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які повинні бути складені під час здійснення господарської операції, а якщо це не можливо - безпосередньо після її закінчення, а також повинні мати обов'язкові реквізити: посаду особи, відповідальної за здійснення господарської операції і правильність її оформлення, особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції. Визначена особа наділена виключним правом на складання та підписування документів від імені юридичної особи».

Таким чином, первинні документи, отримані ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» від ПП «АТІЛЛ» та ПП «МАЛГАЛІС», будучи підписаними не уповноваженими на це особами, не мають ознак первинних документів та є такими, що суперечать чинному законодавству від дати їх складання і відповідно не можуть бути відображені у складі податкового кредиту ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС», як такі, що не мають відношення до господарської діяльності ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС», зважаючи на фіктивність господарських відносин даного підприємства З ПП «АТІЛЛ» та ПП «МАЛГАЛІС».

Однак, генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, діючи з метою умисного ухилення від сплати податків, розуміючи, що фінансові - відносини ввіреного йому підприємства з ПП «АТІЛЛ» та ПП «МАЛГАЛІС», відбувались лише з метою незаконного переведення безготівкових грошових коштів в готівку та неправомірного отримання права на податковий кредит з податку на додану вартість задля зменшення сум відповідних податкових платежів з ПДВ, необхідних до сплати в бюджет, усвідомлюючи, що ПП «АТІЛЛ» та ПП «МАЛГАЛІС» жодних транспортно-експедиційних послуг ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» не надали, використав надані йому ОСОБА_4 документи по взаємовідносинам ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» з ПП «АТІЛЛ» та ПП «МАЛГАЛІС» при оподаткуванні здійснюваної фінансово-господарської діяльності, склавши та надавши до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва підроблені податкові декларації ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» з податку на додану вартість за періоди з січня 2008 року по грудень 2008 року із неправдивими розрахунками сум податкового кредиту з податку на додану вартість та сум ПДВ, які підлягають нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточних звітних періодів.

Так, зокрема, 19.02.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію підприємства з податку на додану вартість за січень 2008 року в якій в порушення п.п.7.4.1 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями, яким визначено, що «...податковий кредит звітного періоду складається із сум податків, нарахованих (сплачених) платником податку... протягом такого звітного періоду у зв'язку з придбанням або виготовленням товарів...та послуг з метою їх подальшого використання в - оподатковуваних операціях у межах господарської, діяльності платника податку. . .», та п. п. 7.4.4 п.7.4 ст.7 цього ж Закону вищевказаного Закону, яким встановлено, що «... якщо платник податку придбаває (виготовляє) матеріальні та нематеріальні "активи (послуги), які не призначається для їх використання в господарській діяльності такого платника, то сума податку, сплаченого у зв'язку з таким придбанням (виготовленням), не включається до складу податкового кредиту...», неправомірно завищив податковий кредит з податку на додану вартість на суму 70'779 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «МАЛГАЛІС», які в дійсності не відбувались.

20.02.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та підписана_ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за . січень 2008 року містить неправдиві відомості про господарські операції, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи настання таких наслідків, за вх.№6151 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» за січень 2008 року, що містила завищений на суму 70'779 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений на цю ж суму показник суми ПДВ, яка підлягає нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточного звітного періоду, до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до бюджету за січень 2008 року податку на додану вартість на суму 70'779 грн.

20.03.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію підприємства з податку на додану вартість за лютий 2008 року в якій в порушення п.п.7.4.1, п.п.7.4.4 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями, неправомірно завищив податковий кредит з податку на додану вартість на суму 43'800 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «МАЛГАЛІС», які в дійсності не відбувались.

Того ж дня генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та підписана ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за лютий 2008 року містить неправдиві відомості про господарські операції, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи настання таких наслідків, за вх.№13164 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» за лютий 2008 року, що містила завищений на суму 43'800 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений на цю ж суму показник суми ПДВ, яка підлягає нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточного звітного періоду, до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до бюджету за лютий 2008 року податку на додану вартість на суму 43'800 грн..

23.06.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію підприємства з податку на додану вартість за березень 2008 року в якій в порушення п.п.7.4.1, п.п.7.4.4 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями, неправомірно завищив податковий кредит з податку на додану вартість на суму 124'224 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «МАЛГАЛІС», які в дійсності не відбувались.

24.06.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та підписана ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за березень 2008 року містить неправдиві відомості про господарські операції, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи настання таких наслідків, за вх.№51746 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» за березень 2008 року, що містила завищений на суму 124'224 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений на цю ж суму показник суми ПДВ, яка підлягає нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточного звітного періоду, до ДПІ у- Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до бюджету за березень 2008 року податку на додану вартість на суму 124'224 грн..

23.06.2008року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію підприємства з податку на додану вартість за квітень 2008 року в якій в порушення п.п.7.4.1, п.п.7.4.4 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 169/97/97 - BP від 03 04.1997 року із змінами та доповненнями, неправомірно завищив і податковий кредит з податку на додану вартість на суму 150' 736 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «МАЛГАЛІС» та ПП «АТІЛЛ», які в дійсності не відбувались.

24.06.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та підписана ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за квітень 2008 року містить неправдиві відомості про господарські tоперації, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи настання таких наслідків, за вх.№51747 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛБФАБІЗНЕС» за квітень 2008 року, що містила завищений на суму 150'736 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений на цю ж суму показник суми ПДВ, яка підлягає нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточного звітного періоду, до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до бюджету за квітень 2008 року податку на додану вартість на суму 150'736 грн..

25.06.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію .підприємства з податку на додану вартість за травень 2008 року в якій в порушення п.п.7.4.1, п.п.7.4.4 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями, неправомірно завищив податковий кредит з податку на додану вартість на суму 144'676 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «МАЛГАЛІС» та ПП «АТІЛЛ», які в дійсності не відбувались.

Того ж дня генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та підписана ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за травень 2008 року містить неправдиві відомості про господарські операції, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи настання таких наслідків, за вх.№51827 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» за травень 2008 року, що містила завищений на суму 144'676 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений на цю ж суму показник суми ПДВ яка підлягає нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточного звітного періоду, до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до бюджету за травень 2008 року податку на додану вартість на суму 144'67 6 грн. .

13.08.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 , знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію підприємства з податку на додану вартість за липень 2008 року в якій в порушення п.п.7.4.1, п.п.7.4.4 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями, неправомірно завищив податковий кредит з податку на додану вартість на суму 197'137 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «АТІЛЛ», які в дійсності не відбувались.

Того ж дня генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та підписана ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за липень 2008 року містить неправдиві відомості про господарські операції, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи настання таких наслідків, за вх.№80967 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» за липень 2008 року, що містила завищений на суму 197'137 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений на цю ж суму показник суми ПДВ, яка підлягає нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточного звітного періоду, до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до бюджету за липень 2008 року податку на додану вартість на суму 197'137 грн..

16.09.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3., знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію підприємства з податку на додану вартість за серпень - 2008 року в якій в порушення п.п.7.4.1, п.п.7.4.4 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/97-ВР- від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями, неправомірно завищив податковий кредит з податку на додану вартість на суму 136'335 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «АТІЛЛ», які в дійсності не відбувались.

19.09.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за серпень 2008 року містить неправдиві відомості про господарські операції, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи настання таких наслідків, за вх.№90867 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» за серпень 2008 року, що містила завищений на суму 136'335 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений на цю ж суму показник суми ПДВ, яка підлягає нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточного звітного періоду, до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до бюджету за серпень 2008 року податку на додану вартість на суму 136'335 грн.

03.10.2008року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію підприємства з податку на додану вартість за вересень 2008 року в якій в порушення п.п.7.4.1, п.п.7.4.4 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями, неправомірно завищив податковий кредит з податку на додану вартість на суму 132'507 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «АТІЛЛ», які в дійсності не відбувались.

Того ж дня генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та підписана ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за вересень 2008 року містить неправдиві відомості про господарські операції, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи настання таких наслідків, за вх.№93961 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» за вересень 2008 року, що містила завищений на суму 132'507 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений на цю ж суму показник суми ПДВ, яка підлягає нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточного звітного періоду, до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до бюджету за вересень 2008 року податку на додану вартість на суму 132'507 грн.

19.11.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію підприємства з податку на додану вартість за жовтень 2008 року в якій в порушення п.п.7.4.1, п.п.7.4.4 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями, неправомірно завищив податковий кредит з податку на додану вартість на суму 176' 235 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «АТІЛЛ», які в дійсності не відбувались.

20.11.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та підписана ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за жовтень 2008 року містить неправдиві відомості про господарські операції, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи настання таких наслідків, за вх.№125458 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» за жовтень 2008 року, що містила завищений на суму 176'235 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений на цю ж суму показник суми ПДВ, яка підлягає нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточного звітного періоду, до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до бюджету за жовтень 2008 року податку на додану вартість на суму 176'235 грн..

05.12.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію підприємства з податку на додану вартість за листопад 2008 року в якій в порушення п.п.7.4.1, п.п.7.4.4 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями, неправомірно завищив податковий кредит з Податку на додану вартість на суму 143' 978 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «АТІЛЛ», які в дійсності не відбувались.

08.12.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та підписана ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за листопад 2008 року містить неправдиві відомості про господарські операції, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи настання таких наслідків, за вх.№133033 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» за листопад 2008 року, що містила завищений на суму 143' 978 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений на цю ж суму показник суми ПДВ, яка підлягає нарахуванню до сплати в бюджет за подсумками поточного звітного періоду, до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до бюджету за листопад 2008 року податку на додану вартість на суму 143'978 грн.

17.01.2009 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію підприємства з податку на додану вартість за грудень 2008 року в якій в порушення п.п.7.4.1, п.п.7.4.4 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/97-ВР від 03.0'4.1997 року із змінами та доповненнями, неправомірно завищив податковий кредит з податку на додану вартість на суму 86'619 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «АТІЛЛ», які в дійсності не відбувались.

19.01.2009 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та підписана ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за грудень 2008 року містить неправдиві відомості про господарські операції, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи настання таких наслідків, за вх.№164528 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» за грудень 2008 року, що містила завищений на суму 86'619 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений на цю ж суму показник суми ПДВ, яка підлягає нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточного звітного періоду, до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до бюджету за грудень 2008 року податку на додану вартість на суму 8 6'619 грн. .

А всього генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, умисно ухилився від сплати до Дарницького районного відділення Державного казначейства, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. О. Кошидя, 11, за період з січня 2008 року по грудень 2008 року податку на додану вартість на загальну суму 1'407'026 грн., що призвело до фактичного ненадходження до бюджету за вказані звітні періоди коштів на зазначену суму, яка у п'ять тисяч і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян, який на момент скоєння злочину був встановлений на рівні соціальної пільги і становив 257,5 грн., що є особливо великим розміром.

Крім того, ОСОБА_3, являючись згідно протоколу № 4 зборів засновників ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» від 09.10.2003 року, генеральним директором ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» (ідентифікаційний код ЄДРПОУ: 32376144: адреса: м. Київ, вул. Чкалова, 24), будучи службовою особою суб'єкта підприємницької діяльності, в силу покладених на нього та виконуваних ним організаційно - розпорядчих і адміністративно - господарських функцій, згідно статуту ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС», якими являються: здійснення без довіреності дій від імені товариства, затвердження планів поточної діяльності товариства, видання наказів, що є обов'язковими для виконання робітниками товариства, затвердження цін на продукцію і тарифів на послуги, прийняття на роботу і звільнення з роботи робітників, а також приймання рішень щодо інших питань діяльності товариства, скоїв службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

Так, в період січня - грудня 2008 році на банківський рахунок ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» №26005032138521, відкритий даному підприємству його генеральним директором ОСОБА_3 у КМФ АКБ «УСБ» (МФО 322012), надходили грошові кошти від суб'єктів підприємницької діяльності в якості оплати останніми, придбаних у ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС», транспортно-експедиційних послуг, ціна яких містила в своєму складі податок на додану вартість.

В подальшому, генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, усвідомлюючи, що отримані на банківській рахунок ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» суми грошових коштів мають в своєму складі податок на додану вартість, що є податковим зобов'язанням підприємства з ПДВ, діючи з метою умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, шляхом мінімізації податкових зобов'язань підприємства з податку на додану вартість, здійснював перерахування отриманих грошових коштів із вищезазначеного банківського рахунку ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» на банківські рахунки ПП «АТІЛЛ» (ідентифікаційний код ЄДРПОУ: 35757231) №2600230016803 і №2600630161131, відкриті даному підприємству у Київській філії ВАТ «УБРП» (МФО 320746), що згодом реформований у ВАТ «БГ БАНК» (МФО 320995), та на рахунок ПП «АТІЛЛ» '№26001193017500, відкритий в АКІБ «УКРСИББАНК» (МФО 351005), а також на банківський рахунок ПП «МАЛГАЛІС» (ідентифікаційний код ЄДРПОУ: 33603340) №26002301534 9 у Київській філії ВАТ «УБРП» (МФО 320746), що згодом також реформований у ВАТ «БГ БАНК» (МФО 320995).

Надалі ОСОБА_4, який фактично здійснював фінансово-господарську діяльність від імені , службових осіб ПП «АТІЛЛ» і ПП «МАЛГАЛІС» та з яким ОСОБА_3 підтримував дружні стосунки, використовуючи електронні програмно - технічні засоби для дистанційного використання банківських рахунків підприємств, здійснював перерахування отриманих від ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» грошових коштів з рахунків вищезазначених підприємств на картковий рахунок НОМЕР_1, відкритий його матері - ОСОБА_5 в Київській філії ВАТ «УБРП» (МФО 320746), що згодом реформований у ВАТ «БГ БАНК» (МФО 320995), яким фактично ОСОБА_4 розпоряджався самостійно.

Після цього, грошові кошти, перераховані на картковий рахунок ОСОБА_5 НОМЕР_1 у ВАТ «БГ БАНК» (МФО 320995) ОСОБА_4, знімав із вказаного рахунку в банкоматах м. Києва і в касах банку та надалі спільно з ОСОБА_3 використовували для оплати транспортно-експедиційних послуг фактичним перевізникам, переважно фізичним особам, які не являлись платниками податку на додану вартість, при цьому ОСОБА_3 розумів економічну недоцільність безпосередніх фінансово-господарських відносин між ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» та перевізниками, що не є платниками ПДВ, зважаючи на відсутність за таких обставин у ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» права на податковий кредит з податку на додану вартість.

Разом з тим, генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, усвідомлюючи, що ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» є платником податку на додану вартість і відповідно до п.п.7.7.2 п.7.2 ст.7 Закону України Закону України «Про податок на додану вартість» №168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями зобов'язане у строки, передбачені законом для відповідного податкового періоду подати до органу державної податкової служби за місцем свого знаходження податкову декларацію незалежно від того, чи виникло у цьому періоді податкове зобов'язання чи ні, розуміючи, що згідно п.п. 7.2.6 п.7.2 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/97-ВР від 03.04.1997 року- із змінами та доповненнями, підставою для нарахування податкового кредиту з ПДВ є податкова накладна, що видається платником податку, який поставляє товари (послуги), в період січня - грудня 2008 року складав та роздруковував податкові накладні та інші документи первинного бухгалтерського обліку, що відображали взаємовідносини ТОВ«АЛЬФАБІЗНЕС» з ПП «АТІЛЛ» та ПП «МАЛГАЛІС», які передавав для їх дооформления ОСОБА_4

В свою чергу, ОСОБА_4 через певний час повертав ці документи генеральному директору ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 з проставленими відбитками печаток ПП «АТІЛЛ» та ПП «МАЛГАЛІС» та підписами від імені службових осіб зазначених підприємств відповідно - ОСОБА_7 та ОСОБА_8, що виконані невстановленою слідством особою.

Згідно вимог ст. 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» №996-ХІІ від 16.07.1999 року «... підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які повинні рути складені під час здійснення господарської операції, а якщо це не можливо - безпосередньо після її закінчення, а також повинні мати обов'язкові реквізити: посаду особи, відповідальної за здійснення господарської операції' і правильність її оформлення, особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції. Визначена особа наділена виключним правом на складання та підписування документів від імені юридичної особи».

Таким чином, первинні документи, отримані ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» від ПП «АТІЛЛ» та ПП «МАЛГАЛІС», будучи підписаними не уповноваженими на це особами, не мають ознак первинних документів та є такими, що суперечать чинному законодавству від дати їх складання і відповідно не можуть бути відображені у складі податкового кредиту ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС», як такі, що не мають відношення до господарської діяльності ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС», зважаючи на фіктивність господарських відносин даного підприємства з ПП «АТІЛЛ» та ПП «МАЛГАЛІС».

Однак, генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, діючи з метою умисного ухилення від сплати податків, розуміючи, що фінансові відносини ввіреного йому підприємства з ПП '«АТІЛЛ» та ПП «МАЛГАЛІС», відбувались лише З метою незаконного переведення безготівкових грошових коштів в готівку та неправомірного отримання права на податковий кредит з податку на додану вартість задля зменшення сум відповідних податкових платежів з ПДВ, необхідних до сплати в бюджет, усвідомлюючи, що ПП «АТІЛЛ» та ПП «МАЛГАЛІС» жодних транспортно-експедиційних послуг ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» не надали, використав надані йому ОСОБА_4 документи по взаємовідносинам ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» з ПП «АТІЛЛ» та ПП «МАЛГАЛІС» при оподаткуванні здійснюваної фінансово-господарської діяльності, склавши та надавши до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва підроблені податкові декларації ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» з податку на додану вартість за періоди з січня 2008 року по грудень 2008 року із неправдивими розрахунками сум податкового кредиту з податку на додану вартість та сум ПДВ, які підлягають нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточних звітних періодів.

Так, зокрема, 19.02.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію підприємства з податку на додану вартість за січень 2008' року в якій в порушення п.п.7.4.1 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями, яким визначено, що «...податковий кредит звітного періоду складається із сум податків, нарахованих (сплачених) платником податку... протягом такого звітного періоду у зв'язку з придбанням або виготовленням товарів...та послуг з метою їх подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку...», та п. п. 7.4.4 п.7.4 ст.7 цього ж Закону вищевказаного Закону, яким встановлено, що «... якщо платник податку придбаває (виготовляє) матеріальні та нематеріальні активи (послуги), які не призначається для їх використання в господарській діяльності такого платника, то сума податку, сплаченого у зв'язку з таким придбанням (виготовленням), не включається до складу податкового кредиту...», неправомірно завищив податковий кредит з податку на додану вартість на суму 70'779 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «МАЛГАЛІС», які в дійсності не відбувались.

20.02.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та підписана ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за січень 2008 року містить неправдиві відомості про господарські операції, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи настання таких наслідків, за вх.№6151 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» за січень 2008 року, що містила завищений на суму 70' 779 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений на цю ж суму показник суми ПДВ, яка підлягає нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточного звітного періоду, до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до бюджету за січень 2008 року податку на додану вартість на суму 70'77 9 грн.

20.03.2008року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію підприємства з податку на додану вартість за лютий 2008 року в якій в порушення п.п.7.4.1, п.п.7.4.4 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями, неправомірно завищив податковий кредит з податку на додану вартість на суму 43'800 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «МАЛГАЛІС», які в дійсності не відбувались.

Того ж дня генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та підписана ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за лютий 2008 року містить неправдиві відомості про господарські операції, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи, настання таких наслідків, за вх.№13164 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» за лютий 2008 року, що містила завищений на суму 43'800 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений на цю ж суму показник суми ПДВ, яка підлягає нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточного звітного періоду, до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до бюджету за лютий 2008 року податку на додану вартість на суму 43'800 грн.

23.06.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію підприємства з податку на додану вартість за березень 2008 року в якій в порушення п.п.7.4.1, п.п.7.4.4 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями, неправомірно завищив податковий кредит з податку на додану вартість на суму 124'224 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «МАЛГАЛІС», які в дійсності не відбувались.

24.06.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та підписана ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за березень 2008 року містить неправдиві відомості про господарські операції, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи настання таких наслідків, за вх.№5174 6 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» за березень 2008 року, що містила завищений на суму 124'224 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений на цю ж суму показник суми ПДВ, яка підлягає нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточного звітного періоду, до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до бюджету за березень 2008 року податку на додану вартість на суму 124'224 грн.

23.06.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію підприємства з податку на додану вартість за квітень 2008 року в якій в порушення п.п.7.4.1, п.п.7.4.4 п.7.4 ст. 7 Закону України «Про податок на додану вартість» S' 168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями, неправомірно завищив податковий кредит з податку на додану вартість на суму 150'736 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «МАТІ ГАЛ ІС» та. ПП «АТІЛЛ», які в дійсності не відбувались.

24.06.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛБФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та підписана ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за квітень 2008 року містить неправдиві відомості про господарські операції, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи настання таких наслідків, за вх.№51747 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» за квітень 2008 року, що містила завищений на суму 150'736 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений на цю ж суму показник суми ПДВ, яка підлягає нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточного звітного періоду, до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до бюджету за квітень 2008 року податку на додану вартість на суму 150'736 грн.

25.06.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3,знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію підприємства з податку на додану вартість за травень 2008 року в якій в порушення п.п.7.4.1, п.п.7.4.4 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями, неправомірно завищив податковий кредит з податку на додану вартість на суму 144'676 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «МАЛГАЛІС» та ПП «АТІЛЛ», які в дійсності не відбувались.

Того ж дня генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та підписана ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за травень 2008 року містить неправдиві відомості про господарські операції, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи настання таких наслідків, за вх.№51827 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» за травень 2008 року, що містила завищений на суму 144'676 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений - на цю ж суму показник суми ПДВ, яка підлягає нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточного звітного періоду, до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до бюджету за травень 2008 року податку на додану вартість на суму 144'676 грн..

13.08.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію підприємства з податку на додану вартість за липень 2008 року в якій в порушення п.п.7.4.1, п.п.7.4.4 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями, неправомірно завищив податковий кредит з податку на додану вартість на суму 197'137 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «АТІЛЛ», які в дійсності не відбувались.

Того ж дня генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та підписана ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за липень 2008 року містить неправдиві відомості про господарські операції, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи настання таких наслідків, за вх.№80967 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» за липень 2008 року, що містила завищений на суму 197'137 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений на цю ж суму показник суми ПДВ, яка підлягає нарахуванню до. сплати в бюджет за підсумками поточного звітного періоду, до ДПІ -у Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до бюджету за липень 2008 року податку на додану вартість на суму 197'137 грн.

16.09.2008року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію підприємства з податку на додану вартість за серпень 2008 року в якій в порушення п.п.7.4.1, п.п.7.4.4 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями, неправомірно завищив податковий кредит з податку на додану вартість на суму 136'335 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «ATIJIJI», які в дійсності не відбувались.

19.09.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та підписана ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за серпень 2008 року містить неправдиві відомості про господарські операції, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи настання таких наслідків, за вх.№90867 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» за серпень 2008 року, що містила завищений на суму 136'335 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений на цю ж суму показник суми ПДВ, яка підлягає нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточного звітного періоду, до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до бюджету за серпень 2008 року податку на додану вартість на суму 136'335 грн.

03.10.2008року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію підприємства з податку на додану вартість за вересень 2008 року в якій в порушення п.п.7.4.1, п.п.7.4.4 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями, неправомірно завищив податковий кредит з податку на додану вартість на суму 132'507 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «АТІЛЛ», які в дійсності не відбувались.

Того ж дня генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та підписана ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за ' вересень 2008 року містить неправдиві відомості про господарські операції, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи настання таких наслідків, за вх.№93961 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» за вересень 2008 року, що містила завищений на суму 132'507 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений на цю ж суму показник суми ПДВ, яка підлягає нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточного звітного періоду, до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до бюджету за вересень 2008 року податку на додану вартість на суму 132'507 грн.

19.11.2008року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію підприємства з податку на додану вартість за жовтень 2008 року в якій в порушення п.п.7.4.1, п.п.7.4.4 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями, неправомірно завищив податковий кредит з податку на додану вартість на суму 176'235 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «АТІЛЛ», які в дійсності не відбувались.

20.11.2008року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та підписана ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за жовтень 2008 року містить неправдиві відомості про господарські операції, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи настання таких наслідків, за вх.№125458 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» за жовтень 2008 року, що містила завищений на суму 176.235 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений на цю ж суму показник суми ПДВ, яка підлягає нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточного звітного періоду, до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до бюджету за жовтень 2008 року податку на додану вартість на суму 17 6' 235 грн. .

05.12.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 ,знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію підприємства з податку на додану вартість за листопад 2008 року в якій в порушення п.п.7.4.1, п.п.7.4.4 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/ВР-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями, неправомірно завищив податковий кредит з податку на додану вартість на суму 143'978 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «АТІЛЛ», які в дійсності не відбувались.

08.12.2008 року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та підписана ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за листопад 2008 року містить неправдиві відомості про господарські операції, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи настання таких наслідків, за вх.№133033 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» за листопад 2008 року, що містила завищений на суму 143'978 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений на цю ж суму показник суми ПДВ, яка підлягає нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточного звітного періоду, до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до бюджету за листопад 2008 року податку на додану вартість на суму 143'978 грн.

17.02.2009року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3, знаходячись в невстановленому місці, склав та підписав податкову декларацію підприємства з податку на додану вартість за грудень 2008 року в якій в порушення п.п.7.4.1, п.п.7.4.4 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» № 168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповненнями, неправомірно завищив податковий кредит з податку на додану вартість на суму 86'619 грн., за наслідками мнимих господарських відносин з ПП «АТІЛЛ», які в дійсності не відбувались.

19.01.2009року генеральний директор ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 розуміючи, що складена та підписана ним податкова декларація підприємства з податку на додану вартість за грудень 2008 року містить неправдиві відомості про господарські операції, які в дійсності не відбувались і відповідно занижені показники сум податкових зобов'язань підприємства з ПДВ, належних до сплати в бюджет, та бажаючи настання таких наслідків, за вх.№164528 надав неправдиву податкову декларацію ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» за грудень 2008 року, що містила завищений на суму 86'619 грн. показник податкового кредиту з податку на додану вартість і занижений на цю ж суму показник суми ПДВ, яка підлягає нарахуванню до сплати в бюджет за підсумками поточного звітного періоду, до ДПІ у Дарницькому районі м. Києва, де вказане підприємство перебувало на податковому обліку, що призвело до фактичної несплати підприємством до - бюджету за грудень 2008 року податку на додану вартість на суму 8 6'619 грн..

Зазначені дії генерального директора ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» ОСОБА_3 спричинили шкоду державі у вигляді несплати ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» до Дарницького районного відділення Державного казначейства, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. О. Кошиця, 11, за період з січня 2008 року по грудень 2008 року податку на додану вартість на загальну суму 1'407'026 грн., що призвело до фактичного ненадходження до бюджету за вказані звітні періоди коштів на зазначену суму, яка у двісті п'ятдесят і більше разів перевищує встановлений законодавством неоподаткований мінімум доходів громадян, що на момент вчинення злочину був встановлений на рівні соціальної пільги і становив 257,5 грн., і є тяжкими наслідками.

Допитаний у судовому засіданні підсудний ОСОБА_3, вину свою в скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст. 212 і ч.2 ст. 366 КК України визнав повністю , щиро розкаявся у скоєному. Підсудний пояснив , що він , будучи директором ТОВ «Альфабізнес» в період з січня по грудень 2008 року допустив несплату податків в особливо великих розмірах та службове підроблення при наступних обставинах: він керував діяльністю ТОВ «Альфабізнес», яке надавало транспортно-експедиційні послуги і було зареєстровано в Дарницькій ДПІ м. Києва. При цьому на банківський рахунок підприємства надходили грошові кошти від різних суб'єктів господарської діяльності в якості оплати ними зазначених послуг. Ці грошові суми містили в собі податок на додану вартість. У зв'язку зі складною ситуацією, яка склалася на ринку, а також у зв'язку з тим, що він відчував гострий брак грошових коштів у зв'язку з необхідністю лікування своєї дружини - ОСОБА_9, яка страждала безпліддям і були необхідні гроші для проведення штучного запліднення, він , використовуючи систему «клієнт-банк» перераховував кошти , частина грошових коштів надходила на розрахункові рахунки ПП «Атілла» та ПП «Малгаліс».

Згодом він разом зі своїм знайомим ОСОБА_4, який фактично контролював ці фірми, не ставлячи його до відома про всі обставини, просив його перевести гроші на картковий рахунок, яким він де-факто розпоряджався, після чого він з ним знімав готівку грошові кошти з кредитної карти і використовував кошти для оплати фактичним перевізникам товарів, які не були платниками ПДВ.

Надалі він складав і подавав для нарахування податкового кредиту з ПДВ податкові накладні в органи податкової інспекції у звітні періоди, вносячи в них завідомо неправдиві дані про те, що ТОВ «Альфабізнес» мало господарські відносини з ПП «Атілла» та ПП «Малгаліс», при цьому він передавав ОСОБА_4 складені ним первинні документи для підпису і постановки печатки, і в подальшому на їх підставі звітував до податкової. Зараз він вже не може пригадати досконально яку кількість разів він провів такі операції і коли саме вони відбувалися, але дані, викладені в обвинувальному висновку відповідають дійсності і він підтверджує їх. Підставою для вчинення ухилення від сплати податків та підроблення документів були виключно важке матеріальне становище як сім'ї, так і фірми, вона була єдиним джерелом його доходу. Всього не сплачено податків ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» до Дарницького районного відділення Державного казначейства, за період з січня 2008 року по грудень 2008 року податку на додану вартість на загальну суму 1'407'026 грн. Підсудний пояснив , що всі обставини , викладені в обвинувальному висновку відповідають дійсним обставинам справи . Підсудний щиро розкаявся в скоєному .

Учасниками процесу не оспорювались фактичні обставини справи. Судом встановлено, що підсудний ОСОБА_3 правильно розуміє зміст цих обставин. У суду відсутні сумніви щодо добровільності та істинності його позиції, а тому суд , вислухавши думку учасників процесу та роз»яснивши підсудному положення ст.299 КПК України, визнає недоцільним дослідження інших доказів по справі.

Аналізуючи зібрані по справі докази в їх сукупності , суд приходить до висновку про те, що вина підсудного ОСОБА_3 доказана в повному обсязі, його дії правильно кваліфіковані за ст. 212 ч.3 КК України , як умисне ухилення від сплати податків, скоєне службовою особою підприємства, що призвело до фактичного ненадходження до бюджуту коштів в особливо великих розмірах , та за ст.366 ч.2 КК України , як службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, складання і видача завідомо неправдивих документів , що спричинили тяжкі наслідки .

Обставини , які пом"якшують покарання ОСОБА_3 згідно до ст.66 КК України - є щире каяття .

Обставин, які обтяжують покарання ОСОБА_3 згідно ст.67 КК України не виявлено .

При призначенні виду і міри покарання підсудному ОСОБА_3 суд враховує характер і ступінь суспільної небезпеки скоєних ним злочинів , особу підсудного - раніше не судимий , в скоєному щиро розкаявся , за місцем проживання характеризується позитивно, на утриманні має двох малолітніх доньок ОСОБА_10 та ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , суд вважає за можливе призначити покарання ОСОБА_3 з урахуванням можливості його виправлення без ізоляції від суспільства відповідно до ст. 75 КК України .

Покарання визначити окремо за кожен злочин і остаточно обрати покарання за сукупністю злочинів відповідно до ст. 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим з позбавленням права займати посади , пов»язані з виконанням адміністративно- господарських та організаційно-розпорядчих обов»язків.

На підставі наведеного , керуючись ст.ст.323-324 КПК України, суд,-

З А С У Д И В :

ОСОБА_3 визнати винним в скоєнні злочинів , передбачених ст.ст.212 ч.3, 366 ч.2 КК України , і призначити йому покарання за ст.212 ч.3 КК України у вигляді 5 ( п»яти) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади пов'язані з виконанням організаційно - розпорядчих та адміністративно - господарських обов'язків на 3(три) роки , за ст. 366 ч. 2 КК України призначити ОСОБА_3 покарання у вигляді 3( трьох) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади пов'язані з виконанням організаційно - розпорядчих обов'язків на 2 (два) роки.

Відповідно до ст. 70 КК України за сукупністю злочинів визначити остаточне ОСОБА_3 покарання шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим покаранням у виді 5(п»яти) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади пов'язані з виконанням організаційно - розпорядчих обов'язків на 3( три) роки

Застосувати відносно ОСОБА_3 ст. 75 КК України , звільнити його від відбування основного покарання з іспитовим строком на 2 (два) роки .

Зобов'язати ОСОБА_3 відповідно до ст. 76 КК України повідомляти органи кримінально-виконавчої інспекції про зміну місця роботи , проживання , періодично з"являтись на реєстрацію в ці органи.

Міру запобіжного заходу відносно ОСОБА_3 до вступу вироку в законну силу залишити без змін - підписку про невиїзд з постійного місця проживання.

Речові докази: документи по фінансово-господарським відносинам ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» з ПП «АТІЛЛ» та ПП «МАЛГАЛІС», вилучені в ході проведення виїмки в ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС»; документи справи з юридичного оформлення рахунку ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» (ідентифікаційний код ЄДРПОУ: 32376144) №26005032138521 та дані про рух грошових коштів по банківському рахунку даного підприємства, вилучені в ході проведення виїмки у КМФ АКБ «УСБ» (МФО 322012); документи справи з юридичного оформлення рахунку ПП «МАЛГАЛІС» (ідентифікаційний код ЄДРПОУ: 33603340) №260023015349 та дані про рух грошових коштів по банківському рахунку даного підприємства, вилучені в ході проведення виїмки у ВАТ «БГ БАНК» (МФО 320995); документи справи з юридичного оформлення рахунку ПП «АТІЛЛ» (ідентифікаційний код ЄДРПОУ: 35757231) №2600630161131 та дані про рух грошових коштів по банківському рахунку даного підприємства, вилучені в ході проведення виїмки у ВАТ «БГ БАНК» (МФО 320995); документи справи з юридичного оформлення рахунку ПП «АТІЛЛ» (ідентифікаційний код ЄДРПОУ: 35757231) №26001193017500 та дані про рух грошових коштів по банківському рахунку даного підприємства, вилучені в ході проведення виїмки в АКІБ «УКРСИББАНК» (МФО 351005); реєстраційні, установчі та звітні документи ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС», зокрема: податкові декларації з податку на додану вартість за періоди з січня по грудень 2008 року, вилучені в ході проведення виїмки в ДП1 у Дарницькому районі м. Києва; реєстраційні, установчі та звітні документи ПП «АТІЛЛ», зокрема: податкові декларації з податку на додану вартість за періоди з квітня по грудень 2008 року, вилучені в ході проведення виїмки в ДПІ у Солом'янському районі м. Києва, знаходяться в матеріалах кримінальної справи №79-00228- залишити при матеріалах кримінальної справи №79-00.

- вилучені в ході проведення обшуків квартири АДРЕСА_1 та за місцем роботи гр. ОСОБА_4 в приміщенні ДП «УКРХ1МТРАНСАМ1АК», розташованому за адресою: м. Київ, вул. М. Раскової, 15 - бланк податкової накладної №11-098 від 11.09.2008 року між ПП «АТІЛЛ» та ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» в двох примірниках, бланк податкової накладної №47-23/047 від 23.04.2007 року, бланк акту звірки взаємних розрахунків станом на 31.12.2008 року між ТОВ «АЛЬФАБІЗНЕС» і ПП «АТІЛЛ» вдвох примірниках, лист ДПІ у Солом'янському районі м. Києва до ПП «АТІЛЛ» №1273/10/15-215 від 29.01.2009 року знаходяться в матеріалах кримінальної справи №79-00226- залишити при матеріалах кримінальної справи №79-00226.

Комп'ютер-ноутбук ACER Aspire 57202 series model N Ici 50 Lxangocoo 274312 for 1601. Snid 74307758316, візитки І1П «АТІЛЛ» в кількості шість штук, банківська картка УБРП НОМЕР_2 на ім'я ОСОБА_5 знаходяться в кімнаті зберігання речових доказів ГВ ГІМ ДПІ у Солом'янському районі м. Києва -повернути власнику .

Стягнути з ОСОБА_3 на користь держави 912.71 грн..за проведення судово-почеркознавчих експертиз.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду м. Києва протягом 15 діб з моменту проголошення.

Суддя :

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення05.03.2013
Оприлюднено25.09.2013
Номер документу33676190
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-859/11

Вирок від 04.10.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Вирок від 10.10.2011

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Бабайлова Л. М.

Постанова від 12.07.2011

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Губко А. О.

Постанова від 02.12.2011

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Прасолов В. М.

Постанова від 29.11.2011

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Прасолов В. М.

Постанова від 16.11.2011

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Прасолов В. М.

Постанова від 04.11.2011

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Прасолов В. М.

Вирок від 08.11.2011

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К.Е. К. Е.

Постанова від 24.10.2011

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Прасолов В. М.

Постанова від 03.02.2014

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Профатило П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні