Ухвала
від 30.09.2013 по справі 5024/1763/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78, 42-06-22, 32-11-36


У Х В А Л А

"30" вересня 2013 р. Справа № 5024/1763/2012

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пінтеліної Т.Г. при секретарі Довгань О.І., розглянувши справу

за заявою: Чаплинської міжрайонної державної податкової інспекції Херсонської області Державної податкової служби

до: Державного підприємства "Хорлівський морський торговельний портовий пункт" державного підприємства "Скадовський морський торговельний порт" місцезнаходження: с.Хорли Каланчацького району Херсонської області, вул. Набережна, 1, код ЄДРПОУ 24113080

про визнання банкрутом

за участю представників сторін та учасників провадження:

- кредитора Чаплинської МДПІ - не прибули

- боржника - не прибули

- Головне управління юстиції у Херсонській області, відділ з питань банкрутства - Шарко Н.А., дов. № 2761 від 08.08.2013р.

- ДП "Скадовський морський торговельний порт" - не прибули

- Міністерство інфраструктури України - не прибули

- Прокурор Херсонської прокуратури з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері - Ткаченко В.В., посв. № 017815 від 17.06.13р.

в с т а н о в и в:

Чаплинська міжрайонна державна податкова інспекція Херсонської області Державної податкової служби України звернулась до господарського суду Херсонської області із заявою, у якій просить визнати банкрутом державне підприємство "Хорлівський морський торговельний портовий пункт" державного підприємства "Скадовський морський торговельний порт", за загальними правилами, встановленими Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", оскільки Боржник має податкову заборгованість в сумі 554449,89 грн. і не сплачує її більше трьох місяців.

Додані до заяви матеріали свідчать, що заява про порушення справи подана за правилами ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" - особливості банкрутства відсутнього боржника.

Ухвалою суду від 17.12.2012р. суд прийняв заяву до розгляду і порушив провадження у справі про банкрутство та призначив справу до розгляду у підготовчому засіданні.

При розгляді справи судом були виявлені грубі порушення в процедурі утворення та державної реєстрації державного підприємства "Хорлівський морський торговельний портовий пункт" державного підприємства "Скадовський морський торговельний порт", яке є лише підрозділом, протизаконні дії посадових осіб ДП "Скадовський морський торговельний порт", а саме: ухилення від відображення господарської діяльності у консолідованому балансі ДП "Скадовський морський торговельний порт", перекручення звітності, ухилення від сплати податків, внаслідок чого спричинені збитки державі.

У зв'язку з виявленими судом порушеннями чинного законодавства та спричиненням шкоди (завданням збитків) державі, ухвалою суду від 02.07.2013р. суд зупинив провадження у справі та направив матеріали до прокуратури Херсонської області для вжиття заходів прокурорського реагування.

До суду надійшли листи № 61/2440 вих 13 від 20.08.2013 р. та № 61/2756 вих. 13 від 24.09.2013р. з інформацією про результати проведення прокурорської перевірки та виявлення порушень чинного законодавства в процедурі утворення та державної реєстрації державного підприємства "Хорлівський морський торговельний портовий пункт" державного підприємства "Скадовський морський торговельний порт".

Також до суду надано копію адміністративного позову Херсонського прокурора з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері Херсонської області від 12.09.2013р. про визнання недійсною державної реєстрації ДП "Хорлівський морський торговельний портовий пункт" та ухвали Херсонського окружного адміністративного суду від 16.09.2013р. № 821/3564/13-а про відкриття провадження та закінчення підготовчого провадження.

В судовому засіданні представник прокурора Херсонської прокуратури з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері пояснив позицію з правових питань, повідомив про виявлені численні порушення у діяльності державного підприємства "Хорлівський морський торговельний портовий пункт" та державного підприємства "Скадовський морський торговельний порт".

Суд вважає необхідним звернути увагу прокурора Херсонської прокуратури з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері на наступні факти:

- при поданні адміністративного позову до Херсонського окружного адміністративного суду не розглянуте питання щодо залучення державного підприємства "Скадовський морський торговельний порт" у якості сторони по справі;

- чи досліджувалась можливість доповнити позовні вимоги вимогою про визнання недійсними статутних документів ДП "Хорлівський морський торговельний портовий пункт";

- перекручення статистичної та податкової звітності, ухилення від сплати податків посадовими та службовими особами державного підприємства "Скадовський морський торговельний порт" тривало з моменту незаконного утворення державного підприємства "Хорлівський морський торговельний портовий пункт" і триває до цього дня, строки притягнення винних осіб до встановленої відповідальності не втрачені.

Заслухавши пояснення присутніх представників, суд зазначає, що відповідно до частини 1 ст.79 Господарського процесуального кодексу України господарський суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду даної справи до вирішення пов'язаної з нею іншої справи, що розглядається іншим судом.

Керуючись викладеним, суд дійшов висновку про необхідність зупинення провадження у даній справі до вирішення Херсонським окружним адміністративним судом справи за позовом прокурора Херсонської прокуратури з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері про визнання недійсною державної реєстрації ДП "Хорлівський морський торговельний портовий пункт".

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.79, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

у х в а л и в:

1. Провадження у справі зупинити.

2. Ухвалу надіслати: прокурору Херсонської області, кредитору, боржнику, Скадовській ДПІ, Міністерству інфраструктури України, ДП "Скадовський морський торговельний порт", державний орган з питань банкрутства м. Херсон, Херсонському прокурору за додержанням законів у транспортній сфері.

Суддя Т.Г. Пінтеліна

Дата ухвалення рішення30.09.2013
Оприлюднено04.10.2013
Номер документу33881380
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —5024/1763/2012

Ухвала від 20.06.2014

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Аленін О.Ю.

Ухвала від 16.06.2014

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Аленін О.Ю.

Ухвала від 12.05.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 02.04.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 30.09.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 16.09.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 02.07.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні