Ухвала
від 07.10.2013 по справі 6/326
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

cpg1251

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

УХВАЛА

07 жовтня 2013 року Справа № 6/326

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

головуючого суддів:Запорощенка М.Д., Акулової Н.В., Владимиренко С.В. розглянувши касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "Зуївський енергомеханічний завод", м. Харцизьк, Донецька обл. на ухвалуДонецького апеляційного господарського суду від 08.02.2013 року у справі№6/326 господарського суду Донецької області за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Інтерпідшипник-Донецьк", м. Донецьк до товариства з обмеженою відповідальністю "Зуївський енергомеханічний завод", м. Харцизьк, Донецька обл. простягнення 510 064, 50 грн.

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Зуївський енергомеханічний завод" повторно звернулося до Вищого господарського суду України з касаційною скаргою б/н від 29.08.2013 року на ухвалу Донецького апеляційного господарського суду від 08.02.2013 року у справі № 6/326.

Перевіривши матеріали касаційної скарги, колегія суддів дійшла висновку, що подана касаційна скарга не відповідає вимогам розділу ХІІ 1 Господарського процесуального кодексу України та підлягає поверненню з наступних підстав.

Відповідно до статті 111 Господарського процесуального кодексу України, якою встановлено форму і зміст касаційної скарги, передбачено, що касаційна скарга підписується особою, яка подала скаргу або її уповноваженим представником, до касаційної скарги додаються докази надсилання копії скарги іншій стороні (сторонам) у справі та докази сплати судового збору.

Касаційна скарга товариства з обмеженою відповідальністю "Зуївський енергомеханічний завод" підписана - М.І. Цекерманом.

Однак, до касаційної скарги не додано доказів наявності у Цекермана М.І. повноважень на підписання касаційної скарги від імені товариства з обмеженою відповідальністю "Зуївський енергомеханічний завод" та в матеріалах справи також відсутні зазначені докази.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 111 3 Господарського процесуального кодексу України касаційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом, якщо підписана особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не зазначено.

Звертаючись з касаційною скаргою до Вищого господарського суду України, в порушення вимог ст. 111 Господарського процесуального кодексу України, товариством з обмеженою відповідальністю "Зуївський енергомеханічний завод" до касаційної скарги не додано доказів надсилання копії скарги іншій стороні у справі.

Згідно з п. 3 ч. 1 ст. 111 3 Господарського процесуального кодексу України касаційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом, якщо до скарги не додано доказів надіслання її копії іншій стороні (сторонам) у справі.

З 1 листопада 2011 року набрав чинності Закон України "Про судовий збір" від 08.07.2011 року № 3674-VI, статтею 4 якого визначено розміри ставок судового збору за подання касаційної скарги до господарського суду на судові рішення.

За приписами підпункту 8 пункту 2 частини другої статті 4 Закону України "Про судовий збір" ставка судового збору за подання касаційної скарги на ухвалу господарського суду становить 0, 5 розміру мінімальної заробітної плати.

Згідно зі статтею 8 Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" у 2013 році з 1 січня встановлено мінімальну заробітну плату в місячному розмірі 1 147 грн.

Таким чином, скаржником, у даному випадку, при зверненні до суду із касаційною скаргою мало бути сплачено судовий збір у сумі 573, 50 грн.

Звертаючись з касаційною скаргою до Вищого господарського суду України, в порушення вимог ст. 111 Господарського процесуального кодексу України, товариством з обмеженою відповідальністю "Зуївський енергомеханічний завод" до касаційної скарги не додано доказів сплати судового збору.

Однак, товариство з обмеженою відповідальністю "Зуївський енергомеханічний завод" в касаційній скарзі просить суд відстрочити сплату судового збору за подання касаційної скарги.

Проте, судова колегія не вбачає підстав для задоволення заяви товариства з обмеженою відповідальністю "Зуївський енергомеханічний завод" про відстрочення сплати судового збору, оскільки не надано належних доказів на підтвердження неможливості сплатити судовий збір.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 111 3 Господарського процесуального кодексу України касаційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом, якщо до скарги не додано документів, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Згідно зі ст. 110 Господарського процесуального кодексу України касаційна скарга може бути подана протягом двадцяти днів з дня набрання судовим рішенням апеляційного господарського суду законної сили.

Касаційна скарга товариства з обмеженою відповідальністю "Зуївський енергомеханічний завод" подана до Донецького апеляційного господарського суду 29.08.2013 року, про що свідчить штемпель Донецького апеляційного господарського суду на першому аркуші касаційної скарги, а отже, касаційна скарга товариства з обмеженою відповідальністю "Зуївський енергомеханічний завод" б/н від 29.08.2013 року подана з пропуском встановленого строку на касаційне оскарження та без клопотання про його відновлення.

Згідно із п. 5 ч. 1 ст. 111 3 Господарського процесуального кодексу України касаційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом, якщо скаргу подано після закінчення строку, встановленого для її подання, без клопотання про поновлення цього строку або таке клопотання відхилено.

За таких обставин, колегія суддів Вищого господарського суду України вважає, що касаційна скарга не може бути прийнята до розгляду та підлягає поверненню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 86, 111, п. 1, 3, 4, 5 ст. 111 3 Господарського процесуального кодексу України, Вищий господарський суд України, -

У Х В А Л И В:

Касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "Зуївський енергомеханічний завод", м. Харцизьк, Донецька обл. на ухвалу Донецького апеляційного господарського суду від 08.02.2013 року у справі № 6/326 повернути скаржнику (з доданими до неї документами).

Справу № 6/326 повернути до господарського суду Донецької області.

Головуючий суддя М.Д. Запорощенко

Судді: Н.В. Акулова

С.В. Владимиренко

СудВищий господарський суд України
Дата ухвалення рішення07.10.2013
Оприлюднено08.10.2013
Номер документу33953547
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/326

Ухвала від 11.05.2010

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Гладишева Т.Я.

Ухвала від 18.11.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Л.Д. Подколзіна

Ухвала від 08.11.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Л.Д. Подколзіна

Ухвала від 07.10.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Акулова H.B.

Ухвала від 12.08.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Акулова H.B.

Ухвала від 01.07.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Селіваненко В.П.

Ухвала від 13.05.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Селіваненко В.П.

Ухвала від 20.03.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Селіваненко В.П.

Ухвала від 08.02.2013

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Шевкова Т.А.

Постанова від 15.01.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Селіваненко В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні