Ухвала
від 02.10.2013 по справі 2а/0270/2322/11
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

У Х В А Л А

02.10.2013 К/9991/81591/11

Колегія суддів Вищого адміністративного суду України в складі:

Головуючої: Гончар Л.Я.,

Суддів: Мороз Л.Л.,

Конюшка К.В.,

при секретарі: Домбровському І.В.,

за участю представників сторін: від позивача: Шапченко І.С., від третьої особи: ОСОБА_3, розглянувши у відкритому судовому засіданні питання про заміну сторони виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа, виданого Вищим адміністративним судом України 01 листопада 2012 року у справі за позовом дочірнього підприємства "Алко Інвест Україна" до державного реєстратора Немирівської районної державної адміністрації Вінницької області, треті особи - ОСОБА_5, ОСОБА_6, про визнання незаконними дій та зобов'язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И Л А:

Постановою Вінницького окружного адміністративного суду від 21 червня 2011 року, залишеною без змін ухвалою Вінницького апеляційного адміністративного суду від 26 жовтня 2011 року, у справі за позовом дочірнього підприємства "Алко Інвест Україна" до державного реєстратора Немирівської районної державної адміністрації Вінницької області, треті особи - ОСОБА_5, ОСОБА_6, про визнання незаконними дій та зобов'язання вчинити дії, позов задоволено частково: визнано незаконними дії державного реєстратора Немирівської районної державної адміністрації Вінницької області щодо внесення 10.05.2011 змін до відомостей про керівника дочірнього підприємства "Алко Інвест Україна" до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців; зобов'язано державного реєстратора Немирівської районної державної адміністрації Вінницької області скасувати незаконні зміни у відомостях про керівника дочірнього підприємства "Алко Інвест Україна", внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 10.05.2011; в решті позовних вимог відмовлено.

Постановою Вищого адміністративного суду України від 29 серпня 2012 року у справі за позовом дочірнього підприємства "Алко Інвест Україна" до державного реєстратора Немирівської районної державної адміністрації Вінницької області, треті особи - ОСОБА_5, ОСОБА_6, про визнання незаконними дій та зобов'язання вчинити дії, касаційну скаргу ОСОБА_6 задоволено: постанову Вінницького окружного адміністративного суду від 21 червня 2011 року та ухвалу Вінницького апеляційного адміністративного суду від 26 жовтня 2011 року скасовано; у позові дочірнього підприємства "Алко Інвест Україна" до державного реєстратора Немирівської районної державної адміністрації Вінницької області про визнання незаконними дій та зобов'язання вчинити дії відмовлено.

Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 29 серпня 2012 року допущено поворот виконання постанови Вінницького окружного адміністративного суду від 21 червня 2011 року у справі за позовом дочірнього підприємства "Алко Інвест Україна" до державного реєстратора Немирівської районної державної адміністрації Вінницької області, треті особи - ОСОБА_5, ОСОБА_6, про визнання незаконними дій та зобов'язання вчинити дії: зобов'язано державного реєстратора Немирівської районної державної адміністрації Вінницької області скасувати дії, вчинені на виконання рішення у справі №2а/0270/2322/11, якими скасовано зміни у відомостях про керівника Дочірнього підприємства "Алко Інвест Україна", внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 10 травня 2011 року.

Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 25 жовтня 2012 року виправлено описки в ухвалі Вищого адміністративного суду України від 29 серпня 2012 року шляхом зазначення у вступній частині ухвали посилання на номер касаційного провадження К/9991/81591/11, а також, викладення резолютивної частини ухвали у наступній редакції:

"Допустити поворот виконання постанови Вінницького окружного адміністративного суду від 21 червня 2011 року у справі за позовом Дочірнього підприємства «Алко Інвест Україна» (22800, м. Немирів, вул. Горького, 31, код ЄДРПОУ 31359573) до державного реєстратора Немирівської районної державної адміністрації Вінницької області (22800, м. Немирів, вул. Горького, 84) про визнання незаконними дії та зобов'язання вчинити певні дії.

Зобов'язати державного реєстратора Немирівської районної державної адміністрації Вінницької області (22800, м. Немирів, вул. Горького, 84) скасувати зміни у відомостях про керівника Дочірнього підприємства «Алко Інвест Україна» (22800, м. Немирів, вул. Горького, 31, код ЄДРПОУ 31359573), внесені державним реєстратором Немирівської районної державної адміністрації Вінницької області (22800, м. Немирів, вул. Горького, 84) до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на виконання постанови Вінницького окружного адміністративного суду від 21 червня 2011 року, залишеної без змін ухвалою Вінницького апеляційного адміністративного суду від 26 жовтня 2011 року у справі №2а/0270/2322/11.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає."

01 листопада 2012 року Вищим адміністративним судом України у справі за позовом дочірнього підприємства "Алко Інвест Україна" до державного реєстратора Немирівської районної державної адміністрації Вінницької області, треті особи - ОСОБА_5, ОСОБА_6, про визнання незаконними дій та зобов'язання вчинити дії видано виконавчий лист. Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 29 травня 2013 року внесено виправлення до виконавчого листа. Боржником визначено державного реєстратора Немирівської районної державної адміністрації Вінницької області (22800, м. Немирів, вул. Горького, будинок 84, ідентифікаційний код юридичної особи 04051075); стягувачем -ОСОБА_6 (АДРЕСА_1; АДРЕСА_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

До Вищого адміністративного суду України надійшло подання начальника відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Вінницькій області та заява стягувача - ОСОБА_6, про заміну сторони виконавчого провадження №39384592, відкритого 15.08.2013 на виконання виконавчого листа Вищого адміністративного суду України від 01.11.2012 з державного реєстратора Немирівської районної державної адміністрації Вінницької області (22800, м. Немирів, вул. Горького, будинок 84) на реєстраційну службу Немирівського районного управління юстиції Вінницької області.

Необхідність заміни сторони виконавчого провадження мотивовано набранням чинності пунктами 1 - 4, 7, 8 пункту 28 розділу І Закону України від 16 жовтня 2012 року "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Міністерства юстиції України, Міністерства культури України, інших центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується через відповідних міністрів, а також Державного космічного агентства України", за змістом яких функції з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців з 01 липня 2013 року передано від виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій до центрального органу виконавчої влади, що реалізаціє державну політику у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Згідно з пунктами 1, 7 "Положення про Державну реєстраційну службу України", затвердженого Указом Президента України від 06.04.2011 №401/2011, Укрдержреєстр є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з питань реалізації державної політики у сферах державної реєстрації актів цивільного стану, державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, реєстрації (легалізації) об'єднань громадян, інших громадських формувань, статутів фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, якщо їх реєстрація передбачена законами, статуту територіальної громади міста Києва, друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб'єктів інформаційної діяльності.

Укрдержреєстр здійснює свої повноваження безпосередньо та через структурні підрозділи головних управлінь юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі, а також районних, районних у містах, міських (міст обласного значення), міськрайонних, міжрайонних управлінь юстиції, що забезпечують реалізацію повноважень Укрдержреєстру.

Відповідно до пункту 1 "Положення про Головні управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі", затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 23.06.2011 №1707/5, головні управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі підпорядковуються Міністерству юстиції України та є його територіальними органами.

У складі головних управлінь юстиції діють реєстраційні служби, які є структурними підрозділами головних управлінь юстиції, що забезпечують реалізацію повноважень Державної реєстраційної служби (далі - Укрдержреєстр) та підпорядковані безпосередньо Укрдержреєстру.

За змістом положень частини першої статті 1 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" посадовою особою центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, яка відповідно до цього Закону від імені держави здійснює державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, є державний реєстратор.

Відповідно до частин першої, другої статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Розглянувши подання начальника відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Вінницькій області та заяву стягувача - ОСОБА_6, про заміну сторони виконавчого провадження №39384592, колегія суддів дійшла висновку про наявність підстав для здійснення заміни сторони виконавчого провадження - державного реєстратора Немирівської районної державної адміністрації Вінницької області (22800, м. Немирів, вул. Горького, будинок 84, ідентифікаційний код юридичної особи 04051075) на державного реєстратора реєстраційної служби Немирівського районного управління юстиції Вінницької області (22800, Вінницька область, Немирівський район, місто Немирів, вул. Леніна, будинок 35, ідентифікаційний код юридичної особи 25503423).

Враховуючи зазначене, керуючись статтями 35, 160, 167, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А :

Замінити сторону виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа, виданого Вищим адміністративним судом України 01.11.2012 у справі за позовом дочірнього підприємства "Алко Інвест Україна" до державного реєстратора Немирівської районної державної адміністрації Вінницької області, треті особи - ОСОБА_5, ОСОБА_6, про визнання незаконними дій та зобов'язання вчинити дії, з державного реєстратора Немирівської районної державної адміністрації Вінницької області (22800, м. Немирів, вул. Горького, будинок 84, ідентифікаційний код юридичної особи 04051075) на державного реєстратора реєстраційної служби Немирівського районного управління юстиції Вінницької області (22800, Вінницька область, Немирівський район, місто Немирів, вул. Леніна, будинок 35, ідентифікаційний код юридичної особи 25503423).

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Судді:

СудВищий адміністративний суд України
Дата ухвалення рішення02.10.2013
Оприлюднено17.10.2013
Номер документу34148238
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0270/2322/11

Ухвала від 23.08.2011

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Драчук Т. О.

Ухвала від 12.07.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Черпіцька Л.Т.

Ухвала від 20.06.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 31.05.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 31.05.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 18.05.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 18.05.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 28.07.2011

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Драчук Т. О.

Ухвала від 28.07.2011

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Драчук Т. О.

Ухвала від 02.10.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Гончар Л.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні