Ухвала
від 25.09.2013 по справі 2-а-29/08
НОВОВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 2-а-29/08

Провадження 6-а/165/6/13

НОВОВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 вересня 2013 року м.Нововолинськ

Нововолинський міський суд Волинської області в складі:

головуючого судді Галушки О.Г.

при секретарі Дячук С.Л.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду міста Нововолинська заяву ОСОБА_1 про виправлення помилки у виконавчому листі виданого у справі за адміністративним позовом прокурора м.Нововолинська в інтересах ОСОБА_1 до управління праці та соціального захисту населення Нововолинського міськвиконкому, Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства фінансів України, Державного казначейства України, третя особа на стороні відповідача: Головне управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської обласної державної адміністрації про визнання дій Управління праці та соціального захисту населення Нововолинського міськвиконкому неправомірними та стягнення недоплачених сум одноразової компенсації за шкоду, заподіяну здоров'ю і щорічної допомоги на оздоровлення,

встановив:

18 вересня 2013 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про виправлення помилки у виконавчому листі № 2-а-29/08 виданого 28 квітня 2010 року у справі за позовом прокурора м.Нововолинська в інтересах ОСОБА_1 до управління праці та соціального захисту населення Нововолинського міськвиконкому, Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства фінансів України, Державного казначейства України, третя особа на стороні відповідача: Головне управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської обласної державної адміністрації про визнання дій Управління праці та соціального захисту населення Нововолинського міськвиконкому неправомірними та стягнення недоплачених сум одноразової компенсації за шкоду, заподіяну здоров'ю і щорічної допомоги на оздоровлення.

В заяві посилається на те, що у виконавчому листі допущено помилки, а саме невірно вказано дату розгляду справи - 08 грудня 2008 року, замість 01 грудня 2008 року, в графі "розглянув цивільну справу за позовом" невірно вказано прізвище, ім'я і по батькові позивача - ОСОБА_2, а потрібно ОСОБА_1, а також у вказаному виконавчому листі відсутній його ідентифікаційний номер та код ЄДРПОУ боржника управління праці та соціального захисту населення Нововолинського міськвиконкому, тому просить суд виправити допущені описки у виконавчому листі № 2-а-29/08 виданого 28.04.2010 року та привести його у відповідність до вимог ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження».

Особи, які брали участь в розгляді справи в судове засідання не з'явились. Їх неявка не перешкоджає розгляду заяви про виправлення описки.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що заява ОСОБА_1 про виправлення помилки у виконавчому листі є обґрунтованою та підлягає до задоволення.

Судом встановлено, що Нововолинським міським судом 01 грудня 2008 року розглянуто справу за позовом прокурора м.Нововолинська в інтересах ОСОБА_1 до управління праці та соціального захисту населення Нововолинського міськвиконкому, Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства фінансів України, Державного казначейства України, третя особа на стороні відповідача: Головне управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської обласної державної адміністрації про визнання дій Управління праці та соціального захисту населення Нововолинського міськвиконкому неправомірними та стягнення недоплачених сум одноразової компенсації за шкоду, заподіяну здоров'ю і щорічної допомоги на оздоровлення. Даний позов задоволено частково.

Ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від 28.01.2010 року, апеляційну скаргу управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Нововолинської міської ради Волинської області - залишено без задоволення, а постанову Нововолинського міського суду Волинської області від 01 грудня 2008 року у справі № 2а-29/08 - без змін.

Відповідно до ст. 259 КАС України суд, який видав виконавчий лист, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, або визнати виконавчий лист таким, що не підлягає виконанню, та стягнути на користь боржника безпідставно одержане стягувачем за виконавчим листом.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження» у виконавчому документі зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, власне ім'я та по батькові) (для фізичних осіб) стягувача і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код суб'єкта господарської діяльності стягувача та боржника (для юридичних осіб), індивідуальний ідентифікаційний номер стягувача та боржника (для фізичних осіб - платників податків) або номер і серія паспорта стягувача та боржника для фізичних осіб - громадян України, які через свої релігійні або інші переконання відмовилися від прийняття ідентифікаційного номера, офіційно повідомили про це відповідні органи державної влади та мають відмітку в паспорті громадянина України, а також інші дані, якщо вони відомі суду чи іншому органу, що видав виконавчий документ, які ідентифікують стягувача та боржника чи можуть сприяти примусовому виконанню, зокрема, дата народження боржника та його місце роботи (для фізичних осіб), місцезнаходження майна боржника, рахунки стягувача та боржника тощо.

Враховуючи наведені обставини, суд вважає, що заяву ОСОБА_1 слід задовольнити, оскільки під час оформлення виконавчого листа судом було допущено помилки, а саме неправильно зазначено дата розгляду вищезазначеної справи, прізвище, ім'я і по батькові позивача, не вказані ідентифікаційний номер стягувача та код ЄДРПОУ боржника, тому суд приходить до висновку про необхідність внесення виправлення до виконавчого листа та його приведення у відповідність до вимог ст.18 Закону України «Про виконавче провадження».

Керуючись ст. 259 КАС України,

ухвалив:

Заяву ОСОБА_1 про виправлення помилки у виконавчому листі - задовольнити.

Виправити помилку у виконавчому листі № 2-а-29/08 Нововолинського міського суду Волинської області, виданого 28.04.2010 року по справі за адміністративним позовом прокурора м.Нововолинська в інтересах ОСОБА_1 до управління праці та соціального захисту населення Нововолинського міськвиконкому, Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства фінансів України, Державного казначейства України, третя особа на стороні відповідача: Головне управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської обласної державної адміністрації про визнання дій Управління праці та соціального захисту населення Нововолинського міськвиконкому неправомірними та стягнення недоплачених сум одноразової компенсації за шкоду, заподіяну здоров'ю і щорічної допомоги на оздоровлення, а саме: дата розгляду справи замість 08 грудня 2008 року вказати 01 грудня 2008 року, прізвище, ім'я та по батькові позивача замість ОСОБА_2 вказати ОСОБА_1.

Викласти графу "ідентифікаційний код стягувача" в новій редакції, зазначивши ідентифікаційний номер стягувача ОСОБА_1 - НОМЕР_1.

Викласти графу "ідентифікаційний код боржника" в новій редакції, зазначивши код ЄДРПОУ Управління праці та соціального захисту населення Нововолинського міськвиконкому - 03191986.

Копію даної ухвали направити особам, які беруть участь у справі для ознайомлення.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Нововолинський міський суд протягом п'яти днів з дня отримання її копії.

Головуючий підпис

Згідно з оригіналом

Суддя О.Г. Галушка

СудНововолинський міський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення25.09.2013
Оприлюднено29.11.2013
Номер документу34172363
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-29/08

Ухвала від 21.12.2017

Адміністративне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 20.12.2017

Адміністративне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 19.12.2017

Адміністративне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 07.06.2017

Адміністративне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 06.06.2017

Адміністративне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 15.10.2015

Адміністративне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Саламаха О. В.

Ухвала від 25.09.2013

Адміністративне

Нововолинський міський суд Волинської області

Галушка О. Г.

Ухвала від 17.07.2013

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Межевич М.В.

Постанова від 14.01.2008

Адміністративне

Згурівський районний суд Київської області

Денисенко Н.О.

Ухвала від 02.01.2009

Адміністративне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Демченко О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні