Ухвала
від 17.10.2013 по справі 808/7700/13-а
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

17 жовтня 2013 року Справа № 808/7700/13-а м. Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Кисіль Р.В., перевіривши матеріали адміністративного позову за позовною заявою Приватного підприємства «Альфа-Стар» до Державного реєстратора прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби України Корюк Тетяни Василівни та Державної реєстраційної служби України про скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії, та виконання вимог ст.ст. 105, 106 КАС України,

ВСТАНОВИВ:

25.09.2013 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Приватного підприємства «Альфа-Стар» (далі - позивач) до Державного реєстратора прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби України Корюк Тетяни Василівни (далі - відповідач 1), в якому позивач просить: скасувати рішення про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень №5132103 від 20.08.2013, зобов'язати Державну реєстраційну службу України в особі відповідача зареєструвати право власності позивача на будівлю кафе літ. Е за адресою: м. Запоріжжя, вул. Луначарського, 15.

Через невідповідність позову вимогам ст. 106 КАС України ухвалою від 27.09.2013 його було залишено без руху, наданий позивачу строк для усунення недоліків позову до 16.10.2013.

У визначений судом строк позивач усунув недоліки позову.

Позивач був поданий уточнений адміністративний позов, в якому останній просить: скасувати рішення про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень №5132103 від 20.08.2013, зобов'язати Державну реєстраційну службу України (далі - відповідач 2) зареєструвати право власності позивача на будівлю кафе літ. Е за адресою: м. Запоріжжя, вул. Луначарського, 15.

Вирішуючи питання щодо відкриття провадження у справі, суд виходить з наступного.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 17 КАС України юрисдикція адміністративних судів поширюється на спори фізичних чи юридичних осіб із суб'єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень (нормативно-правових актів чи правових актів індивідуальної дії), дій чи бездіяльності.

За приписами ч. 2 ст. 19 КАС України адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об'єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача, або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, передбачених цим Кодексом. Якщо така особа не має місця проживання (перебування, знаходження) в Україні, тоді справу вирішує адміністративний суд за місцезнаходженням відповідача.

З доданої до позову копії свідоцтва про державну реєстрацію позивача вбачається, що позивач зареєстрований на адміністративній території м. Запоріжжя Запорізької області.

Оскільки позивачем оскаржується рішення відповідача 1, яке має індивідуальний характер, то в силу вимог ч. 2 ст. 19 КАС України дана справа підсудна Запорізькому окружному адміністративному суду.

Спір виник із публічно-правових відносин, у яких відповідачі є суб'єктами владних повноважень. Зазначений спір згідно зі ст. 17 КАС України належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства і відповідно до ч. 2 ст. 18 КАС України підсудний окружним адміністративним судам.

Суддею встановлено, що позивачем був дотримий, передбачений ст. 99 КАС України, строк звернення до адміністративного суду.

Таким чином, підстави для залишення позовної заяви без розгляду, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Згідно із ч. 1 ст. 24 КАС України адміністративні справи, предметом оскарження в яких є рішення, дії чи бездіяльність Кабінету Міністрів України, міністерства чи іншого центрального органу виконавчої влади, Національного банку України, їхньої посадової чи службової особи, виборчої комісії (комісії з референдуму), члена цієї комісії розглядаються і вирішуються в окружному адміністративному суді колегією у складі трьох суддів.

За приписами п. 1 Положення про Державну реєстраційну службу України, затвердженого Указом Президента України від 06.04.2011 № 401/2011, Державна реєстраційна служба України (Укрдержреєстр) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра юстиції України та входить до системи органів виконавчої влади.

Відтак, цю справу належить розглядати колегією у складі трьох суддів.

В процесі підготовчого провадження суддя встановив необхідність витребувати у сторін всі наявні в них документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі; у позивача - оригінали документів доданих по позову; у відповідача 1 - документи та матеріали, якими керувався відповідач 1 під час прийняття оскаржуваного рішення.

За наслідками розгляду матеріалів позовної заяви, суддя дійшов висновку про необхідність відкрити провадження в адміністративній справі, закінчити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 107, 121, 160, 165 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у справі № 808/7700/13-а за адміністративним позовом Приватного підприємства «Альфа-Стар» до Державного реєстратора прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби України Корюк Тетяни Василівни та Державної реєстраційної служби України про скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії.

2. Закінчити підготовче провадження та призначити судове засідання на 31 жовтня 2013 року яке відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Кремлівська, 65-в у залі судових засідань № 16 о 14:30 Справа розглядатиметься колегією у складі трьох суддів: головуючий суддя - Кисіль Роман Валерійович, судді - Батрак Інна Володимирівна, Мінаєва Катерина Володимирівна.

3. Запропонувати сторонам надати у судове засідання: всі наявні в них документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі; позивачу - оригінали документів доданих по позову; відповідачу 1 - документи та матеріали, якими керувався відповідач 1 під час прийняття оскаржуваного рішення; належним чином засвідчені копії витребуваних документів - у справу, оригінали - суду для огляду.

4. Запропонувати відповідачам, в разі невизнання адміністративного позову, подати до 31.10.2013 заперечення проти позову. Зобов'язати відповідачів, в разі заперечення проти позову, надати суду до 31.10.2013 року всі матеріали, що були або мали бути взяті ними до уваги при вчиненні дій та/або прийнятті рішень, з приводу яких подано позов.

5. Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі разом з витягом про їх процесуальні права та обов'язки. Відповідачам також надіслати копії позову із доданими до нього документами.

6. У судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі. Виклик відповідачів здійснити засобами, визначеними у ст. 38 КАС України.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя Р.В. Кисіль

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.10.2013
Оприлюднено18.10.2013
Номер документу34173369
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/7700/13-а

Ухвала від 16.09.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Голяшкін О.В.

Ухвала від 13.07.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Голяшкін О.В.

Ухвала від 15.12.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Голяшкін О.В.

Ухвала від 17.11.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Голяшкін О.В.

Постанова від 23.10.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 18.02.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 20.01.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 20.01.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Постанова від 12.11.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Ухвала від 17.10.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні