Ухвала
від 20.01.2014 по справі 808/7700/13-а
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

20 січня 2014 р. справа № 808/7700/13-а

Суддя Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Чередниченко В.Є.

перевіривши відповідність вимогам Кодексу адміністративного судочинства України апеляційної скарги Державного реєстратора прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби України Корюк Тетяни Василівни на постанову Запорізького окружного адміністративного суду від 12 листопада 2013 року у справі № 808/7700/13-а за позовом приватного підприємства «Альфа-Стар» до Державного реєстратора прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби України Корюк Тетяни Василівни, Державної реєстраційної служби України про скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 12 листопада 2013 року задоволено частково позов приватного підприємства «Альфа-Стар» до Державного реєстратора прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби України Корюк Тетяни Василівни, Державної реєстраційної служби України про скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії. Скасовано рішення Державного реєстратора прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби України Корюк Тетяни Василівни про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень №5132103 від 20.08.2013 року. Зобов'язано Державну реєстраційну службу України повторно розглянути подану приватним підприємством «Альфа-Стар» заяву про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 24.07.2013 року за реєстровим №2155473, на об'єкт нерухомого майна - будівлю кафе, літ. Е, розташовану за адресою: Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Луначарського, 15. У задоволенні решти позову відмовлено.

Не погодившись з зазначеною постановою суду, після отримання її копії 26 грудня 2013 року, відповідачем 08 січня 2014 року здано на пошту апеляційну скаргу, в якій Державний реєстратор прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби України Корюк Тетяна Василівна просить скасувати постанову Запорізького окружного адміністративного суду від 12 листопада 2013 року та прийняти нову про відмову у задоволенні позову у повному обсязі.

Відповідно до частини 1 та частини 2 статті 186 КАС України, апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні, апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Враховуючи викладені обставини, суд апеляційної інстанції вважає, що відповідачем пропущено строк на подання апеляційної скарги оскільки апеляційну скаргу подано після закінчення вказаних строків. При цьому питання про їх поновлення відповідачем не порушено.

Згідно з частиною 4 статті 189 КАС України апеляційна скарга залишається без руху

також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 186 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строків або вказати інші поважні підстави для поновлення строку.

Приймаючи до уваги, що відповідач не порушує питання про поновлення строків на апеляційне оскарження, суд вважає за необхідне апеляційну скаргу залишити без руху, та протягом тридцяти днів з моменту отримання копії ухвали про залишення апеляційної скарги без руху запропоновувати Державному реєстратору прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби України Корюк Тетяні Василівні звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строків або вказати інші поважні підстави для поновлення строку апеляційного оскарження.

Керуючись статтями 102, 186, 189 КАС України, суддя,-

УХВАЛИВ :

Апеляційну скаргу Державного реєстратора прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби України Корюк Тетяни Василівни на постанову Запорізького окружного адміністративного суду від 12 листопада 2013 року у справі № 808/7700/13-а - залишити без руху та запропонувати протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строків вказавши інші поважні підстави для поновлення строку апеляційного оскарження.

Копію ухвали направити особі, яка подала апеляційну скаргу - для виконання.

Якщо заяву не буде подано особою в зазначений строк або вказані нею підстави для поновлення строку апеляційного оскарження будуть визнані неповажними, суддя - доповідач відмовляє у відкритті апеляційного провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та може бути оскаржена до Вищого адміністративного суду України у порядку та строк, визначені статтею 212 КАС України.

Суддя: В.Є. Чередниченко

СудДніпропетровський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.01.2014
Оприлюднено31.03.2014
Номер документу37877344
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/7700/13-а

Ухвала від 16.09.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Голяшкін О.В.

Ухвала від 13.07.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Голяшкін О.В.

Ухвала від 15.12.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Голяшкін О.В.

Ухвала від 17.11.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Голяшкін О.В.

Постанова від 23.10.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 18.02.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 20.01.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 20.01.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Постанова від 12.11.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Ухвала від 17.10.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні