Ухвала
від 28.04.2009 по справі 9/1(1/187)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

9/1(1/187)

   

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД

Кіровоградської області

УХВАЛА

"28" квітня 2009 р.                                                  Справа № 9/1(1/187)

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Шевчук О.Б. розглянув у відкритому судовому засіданні справу

за позовом: товариства з обмеженою відповідальністю "Славія", м. Кіровоград, вул. Червонозорівська, 9

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - дочірнього підприємства "Житлово-експлуатаційна контора" відкритого акціонерного товариства "Кіровоградбуд", м. Кіровоград, а/с 31

до відповідача: виконавчого комітету Кіровоградської міської ради, м.Кіровоград, вул. К.Маркса, 41

до відповідача: Кіровоградської міської ради, м. Кіровоград, вул. К.Маркса, 41

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача:

відкритого акціонерного товариства "Кіровоградбуд", м. Кіровоград, вул. Кірова, 73, кв. 10

приватного підприємства "Вагран", м. Кіровоград, вул. Короленка, 21

про визнання права власності

Представники сторін:

від позивача - участі не брав;

від відповідача (виконавчого комітету Кіровоградської міської ради) - участі не брав;

від відповідача (Кіровоградської міської ради) - участі не брав;

від третьої особи (відкритого акціонерного товариства "Кіровоградбуд") - ліквідатор ВАТ  "Кіровоградбуд", арбітражний керуючий Охінченко С.М.;

від третьої особи (дочірнього підприємства "Житлово-експлуатаційна контора" відкритого акціонерного товариства "Кіровоградбуд") - участі не брав;

від третьої особи (приватного підприємства "Вагран") - Гончарова О.А., довіреність б/н  від 28.04.2009 р., представник.

Розглянувши наявні матеріали справи та заслухавши пояснення учасників судового процесу, господарський суд

                                              В С Т А Н О В И В:

Товариством з обмеженою відповідальністю "Славія" подано позов до виконавчого комітету Кіровоградської міської ради, який з урахуванням доповнення до позовної заяви від 22.07.2002 року, містить вимоги про визнання права власності на об'єкти нерухомості.

Ухвалою господарського суду Кіровоградської області справу №9/1(1/187) прийнято суддею Шевчук О.Б. до свого провадження на новий розгляд.

За результатами судового засідання 07.04.2009 року ухвалою господарського суду залучено до участі у справі в якості іншого відповідача Кіровоградську міську раду, відкладено розгляд даної справи до 28.04.2009 року та зобов'язано учасників судового процесу до судового засідання надати суду докази, що мають значення для правильного вирішення господарського спору по суті.

Даною ухвалою господарський суд явку представників сторін в судове засідання визнав обов'язковою.

До дня судового засідання вимоги ухвали суду від 07.04.2009 року учасниками судового процесу виконані частково, витребувані докази суду подані не в повному обсязі.

В судовому засіданні 28.04.2009 року представник приватного підприємства "Вагран" подав клопотання про залучення до участі у справі №9/1(1/187) в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, власників об'єктів нерухомості, що розташовані в м. Кіровограді по пр. Університетському, 21, по вул. Севастопольській, 7-а та по проїзду Підлісному, 10, оскільки рішення у даній справі може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін.

Дослідивши матеріали інвентарних справ ОКП "Кіровоградське обласне об'єднане бюро технічної інвентаризації" №24249 на будівлю по вул. Севастопольській, 7-а та №20887 на будівлю по проїзду Підлісному, 10, господарський суд встановив, що власниками об'єктів нерухомості, що розташовані за вказаними адресами є відповідно Гніденко Надія Василівна та Сухий Сергій Олександрович.

Згідно приписів ст. 27 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора або ініціативи господарського суду. Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу.

Таким чином, ст. 27 Господарського процесуального кодексу України не містить заборони щодо залучення до участі у господарській справі фізичних осіб, які не мають статусу суб'єкта підприємницької діяльності, в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Аналогічна правова позиція викладена у листі Вищого господарського суду України від 20.10.2006 року №01-8/2351 "Про деякі питання практики застосування норм Господарського процесуального кодексу України, порушені у доповідних записках про роботу господарських судів у 2005 році та I півріччі 2006 року", а саме зазначено, що згідно з ч. 1 ст. 1 Господарського процесуального кодексу України та ч. 1 ст. 21 Господарського процесуального кодексу України сторонами в судовому процесі - позивачами і відповідачами - можуть бути лише юридичні особи та громадяни, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи і в установленому порядку набули статусу суб'єкта підприємницької діяльності. Це правило встановлено лише для сторін спору в судовому процесі і не стосується третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Враховуючи викладене, господарський суд вважає за необхідне задовольнити клопотання приватного підприємства "Вагран" та залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Гніденко Надію Василівну та Сухого Сергія Олександровича.

З огляду на викладене, у суду виникла необхідність витребувати нові докази.

Представники позивача, відповідачів, дочірнього підприємства "Житлово-експлуатаційна контора" відкритого акціонерного товариства "Кіровоградбуд" в судове засідання 28.04.2009 року не з'явились, причини неявки суд не повідомили.

Відповідно до п. п. 1, 2, 3 ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд відкладає розгляд справи, коли спір не може бути вирішено в даному засіданні в разі нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу, неподання витребуваних доказів та необхідності витребування нових доказів.

Таким чином, розгляд справи підлягає відкладенню в порядку, визначеному ст. 77 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись ст. 27, ст. 77, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

                                                 У Х В А Л И В:

1.Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Гніденко Надію Василівну (адреса: м. Кіровоград, вул. Кропивницького, 4, кв. 40) та Сухого Сергія Олександровича (адреса: м. Кіровоград, вул. Гагаріна, 9, кв. 93).

2.Розгляд справи відкласти на 19.05.2009 року о 15:30 год.

3.Засідання провести у приміщенні господарського суду за адресою:  м.Кіровоград, вул. Луначарського, 29, кімн. №206.

4.Зобов'язати учасників судового процесу до дня судового засідання подати:

позивача: копії документів, які подавались відповідачу з метою оформлення права власності на спірні об'єкти нерухомості, в тому числі: облікові документи на будівлі та споруди та висновок ОКП "Кіровоградське обласне об'єднане бюро технічної інвентаризації", копію акту (актів) введення спірних об'єктів в експлуатацію або актів їх технічного обстеження, документи, які посвідчують право власності або право користування земельними ділянками, на яких розташовані спірні об'єкти нерухомості; копію Статуту; обгрунтування позовних вимог нормами чинного законодавства;  в повному обсязі докази на підтвердження своїх вимог;

відповідача (виконавчий комітет Кіровоградської міської ради): в повному обсязі докази на підтвердження своїх доводів;

відповідача (Кіровоградську міську раду): письмове пояснення (яке повинне бути підтверджено відповідними доказами) щодо того, чи передавались  відкритим акціонерним товариством "Кіровоградбуд" у комунальну власність територіальної громади м. Кіровограда житлові приміщення: 9-ти поверхове приміщення гуртожитку по вул. Пацаєва, 28 (в подальшому адреса була змінена на пр. Правди,35; в даний час це - проспект Університетський, 21); житлового приміщення по вул. Севастопольській, 7; 4-х поверхового приміщення гуртожитку по вул. Севастопольській, 7 а; піонерський табір "Алые паруса" по вул. Лісопарковій (в даний час це база відпочинку "Червоні вітрила", що розташована по проїзду Підлісному, 10 в м. Кіровограді);  в повному обсязі докази на підтвердження своїх доводів;

третю особу (відкрите акціонерне товариство "Кіровоградбуд"): копію Статуту товариства; в повному обсязі документи, які підтверджують набуття  у власність товариства 9-ти поверхового приміщення гуртожитку по вул. Пацаєва,28 (в подальшому адреса була змінена на пр. Правди, 35); житлового приміщення по вул. Севастопольській, 7; 4-х поверхового приміщення гуртожитку по вул. Севастопольській, 7 а; піонерського табору "Алые паруса" по вул. Лісопарковій, або письмові пояснення щодо причин, з яких  такі документи не можуть бути надані суду; в повному обсязі докази на підтвердження своїх доводів;

третю особу (дочірнє підприємство "Житлово-експлуатаційна контора" відкритого акціонерного товариства "Кіровоградбуд"): в повному обсязі докази на підтвердження своїх доводів; письмове пояснення та докази на підтвердження того,  чи припинялось право постійного користування ДП "Житлово-експлуатаційна контора" ВАТ "Кіровоградбуд" земельними ділянками, на яких знаходяться спірні об'єкти нерухомості;

третю особу (приватне підприємство "Вагран"): докази на підтвердження набуття права власності на об'єкти нерухомості, що розташовані в м. Кіровограді по пр. Університетському, 21, по вул. Севастопольській, 7-а та по проїзду Підлісному, 10; документи на підтвердження права користування земельними  ділянками, на яких знаходяться зазначені об'єкти нерухомості;

третю особу (Гніденко Надію Василівну): докази на підтвердження набуття права власності на об'єкт нерухомості, що розташований в м. Кіровограді по вул. Севастопольській, 7-а; документи на підтвердження права користування земельною ділянкою, на якій знаходяться зазначений об'єкт нерухомості; в повному обсязі докази на підтвердження своїх доводів;

третю особу (Сухого Сергія Олександровича): докази на підтвердження набуття права власності на об'єкт нерухомості, що розташований в м. Кіровограді по проїзду Підлісному, 10; документи на підтвердження права користування земельною ділянкою, на якій знаходяться зазначений об'єкт нерухомості; в повному обсязі докази на підтвердження своїх доводів.

5.Явка представників сторін в судове засідання обов'язкова.   

6.Копії ухвали направити сторонам, третім особам, зокрема: дочірньому підприємству "Житлово-експлуатаційна контора" відкритого акціонерного товариства "Кіровоградбуд" за адресою: м. Кіровоград, вул. Кірова, 73, кв. 1-а; відкритому акціонерному товариству "Кіровоградбуд" за адресою: м.Кіровоград, вул. Журбинського, 31; приватному підприємству "Вагран" за адресою: м.Кіровоград, вул. Короленка, 21.

Суддя   О.Б. Шевчук

Дата ухвалення рішення28.04.2009
Оприлюднено19.05.2009
Номер документу3591414
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/1(1/187)

Ухвала від 07.10.2009

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Павловський П.П.

Ухвала від 09.01.2009

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Шевчук О.Б.

Рішення від 06.07.2009

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Шевчук О.Б.

Ухвала від 23.06.2009

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Шевчук О.Б.

Ухвала від 02.06.2009

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Шевчук О.Б.

Ухвала від 02.06.2009

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Шевчук О.Б.

Ухвала від 19.05.2009

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Шевчук О.Б.

Ухвала від 28.04.2009

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Шевчук О.Б.

Ухвала від 07.04.2009

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Шевчук О.Б.

Ухвала від 25.03.2009

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Шевчук О.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні