Ухвала
від 26.11.2013 по справі 826/12593/13-а
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: № 826/12593/13-а Головуючий у 1-й інстанції: Данилишин В.М.

Суддя-доповідач: Безименна Н.В.

У Х В А Л А

Іменем України

26 листопада 2013 року м. Київ

Колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду у складі:

головуючого судді - Безименної Н.В.,

суддів - Аліменка В.О. та Кучми А.Ю.,

секретаря - Проценко А.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Десятинка» та Громадської організації «Андріївсько - Пейзажна ініціатива» про відкликання позовної заяви у справі за позовом Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Десятинка» та Громадської організації «Андріївсько - Пейзажна ініціатива» до Державної архітектурно - будівельної інспекції України, треті особи: Київська патріархія Української православної церкви Київського патріархату та товариство з обмеженою відповідальністю «Інтеграл-Буд» про визнання протиправними дій, визнання нечинним та скасування рішення, -

В С Т А Н О В И Л А :

Позивачі звернулися в Окружний адміністративний суд м. Києва з позовом до Державної архітектурно - будівельної інспекції України, треті особи: Київська патріархія Української православної церкви Київського патріархату та товариство з обмеженою відповідальністю «Інтеграл-Буд», в якому просили визнати протиправними дії відповідача по наданню Дозволу на виконання будівельних робіт від 18 червня 2013 року № 114131690331 замовнику - Українській Православній Церкві Київського Патріархату та генеральному підряднику - Товариству з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Інтеграл - Буд»; визнати нечинним та скасувати Дозвіл Державної архітектурно - будівельної інспекції України на виконання будівельних робіт від 18 червня 2013 року №114131690331.

Постановою Окружного адміністративного суду м. Києва від 2 жовтня 2013 року відмовлено у задоволенні позову.

Не погоджуючись із судовим рішенням, позивачі подали апеляційну скаргу, в якій просили скасувати постанову суду першої інстанції та ухвалити нове рішення, яким задовольнити позовні вимоги.

Ухвалами Київського апеляційного адміністративного суду від 11листопада 2013 року відкрито апеляційне провадження та призначено справу до апеляційного розгляду на 26 листопада 2013 року.

26 листопада 2013 року через канцелярію Київського апеляційного адміністративного суду представником позивачів було подано клопотання про відкликання позовної заяви та залишення адміністративного позову без розгляду на підставі п. 5 ч. 1 ст. 155, п. 4 ч. 1 ст. 198, ч. 1 ст. 203 КАС України.

Розглянувши дане клопотання, вислухавши думку учасників процесу, колегія суддів вважає, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до п. п. 4 ч. 1 ст. 198 КАС України за наслідками розгляду апеляційної скарги на постанову суду першої інстанції суд апеляційної інстанції має право скасувати постанову суду і залишити позовну заяву без розгляду або закрити провадження у справі.

Згідно ч. 1 ст. 203 КАС України постанова або ухвала суду першої інстанції скасовується в апеляційному порядку і позовна заява залишається без розгляду або провадження у справі закривається з підстав, встановлених відповідно ст. ст. 155 і 157 цього кодексу.

П. 5 ч. 1 ст. 155 КАС України передбачено, що суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що відповідно до ч. 3 ст. 11 КАС України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на власний розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом, колегія суддів дійшла до висновку, що клопотання про відкликання позовної заяви підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. п. 5 ч. 1 ст. 155, 203, 205, 206 КАС України, -

У Х В А Л И Л А:

Клопотання Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Десятинка» та Громадської організації «Андріївсько - Пейзажна ініціатива» про відкликання позовної заяви - задовольнити.

Постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 2 жовтня 2013 року - скасувати.

Позовну заяву Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Десятинка» та Громадської організації «Андріївсько - Пейзажна ініціатива» до Державної архітектурно - будівельної інспекції України, треті особи: Київська патріархія Української православної церкви Київського патріархату та товариство з обмеженою відповідальністю «Інтеграл-Буд» про визнання протиправними дій, визнання нечинним та скасування рішення - залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена протягом двадцяти днів в касаційному порядку шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Вищого адміністративного суду України.

Повний текст ухвали виготовлено 28 листопада 2013 року.

Головуючий суддя: Н.В. Безименна

Судді: В.О. Аліменко

А.Ю. Кучма

Головуючий суддя Безименна Н.В.

Судді: Аліменко В.О.

Кучма А.Ю.

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.11.2013
Оприлюднено17.12.2013
Номер документу36038532
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/12593/13-а

Ухвала від 04.09.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Данилишин В.М.

Ухвала від 26.11.2013

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Безименна Н.В.

Ухвала від 02.10.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Данилишин В.М.

Ухвала від 02.10.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Данилишин В.М.

Постанова від 02.10.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Данилишин В.М.

Ухвала від 04.09.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Данилишин В.М.

Ухвала від 08.08.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Данилишин В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні