Ухвала
від 10.12.2013 по справі 8/203-04
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

cpg1251

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

У Х В А Л А

10 грудня 2013 року м. Київ В/800/4755/13

Колегія суддів Вищого адміністративного суду України у складі:

Винокурова К.С.,

Гаманка О.І.,Ємельянової В.І.

Головчук С.В.,Мойсюка М.І.,

розглянувши заяву Публічного акціонерного товариства «Укрнафта» про допуск до провадження Верховного Суду України справи за адміністративним позовом Сумського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Відкритого акціонерного товариства «Укрнафта» про стягнення заборгованості, для перегляду ухвали Вищого адміністративного суду України від 16 жовтня 2013 року, -

у с т а н о в и л а :

У грудні 2013 року Публічне акціонерне товариство «Укрнафта» звернулося до Вищого адміністративного суду України із заявою про допуск до провадження Верховного Суду України зазначеної справи для перегляду ухвали Вищого адміністративного суду України від 16 жовтня 2013 року в порядку статей 236- 239 1 Кодексу адміністративного судочинства України.

Перевіривши матеріали заяви колегія суддів Вищого адміністративного суду України вважає, що така підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно вимог статті 237 Кодексу адміністративного судочинства України заява про перегляд судових рішень в адміністративних справах може бути подана виключно з мотивів неоднакового застосування судом (судами) касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права, що потягло ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах.

Оскаржуваною ухвалою Вищого адміністративного суду України від 16 жовтня 2013 року залишено без змін ухвалу Харківського апеляційного господарського суду від 15 листопада 2005 року, якою скасовано рішення Господарського суду Сумської області від 28 липня 2005 року та задоволено позовні вимоги.

При цьому, судами застосовано норми статтей 18-20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» щодо накладення на підприємство штрафних санкцій за невиконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів. Суди виходили з того, що відповідач не здійснив передбачених чинним законодавством заходів щодо створення умов для працевлаштування інвалідів та заходів щодо інформування органів, зазначених в статті 18 цього Закону, про наявну можливість на підприємстві для працевлаштування інвалідів, чим позбавив вказані органи можливості виконати свій обов'язок стосовно безпосереднього працевлаштування інвалідів.

В заяві про допуск заявник посилається на інше рішення суду касаційної інстанції, зокрема ухвалу Вищого адміністративного суду України від 12 травня 2011 року (касаційне провадження №К-19620/10), якою зазначені норми цього ж Закону застосовані протилежно.

Враховуючи те, що оскаржується рішення суду касаційної інстанції, з якого вбачається неоднакове застосування норм матеріального права, що призвело до ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах, і виходячи з вимог статті 237 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів вважає за можливе допустити справу до провадження Верховного Суду України для перегляду зазначеного судового рішення.

Керуючись статтями 237, 240 Кодексу адміністративного судочинства України колегія суддів, -

у х в а л и л а :

Допустити до провадження Верховного Суду України справу за адміністративним позовом Сумського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Відкритого акціонерного товариства «Укрнафта» про стягнення заборгованості, для перегляду ухвали Вищого адміністративного суду України від 16 жовтня 2013 року.

Ухвалу про допуск справи до провадження разом із заявою про перегляд судового рішення та доданими до неї документами надіслати до Верховного Суду України протягом п'яти днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: М.І. Мойсюк

К.С. Винокуров

О.І. Гаманко

С.В. Головчук

В.І. Ємельянова

СудВищий адміністративний суд України
Дата ухвалення рішення10.12.2013
Оприлюднено17.12.2013
Номер документу36041753
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —8/203-04

Ухвала від 10.12.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мойсюк М.І.

Ухвала від 16.10.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Весельська Т.Ф.

Ухвала від 28.05.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко Павло Іванович

Ухвала від 22.05.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко Павло Іванович

Ухвала від 11.04.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Бутенко В.І.

Ухвала від 30.04.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко Павло Іванович

Ухвала від 23.04.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко Павло Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні