Ухвала
від 16.01.2014 по справі 5024/854/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78

Веб сторінка : ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


УХВАЛА

"16" січня 2014 р. Справа № 5024/854/2012

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пінтеліна Т.Г. при секретарі Довгань О.І., розглянувши справу порушену

за заявою: Кредитора-1: Високопільського відділення Бериславської міжрайонної державної податкової інспекції, Херсонської області, смт. Високопілля, Херсонської області;

Кредитора-2: Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Великоолександрівському районі, смт. Велика Олександрівка, Херсонської області;

Кредитора-3: Високопільського районного центру зайнятості, смт. Високопілля, Херсонської області

до: Високопільського міжгосподарського дитячого оздоровчого табіру" Мрія" (місцезнаходження: смт. Архангельське, Високопільського р-ну Херсонської області, вул. 1 Травня, код ЄДРПОУ 05446048 )

про визнання банкрутом

представники сторін: не прибули

в с т а н о в и в:

Постановою від 12.07.2012р. суд визнав Високопільський міжгосподарський дитячий оздоровчий табір "Мрія" банкрутом та відкрив щодо нього ліквідаційну процедуру. За клопотанням Високопільського відділення Бериславської МДПІ ліквідатором призначено арбітражного керуючого Старостенка Олександра Івановича. Постановою суд зобов'язав арбітражного керуючого здійснити повноваження ліквідатора згідно ст.ст. 25 - 34 Закону, щомісяця надавати повні звіти суду та кредиторам, після закінчення ліквідаційної процедури подати суду звіт та ліквідаційний баланс боржника згідно ст. 32 Закону.

Ухвалою від 15 квітня 2013р. суд призначив засідання для розгляду звіту та ліквідаційного балансу в порядку статті 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом",

Попередніми ухвалами суду розгляд справи було відкладено для надання ліквідатором додаткових документів.

Численними ухвалами суду зобов'язано ліквідатора Старостенка Олександра Івановича надати суду всі наявні документи про здійснення повноважень, відповідно до ст. 23 - 34 Закону, а також:

- матеріали інвентаризації майна боржника;

- звіт про незалежну оцінку об'єктів боржника згідно договору від 17.08.2012р. з додатками;

- акт прийому - передачі головної книги, печаток, документів, штампів, бланків, статутних, кадрових та бухгалтерських документів боржника від посадових осіб;

- рішення комітету кредиторів про затвердження розміру оплати послуг та витрат ліквідатора;

- докази друку оголошення про визнання боржника банкрутом;

- відомості про закриття рахунків в банківських установах;

- витяг або інформаційну довідку встановленого зразку з Єдиного державного реєстру прав власності на нерухоме майно стосовно боржника, довідку про наявність у боржника земельних ділянок.

Також суд зобов'язав Приватне підприємство " Профіт" (73000, м. Херсон вул. 21 Січня, 37, офіс 603) надати до суду примірник повного звіту незалежної оцінки згідно договору про проведення незалежної оцінки майна від 17 серпня 2012р., укладеного з Високопільським міжгосподарським дитячим оздоровчим табором "Мрія" в особі ліквідатора арбітражного керуючого Старосткнка О.І.

Проте у призначені судові засідання ліквідатор арбітражний керуючий Старостенко О.І. та представники інших кредиторів не прибули та не надали витребуваних документів, ПП «Профіт» також не наддало витребуваних судом документів.

Сторони належним чином повідомлені про час і місце розгляду справи, ухвала про призначення засідання направлена сторонам рекомендованою поштою.

Від кредиторів надійшли клопотання про розгляд справи без участі представників сторін.

Відсутність представників кредиторів та ліквідатора у судовому засідання не перешкоджає розгляду справи, оскільки матеріалів справи достатньо для цього за умови їх відсутності.

Відповідно до ч.2 ст.4-1 Господарського процесуального кодексу України суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі - Закон про банкрутство). Згідно ч.1 ст.5 цього Закону провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Отже, господарський суд, розглядаючи справу про банкрутство, повинен керуватись нормами Закону про банкрутство i застосовувати лише ті статті або відповідні частини статей Господарського процесуального кодексу України, які мають універсальний характер для будь-якої форми судового процесу.

Відповідно до ст.4-3 ГПК України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності, сторони та інші особи, які беруть участь у справі, обґрунтовують свої вимоги i заперечення поданими суду доказами; господарський суд створює сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі, необхідні умови для встановлення фактичних обставин справи i правильного застосування законодавства.

Згідно ч.1 ст.4-7 ГПК України судове рішення (яким у розумінні ч.1 ст.4-5 ГПК України, ст.22 Закону про банкрутство є постанова про банкрутство ) приймається суддею за результатами обговорення ycix обставин справи, а за ст.43 ГПК У країни суд повинен оцінити докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному i об'єктивному розгляді в судовому пpoцeci всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись Законом; ніякі докази не мають для господарського суду заздалегідь встановленої сили.

Суд неоднарозово звертав увагу представників кредиторів на виявлені недоліки відповідно до надано ліквідатором звіту. Від представників сторін скарги дії ліквідатора не надходили.

Для розгляду звіту та ліквідаційного балансу в порядку статті 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з метою затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу боржника, прийняття рішення про ліквідацію підприємства - боржника і припинення провадження у справі призначено судове засідання.

Відповідно до наданого звіту ліквідатором проведено наступну роботу.

Для виявлення майнових активів банкрута ліквідатором направлено запити до відповідних державних органів реєстрації рухомого та нерухомого майна та отримано відповіді : від ВРЕР смт. Великоолександрівка УДАІ УМВС України в Херсонській області про відсутність транспортних засобів зареєстрованих за боржником, від Високопільської філії Херсонського ДБТІ лист з інформацією про відсутність реєстрації права власності на нерухоме майно.

На місці колишнього розташування дитячого оздоровчого табору "Мрія" ліквідатором виявлено аварійні будівлі непридатні для подальшого використання. Зазначені об'єкти включено до ліквідаційної маси, проведено їх оцінку та реалізацію.

Ліквідатором надано лист відділу Держземагенства у Високопільському р-ні з інформацією про відсутність земельних ділянок що перебувають у власності або користуванні даного підприємства.

Протягом ліквідаційної процедури інші активи боржника не виявлені, дебіторська заборгованість в межах строку позовної давності не виявлена. Прав власності на автомототранспорт, земельні ділянки, об'єкти нерухомого майна та плавзасоби не зареєстровано.

Отримані ліквідатором кошти від реалізації виявленого майна направлені на часткове погашення кредиторської заборгованості та оплату послуг ліквідатора.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів може винести ухвалу про затвердження звіту та ліквідаційного балансу.

Звіт ліквідатора розглянуто у судовому засіданні, представники кредиторів підтримали клопотання ліквідатора про затвердження звіту та припинення провадження у справі. Будь - яких скарг на дії чи бездіяльність арбітражного керуючого, чи до проведеної ним робота на адресу суду не надходило.

Ліквідатор зобов'язаний також повідомити державний орган з питань банкрутства про завершення ліквідаційної процедури.

Згідно статті 34 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ", ліквідатор забезпечує належне оформлення, упорядкування та зберігання всіх, в тому числі фінансово-господарських, документів банкрута протягом ліквідаційної процедури, зобов'язаний забезпечити збереження архівних документів банкрута і за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою нею архівною установою, визначити місце їх подальшого зберігання.

З урахуванням відсутності заперечень кредиторів, стосовно наданого ліквідатором звіту, суд приходить до висновку, що звіт ліквідатора підлягає затвердженню, провадження по справі припиненню.

Враховуючи вищенаведене та керуючись ст.ст.22-34, ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

у х в а л и в:

1.Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Високопільський міжгосподарський дитячий оздоровчий табір" Мрія" місцезнаходження: смт. Архангельське, Високопільського р-ну Херсонської області, вул. 1 Травня, код ЄДРПОУ 05446048 затвердити.

2. Юридичну особу банкрута - Високопільський міжгосподарський дитячий оздоровчий табір" Мрія", код ЄДРПОУ №05446048 ліквідувати та виключити з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України.

3. Згідно п.6 ст.31 цього Закону, вимоги не задоволені за відсутністю майна, вважаються погашеними.

4.Провадження у справі припинити.

5. Ухвалу надіслати : кредиторам, Відділу з питань банкрутства ГУЮ у Херсонській області, Високопільській райдержадміністрації ( державному реєстратору), Міністерству агрополітики, ВДВС Високопільського РУЮ, ліквідатору Старостенко О.І., Херсонському облстатуправлінню.

Суддя Т.Г. Пінтеліна

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення16.01.2014
Оприлюднено21.01.2014
Номер документу36716148
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5024/854/2012

Постанова від 09.09.2014

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Воронюк О.Л.

Постанова від 05.08.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 22.07.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 29.05.2014

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Воронюк О.Л.

Ухвала від 16.01.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Постанова від 12.07.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 14.06.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні