Постанова
від 29.01.2014 по справі 905/6863/13
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

cpg1251

донецький апеляційний господарський суд

Постанова

Іменем України

28.01.2014 р. справа №905/6863/13

Донецький апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

Головуючого: суддівРадіонової О.О. Зубченко І.В., Марченко О.А. секретаря Братченко О.В. від позивача 1: від позивача 2:не з»явився Єжова Н.С., представник за дов. від 16.04.13р. № 06/4824 від відповідача:Спіцина В.О., представник за дов. від 20.01.14р. № 14 розглянув у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Повного товариства «Ломбард Віра» Радов С.В. і Компанія» м.Горлівка, Донецька область на рішення господарського суду Донецької області від 26.11.2013 року у справі№905/6863/13 (суддя Філімонова О.Ю.) за позовомКомунального підприємства «Міська служба єдиного замовника» Горлівської міської ради м.Горлівка, Донецької області; Приватного акціонерного товариства «Горлівськтепломережа» м.Горлівка, Донецької області до відповідача Повного товариства «Ломбард Віра» Радов С.В. і Компанія» м.Горлівка, Донецька область прозобов»язання відповідача привести мережу централізованого опалення у нежитловому приміщенні, вбудованому у житловий будинок №2 по вул. Жукова у м.Горлівка до попереднього стану, а саме відновити централізоване опалення шляхом приєднання нагрівальних приладів опалення до внутрішньої системи опалення житлового будинку за вказаною адресою ВСТАНОВИВ:

26.09.2013 року Комунальне підприємство «Міська служба єдиного замовника» Горлівської міської ради м. Горлівка, Донецької області та Приватне акціонерне товариство «Горлівськтепломережа» м. Горлівка, Донецької області звернулися до господарського суду Донецької області з позовною заявою до Повного товариства «Ломбард Віра» Радов С.В. і Компанія» м.Горлівка, Донецька область про зобов»язання відповідача привести мережу централізованого опалення у нежитловому приміщенні, яке є її власністю, вбудованому у житловий будинок №2 по вул.Жукова у м.Горлівка до попереднього стану, а саме відновити централізоване опалення шляхом приєднання нагрівальних приладів опалення до внутрішньої системи опалення житлового будинку за вказаною адресою (а.с.2-4).

Рішенням господарського суду Донецької області від 26.11.2013р. позовні вимоги задоволені повністю (а.с.48-50).

Зобов»язано Повне товариство «Ломбард Віра» Радов С.В. і Компанія» привести мережу централізованого опалення у нежитловому приміщенні, вбудованому у житловий будинок №2 по вул.Жукова (м.Горлівка) до попереднього стану, а саме відновити централізоване опалення шляхом приєднання нагрівальних приладів опалення до внутрішньої системи опалення житлового будинку; стягнуто з останнього на користь позивача 2 судовий збір у сумі 1147 грн.

Судове рішення мотивоване тим, що Повне товариство «Ломбард Віра» Радов С.В. і Компанія» в порушення вимог Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води та водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005р. №630 самовільно відключилось від мереж централізованого опалення, не надавши дозвільної документації та не отримавши проектної документації на відключення.

Відповідач, Повне товариство «Ломбард Віра» Радов С.В. і Компанія», звернувся із апеляційною скаргою, в якій зазначив, що з прийнятим рішенням не згоден, оскільки місцевим господарським судом не повно з»ясовані обставини, які мають значення для справи, просив скасувати рішення господарського суду Донецької області від 26.11.2013р. по справі №905/6863/13 та прийняти нове рішення, яким у задоволені позову відмовити (а.с.70-72).

Зокрема, в апеляційній скарзі скаржник вказує на те, при винесенні рішення місцевий господарський суд не взяв до уваги той факт, що позивач не надав будь-які докази на підтвердження попереднього стану, а саме схему розташування приладів опалення або технічні характеристики приладів.

Через канцелярію Донецького апеляційного господарського суду надійшов відзив на апеляційну скаргу №06/1031 від 23.01.2014р. від позивача 2, в якому останній просив залишити рішення господарського суду Донецької області від 26.11.2013р. по даній справі без змін, а апеляційну скаргу без задоволення.

Позивач 1 у судове засідання не з»явився, про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Представник позивача 2 у судовому засіданні підтримав доводи, викладені у відзиві на апеляційну скаргу та просив залишити без змін рішення суду першої інстанції, а апеляційну скаргу без задоволення.

Представник апелянта підтримав апеляційну скаргу та просив суд її задовольнити у повному обсязі.

Колегія суддів вважала за можливе розглянути справу за відсутності позивача 1, який був належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи, враховуючи, що ухвалою про порушення апеляційного провадження від 23.12.2013р. явка сторін у судове засіданні не визнавалася обов»язковою.

Відповідно до частини другої статті 101 Господарського процесуального кодексу України апеляційний господарський суд не зв»язаний доводами апеляційної скарги і перевіряє законність і обґрунтованість рішення місцевого господарського суду у повному обсязі.

Відповідно до пункту 1 постанови Пленуму Верховного Суду України від 29.12.1976 року № 5 «Про судове рішення», рішення є законним тоді, коли суд, виконавши вимоги процесуального законодавства і всебічно перевіривши обставини справи, вирішив справу у відповідності з нормами матеріального права, що підлягають застосуванню до даних правовідносин, а за їх відсутності - на підставі закону, що регулює подібні відносини, або виходячи із загальних засад і змісту законодавства України

Обґрунтованим визначається рішення, в якому повно відображено обставини, що мають значення для даної справи, висновки суду про встановлені обставини справи і правові наслідки є вичерпними, відповідають дійсності і підтверджуються двосторонніми доказами, дослідженими в судовому засіданні.

Відповідно до ст.81-1 ГПК України здійснено запис судового засідання за допомогою засобів технічної фіксації та складено протокол.

Заслухавши представників позивача 2 та відповідача, перевіривши матеріали справи та правильність застосування господарським судом норм матеріального та процесуального права, колегія суддів Донецького апеляційного господарського суду вважає, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню, а рішення господарського суду відповідає вимогам чинного законодавства України та повинно бути залишено без змін з огляду на наступне.

Судами першої та апеляційної інстанції встановлено наступне.

Позивач 1, Комунальне підприємство «Міська служба єдиного замовника» Горлівської міської ради є юридичною особою (ідентифікаційний код 36178136), створено за рішенням Горлівської міської ради №V/36-21 від 26.09.2008р. з метою здійснення балансоутримання житлового фонду та соцкультоб»єктів, що перебувають у комунальній власності територіальної громади м.Горлівки та здійснює свою діяльність на підставі Статуту (а.с.8-10).

Позивач 2, Приватне акціонерне товариство «Горлівськтепломережа» є юридичною особою (ідентифікаційний код 03337007), що підтверджено копією витягу з ЄДР (а.с.24-25).

Відповідач - Повне товариство «Ломбард Віра» Радов С.В. і Компанія», є юридичною особою (ідентифікаційний код 30950827), що підтверджено копією свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи та витягом з ЄДР (а.с.20, 21).

20 липня 2006р. між Повним товариством «Віра» в особі директора Радова С.В. (за договором - споживач, далі - відповідач) та Закритим акціонерним товариством «Горлівськтепломережа», яке змінило назву на Приватне акціонерне товариство «Горлівськтепломережа» (за договором - постачальник, далі - позивач 2) був укладений договір №1779 на постачання теплової енергії (вбудовані у житлових будинках нежитлові приміщення), за умовами якого, постачальник бере на себе зобов»язання постачати споживачу теплову енергію для теплопостачання нежитлового приміщення за адресою: вул.Жукова,2 з тепловим навантаженням на опалення Qо=0,002 Гкал/год. загальною площею 23,9мІ, а споживач зобов»язується оплачувати отриману теплову енергію по встановленим тарифам у строки, передбачені цим договором (п.1.1 договору) (а.с. 13-15).

Додатковою угодою від 18.12.2006р. до вказаного договору були внесені зміни у преамбулу договору та викладено у наступній редакції: Повне товариство «Ломбард Віра» Радов С.В. і Компанія» (за договором-споживач) та Закритим акціонерним товариством «Горлівськтепломережа» (за договором - постачальник).

Додаткова угода є невід»ємною частиною договору, підписана сторонами та скріплена печатками підприємств (а.с.16).

Система опалення нежитлових приміщень, які займає споживач у зазначеному пункті 1.1 договору є вбудованою в єдину систему опалення житлового будинку, що підтверджується актами технічного огляду (Додаток №1) (п.1.5 договору).

Актом технічного огляду від 06.06.2006 року системи теплопостачання вбудованого приміщення, власником якого є Повне товариство «Ломбард Віра» Радов С.В. і Компанія», розташованого у житловому будинку №2 по вул.Жукова встановлено, що система опалення єдина з внутрішньою системою опалення житлового будинку №2 по вул.Жукова. У якості нагрівальних приладів встановлені радіатори М-140. Теплопостачання здійснюється від вузла управління житлового будинку (Додаток №1 до договору №1779 від 20.07.2006р.) (а.с.17).

Розділом 3 договору сторони визначили права та обов»язки споживача.

Споживач не має права самовільно, без згоди постачальника і власника будинку здійснювати перебудування, реконструкцію, демонтаж і відключення мереж теплопостачання вбудованого приміщення (заміна і збільшення поверхні підігріву, установка обігрівальних приладів на балконах, лоджіях, прибудованих тамбурах, і ін. приміщеннях, в яких установка нагрівальних приладах не передбачена проектом. При переобладнанні, реконструкції, демонтажу або відключенні внутрішніх систем теплоспоживання, здійснених без участі представника постачальника, споживач здійснює оплату у повному обсязі згідно розділу 5 Договору, до моменту підписання сторонами відповідного акту (п.3.2.5 договору).

Строк дії договору з 01.10.2006р. по 30.09.2009р. (п.10.1) Припинення дії договору не звільняє споживача від обов»язків повної оплати спожитої теплової енергії (п.10.2).

Після закінчення строку дії договору, договір автоматично продовжується на кожний наступний такий самий період (п.10.3).

Вказаний договір підписаний сторонами та скріплений печаткою позивача 2 та відповідача.

Рішенням виконавчого комітету Горлівської міської ради №V/60-22 від 29.01.2010р. «Про затвердження статуту КП «Міська служба єдиного замовника» Горлівської міської ради у новій редакції» затверджено Статут КП «Міська служба єдиного замовника» Горлівської міської ради, згідно п.4.1 якого, КП «Міська служба єдиного замовника» Горлівської міської ради створено для балансоутримання житлового фонду та соцкультоб'єктів, що перебувають у комунальній власності територіальної громади м.Горлівки (а.с. 8-10).

Пунктами 4.2, 5.1.2, 7.2.2, 7.3.1 Статуту КП "Міська служба єдиного замовника" визначено, що підприємство, як балансоутримувач здійснює контроль за належною експлуатацією житлового фонду, що знаходиться на утриманні підприємства, до складу якого входить, зокрема, житловий будинок №2 по вул. Жукова, в який вбудоване нежитлове приміщення відповідача.

З матеріалів справи вбачається, на підставі договору №629 купівлі-продажу нежитлового вбудовано-прибудованого приміщення, за адресою: м.Горлівка, вул.Жукова,2 від 23.10.2001 року, Повне товариство «Віра» в особі директора Радова С.В., що діє на підставі Установчого договору є власником нежитлового вбудовано-прибудованого приміщення (28,3кв.м.), на першому поверсі 9-поверхового житлового будинку розташованого за адресою: м. Горлівка, вул. Жукова,2 (а с.5-7).

Згідно довідки КП «Міська служба єдиного замовника» Горлівської міської ради б/н від 18.09.2013р. система опалення нежитлового приміщення, вбудованого до житлового багатоповерхового, багатоквартирного будинку №2 по вул.Жукова, яке належить Повному товариству «Ломбард Віра» Радов С.В. і Компанія», є єдиною з системою опалення зазначеного житлового будинку. Повним товариством «Ломбард Віра» Радов С.В. і Компанія» було виконане самовільне відключення нежитлового приміщення, вбудованого до житлового будинку №2 по вул. Жукова від системи централізованого теплопостачання шляхом демонтажу радіаторів опалення (а.с.22).

Актом від 11.01.2012р., складеним представником ПАТ «Горлівськтепломережа» в особі інженера Смирнової Т.Є. та відповідальним представником ТОВ «Енерго-Алекс» інженером Зозуля Л.С. зафіксовано, що в вбудованому приміщенні, розташованому у житловому будинку №2 по вул.Жукова, власником якого є Повне товариство «Ломбард Віра» Радов С.В. і Компанія» самовільно здійснено відключення опалювальних приборів від внутрішньої системи опалення житлового будинку №2 по вул. Жукова. Стояки опалення за ізольовані, зашити в гіпсокартон. Обстеження здійснено у присутності директора С.В.Радова, який від підпису відмовився, проте висловив окрему думку (а.с.12).

За таких підстав, позивачі звернулися до господарського суду Донецької області з вимогою до відповідача про зобов»язання привести мережу централізованого опалення у нежитловому приміщенні, вбудованому у житловий будинок №2 по вул. Жукова (м.Горлівка) до попереднього стану, а саме відновити централізоване опалення шляхом приєднання нагрівальних приладів опалення до внутрішньої системи опалення житлового будинку.

Суть спірних правовідносин полягає у вирішенні питання щодо правомірності зобов»язання відповідача привести систему централізованого опалення у нежитловому приміщенні, вбудованому у житловому будинку у попередній стан.

Спірні правовідносини регулюються Цивільним кодексом України, Господарським кодексом України, Законом України «Про теплопостачання» від 02.06.2005р. № 2633-1У (далі - Закон № 2633), Правилами надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення», затвердженими постановою КМУ від 21 липня 2005р. № 630 (далі - Правила № 630), Правилами користування тепловою енергією, затвердженими постановою КМУ від 03.10.2007р. № 1198 (далі -Правила № 1198), Порядком відключення окремих житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання, затвердженим наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 22 листопада 2005 року № 4 і зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 9 грудня 2005 року за №1478/11758 (далі-Порядок).

Відповідно до ч. 2 ст. 124 Конституції України юрисдикція судів поширюється на всі правовідносини, що виникають у державі.

Основні правові, економічні та організаційні засади діяльності на об'єктах сфери теплопостачання, регулювання відносин, пов'язаних з виробництвом, транспортуванням, постачанням та використанням теплової енергії з метою забезпечення енергетичної безпеки України, підвищенням енергоефективності функціонування систем теплопостачання, створення і удосконалення ринку теплової енергії та захисту прав споживачів та працівників сфери теплопостачання визначає Закон України "Про теплопостачання".

Згідно зі ст.24 Закону України №2633 основними обов»язками споживача теплової енергії є, зокрема, забезпечення безпечної експлуатації системи теплоспоживання.

Відповідно до ст. 714 ЦК України за договором постачання енергетичними та іншими ресурсами через приєднану мережу одна сторона (постачальник) зобов»язується надавати другій стороні (споживачеві, абонентові) енергетичні та інші ресурси, передбачені договором, а споживач (абонент) зобов»язується оплачувати вартість прийнятих ресурсів та дотримуватись передбаченого договором режиму її використання, а також забезпечити безпечну експлуатацію енергетичного та іншого обладнання.

За договором енергопостачання енергопостачальне підприємство (енергопостачальник) відпускає електричну енергію, пару, гарячу і перегріту воду споживачеві (абоненту), який зобов»заний оплатити прийняту енергію та дотримуватися передбаченого договором режиму її використання, а також забезпечити безпечну експлуатацію енергетичного обладнання, що ним використовується ( ст. 275 ГК України).

Згідно ст. 526 ЦК України, яка кореспондується зі ст. 193 ГК України зобов»язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цих кодексів, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Порядок відключення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води багатоквартирних будинків з ініціативи споживачів врегульовано «Правилами надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення», затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 року №630.

Вказані Правила регулюють відносини між суб'єктом господарювання, предметом діяльності якого є надання житлово-комунальних послуг (далі - виконавець), і фізичною та юридичною особою (далі - споживач), яка отримує або має намір отримувати послуги з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення (далі - послуги).

Пунктом 3 цих Правил встановлено, що послуги надаються споживачам безперебійно, за винятком часу перерв на проведення в установленому порядку ремонтних і профілактичних робіт виконавцем за графіком, погодженим з виконавчими органами сільських, селищних та міських рад або місцевими державними адміністраціями; міжопалювальний період (для систем опалення); ліквідацію наслідків, пов'язаних з дією непереборної сили або аварією.

У разі планування перерви в наданні послуг виконавець зобов'язаний повідомити про це споживача через засоби масової інформації, а також письмово не пізніше ніж за 10 днів до її настання (за винятком перерви, що настала внаслідок аварії або дії непереборної сили). У повідомленні зазначаються причина та час перерви в наданні відповідних послуг.

Відповідно до пункту 6 Правил, послуги повинні відповідати: з централізованого постачання холодної та гарячої води - вимогам щодо якості і тиску води, температури гарячої води, а також розрахунковим нормам витрати води у точці розбору; з централізованого опалення - нормативній температурі повітря у приміщеннях квартири (будинку садибного типу) за умови їх утеплення споживачами та вжиття власником (балансоутримувачем) будинку та/або виконавцем заходів до утеплення місць загального користування будинку; з централізованого водовідведення - нормативам з відведення стічних вод за умови підтримання відповідного стану приміщень будинку та прибудинкової території.

Згідно п. 20 Правил плата за надані послуги вноситься споживачем відповідно до показань засобів обліку води і теплової енергії або затверджених нормативів (норм) споживання на підставі платіжного документа (розрахункової книжки, платіжної квитанції тощо) або відповідно до умов договору на встановлення засобів обліку.

Пунктами 24-28 Правил встановлено, що споживачі можуть відмовитися від отримання послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води, але таке відключення споживачів від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води здійснюється виключно з дотриманням порядку, що затверджується центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства.

В цих же пунктах Правил зазначено, що самовільне відключення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води забороняється. Для відключення споживачів від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води необхідна наявність технічної можливості такого відключення, що має бути передбачено затвердженою органом місцевого самоврядування відповідно до Закону України „Про теплопостачання" схемою теплопостачання, за умови забезпечення безперебійної роботи інженерного обладнання будинку та вжиття заходів щодо дотримання в суміжних приміщеннях вимог будівельних норм і правил з питань проектування житлових будинків, опалення, вентиляції, кондиціонування, будівельної теплотехніки; державних будівельних норм з питань складу, порядку розроблення, погодження та затвердження проектної документації для будівництва, а також норм проектування реконструкції та капітального ремонту в частині опалення.

Пунктом 11 Правил № 1198 встановлено, що самовільне втручання в діючі системи теплопостачання і теплоспоживання забороняється.

За приписами п.п. 40, 41 Правил користування тепловою енергією обов'язком споживачів є забезпечення належного стану обслуговування та безпечної експлуатації власної системи теплоспоживання, а також недопущення переобладнання системи теплоспоживання, яке призводить до теплового балансу будинку, будівлі (споруди). Споживач несе відповідальність як за самовільне переобладнання системи теплоспоживання, так і взагалі за технічний стан, обслуговування та експлуатацію системи теплоспоживання, що перебуває у межах його балансової належності.

Порядком відключення окремих житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання, затвердженим наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 22 листопада 2005 року № 4 і зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 9 грудня 2005 року за №1478/11758 (далі-Порядок), встановлено, що таке відключення відбувається на підставі рішення постійно діючої міжвідомчої комісії, створеної органом місцевого самоврядування або місцевим органом виконавчої влади.

Самовільне відключення окремих приміщень від внутрішньобудинкової системи централізованого опалення та гарячого водопостачання призводить до розбалансування гідравлічного режиму роботи внутрішньобудинкової системи опалення, перерозподілу теплоносія, що призводить до порушення санітарно-технічних вимог і правил експлуатації будинку. Більше того, при будівництві самого будинку, для системи централізованого опалення використовуються певні види і діаметри труб, які повинні витримувати випробування на стійкість при постійному внутрішньому тиску. Будь-які зміни тиску можуть привести до аварійних наслідків.

Як правильно встановлено судом першої інстанції та погоджується колегією суддів, опалювальні прибори відповідача входять до єдиної системи централізованого опалення будинку і питання як отримання послуг централізованого опалення, так і відключення від нього регулюються спеціальними нормами.

Судом першої інстанції встановлено та не спростовано доводами апеляційної скарги, що приміщення, розташоване за адресою: м.Горлівка, вул.Жукова,2, яким володіє на праві власності відповідач, є нежитловим приміщенням вбудованим до житлового багатоповерхового будинку №2, тобто відсутня реальна технічна можливість його відключення від мереж централізованого опалення.

Матеріалами справи доведено, що відповідачем відключення нагрівальних приладів від внутрішньої системи опалення проведене без дотримання зазначених Правил.

Як зазначено вище, даний факт підтверджується Актом від 11.01.2012р. та відсутністю відповідних документів та дій, передбачених Порядком відключення окремих житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання.

Відповідно до п. 4 ст. 129 Конституції України, ст.ст. 33, 34 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається, як на підставу своїх вимог і заперечень, суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи, а за загальним правилом тягар доказування певних обставин покладається на особу, яка посилається на ці обставини.

Додані до апеляційної скарги відповідачем документи судова колегія не приймає, оскільки у судовому засіданні апеляційної інстанції було з»ясовано, що вони не розглядалися судом першої інстанції, а відповідач не обґрунтував неможливість їх подання суду першої інстанції з причин, що не залежали від нього.

Твердження скаржника про те, що місцевим господарським судом були неповно з»ясовані обставини, які мають значення для справи, колегія суддів відхиляє, оскільки будь-яких наданих відповідачем заперечень, викладених у письмовій формі під час слухання справи, у матеріалах справи не має.

З огляду на викладене та аналізуючи вищенаведені норми законодавства, колегія суддів Донецького апеляційного господарського суду дійшла висновку, що чинним законодавством України встановлено чіткий порядок відключення споживача від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води, який передбачає виконання низки проектно-технічних дій та погоджень їх результатів з уповноваженими органами.

Відповідачем відповідної процедури дотримано не було.

З урахуванням вищевикладеного, твердження заявника апеляційної скарги про те, що рішення місцевого господарського суду прийнято з порушенням норм матеріального та процесуального права не знайшло свого підтвердження, в зв»язку з чим Донецький апеляційний господарський суд не вбачає підстав для його скасування та задоволення апеляційної скарги.

Відповідно до статті 49 Господарського процесуального кодексу України витрати по сплаті судового збору за подання апеляційної скарги покладаються на скаржника.

Керуючись статями 43, 49, 99, 101, 102, 103, 105 Господарського процесуального кодексу України, Донецький апеляційний господарський суд -

П О С Т А Н О В И В:

Апеляційну скаргу Повного товариства «Ломбард Віра» Радов С.В. і компанія» м.Горлівка на рішення господарського суду Донецької області від 26.11.2013 року у справі №905/6863/13 залишити без задоволення, а рішення господарського суду Донецької області від 26.11.2013 року у справі №905/6863/13 - без змін.

Постанова набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена до Вищого господарського суду України у касаційному порядку через Донецький апеляційний господарський суд протягом двадцяти днів з дня набрання постановою апеляційного господарського суду законної сили.

Головуючий О.О.Радіонова

Судді І.В.Зубченко

О.А.Марченко

Надр.6 прим:1 -у справу; 2--позивачам;1 -відповідачу; 1 -ДАГС;1-ГС Донецької обл.

СудДонецький апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення29.01.2014
Оприлюднено30.01.2014
Номер документу36871669
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/6863/13

Судовий наказ від 04.02.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.Ю. Філімонова

Судовий наказ від 04.02.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.Ю. Філімонова

Постанова від 29.01.2014

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Радіонова О.О.

Ухвала від 23.12.2013

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Радіонова О.О.

Ухвала від 11.12.2013

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Радіонова О.О.

Рішення від 26.11.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.Ю. Філімонова

Ухвала від 27.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.Ю. Філімонова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні