Ухвала
від 08.01.2014 по справі 2-240/2008
АВДІЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 6/217/28/2014

УХВАЛА

про повернення подання

8 січня 2014 року суддя Авдіївського міського суду Донецької області Соболєва І.П., ознайомившись з матеріалами подання головного державного виконавця Відділу державної виконавчої служби Авдіївського міського управління юстиції Бондаренко Х.Г. про тимчасове обмеження боржника-фізичної особи ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України, -

ВСТАНОВИВ:

Головний державний виконавець Відділу державної виконавчої служби Авдіївського міського управління юстиції Бондаренко Х.Г. звернулась до суду з поданням про тимчасове обмеження боржника-фізичної особи ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України.

Вивчивши подані матеріали, приходжу до висновку, що подання слід повернути державному виконавцеві, з огляду на таке.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 377-1 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби.

Перелік осіб, яких Законом України «Про державну виконавчу службу» визначено як державних виконавців, міститься у ст. 4 цього Закону, положення якої слід враховувати при перевірці чи належний суб'єкт звернувся до суду з поданням.

Відповідно до ст. 4 цього Закону державними виконавцями є: начальник відділу примусового виконання рішень, заступник начальника відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, головний державний виконавець, старший державний виконавець, державний виконавець відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, начальники відділів примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі, їх заступники, головні державні виконавці, старші державні виконавці, державні виконавці відділів примусового виконання рішень управлінь державної виконавчої служби Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі, заступник начальника районного, районного в місті, міського (міста обласного значення), міськрайонного управління юстиції - начальник відділу державної виконавчої служби, заступник начальника, головний державний виконавець, старший державний виконавець, державний виконавець районного, районного в місті, міського (міста обласного значення), міськрайонного відділу державної виконавчої служби відповідного управління юстиції.

Як вбачається з наданих суду матеріалів, зокрема, копії постанови про відкриття виконавчого провадження від 22 квітня 2008 р., виконавче провадження відкрито головним державним виконавцем Відділу державної виконавчої служби Авдіївського міського управління юстиції Мироновою О.В., тобто саме Миронова О.В. здійснює в даному випадку виконавче провадження.

Проте, до суду із поданням про тимчасове обмеження боржника-фізичної особи у праві виїзду за межі України звернулась головний державний виконавець Відділу державної виконавчої служби Авдіївського міського управління юстиції Бондаренко Х.Г., тобто особа, яка не має повноважень на здійснення виконавчого провадження, в тому числі, й на звернення в межах виконавчого провадження до суду із даним поданням.

На зазначену обставину також звернуто увагу Верховним Судом України в Аналізі судової практики щодо вирішення питання про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України від 1 лютого 2013 р. (Вісник Верховного Суду України. - 2013 р., № 5, стор. 16), в якому, зокрема, наголошується, що у випадку заміни державного виконавця після відкриття виконавчого провадження до подання мають бути додані документи, які підтверджують, що з поданням до суду звернувся саме той виконавець, який здійснює виконання за конкретним виконавчим документом.

Відповідно до п. 3 ч. 3 ст. 121 ЦПК України, заява повертається у випадках, коли заяву від імені позивача подано особою, яка не має повноважень на ведення справи.

За таких обставин, подання головного державного виконавця Відділу державної виконавчої служби Авдіївського міського управління юстиції Бондаренко Х.Г. про тимчасове обмеження боржника-фізичної особи ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України підлягає поверненню особі, яка його подала.

На підставі викладеного, керуючись ст. 121 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Подання головного державного виконавця Відділу державної виконавчої служби Авдіївського міського управління юстиції Бондаренко Х.Г. про тимчасове обмеження боржника-фізичної особи ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України повернути особі, яка його подала.

Повернення подання не перешкоджає повторному зверненню із ним до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення подання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Донецької області шляхом подачі в 5-денний строк з дня отримання її копії апеляційної скарги через Авдіївський міський суд Донецької області.

Суддя:

СудАвдіївський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення08.01.2014
Оприлюднено03.02.2014
Номер документу36919302
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-240/2008

Ухвала від 08.04.2014

Цивільне

Авдіївський міський суд Донецької області

Соболєва І. П.

Ухвала від 11.03.2014

Цивільне

Авдіївський міський суд Донецької області

Соболєва І. П.

Ухвала від 08.01.2014

Цивільне

Авдіївський міський суд Донецької області

Соболєва І. П.

Рішення від 28.10.2008

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І.В.

Ухвала від 26.12.2008

Цивільне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Щенюченко С.В.

Рішення від 16.10.2008

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Середа А.В.

Рішення від 01.10.2008

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Свирида Т.Й.

Ухвала від 25.02.2008

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Литвиненко О.Л.

Ухвала від 29.02.2008

Цивільне

Кам'янсько-Дніпровський районний суд Запорізької області

Юхно Л.М.

Ухвала від 30.01.2008

Цивільне

Енергодарський міський суд Запорізької області

Пахоменко О.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні