Ухвала
від 06.02.2014 по справі 754/1798/13- ц
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Номер провадження 6/754/45/14

Справа № 754/1798/13- ц

У Х В А Л А

Іменем України

06.02.2014 року Деснянський районний суд м. Києва в складі:

головуючого - судді Журавської О.В.

при секретарі - Гищак Я.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання державного виконавця Відділу Державної виконавчої служби Деснянського районного управління юстиції у місті Києві Філатової О.С. про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України гр. ОСОБА_2, суд -

В С Т А Н О В И В:

Державний виконавець Відділу Державної виконавчої служби Деснянського районного управління юстиції у місті Києві звернувся до суду з поданням про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України громадянину ОСОБА_2 в зв'язку з неналежним виконання зобов'язань по сплаті заборгованості.

Представник відділу державної виконавчої служби Деснянського районного управління юстиції в м. Києві в судове засідання не з'явився.

Інші учасники процесу до судового засідання не викликалися відповідно до вимог ст. 377-1 ЦПК України.

Вивчивши матеріали справи суд дійшов висновку про те, що задоволення подання державного виконавця Відділу Державної виконавчої служби Деснянського районного управління юстиції у місті Києві про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України до громадянина України ОСОБА_2 буде суперечити вимогам чинного законодавства зважаючи на наступне.

Відповідно до вимог ст. 33 Конституції України кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом. Громадянин України не може бути позбавлений права в будь-який час повернутися в Україну.

Законом України від 21 січня 1994 року "Про порядок виїзду з України і в"їзду в Україну громадян України" (зі змінами) роглядає порядок здійснення права громадян України на виїзд з України і в"їзд в Україну, порядок оформлення документів для зарубіжних поїздок, визначає випадки тимчасового обмеження права громадян на виїзд з України і встановлює порядок розв"язання спорів у цій сфері.

Відповідно до п. 18 ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець має право у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи за межі України - до виконання зобов'язань за рішенням

Крім того, відповідно до ч.1 ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець зобов'язаний вживати заходів примусового виконання рішень, встановлених цим Законом, неупереджено, своєчасно, повно вчиняти виконавчі дії.

Як вбачається з матеріалів подання, державним виконавцем 29.07.2013 року, відкрито виконавче провадження № 39089056 по виконанню виконавчого листа № 2-1661/2013 р., виданого 18.07.2013 р. на підставі рішення Деснянського районного суду м. Києва від 21.05.2013 р. про стягнення солідарно з ОСОБА_2 та ТОВ «Продактив» на користь ПАТ «АПЕКС-БАНК» заборгованості за кредитним договором на загальну суму 501428 грн. 56 коп., витрати по сплаті судового збору в сумі 3441,00 грн. та витрати, пов'язані з публікацією в пресі оголошення про виклик відповідача до суду в сумі 420,00 грн. та встановлено боржнику строк для добровільного виконання рішення.

З наданих до суду документів не вбачається, що державним виконавцем виконані всі необхідні дії щодо виконання рішення суду, а саме: не вчинено вихід за місцем проживання боржника для опису майна, яке належить йому на праві власності, не вжиті заходи для з'ясування місця роботи боржника, для зясування належності майна боржнику, тощо.

Суду не зрозуміло які проведені виконавчі дії по виконанню рішення суду, при цьому не підтверджено факт ухилення боржника від виконання зобов'язань покладених на нього судом.

З матеріалів доданих до подання вбачається, що державним виконавцем на підставі зазначеного виконавчого листа було лише винесено постанову про відкриття виконавчого провадження.

Враховуючи наведене, суд вважає, що у задоволенні подання слід відмовити за відсутністю для цього законних підстав.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 217, 367-382 ЦПК України, Закону України «Про виконавче провадження», суд, -

У Х В А Л И В :

В задоволенні подання державного виконавця Відділу Державної виконавчої служби Деснянського районного управління юстиції у місті Києві Філатової О.С. про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України щодо громадянина України ОСОБА_2 - відмовити .

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя

СудДеснянський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення06.02.2014
Оприлюднено07.02.2014
Номер документу37017652
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —754/1798/13- ц

Ухвала від 19.11.2014

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Журавська О. В.

Ухвала від 06.02.2014

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Журавська О. В.

Ухвала від 24.09.2013

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Бабко В. В.

Рішення від 21.05.2013

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Журавська О. В.

Ухвала від 14.02.2013

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Журавська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні