Ухвала
від 19.11.2014 по справі 754/1798/13- ц
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Номер провадження 6/754/1271/14

Справа № 754/1798/13- ц

У Х В А Л А

19.11.2014 року суддя Деснянського районного суду міста Києва Журавська О.В., з участю секретаря Сивенко В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві подання старшого державного виконавця ВДВС Деснянського районного управління юстиції у м. Києві про тимчасове обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи за межі України,суд -

В С Т А Н О В И В:

Відповідно до подання Відділу ДВС Деснянського районного управління юстиції у м. Києві встановлено, що у них на виконанні перебуває виконавчий лист № 2 - 1661 від 15.07.2013 р., виданий Деснянським районним судом м. Києва про стягнення з ОСОБА_1 на користь Публічного акціонерного товариства «АПЕКС-БАНК» заборгованості за кредитним договором на загальну суму 501 428,56 грн. та витрати по сплаті судового збору в сумі 3441 грн., та витрати, пов»язані з публікацією в пресі оголошення про виклик відповідача до суду в сумі 420 грн.

В судовому засіданні представник ВДВС Деснянського управління юстиції підтримала подання, зазначивши, що боржник ухиляється від добровільного виконання рішення суду, на автомобіль, який зареєстрований на боржника накладено арешт та він знаходиться в розшуку.

Боржник ОСОБА_1 та його представник в судовому засіданні заперечували проти задоволення подання, оскільки боржник являється директором трьох підприємств, його робота пов»язана з постійними відрядженнями за кордон. Після надходження постанови державного виконавця, підприємства на яких працює боржник, утримує з його заробітної плати, яка становить 3000 гривень, кошти на погашення заборгованості відповідно до постанови державного виконавця.

Представник стягувача- ПАТ «Апекс Банк» в судовому засіданні підтримала подання ВДВС, зазначивши, що боржник добровільно ухиляється від виконання зобов»язань, у примусовому порядку всього за весь період ОСОБА_1 сплачена заборгованість у сумі приблизно шість тисяч гривень.

Відповідно до пункту 18 частини 3 статті 11 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець у процесі здійснення виконавчого провадження має право у разі ухилення боржника від виконання зобов»язань, покладених на нього рішенням суду, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи за межі України - до виконання зобов»язань за рішенням.

Відповідно до п. 5 ч.1 ст. 6 Закону України "Про порядок виїзду з України та в"їзду в Україну громадян України" громадянину України може бути тимчасово відмовлено у видачі паспорта, а якщо він має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, зокрема, у випадках, якщо діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобов'язання - до виконання зобов'язань або розв'язання спору або якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, - до виконання зобов'язань.

П. 8 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України № 57 від 27 січня 1995 року також передбачено, що громадянину може бути тимчасово відмовлено у виїзді з України, якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням.

П.8 ст. 19 Закону України "Про державну прикордонну службу України" встановлено, що на Державну прикордонну службу відповідно до визначених законом завдань покладається, зокрема, запобігання та недопущення в"їзду в Україну або виїзду з України осіб, яким згідно із законодавством не дозволяється в"їзд в Україну або яких тимчасово обмежено у праві виїзду з України. Крім того, передбачено обов'язок військовослужбовців та працівників Державної прикордонної служби України не пропускати через державний кордон України осіб, яким за мотивованим рішенням суду тимчасово обмежено право виїзду з України якої на державну прикордонну службу України покладається завдання запобігання та недопущення з України осіб, яким тимчасово обмежено у праві виїзду з України.

Згідно з роз'ясненнями Міністерства юстиції України та Адміністрації Державної прикордонної служби України від 27 травня 2008 року за № 25-32\463, наявність в особи невиконаних зобов'язань є підставою для обмеження її у праві виїзду за межі України, причому питання щодо такого обмеження вирішується судом.

Отже, наявність в особи невиконаних зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, є підставою для обмеження його у праві виїзду за межі України.

Враховуючи те, що боржник ОСОБА_1 ухиляється від зобов'язання добровільно виплачувати суму заборгованості, на підставі вище викладених правових норм, суд вважає за необхідне постановити ухвалу про тимчасову заборону виїзду за межі України громадянина ОСОБА_1 - до повного виконання рішення по справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. 6 Закону України "Про порядок виїзду з України та в"їзд в Україну громадян України", п. 8 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України № 57 від 27 січня 1995 року, п. 2 Указу Президента України "Про додаткові заходи щодо підвищення ефективності виконання рішень судів" від 24 березня 2008 року за № 261\08, ст. 19 Закону України "Про державну прикордонну службу України", ст. 368 ЦПК України суд, -

У Х В А Л И В :

Подання задовольнити.

Заборонити тимчасово виїзд за кордон громадянину України ОСОБА_1, який проживає по АДРЕСА_1 до повного виконання рішення по справі про стягнення суми заборгованості з ОСОБА_1 на користь Публічного акціонерного товариства «АПЕКС-БАНК» заборгованості в розмірі 501 428,56 грн.

Копію ухвали направити до виконання до Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду міста Києва через Деснянський районний суд м.Києва протягом п'яти днів з дня постановлення ухвали шляхом подання апеляційної скарги.

Суддя:

СудДеснянський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення19.11.2014
Оприлюднено25.11.2014
Номер документу41470452
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —754/1798/13- ц

Ухвала від 19.11.2014

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Журавська О. В.

Ухвала від 06.02.2014

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Журавська О. В.

Ухвала від 24.09.2013

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Бабко В. В.

Рішення від 21.05.2013

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Журавська О. В.

Ухвала від 14.02.2013

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Журавська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні