Ухвала
від 03.03.2014 по справі 808/1575/14
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

03 березня 2014 року Справа № 808/1575/14 м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Татаринов Дмитро Вікторович, перевіривши матеріали адміністративного позову Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області до Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області та Державного реєстратора Запорізької районної державної адміністрації про скасування державної реєстрації припинення юридичної особи,

та виконання вимог статей 105, 106 Кодексу адміністративного судочинства України,

ВСТАНОВИВ:

28 лютого 2014 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області до Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області та Державного реєстратора Запорізької районної державної адміністрації, у якому позивач просить суд:

- скасувати державну реєстрацію юридичної особи - Спеціалізоване комунальне підприємство «Ритуальна служба» Запорізької районної ради (ідентифікаційний код 37521177, місцезнаходження: 70413, Запорізька область, Запорізький район, с. Широке, вул. Радянська, 1) - шляхом визнання не чинним запису про реєстрацію даної юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 17 лютого 2011 року за № 1 085 102 0000 001358, вчиненого державним реєстратором Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області;

- зобов'язати державного реєстратора Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області скасувати запис про державну реєстрацію юридичної особи - Спеціалізоване комунальне підприємство «Ритуальна служба» Запорізької районної ради (ідентифікаційний код 37521177, місцезнаходження: 70413, Запорізька область, Запорізький район, с. Широке, вул. Радянська, 1).

Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 107 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу.

Позивачем не додержано вимоги статті 106 КАС України, оскільки подано позовну заяву, яка оформлена неналежним чином.

Згідно пункту 4 частини 1 статті 106 КАС України, у позовній заяві зазначається зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Тобто, аналізуючи наведену норму Закону, судом встановлено, що заявлені позовні вимоги стосуються лише державного реєстратора Запорізької районної державної адміністрації.

Пунктом 7 частини 1 статті 3 КАС України передбачено, що суб'єкт владних повноважень - орган державної влади, орган місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова особа, інший суб'єкт при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень.

У відповідності до частини 1 статті 5 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», система місцевого самоврядування включає: територіальну громаду; сільську, селищну, міську раду; сільського, селищного, міського голову; виконавчі органи сільської, селищної, міської ради; районні та обласні ради, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст; органи самоорганізації населення.

Отже, позивач є суб'єктом владних повноважень.

За приписами частини 3 статті 106 КАС України, до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень. Суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Позивачем не виконано вимоги частини 3 статті 106 КАС України, а саме позивачем не надано доказів надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення особам, які беруть участь у справі копії позовної заяви та доданих до неї документів.

У відповідності до частини 4 статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України, позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її підписання.

Згідно з частиною 5 статті 106 КАС України встановлено, що одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

У відповідності до частини 2 статті 58 КАС України, повноваження законних представників підтверджуються документами, які стверджують займану ними посаду.

Позов підписано сільським головою Федчук Б.М., проте доказів перебування вказаної особи на зазначеній посаді в матеріалах справи відсутні.

Зазначені обставини позбавляють суд можливості правильно дослідити фактичні обставини по справі з метою правильного вирішення спору по суті.

Відповідно до частини 1 статті 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без дотримання вимог, встановлених ст. 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Недоліки позовної заяви можуть бути усунені позивачем шляхом надіслання на адресу суду з урахуванням вимог пункту 4 Нормативів і нормативних строків пересилання поштових відправлень та поштових переказів (затверджених Наказом Міністерства транспорту та зв'язку України № 1149 від 12 грудня 2007 року) та фактичного отримання судом до встановленої дати: уточненого адміністративного позову із зазначенням належного відповідача, відповідним формуванням позовних вимог до відповідача; докази надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Враховуючи вищевикладене та керуючись статтями 108, 160, 165 КАС України, суддя,

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області до Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області та Державного реєстратора Запорізької районної державної адміністрації про скасування державної реєстрації припинення юридичної особи - залишити без руху.

2. Надати Долинській сільській раді Запорізького району строк для усунення недоліків позовної заяви до 25 березня 2014 року .

3. Долинській сільській раді Запорізького району Запорізької області необхідно у строк, встановлений судом для усунення недоліків позовної заяви, надати суду:

- уточнений адміністративний позов, з позовними вимогами, приведеними у відповідність до пункту 4 частини 1 статті 106 КАС України;

- докази направлення відповідачу (відповідачам) копії уточненого адміністративного з доданими до нього документами;

- докази перебування Федчук Б.М. на посаді сільського голови Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області.

4. Роз'яснити, що згідно з пунктом 1 частини 3 статті 108 КАС України, якщо у встановлений судом строк, позивач не усуне недоліки позовної заяви, її буде повернуто позивачу з усіма доданими до неї матеріалами.

5. Копію цієї ухвали надіслати Долинській сільській раді Запорізького району Запорізької області, для виконання.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк (з дня отримання копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Д.В. Татаринов

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.03.2014
Оприлюднено17.03.2014
Номер документу37578285
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/1575/14

Постанова від 21.05.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 15.06.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Васильченко Н.В.

Ухвала від 15.04.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Васильченко Н.В.

Постанова від 21.05.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 21.05.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 21.05.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 28.04.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 03.03.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні