Ухвала
від 18.03.2014 по справі 6/322 ад
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

14

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

18 березня 2014 року ЛуганськСправа № 6/322 ад

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Широка К.Ю., розглянувши заяву Державного підприємства "Антрацит" про заміну сторони виконавчого провадження по справі Господарського суду Луганської області №6/322ад за позовом Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Державного підприємства "Антрацит" про стягнення адміністративно-господарських санкцій у розмірі 85 871, 76 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

17 березня 2014 року на адресу Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява Державного підприємства "Антрацит" про заміну сторони виконавчого провадження по справі Господарського суду Луганської області №6/322ад за позовом Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Державного підприємства "Антрацит" про стягнення адміністративно-господарських санкцій у розмірі 85 871, 76 грн.

З 01 вересня 2005 року набрав чинності Кодекс адміністративного судочинства України. У відповідності з пунктами 6 та 7 розділу "Прикінцеві та перехідні положення" цього Кодексу до початку діяльності окружного адміністративного суду адміністративні справи, підвідомчі господарським судам відповідно до Господарського процесуального кодексу України 1991 року, вирішуються відповідним господарським судом за правилами Кодексу адміністративного судочинства України, а заяви і скарги у справах, що виникають з адміністративно-правових відносин, а також апеляційні та касаційні скарги (подання) розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до ч.1 ст.264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до ч.2 ст.264 КАС України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

З урахуванням викладеного, враховуючи що заява Державного підприємства "Антрацит" про заміну сторони виконавчого провадження по справі Господарського суду Луганської області, з метою належного розгляду заяви, суддя вважає за необхідне витребувати зазначену справу з Господарського суду Луганської області.

Кодекс адміністративного судочинства України не визначив перелік підстав зупинення та поновлення провадження по заяві про заміну сторони виконавчого провадження тому при вирішенні спірного питання у відповідності із частиною сьомою статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України за аналогією закону необхідно керуватися правилами зупинення та поновлення провадження по заяві які передбачені в статті 156 цього Кодексу.

За таких обставин, суддя враховуючи положення статті 156 КАС України, вважає за необхідне зупинити провадження по заяві Державного підприємства "Антрацит" про заміну сторони виконавчого провадження по справі №6/322ад до надходження зазначеної справи з Господарського суду Луганської області

Керуючись ст.ст. 9, 160, 165, 156, 260, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду заяву Державного підприємства "Антрацит" про заміну сторони виконавчого провадження по справі Господарського суду Луганської області №6/322ад за позовом Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Державного підприємства "Антрацит" про стягнення адміністративно-господарських санкцій у розмірі 85 871, 76 грн.

Витребувати з Господарського суду Луганської області справу №6/322ад за позовом Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Державного підприємства "Антрацит" про стягнення адміністративно-господарських санкцій у розмірі 85 871, 76 грн.

Зупинити провадження по заяві Державного підприємства "Антрацит" про заміну сторони виконавчого провадження по справі Господарського суду Луганської області №6/322ад за позовом Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Державного підприємства "Антрацит" про стягнення адміністративно-господарських санкцій у розмірі 85 871, 76 грн. до надходження на адресу Луганського окружного адміністративного суду з Господарського суду Луганської області справи №6/322ад.

В частині зупинення провадження по заяві ухвала може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду. Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку скаргу не було подано.

Суддя К.Ю. Широка

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.03.2014
Оприлюднено19.03.2014
Номер документу37676976
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —6/322 ад

Ухвала від 23.04.2014

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Ю. Широка

Ухвала від 01.04.2014

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Ю. Широка

Ухвала від 28.03.2014

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Ю. Широка

Ухвала від 18.03.2014

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Ю. Широка

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні