Ухвала
від 23.04.2014 по справі 6/322 ад
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

14

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

22 квітня 2014 року ЛуганськСправа № 6/322 ад

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді: Широкої К.Ю.,

при секретарі судового засідання: Житній Ю.С.

за участю представників сторін від :

заявника: Алексаняна Ю.О.

позивача: Хмельової Ю.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду м. Луганська заяву Державного підприємства "Антрацит" про заміну сторони виконавчого провадження по справі Господарського суду Луганської області №6/322ад за позовом Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Державного підприємства "Антрацит" про стягнення адміністративно-господарських санкцій у розмірі 85 871, 76 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

Постановою Господарського суду Луганської області від 07 листопада 2006 року в адміністративній справі №6/322ад задоволено позовні вимоги Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Державного підприємства "Антрацит" про стягнення адміністративно-господарських санкцій у розмірі 85 871, 76 грн.

17 березня 2014 року на адресу Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява Державного підприємства "Антрацит" про заміну сторони виконавчого провадження по справі Господарського суду Луганської області №6/322ад за позовом Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Державного підприємства "Антрацит" про стягнення адміністративно-господарських санкцій у розмірі 85 871, 76 грн.

З 01 вересня 2005 року набрав чинності Кодекс адміністративного судочинства України. У відповідності з пунктами 6 та 7 розділу „Прикінцеві та перехідні положення" цього Кодексу до початку діяльності окружного адміністративного суду адміністративні справи, підвідомчі господарським судам відповідно до Господарського процесуального кодексу України 1991 року, вирішуються відповідним господарським судом за правилами Кодексу адміністративного судочинства України, а заяви і скарги у справах, що виникають з адміністративно-правових відносин, а також апеляційні та касаційні скарги (подання) розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом.

У заявку з цим адміністративна справа № 6/322ад розглянута Господарським судом Луганської області в порядку, встановленому Кодексом адміністративного судочинства України

У судовому засіданні представник заявника підтримав заяву про заміну сторони виконавчого провадження. Надав пояснення аналогічні викладеним у заяві.

Представник позивача проти заміни сторони виконавчого провадження заперечував, посилаючись на те, що згідно наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 19 січня 2012 року № 37 Державне підприємство "Шахта Крепінська" є правонаступником частини майна, прав та обов'язків Державного підприємства "Антрацит", пов'язаних з діяльністю його відокремленого підрозділу "Шахта Крепінська", а у даній справі адміністративно-господарські санкції стягнуто з Державного підприємства "Антрацит" в особі відокремленого підрозділу "Шахта "Комсомольська". Тобто, вказана заборгованість не стосується діяльності відокремленого підрозділу "Шахта Крепінська". Вважав, що передача вказаної заборгованості до Державного підприємства "Шахта Крепніська" зробить неможливим виконання судового рішення.

Вислухавши пояснення представників сторін, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заява Державного підприємства "Антрацит"про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником підлягає задоволенню з наступних підстав.

З матеріалів заяви вбачається, що на виконанні у Відділі державної виконавчої служби Антрацитівського міськрайонного управління юстиції Луганської області знаходиться виконавче провадження ВП №3106519 від 16.02.2007 про стягнення з Державного підприємства "Антрацит" на користь Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів боргу в сумі 85 871, 76 грн., стягнутого постановою Господарського суду Луганської області від 07.11.2006 в адміністративній справі № 6/322ад.

Відповідно до Наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 19 січня 2012 року № 37 створено шляхом виділу зі складу Державного підприємства "Антрацит" Державне підприємство "Шахта Крепінська" (ідентифікаційний код 38075439, місцезнаходження: 94633, Луганська область, м. Антрацит, смт. Кріпенський, вул. Більшовик, 59). Згідно п. 8 Наказу № 37 Державне підприємство "Шахта Крепінська" є правонаступником частини майна, прав та обов'язків Державного підприємства "Антрацит", пов'язаних з діяльністю його Відокремленого підрозділу "Шахта Крепінська", згідно з розподільчим балансом.

З довідки Головного управління статистики Луганської області № 13-48/1590 від 24.06.2011 вбачається, що станом на 01.07.2012 Відокремлений підрозділ "Шахта Крепінська" Державного підприємства "Антрацит" вилучено з Державного реєстру підприємств та організацій України.

Відповідно до статуту Державного підприємства "Шахта Крепінська" (ідентифікаційний код 38075439, місцезнаходження: 94633, Луганська область, м. Антрацит, смт. Кріпенський, вул. Більшовик, 59) та довідки ЄДРПОУ № 481281, правовий статус Державного підприємства "Шахта Крепніська"- юридична особа.

Пунктом 3.3. Статуту встановлено, що підприємство є правонаступником прав та обов'язків Відокремленого підрозділу "Шахта Крепінська" Державного підприємства "Антрацит".

Окрім того, виділення відокремленого підрозділу "Шахта Крепніська" зі складу ДП "Антрацит" підтверджено випискою з Єдиного Державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та розподільчим балансом реорганізації Державного підприємства "Антрацит", шляхом виділення відокремленого підрозділу "Шахта Крепніська " та створення на його базі Державного підприємства "Шахта Крепніська".

Заборгованість за постановою Господарського суду Луганської області від 07 листопада 2006 року в адміністративній справі № 6/322ад у сумі 85 871, 76 грн. передана до відокремленого підрозділу "Шахта Крепніська " до винесення наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 19 січня 2012 року № 37 про створення шляхом виділу зі складу Державного підприємства "Антрацит" нової юридичної особи - Державного підприємства "Шахта Крепінська".

Відповідно до ч. 1 ст. 109 ЦК України виділом є перехід за розподільчим балансом частини майна, прав та обов'язків юридичної особи до однієї або кількох створюваних нових юридичної осіб.

Згідно з положеннями ст.107 ЦК України комісія з припинення юридичної особи складає передавальний акт (у разі злиття, приєднання або перетворення) або розподільчий баланс (у разі поділу), які мають містити положення про правонаступництво щодо всіх зобов'язань юридичної особи, що припиняється, стосовно всіх її кредиторів та боржників, включаючи зобов'язання, які оспорюються сторонами.

Незважаюче на те, що постановою Господарського суду Луганської області від 07 листопада 2006 року в адміністративній справі № 6/322ад задоволено позовні вимоги Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Державного підприємства "Антрацит" про стягнення адміністративно-господарських санкцій у розмірі 85 871, 76 грн., у розподільчому балансі від 14.06.2012, затвердженим Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України № 37 від 19.01.2012 та підписаним членами комісії з виділу ВП "Шахта "Крепінська", заборгованість за постановою Господарського суду Луганської області від 07.11.2006 в адміністративній справі № 6/322ад у сумі 85 871, 76 грн. включена до рядку за кодом 610 "Інші поточні зобов'язання".

Згідно розподільчого балансу, затвердженого заступником Міністерстра енергетики та вугільної промисловості України 14.06.2012, та підписаного членами комісії з виділу ВП "Шахта "Крепінська", до Державного підприємства "Шахта Крепніська" передано, у тому числі інші поточні зобов'язання на суму 9458 тис. грн. (код рядка 610) (а.с. 16-17)

Згідно розшифровки рядку 610 "Інші поточні зобов'язання" заборгованість за виконавчим листом Господарського суду Луганської області в адміністративній справі №6/322ад включена до рядку за кодом 610.

З наданих представниками сторін розшифровок сум, включених до рядку розподільчого балансу за кодом 610 в частині передачі від Державного підприємства "Антрацит" до Державного підприємства "Шахта Крепніська" штрафів фонду захисту інвалідів за судовим рішенням № 6/322ад від 07.11.2006 передано 1306656,00 грн.

Згідно з частиною четвертою статті 59 Господарського кодексу України у разі виділення одного або кількох нових суб'єктів господарювання до кожного з них переходять за роздільним актом (балансом) у відповідних частках майнові права і обов'язки реорганізованого суб'єкта.

Частною 5 статті 8 Закону України "Про виконавче провадження" встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Згідно ч. 1 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов до висновку, що заява Державного підприємства "Антрацит" про заміну сторони виконавчого провадження по справі Господарського суду Луганської області №6/322ад за позовом Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Державного підприємства "Антрацит" про стягнення адміністративно-господарських санкцій у розмірі 85 871, 76 грн. підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 165, 264 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Державного підприємства "Антрацит" про заміну сторони виконавчого провадження по справі Господарського суду Луганської області №6/322ад за позовом Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Державного підприємства "Антрацит" про стягнення адміністративно-господарських санкцій у розмірі 85 871, 76 грн. задовольнити.

Замінити сторону у виконавчому провадженні № 3106519 з Державного підприємства "Антрацит" (ідентифікаційний код 32226065, місцезнаходження: 94613, Луганська область, м. Антрацит, вул. Ростовська, 38) її правонаступником - Державне підприємство "Шахта Крепінська" (ідентифікаційний код 38075439, місцезнаходження: 94633, Луганська область, м. Антрацит, смт. Кріпенський, вул. Більшовик, 59).

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції протягом пяти днів за правилами, встановленими ст. ст. 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України, шляхом подання через суд першої інстанції апеляційної скарги.

Повний текст ухвали складено та підписано 23 квітня 2014 року

Суддя К.Ю. Широка

Дата ухвалення рішення23.04.2014
Оприлюднено28.04.2014
Номер документу38390849
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —6/322 ад

Ухвала від 23.04.2014

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Ю. Широка

Ухвала від 01.04.2014

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Ю. Широка

Ухвала від 28.03.2014

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Ю. Широка

Ухвала від 18.03.2014

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Ю. Широка

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні