Постанова
від 18.03.2014 по справі 7565-2008
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ПОСТАНОВА

18.03.2014Справа №2-3/ 7565-2008

за заявою кредитора Малого підприємства "Омдис", м. Сімферополь

до боржника Закритого акціонерного товариства "Танд", м. Ялта

про банкрутство

Суддя Мокрушин В.І.

Представники сторін:

від ПАТ "Мегабанк" - Камєнєва І.О. - пров. ю/к, дов. № 13-1141/13д від 23.12.2013

розпорядник майна - не з'явився

Степанов М.П. - паспорт

Обставини справи: В провадженні господарського суду Автономної Республіки Крим (надалі ГС АРК) знаходиться справа за заявою кредитора - Малого підприємства "Омдис", м. Сімферополь, про порушення справи про банкрутство Закритого акціонерного товариства "Танд", м. Ялта, у порядку ст. ст. 6, 7 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

У судовому засіданні голова комітету кредиторів - представник кредитора ПАТ «Мегабанк» підтримала заявлене клопотання про припинення процедури розпорядження майном боржника та введення процедури ліквідації боржника Закритого акціонерного товариства «Танд».

Кредитор - Степанов М.П., присутній у судовому засіданні, щодо задоволення даного клопотання не заперечував.

Боржник, розпорядник майна та інші учасники явку своїх представників у судове засідання не забезпечили, про причини неприбуття суд не повідомили. Про день, час та місце розгляду справи були сповіщені належним чином.

Стаття 22 Господарського процесуального кодексу України зобов'язує сторони добросовісно користуватись належними їм процесуальними правами. Оскільки явка в судове засідання представників сторін - це право, а не обов'язок, справа може розглядатись без їх участі, якщо не з'явлення цих представників не перешкоджає вирішенню спору.

Статтею 77 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному судовому засіданні.

Відкладення розгляду справи є правом та прерогативою суду, основною умовою для якого є не відсутність у судовому засіданні представників сторін, а неможливість вирішення спору у відповідному судовому засіданні. Зазначена правова позиція висловлена у постанові Вищого господарського суду України від 19.10.2011 по справі № 5023/4165/11.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши наявні докази, суд дійшов висновку про наявність підстав для застосування до боржника судової процедури банкрутства - ліквідації на підставі наступного.

Згідно з п. 56 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009 "Про судову практику в справах про банкрутство" при проведенні процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів у справі представляє комітет кредиторів.

Відповідно до положень частини 6 статті 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" під час проведення процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів представляє комітет кредиторів, утворений відповідно до цього Закону.

Згідно з частиною 8 статті 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення, зокрема, про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом; звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора), припинення повноважень арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення іншого арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора); внесення пропозицій господарському суду щодо продовження або скорочення строку процедур розпорядження майном боржника чи санації боржника; інші питання, передбачені цим Законом.

Як вбачається з протоколу засідання комітету кредиторів Закритого акціонерного товариства "Танд" від 09.01.2014 р., комітетом кредиторів прийнято рішення про відкриття відносно боржника ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Петрова М.Л. (а.с.147, том 10).

Суд звертає увагу на те, що рішення комітету кредиторів прийнято одностайно усіма присутніми у засіданні.

Судом зазначається, що будь-яких документально обґрунтованих відомостей щодо існування економічно обґрунтованого схваленого комітетом кредиторів плану санації боржника та фактичної можливості введення процедури санації відносно боржника суду не представлено.

Також судом враховується, що подальше перебування боржника у процедурі - розпорядження майна боржника призведе до збільшення заборгованості перед кредиторами.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання комітету кредиторів боржника щодо відкриття ліквідаційної процедури та визнання боржника банкрутом.

Щодо призначення ліквідатора боржника, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Згідно представленого розпорядником майна протоколу засідання комітету кредиторів Закритого акціонерного товариства "Танд" від 09.01.2014 р. (а.с.147, том 10), а також клопотання голови комітету кредиторів від 04.03.2014 (а.с. 155, том 10) комітетом кредиторів прийнято рішення про призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Петрова М.Л.

Згідно п.1 ст.40 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» суд вважає за можливе призначити арбітражного керуючого Петрова Миколу Львовича (свідоцтво НОМЕР_2 від 20.02.2013; АДРЕСА_1; ідентифікаційний номер НОМЕР_1) ліквідатором у даній справі про банкрутство, оскільки з цього питання наявне рішення комітету кредиторів, є копія відповідного свідоцтва арбітражного керуючого та його згода на призначення ліквідатором боржника.

Керуючись ст. 26, 27, 37-40, Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнанні його банкрутом», ст.86 Господарського процесуального Кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Припинити процедуру розпорядження майном боржника - Закритого акціонерного товариства "Танд" (ідентифікаційний код 22289219).

2. Визнати боржника - Закрите акціонерне товариство "Танд" (ідентифікаційний код 22289219) банкрутом.

3. Відкрити ліквідаційну процедуру відносно боржника відповідно до вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнанні його банкрутом» строком на 12 місяців.

4. Встановити строк ліквідаційної процедури з дати прийняття цієї постанови до 18.03.2015.

5. Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Петрова Миколу Львовича (свідоцтво НОМЕР_2 від 20.02.2013; АДРЕСА_1; ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

6. Припинити повноваження розпорядника майна - арбітражного керуючого Дербіна В.Л.

7. Припинити виробничу діяльність банкрута після остаточного технологічного циклу по виготовленню продукції у випадку можливості її продажу.

8. Строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута й зобов'язань по сплаті податків і зборів (обов'язкових платежів) вважати таким, що наступив.

9. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), відсотків та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута.

10. Зняти всі обмеження по конфіденційності та комерційній таємниці з відомостей про фінансовий стан банкрута.

11. Укладання угод, пов'язаних з відчуженням майна банкрута або передачею його майна третім особам допускається в порядку, передбаченому Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнанні його банкрутом».

12. Скасувати арешти, заборони, накладені на активи (кошти, матеріальні та нематеріальні цінності) боржника, визнаного банкрутом та усі інші обмеження, обтяження щодо активів банкрута. Накладення нових арештів або інших обмежень відносно активів боржника не допускається.

13. Вимоги по зобов'язаннях банкрута, що виникли при проведенні процедури банкрутства, можуть пред'являтися тільки в порядку ліквідаційної процедури.

14. Виконання зобов'язань банкрута здійснюється у випадках і порядку, передбаченому Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

15. Зобов'язати ліквідатора:

- надавати суду звіти про хід процедури ліквідації;

- здійснити ліквідацію боржника у відповідності до вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», після проведення розрахунків із кредиторами, скласти та представити суду в строк до 18.03.2015 на затвердження звіт про виконану роботу, ліквідаційний баланс із додатками, що передбачено законом.

16. Відповідні строки по цій справі обчислювати з дати оформлення постанови відповідно до ст.86 Господарського процесуального кодексу України, тобто з 18.03.2014.

Суддя В.І. Мокрушин

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення18.03.2014
Оприлюднено21.03.2014
Номер документу37701207
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7565-2008

Постанова від 18.03.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 14.01.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 24.10.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.О. Соколова

Ухвала від 05.09.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.О. Соколова

Ухвала від 28.05.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.О. Соколова

Ухвала від 27.05.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.О. Соколова

Ухвала від 16.04.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.О. Соколова

Ухвала від 21.03.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.О. Соколова

Ухвала від 06.03.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.О. Соколова

Ухвала від 22.11.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.А. Соколова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні