Рішення
від 10.06.2009 по справі 33/200-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

33/200-09

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

  

21.05.09р.

Справа № 33/200-09

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «МТ-1»м. Дніпропетровськ,

до Головного управління Міністерства надзвичайних ситуацій України а Дніпропетровській області, м. Дніпропетровськ

про зобов'язання вчинити певні дії

Суддя Рудовська І. А.

   ПРЕДСТАВНИКИ:

від позивача: Овсяникова Є.Д., довіреність б/н від 30.04.2009 року.  

від відповідача: не з'явився (про день, час та місце судового засідання повідомлений належним чином)

СУТЬ СПОРУ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «МТ-1»звернулось до господарського суду Дніпропетровської області з позовом до Головного управління Міністерства надзвичайних справ України в Дніпропетровській області про зобов'язання вчинити певні дії, а саме передати за актом приймання –передачі Товариству з обмеженою відповідальністю «МТ-1»будівлю Архіву, що знаходиться за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Барвінківська,15.

Свою позицію позивач обґрунтовує тим, що 12 квітня 2005 року між Головний управлінням Міністерства надзвичайних ситуацій України в Дніпропетровській області (Відповідач) та Товариством з обмеженою відповідальністю «МТ –1»було укладено договір №0208 дольової участі у підрядної будівництві житла (надалі договір).

Відповідно до умов договору предметом договору є участь сторін в проектуванні та будівництві комплексу малоповерхових житлових будинків із всією  інженерною інфраструктурою згідно проектно-кошторисної документації на земельній ділянці, розташованій в м. Дніпропетровськ, вул. Барвінківська, 15 з метою будівництва і вводу в експлуатацію об'єкта для подальшого оформлення житлових приміщень у власність позивача та інших фізичних або юридичних осіб (резидентів чи/або нерезидентів України) вказаних позивачем, а також у власність відповідача в об'ємах зазначених договором.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, про день, час та місце судового засідання повідомлений належним чином.

Дослідивши матеріали справи та заслухавши представників сторін, господарський суд –

ВСТАНОВИВ:

Між Товариством з обмеженою відповідальністю «МТ-1»та Головним управлінням міністерства надзвичайних справ України в Дніпропетровській області 12 квітня 2005 року укладено договір №0208 дольової участі у будівництві житла.

Відповідно до п. 1.1 договору предметом договору є участь сторін в проектуванні та будівництві комплексу малоповерхових житлових будинків із всією  інженерною інфраструктурою згідно проектно-кошторисної документації на земельній ділянці, розташованій в м. Дніпропетровськ, вул. Барвінківська, 15 з метою будівництва і вводу в експлуатацію об'єкта для подальшого оформлення житлових приміщень у власність позивача та інших фізичних або юридичних осіб (резидентів чи/або нерезидентів України) вказаних позивачем, а також у власність відповідача в об'ємах зазначених договором.

Пунктом 3.3.1 договору сторони визначили, що Позивач зобов'язаний надати допомогу Відповідачу в проведенні ремонту будівлі, що розташована за адресою м. Дніпропетровськ, пр. Героїв, 81а, згідно погодженому з Відповідачем проектом. Вартість ремонтних робіт будівлі  що розташована за адресою м. Дніпропетровськ, пр. Героїв, 81а буде визначатись експертних шляхом, та зобов'язання щодо передачі Відповідачу житлових квартир, буде зменшено на суму вартості ремонтних робіт, проведених Позивачем.

Відповідно до статті 629 Цивільного кодексу України договір є обов'язковим для виконання сторонами.

Позивач, свої зобов'язання, щодо проведення ремонтних робіт будівлі що розташована за адресою м. Дніпропетровськ, пр. Героїв, 81а виконав в повному обсязі, що підтверджується Актом приймання –передачі виконаних та довідкою про вартість виконаних робіт. Замовником відповідно до Акту приймання –передачі виконаних робіт є Товариство з обмеженою відповідальністю «МТ-1».

Відповідно до п. 4.1.1. договору відповідач зобов'язаний  до 01.12.2005 передати за актом приймання –передачі Позивачу земельну ділянку, для будівництва та будівлю Архіву, що розташовано на даній земельній ділянці, яка є власністю Відповідача.  

Відповідач не виконав прийняті на себе зобов'язання, передбачені п. 4.1.1 договору та не передав за актом приймання –передачі будівлю Архіву, що знаходиться за адресою м. Дніпропетровськ, вул. Барвінківська, 15.

Нормами статті 610 Цивільного кодексу України встановлено, що порушення зобов'язання є його невиконання або виконання з порушенням умов. Згідно з положеннями статті 526 Цивільного кодексу України зобов'язання має виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутністю таких умов та вимог –відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що зазвичай ставляться.

Статтею 509 Цивільного кодексу України встановлено, що зобов'язання є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов'язана вчинити на корить другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботи, надати послугу, сплатити гроші, тощо) або утриматись від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконати його обов'язок.

Відповідно до частини 1 статті 193 Господарського кодексу України суб'єкт господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов'язання –відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

Приймаючи до уваги викладене, суд находить підстави достатніми для задоволення позову.

Керуючись ст.ст. 509, 562, 610 Цивільного кодексу України, ст. 193 Господарського процесуального кодексу України, ст. 49, 82-85 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, –

ВИРІШИВ

Позов задовольнити.

Зобов'язати Головне управління Міністерства надзвичайних ситуацій України в Дніпропетровській області (49000, м. Дніпропетровськ, вул. Короленка, 4, р/р 35229002000876 в УДКУ в Дніпропетровській області м. Дніпропетровськ, код ЄДРПОУ 08588613) передати за актом приймання – передачі Товариству з обмеженою відповідальністю «МТ-1»(49000, м. Дніпропетровськ, вул. Плеханова, 24/37 код ЄДРПОУ 32650975) будівлю Архіву, що знаходиться за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Барвінківська, 15.

Наказ видати відповідно до ст. 116 ГПК України.

Суддя                                                                                              І.А. Рудовська

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення10.06.2009
Оприлюднено15.06.2009
Номер документу3823134
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —33/200-09

Постанова від 20.05.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Могилєвкін Ю.О.

Ухвала від 12.04.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Могилєвкін Ю.О.

Ухвала від 11.02.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 14.01.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Постанова від 07.09.2009

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Герасименко І.М.

Судовий наказ від 02.06.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудовська І.А.

Рішення від 10.06.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудовська І.А.

Ухвала від 13.05.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудовська І.А.

Ухвала від 28.04.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудовська І.А.

Ухвала від 13.04.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудовська І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні