Ухвала
від 23.04.2014 по справі 3/235-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

23.04.14р. Справа № 3/235-09

За заявою: ПАТ "ДТЕК ДНІПРООБЛЕНЕРГО"

про відстрочку та розстрочку виконання рішення суду

У справі:

за позовом ВАТ "ЕК "Дніпрообленерго" в особі Дніпродзержинського району електричних мереж до Приватного підприємства "Каштан" про стягнення 31 255, 40 грн.

Суддя Юзіков С.Г.

Представники:

від стягувача - Гречка К.В. представник за довіреністю №221/1001 від 18 травня 2013р.

від боржника - не з'явився (про час і місце засідання суду сповіщений належно)

присутня - ОСОБА_2 (паспорт НОМЕР_1 виданий 16.12.1998р.)

СУТЬ СПОРУ:

До господарського суду Дніпропетровської області надійшла заява Публічного акціонерного товариства "ДТЕК ДНІПРООБЛЕНЕРГО" про розстрочку виконання рішення господарського суду від 29.10.13р. у даній справі, строком до 01.04.15р. та розстрочку суми заборгованості в розмірі 31 476,47 грн. на 5 років, починаючи з квітня 2015 року по березень 2020 року за наведеним у заяві графіком погашення заборгованості.

Заява мотивована неможливістю боржником виконати рішення суду у даній справі, оскільки Боржник на даний момент не має достатньої кількості грошових коштів для погашення кредиторської заборгованості.

Жодних доказів на підтвердження викладених у заяві обставин, Стягувачем не надано.

Подана заява призначена до розгляду у судовому засіданні. Розгляд заяви відкладався.

Стягувач надав докази перебування наказу суду у даній справі на виконанні у ДВС (копію довідки Баглійського ВДВС Дніпродзержинського МУЮ від 14.04.14р. № 11/308 та копію постанови про відкриття виконавчого провадження від 19.03.14р.).

Повноважний представник Боржника (з наданням відповідних довіреностей або інших підтверджуючик документів) у судове засідання не з'явився.

Стаття 22 ГПК України зобов'язує сторони добросовісно користуватись належними їм процесуальними правами.

Статтею 77 ГПК України передбачено, що господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні.

Відкладення розгляду справи є правом та прерогативою суду, основною умовою для якого є не відсутність у судовому засіданні представників сторін, а неможливість вирішення спору у відповідному судовому засіданні.

Оскільки явка у судове засідання представників сторін - це право, а не обов'язок, справа може розглядатись без їх участі, якщо нез'явлення цих представників не перешкоджає вирішенню спору.

Справа розглядається за наявними у ній матеріалами.

Згідно зі ст. 121 Господарського процесуального кодексу України при наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим, за заявою сторони, державного виконавця, прокурора чи його заступника або за своєю ініціативою господарський суд, який видав виконавчий документ, у десятиденний строк розглядає це питання у судовому засіданні з викликом сторін, прокурора чи його заступника і у виняткових випадках, залежно від обставин справи, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, ухвали, постанови, змінити спосіб та порядок їх виконання.

Підставою для відстрочки, розстрочки, зміни способу та порядку виконання рішення можуть бути конкретні обставини, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим у визначений строк або встановленим господарським судом способом. При цьому слід мати на увазі, що згоди сторін на вжиття заходів, передбачених статтею 121 ГПК, ця стаття не вимагає, і господарський суд законодавчо не обмежений будь-якими конкретними термінами відстрочки чи розстрочки виконання рішення. Проте, вирішуючи питання про відстрочку чи розстрочку виконання рішення, зміну способу і порядку виконання рішення, господарський суд повинен враховувати матеріальні інтереси сторін, їх фінансовий стан, ступінь вини відповідача у виникненні спору, наявність інфляційних процесів у економіці держави та інші обставини справи, зокрема, щодо фізичної особи (громадянина) - тяжке захворювання її самої або членів її сім'ї, скрутний матеріальний стан, стосовно юридичної особи - наявну загрозу банкрутства, відсутність коштів на банківських рахунках і майна, на яке можливо було б звернути стягнення, щодо як фізичних, так і юридичних осіб - стихійне лихо, інші надзвичайні події тощо (п. 7.2. постанови пленуму Вищого господарського суду України від 17.10.12р. № 9).

Відповідно до ст. 33, 34 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог та заперечень. Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Наявності виключних обставин, що ускладнюють виконання рішення суду або роблять його неможливим Стягувачем не наведено. Також, сторонами не надано жодних доказів на підтвердження викладених у заяві обставин.

Наведене є підставою для відмови у задоволенні заяви ПАТ "ДТЕК ДНІПРООБЛЕНЕРГО" про відстрочку та розстрочку виконання рішення суду.

Керуючись ст. 86, 121 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви - відмовити.

Суддя С.Г. Юзіков

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення23.04.2014
Оприлюднено25.04.2014
Номер документу38381985
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/235-09

Ухвала від 29.01.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Сіверін В. І.

Ухвала від 23.04.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 08.04.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 03.04.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 07.06.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Постанова від 27.02.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Сіверін В. І.

Рішення від 17.12.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко Павло Іванович

Ухвала від 08.10.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко П.І.

Ухвала від 07.09.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко П.І.

Ухвала від 01.09.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков С.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні