Ухвала
від 08.05.2014 по справі 805/5517/14
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

08 травня 2014 року Справа № 805/5517/14

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Волгіної Н.П.,

при секретарі судового засідання - Сухоцькій Д.Ю., за участю:

представника позивача - Беченкової Н.Л.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: м. Донецьк-52, вул. 50 Гвардійської дивізії, 17, клопотання представника позивача про зупинення провадження у справі

за позовом Управління Пенсійного фонду України в Центрально-Міському районі м. Горлівки Донецької області

до Відділу Державної виконавчої служби Будьоннівського районного управління юстиції у м. Донецьку,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Публічне акціонерне товариство «Укрвуглепромтранс»,

про зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Управління Пенсійного фонду України в Центрально-Міському районі м. Горлівки Донецької області, звернулось до Донецького окружного адміністративного суду із позовною заявою до Відділу Державної виконавчої служби Будьоннівського районного управління юстиції у м. Донецьку в який просить суд скасувати постанову державного виконавця від 17 березня 2014 року ВП № 42343997 про повернення виконавчого документа № 805/17577/13-а стягувану (а.с. 2-5).

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 5 травня 2014 року залучено до участі у адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Центрально-Міському районі м. Горлівки Донецької області до Відділу Державної виконавчої служби Будьоннівського районного управління юстиції у м. Донецьку про зобов'язання вчинити певні дії в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Публічне акціонерне товариство «Укрвуглепромтранс».

Крім того, цією ж ухвалою суду зобов'язано відповідача надати суду виконавче провадження № 42343997 з примусового виконання виконавчого листа № 805/17577/13-а, виданого 31 січня 2014 року Донецьким окружним адміністративним судом, про стягнення з Публічного акціонерного товариства «Укрвуглепромтранс» на користь Управління Пенсійного фонду України в Центрально-Міському районі м. Горлівки Донецької області заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком № 1 у розмірі 5 338,82 грн (а.с. 14).

Станом на 8 травня 2014 року відповідачем не виконано ухвалу суду від 5 травня 2014 року.

Представник позивача у судовому засіданні заявила клопотання про зупинення провадження у справі для витребування у відповідача матеріалів виконавчого провадження № 42343997.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи відділ повідомлено судом належним чином. 7 травня 2014 року до канцелярії суду надійшло клопотання від представника відповідача про розгляд справи без участі представника відділу (а.с. 17-19).

Представник третьої особи в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи відділ повідомлено судом належним чином. Причини не явки суду не повідомлені.

Заслухавши клопотання представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Згідно до ст. 159 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) судове рішення повинно бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права; обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі всебічно з'ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні.

Статтею 69 КАС України визначено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі. Ці дані встановлюються судом на підставі, в тому числі, пояснень сторін, письмових доказів.

Відповідно до ч. ч. 4, 5 ст. 11 КАС України, суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про необхідність повторного витребування у Відділу Державної виконавчої служби Будьоннівського районного управління юстиції у м. Донецьку матеріалів виконавчого провадження № 42343997 з примусового виконання виконавчого листа № 805/17577/13-а, виданого 31 січня 2014 року Донецьким окружним адміністративним судом, про стягнення з Публічного акціонерного товариства «Укрвуглепромтранс» на користь Управління Пенсійного фонду України в Центрально-Міському районі м. Горлівки Донецької області заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком № 1 у розмірі 5 338,82 грн.

Суд вважає за необхідне зауважити, що відповідно до ч.ч. 2, 3 ст. 14 Кодексу адміністративного судочинства України постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов'язковими для виконання на всій території України. У разі невиконання ухвал суду до винних осіб може бути застосована адміністративна відповідальність за ст. 185-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (штраф від двадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) та кримінальна відповідальність за ст. 382 Кримінального кодексу України (штраф від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років), а також ухвала суду може бути направлена для примусового виконання.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 156 КАС України суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Враховуючи, що отримання доказів та їх дослідження у судовому засіданні є однією з підстав винесення обґрунтованого рішення у справі, та те що Відділом Державної виконавчої служби Будьоннівського районного управління юстиції у м. Донецьку не виконано ухвалу суду від 5 травня 2014 року, беручи до уваги скорочений (десятиденний) термін розгляду адміністративної справи, з метою недопущення пропуску процесуального строку для розгляду цієї справи, суд дійшов висновку про необхідність зупинення провадження у справі для отримання судом додаткових доказів по справі.

На підставі викладеного вище, керуючись ст.ст. 11, 122, 156, 159, 160, 165, 185, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Зобов'язати Відділ Державної виконавчої служби Будьоннівського районного управління юстиції у м. Донецьку надати суду матеріали виконавчого провадження № 42343997 з примусового виконання виконавчого листа № 805/17577/13-а, виданого 31 січня 2014 року Донецьким окружним адміністративним судом, про стягнення з Публічного акціонерного товариства «Укрвуглепромтранс» на користь Управління Пенсійного фонду України в Центрально-Міському районі м. Горлівки Донецької області заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком № 1 у розмірі 5 338,82 грн.

Зупинити провадження у справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Центрально-Міському районі м. Горлівки Донецької області до Відділу Державної виконавчої служби Будьоннівського районного управління юстиції у м. Донецьку, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Публічне акціонерне товариство «Укрвуглепромтранс» про зобов'язання вчинити певні дії, до 10-30 год 15 травня 2014 року для отримання судом додаткових доказів по справі.

Ухвала суду може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі, якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Волгіна Н.П.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.05.2014
Оприлюднено21.05.2014
Номер документу38737930
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/5517/14

Ухвала від 02.07.2014

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 10.11.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мойсюк М.І.

Ухвала від 03.11.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мойсюк М.І.

Ухвала від 12.02.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 31.03.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 04.11.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мойсюк М.І.

Ухвала від 07.07.2014

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 02.07.2014

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Ханова Р.Ф.

Постанова від 22.05.2014

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 08.05.2014

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні