Ухвала
від 19.05.2014 по справі 18/1463/11
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення апеляційної скарги

"19" травня 2014 р. Справа № 18/1463/11

Колегія суддів у складі: головуючий суддя Фоміна В.О., суддя Крестьянінов О.О., суддя Шевель О.В.

розглянувши матеріали апеляційної скарги ОСОБА_1, м.Полтава (вх.№ 1246 П/2-7) на ухвалу господарського суду Полтавської області від 13.03.2014 року по справі №18/1463/11

за заявою Приватного підприємства Пшеченко Іллі Вікторовича, м.Полтава,

до Відкритого акціонерного товариства "Полтавське автотранспортне підприємство 15327", м.Полтава,

про визнання банкрутом,-

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 13.03.2014 року по справі №18/1463/11 (суддя Паламарчук В.В.) затверджено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Відкритого акціонерного товариства "Полтавське автотранспортне підприємство 15327". Відкрите акціонерне товариство "Полтавське автотранспортне підприємство 15327" - ліквідовано. Ухвалено державному реєстратору внести запис до Єдиного державного реєстру про припинення юридичної особи Відкритого акціонерного товариства "Полтавське автотранспортне підприємство 15327". Визнано, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" строк або відхилені господарським судом вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню. Припинено дію мораторію, введеного ухвалою господарського суду Полтавської області від 26.05.2011 року. Затверджено ліквідатору Авраменку І.М. звіт про нарахування та виплату грошової винагороди під час виконання обов'язків ліквідатора по справі №18/1463/11. Клопотання ОСОБА_1 (вх.№3128 від 13.03.2014р.) про відкладення розгляду справи, а також клопотання (вх.№12296 від 02.09.2013р.) про усунення арбітражного керуючого Авраменка І.М. від виконання обов'язків ліквідатора ВАТ "Полтавське автотранспортне підприємство 15327" за ініціативою суду та визначення кандидатури ліквідатора судом самостійно - визнано такими, що не підлягають задоволенню. Припинено провадження у справі.

ОСОБА_1 з вказаною ухвалою суду першої інстанції не погодився та звернувся до Харківського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій, посилаючись на порушення місцевим господарським судом при прийнятті ухвали норм матеріального та процесуального права, просить скасувати ухвалу господарського суду Полтавської області від 13.03.2014 року та ухвалити нове рішення.

Одночасно з апеляційною скаргою, апелянт звернувся до суду з клопотанням про поновлення строку подання апеляційної скарги, посилаючись на те, що він був пропущений з поважних причин.

Перевіривши матеріали апеляційної скарги, колегія суддів дійшла висновку про її повернення з наступних підстав.

Частиною другою статті 4-1 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до статті 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" сторонами у справі про банкрутство є конкурсні кредитори (представник комітету кредиторів) та боржник (банкрут).

Згідно з частиною 1 статті 91 Господарського процесуального кодексу України сторони у справі, прокурор, треті особи, особи, які не брали участь у справі, якщо господарський суд вирішив питання про їх права та обов'язки, мають право подати апеляційну скаргу на рішення місцевого господарського суду, яке не набрало законної сили. Ухвали місцевого господарського суду оскаржуються в апеляційному порядку окремо від рішення господарського суду лише у випадках, передбачених статтею 106 цього Кодексу.

Статтею 106 Господарського процесуального кодексу України визначено, що окремо від рішення місцевого господарського суду можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали місцевого господарського суду, зокрема, у справах про банкрутство (неплатоспроможність) у випадках передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Частиною 3 статті 94 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що до апеляційної скарги додаються докази сплати судового збору і надсилання копії скарги іншій стороні у справі.

Відповідно до пункту 3 статті 97 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом в разі, якщо до скарги не додано документів, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі .

Перевіркою матеріалів апеляційної скарги встановлено, що апеляційну скаргу на ухвалу господарського суду Полтавської області від 13.03.2014 року по справі №18/1463/11 подано з порушенням вимог ч. 3 ст. 94 Господарського процесуального кодексу України, а саме: до скарги не додано документів, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі, відповідно до Закону України "Про судовий збір".

За таких обставин, з урахуванням того, що апелянтом не надано належних доказів сплати судового збору у встановленому законом розмірі і порядку, колегія суддів дійшла висновку про повернення апеляційної скарги заявнику.

Також, як вбачається з матеріалів скарги, апелянтом не додано доказів, які б свідчили про направлення апеляційної скарги іншим учасникам провадження у справі, зокрема комітету кредиторів, які є стороною у справі про банкрутство.

Колегія суддів Харківського апеляційного господарського суду зазначає, що у відповідності до статті 94 Господарського процесуального кодексу, обов'язок надіслання копій іншій стороні (сторонам) покладається на апелянта.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України, апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо до скарги не додано доказів надсилання її копії іншій стороні (сторонам).

Враховуючи викладене, апеляційна скарга не приймається до розгляду і підлягає поверненню.

Керуючись статтями 86, 93, п. 2, 3 ч. 1 ст. 97, 99 Господарського процесуального кодексу України колегія суддів Харківського апеляційного господарського суду,-

УХВАЛИЛА:

Повернути ОСОБА_1 апеляційну скаргу та додані до неї документи всього на 2 арк.

Головуючий суддя В.О. Фоміна

Суддя О.О. Крестьянінов

Суддя О.В. Шевель

Дата ухвалення рішення19.05.2014
Оприлюднено22.05.2014
Номер документу38761191
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —18/1463/11

Ухвала від 09.09.2013

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Гетьман Р.А.

Ухвала від 19.05.2014

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Фоміна В. О.

Ухвала від 07.04.2014

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Хачатрян В.С.

Ухвала від 13.03.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

Ухвала від 13.02.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

Постанова від 29.11.2013

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Крестьянінов О.О.

Ухвала від 20.12.2013

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

Постанова від 26.09.2013

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Гетьман Р.А.

Ухвала від 09.08.2013

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Бородіна Л.І.

Ухвала від 09.08.2013

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Бородіна Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні