Ухвала
від 12.08.2014 по справі 916/1005/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"12" серпня 2014 р. Справа № 916/1005/13

За заявою товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" (65098, м. Одеса, вул. Миколи Боровського, 33 код ЄДРПОУ НОМЕР_3)

про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" (65098, м. Одеса, вул. Миколи Боровського, 33 код ЄДРПОУ НОМЕР_3).

Суддя Бахарєв Б.О.

Представники сторін:

Від кредиторів: ДПІ в Малиновському р-ні м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській обл. - Хаджи О.Г. (довіреність);

Ліквідатор: арбітражний керуючий Колмикова Т.О. (ухвала).

Суть спору: про банкрутство

Товариство з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" звернулось до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс", посилаючись на те, що задоволення вимог одного кредитора призведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника перед іншими кредиторами.

Ухвалою від 16.04.2013р. заяву прийнято до розгляду, призначено до розгляду у підготовчому засіданні суду.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 22.05.2013 р. порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" зобов'язано товариство з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" подати до офіційних друкованих органах оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс".

Об'ява опублікована в газеті "Урядовий кур'єр", N 140, 06.08.2013 р.

Протягом тридцяти днів з дня оприлюднення оголошення до господарського суду Одеської області з заявами про визнання кредитором товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" в порядку ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" звернулась Державна податкова інспекція у Малиновському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області з грошовими вимогами до боржника у сумі 507 203, 84 грн.

Відповідно до ст.23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд зобов'язаний прийняти заяву кредитора, подану з дотриманням вимог цього Закону та Господарського процесуального кодексу України, про що виноситься ухвала, в якій зазначається дата розгляду заяви.

Боржником та розпорядником майна визнані вимоги кредиторів Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області з грошовими вимогами до боржника у сумі 507 203, 84 грн.

На виконання ухвали господарського суду Одеської області від 22.05.2013р. розпорядником майна боржника надано до господарського суду реєстр вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" та клопотання про його затвердження.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 05.12.2013р. затверджено реєстр вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю Тандем-Сервіс" у розмірах вимог до боржника з вказівкою черговості задоволення вимог.

До господарського суду та розпорядника майна пропозицій щодо санації (план санації) від фізичних осіб та (або) юридичних осіб, які бажали б взяти участь у санації боржника (інвестори) не надходило.

На виконання вимог ухвали господарського суду Одеської області від 05.12.2013 р. та ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розпорядником майна проведені збори кредиторів, на яких обрано комітет кредиторів та прийнято рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання товариства з обмеженою відповідальністю Тандем-Сервіс" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, що підтверджується протоколом зборів комітету кредиторів від 18.12.2013р.

Постановою господарського суду Одеської області від 19.12.2013р. визнано товариство з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" банкрутом, відкрито відносно товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" ліквідаційну процедуру, ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" призначено арбітражного керуючого Ковальчука Олега Миколайовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого від 28.02.2013р. № НОМЕР_4, ідентифікаційний номер НОМЕР_3).

Ухвалою господарського суду Одеської області від 15.05.2014р. припинено повноваження ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" арбітражного керуючого Ковальчука Олега Миколайовича, призначено ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" арбітражного керуючого Колмикову Тетяну Олександрівну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого від 08.02.2013р. НОМЕР_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

Об'ява про визнання товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" банкрутом опубліковано в газеті „Голос України", № 103 (5853) від 30.05.14 року.

Протягом двох місяців з дня публікації оголошення про визнання боржника банкрутом до господарського суду Одеської області заяв про визнання кредитором товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" до суду та ліквідатора не надходило.

Відповідно до вимог ст. 42 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури та виявлені в ході ліквідаційної процедури, включаються до складу ліквідаційної маси.

Згідно ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс. Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу

Частиною 3 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

За результатами роботи ліквідатором надано суду ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора з підтверджуючими документами, які свідчать про відсутність у банкрута майна, транспортних засобів, грошових коштів та інших активів, у зв'язку з чим неможливе погашення грошових вимог кредитора в порядку ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Звіт ліквідатора має бути схвалений комітетом кредиторів, власником майна (органом, уповноваженим управляти майном) боржника (для державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків).

На засіданні комітету кредиторів 12.08.2014 р., оформленого протоколом № 1 звіт ліквідатора схвалений комітетом кредиторів, та зауважень не надано.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

Приймаючи до уваги ознаки, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, а також враховуючи, відсутність у банкрута майна та грошових коштів для погашення кредиторської заборгованості і платоспроможність відновити неможливо, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута і ліквідувати товариство з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс".

За таких обставин, суд керуючись п.6 ст.83 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" затверджує звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, ліквідує товариство з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" та припиняє провадження у справі.

Крім того відповідно до вимог ст. 115 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород. Витрати арбітражного керуючого, пов'язані з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Законом, крім витрат на страхування його відповідальності за заподіяння шкоди внаслідок неумисних дій або помилки під час виконання повноважень розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора, а також витрат, здійснення яких безпосередньо не пов'язане з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, і витрат, пов'язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати, що перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв'язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство здійснюються за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації подається арбітражним керуючим до господарського суду за п'ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Ліквідатор товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" арбітражний керуючий Колмикова Т. О. надала до суду звіт по нарахованій оплаті послуг арбітражного керуючого та понесених витрат в рамках справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" та клопотання про затвердження основної винагороди ліквідатора.

В підтвердження своїх вимог арбітражний керуючий Колмикова Т. О. надала розрахунок заборгованості, яка складається з 6200, 00 грн. (за оплату грошової винагороди арбітражного керуючого під час виконання повноважень ліквідатор ТОВ „Тандем-Сервіс"), 545, 96 грн. (витрати арбітражного керуючого під час виконання повноважень ліквідатор ТОВ „Тандем-Сервіс")

Приймаючи до уваги, що клопотання розглянуте та погоджене з комітетом кредиторів, господарський суд Одеської області затверджує розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого Колмикової Т. О. під час виконання повноважень ліквідатора ТОВ „Тандем-Сервіс" у розмірі 6200, 00 грн. та затверджує звіт про відшкодування витрат під час виконання повноважень ліквідатора ТОВ „Тандем-Сервіс" у розмірі 545, 96 грн.

Керуючись, п.6 ст.83 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України суд, -

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" (65098, м. Одеса, вул. Миколи Боровського, 33 код ЄДРПОУ 30985907).

2. Ліквідувати юридичну особу товариство з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" (65098, м. Одеса, вул. Миколи Боровського, 33 код ЄДРПОУ 30985907).

3. Вимоги, які не задоволені за недостатністю майна вважати погашеними.

4. Повноваження ліквідатора припинити.

5. Провадження у справі припинити.

6. Затвердити розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого Колмикової Т. О. під час виконання повноважень ліквідатора ТОВ „Тандем-Сервіс" у розмірі 6200, 00 грн.

7. Затвердити звіт про відшкодування витрат під час виконання повноважень ліквідатора ТОВ „Тандем-Сервіс" у розмірі 545, 96 грн.

Копію ухвали надіслати: ліквідатору, кредиторам, державному реєстратору.

Суддя Бахарєв Б.О.

Дата ухвалення рішення12.08.2014
Оприлюднено21.08.2014
Номер документу40183349
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Тандем-Сервіс" (65098, м. Одеса, вул. Миколи Боровського, 33 код ЄДРПОУ НОМЕР_3).

Судовий реєстр по справі —916/1005/13

Ухвала від 12.08.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 24.06.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 10.06.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 15.05.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 20.03.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 06.03.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 13.02.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 19.12.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 05.12.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 21.11.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні