Постанова
від 31.01.2007 по справі 10/298
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/298

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

 "31" січня 2007 р. Справа №  10/298

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Жака В. В. розглянув матеріали адміністративної справи № 10/298 від 08.12.2006 року

за позовом: прокурора Маловисківського району в інтересах держави в особі якої виступає Кіровоградське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м. Кіровоград  

до відповідача:    Маловисківського міжгосподарського сортонасінницького підприємства, с. Хмельове, Маловиківський район, Кіровоградська область         

про стягнення 5767,97 грн.

Представники сторін:

від прокуратури Маловисківського району - Федунець З.О., прокурор відділу представництва інтересів громадян і держави в судах прокуратури Кіровоградської області, посвідчення № 347, дійсне до 12.01.2009 року ;

від позивача - Безушко Л.М., головний спеціаліст юридичного відділу, довіреність № 01-53-30  від 13.09.05 ;

від відповідача - не з'явилися ;

Прокурор Маловисківського району в інтересах держави в особі якої виступає Кіровоградське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, звернувся до господарського суду із позовною заявою про стягнення  5767,97 грн. з  Маловисківського міжгосподарського сортонасінницького підприємства заборгованості по сплаті внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності.

В судовому засіданні  прокурор та представник позивача позов підтримали.

Відповідач в судове засідання не з'явився, причини неявки не повідомив. Відповідач належним чином повідомлений про час та місце проведення судового засідання, що підтверджено повідомленням про вручення поштового відправлення  № 99251 (а.с. 16).

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення  прокурора та  представника позивача, оцінивши наявні в матеріалах справи та досліджені в судовому засідання докази, господарський суд встановив наступне.

Обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності відповідно до норм Положення про виконавчу дирекцію Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві і Севастополі, Кіровоградське  є органом Фонду із статусом юридичної особи, що здійснює управління фінансами соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в межах області.

Відповідно до правил  статті 1 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням” загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням, передбачає матеріальне забезпечення громадян у зв'язку з тимчасовою втратою заробітної плати (доходу) внаслідок тимчасової втрати працездатності (включаючи догляд за хворою дитиною, дитиною-інвалідом, хворим членом сім'ї) вагітності та пологів, догляду за малолітньою дитиною, часткову компенсацію витрат, пов'язаних із народженням дитини, смертю застрахованої особи або членів її сім'ї, а також надання соціальних послуг за рахунок бюджету Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, що формується шляхом сплати страхових внесків власником або уповноваженим ним органом, громадянами, а також за рахунок інших джерел, передбачених цим Законом.

Маловисківське міжгосподарське сортонасінницьке підприємство зареєстровано як платник страхових внесків до Фонду соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності.

Пунктом 2 ч.2 ст. 27 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням” передбачено, що страхувальник зобов'язаний нараховувати та сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Відповідно до ч. 1 ст. 23 вищезазначеного закону, страхувальники - роботодавці сплачують до Фонду різницю між нарахованими для роботодавців і найманих працівників страховими внесками та витратами, пов'язаними з наданням матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам. Перерахування зазначених сум шляхом безготівкових розрахунків здійснюється страхувальниками - роботодавцями один раз на місяць - у день, встановлений для одержання в установах банків коштів на оплату праці за відповідний період. Днем сплати вважається день подання до установи банку розрахункових документів на перерахування страхових внесків на рахунок Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Згідно статті 23  Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням” та розділів 3, 4  Інструкції про порядок надходження, обліку та витрачання коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, страхові внески сплачуються юридичними особами в день одержання в установах банків коштів на оплату праці, а при проведенні оплати праці з готівкової виручки чи натуроплатою - платники зобов'язані не пізніше наступного дня після здійснення вказаних виплат подати до установи банку платіжне доручення на перерахування вказаних внесків до Фонду.

Відповідачем подано звіт від 20.10.2006р.  до Кіровоградського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності форми Ф4-ФСС з ТВП про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язанні із загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за дев'ять місяців 2006 року, в якому відображено, що заборгованість страхувальника на кінець звітного періоду по страхових внесках, строк сплати яких настав (недоїмка) становить   5767,97  грн. (а.с.21-зворот).

Враховуючи відсутність в матеріалах справи доказів погашення відповідачем заборгованості в сумі 5767,97  грн., позовні вимоги заявлено обґрунтовано і повністю підлягають задоволенню.

Керуючись статтями  160, 162, 163, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, пунктом 6 "Прикінцевих та перехідних положень" Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд,

                                              ПОСТАНОВИВ:

1.    Позовні вимоги задовольнити повністю.

2. Стягнути з  Маловисківського міжгосподарського сортонасінницького підприємства, що зареєстровано за адресою: Кіровоградська область, Маловисківський район, с. Хмельове, вул. Калініна, 64  (р/р 2600444421 у  ВАТ "Райффайзен Банк Аваль", МФО 323538, код 02780445) на користь Кіровоградського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, що зареєстровано за адресою: 25006, м. Кіровоград вул. Преображенська, 4 (р/р № 37176027002267 в Управлінні державного казначейства в Кіровоградській обл., МФО 823016, код  22217622) –  5767,97 грн. заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності.

3.  Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України, постанова суду першої інстанції набирає законної сили  після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова чи ухвала суду не набрала законної сили.

4. Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до Дніпропетровського господарського суду через господарський суд Кіровоградської області. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складання постанови у повному обсязі  відповідно до ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України - з дня  складення в повному обсязі.

5. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження, і копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

6.  Копію постанови направити сторонам по справі.

Суддя   В.В. Жак

Дата ухвалення рішення31.01.2007
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу402393
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/298

Ухвала від 18.06.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кравець С.Г.

Рішення від 01.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Котков О.В.

Ухвала від 13.01.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Батюк Г.М.

Ухвала від 27.12.2010

Господарське

Господарський суд Луганської області

Мінська Т.М.

Рішення від 09.09.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Котков О.В.

Постанова від 11.02.2010

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Дмитренко Анна Костянтинівна

Постанова від 10.09.2009

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Ізмайлова Т.Л.

Ухвала від 12.10.2009

Господарське

Господарський суд Київської області

Привалов А.І.

Ухвала від 15.09.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Малафеєва І.В.

Ухвала від 25.08.2009

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Даценко М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні