Ухвала
від 16.10.2014 по справі 7/97-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинский, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "16" жовтня 2014 р. Справа № 7/97-Б

За заявою Управління Пенсійного фонду України в м.Новоград - Волинський та Новоград-Волинському районі (м.Новоград-Волинський)

До боржника Колективного підприємства "Городницький фарфоровий завод" (смт.Городниця, Новоград-Волинський район, Житомирська область)

про визнання банкрутом

Суддя Костриця О.О.

В засіданні суду прийняли участь:

від кредиторів: не з'явились

від боржника: не з'явилися

В провадженні господарського суду Житомирської області знаходиться справа №7/97-Б про банкрутство Колективного підприємства "Городницький фарфоровий завод", порушена за правилами ст.ст. 8,11-13 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою від 19.01.2012р. господарський суд визнав банкрутом Колективне підприємство "Городницький фарфоровий завод".

Ухвалою суду від 18.09.2014р. було взято до відома проміжний звіт ліквідатора, відкладено розгляд справи, зобов'язано ліквідатора боржника вчинити певні дії по справі.

16.10.2014р. на адресу суду від арбітражного керуючого Чичви О.С. надійшов звіт ліквідатора КП "Городницький фарфоровий завод" про проведену роботу, з підтверджуючими документами.

16.10.2014р. до суду від арбітражного керуючого Чичви О.С. надійшло клопотання №02-02/032 від 16.10.2014р. про визнання організатором аукціону ТБ "Електронні торги України" в особі Філії Товарної Біржі "Електронні торги України" в м.Одеса, учасником провадження у справі №7/97-Б про банкрутство КП "Городницький фарфоровий завод", з підстав викладених у клопотанні та доданих до нього документів.

Також, 16.10.2014р. на адресу суду від голови комітету кредиторів боржника - представника ПАТ КБ "ПриватБанк" надійшло клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури боржника та строку повноважень ліквідатора Чичви О.С. на три місяці.

Представники кредиторів та ліквідатор боржника в судове засідання не з'явились.

В звіті про проведену роботу, ліквідатор боржника, просив суд, розглядати звіт за його відсутності, у зв'язку з перебуванням в м.Новоград-Волинський, з проводу питань, щодо розшуку рухомого майна боржника.

В засіданні суду було розглянуто звіт ліквідатора боржника.

Ліквідатор боржника вимоги ухвали суду від 18.09.2014р. виконав частково.

В засіданні суду розглядалось клопотання ліквідатора про визнання організатора аукціону ТБ "Електронні торги України" учасником провадження у справі №7/97-Б про банкрутство КП "Городницький фарфоровий завод" .

Представники кредиторів та ліквідатор боржника в судове засідання не з'явились.

Суд дослідивши матеріали справи прийшов до висновку задовольнити клопотання ліквідатора про визнання ТБ "Електронні торги України" в особі Філії Товарної Біржі "Електронні торги України" в м.Одеса учасником провадження у справі про банкрутство КП "Городницький фарфоровий завод" , з наступних підстав.

Як вбачається, під час розгляду справи, 19.01.2013 року набрав чинності Закон України № 4212-VI від 22.12.2011 року "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", яким Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" викладено в новій редакції.

Відповідно до п. 1-1 Прикінцевих та Перехідних положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", положення цього Закону, що регулюють продаж майна в провадженні у справі про банкрутство, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом.

Оскільки провадження у справі про банкрутство Колективного підприємства "Городницький фарфоровий завод" було порушено та постанову про визнання його банкрутом було винесено до набрання чинності новою редакцією Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", при здійсненні ліквідаційної процедури слід керуватися редакцією Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції чинній до 19.01.2014р., а при продажу майна - новою редакцією зазначеного Закону від 22.12.2011р.

Відповідно до ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції від 22.12.2011р.) у ліквідаційній процедурі господарський суд розглядає скарги на дії (бездіяльність) учасників ліквідаційної процедури та здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Згідно ч.1 ст.49 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" продаж майна боржника в провадженні у справі про банкрутство здійснюється в порядку, встановленому цим Законом, шляхом проведення торгів у формі аукціону, за винятком майна, продаж якого відповідно до законодавства України здійснюється шляхом проведення закритих торгів.

Замовником є ліквідатор, призначений господарським судом у порядку, встановленому цим Законом (ч.5 ст.49 вищезазначеного закону).

Відповідно до ч.6 ст. 49 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" організатором аукціону є визначена замовником фізична або юридична особа з якою замовник аукціону уклав договір на проведення аукціону. Організатор аукціону визначається замовником за конкурсом, що проводиться у визначеному замовником порядку, основними критеріями якого вважаються наявність ліцензії, достатній, але не менш як три роки, досвід проведення аукціонів, запропонована найменша сума винагороди. Організатором аукціону не може бути заінтересована особа стосовно боржника, кредиторів та замовника аукціону.

Відповідно до абзацу 4 п. 33 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 28.03.2013 №01-06/606/2013 "Про Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VI) до повноважень господарського суду віднесено питання про визнання організатора аукціону учасником провадження у справі про банкрутство, про що судом виноситься ухвала. При цьому, господарський суд повинен враховувати, що організатором аукціону може бути особа, яка відповідно до установчих документів має право на здійснення такої діяльності, перевіряти порядок визначення організатора аукціону тощо.

Як вбачається з наданих ліквідатором матеріалів, 06.10.2014р. на веб-сайті oqol.net.ua ліквідатором боржника було розміщено оголошення про проведення конкурсу з визначення організатора аукціону, та встановлено строк для прийняття заявок на участь у конкурсі до 10.10.2014р.

У встановлений строк, відповідно до розміщеного оголошення, надійшла пропозиція від Сумської Регіональної Біржі - Нова та ТБ "Електронні торги України" в особі Філії Товарної Біржі "Електронні торги України" в м.Одеса. Інших заяв на участі у конкурсі на визначення організатора аукціону ліквідатором не отримано.

Рішенням замовника про визначення організатора на проведення торгів (аукціону) з продажу майна боржника було визначено організатором аукціону з продажу майна КП "Городницький фарфоровий завод" Товарну біржу "Електронні торги України" в особі Філії Товарної Біржі "Електронні торги України" в м.Одеса.

Рішенням комітету кредиторів, оформленим протоколом №7 від 15.10.2014р., вирішено доручити проведення торгів (аукціону) з продажу майна боржника Товарній біржі "Електронні торги України" в особі Філії Товарної Біржі "Електронні торги України" в м.Одеса шляхом проведення відкритих торгів.

За таких обставин та з урахуванням правових підстав, суд вважає, що при виборі організатора аукціону для продажу майнових активів боржника ліквідатором дотримано умов і порядку, які забезпечують інтереси кредиторів та боржника щодо майбутніх розумних видатків з ліквідаційної маси та продажу майна ліквідаційної маси спеціалізованою організацією.

Враховуючи вищевикладене, господарський суд вважає за необхідне задовольнити клопотання ліквідатора та визнати Товарну біржу "Електронні торги України" в особі Філії Товарної Біржі "Електронні торги України" в м.Одеса учасником провадження у справі про банкрутство КП "Городницький фарфоровий завод"

В судовому засіданні розглядалось клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури боржника та строку повноважень ліквідатора Чичви О.С. на три місяці.

В звіті про проведену роботу, ліквідатор боржника, підтримав клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури боржника.

Відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів №7 від 15.10.2014р., присутніми членами комітету кредиторів було вирішено продовжити строк ліквідаційної процедури боржника та строк повноважень ліквідатора Чичви О.С. на 3 місяці.

Відповідне клопотання було подано представником ПАТ КБ "ПриватБанк" (кредитором по справі).

Господарський суд розглянувши вищезазначене клопотання про продовження процедури ліквідації, прийшов до висновку його задовольнити та продовжити строк ліквідаційної процедури на три місяці, тобто з 19.10.2014р. по 19.01.2015р. включно.

В свою чергу, у ч.3 ст.24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" зазначено, що ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим законом та іншими нормативно - правовими актами.

Таким чином, зміст ч.2 ст.22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у взаємозв'язку, взаємозумовленості та взаємозалежності із ч.3 ст.24 цього Закону чітко і недвозначно вказує на те, що ліквідатор боржника здійснює свої повноваження в межах строку процедури ліквідації.

Відповідно, чинність повноважень ліквідатора та строк процедури ліквідації поняття взаємопов'язані, взаємозумовлені та взаємозалежні.

Тому, з врахуванням конкретних обставин цієї справи, з метою недопущення правової невизначеності для учасників провадження у справі про банкрутство, третіх осіб, на права та обов'язки яких впливають чи можуть вплинути судові рішення у справі у про банкрутство чи інші обставини, пов'язані з банкрутством боржника, господарський суд прийшов до висновку продовжити повноваження ліквідатора Чичви О.С. на строк три місяці з 19.10.2014р. по 19.01.2015р. включно.

Враховуючи вищевикладене, та з метою витребування додаткових доказів по справ, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

Керуючись ст.ст.77,86 ГПК України, ст.ст. 22-25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Проміжний звіт ліквідатора взяти до відома.

2. Задовольнити клопотання голови комітету кредиторів боржника - представника ПАТ КБ "ПриватБанк" про продовження строку ліквідаційної процедури боржника та строку повноважень ліквідатора Чичви О.С. на три місяці.

3. Продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута КП "Городницький фарфоровий завод" (смт.Городниця Новоград-Волинського району) на три місяці з 19.10.2014р. по 19.01.2015р. включно.

4. Продовжити строк повноважень ліквідатора КП "Городницький фарфоровий завод" (смт.Городниця Новоград-Волинського району) Чичви Олега Сергійовича на три місяці з 19.10.2014р. по 19.01.2014р. включно.

5. Задовольнити клопотання ліквідатора боржника №02-02/032 від 16.10.2014р. про залучення учасником провадження у справі про банкрутство.

6. Визнати Товарну біржу "Електронні торги України" в особі філії ТБ "Електронні торги України" в м.Одеса (індекс 65029, м.Одеса, вул.Князівська, 32, ідентифікаційний код 38478971) учасником провадження у справі про банкрутство КП "Городницький фарфоровий завод"

7. Відкласти розгляд справи.

8. Призначити наступне засідання суду на "11" грудня 2014 р. о 10:00 у приміщенні господарського суду Житомирської області, каб. №407.

9. Зобов'язати ліквідатора Чичву О.С.:

- надати звіт за наступний проміжний період, підтверджений документально, погоджений з комітетом кредиторів та оформлений протоколом;

- повідомити про результати розшуку правоохоронними органами транспортних засобів, які зареєстровані за боржником (станом на день розгляду справи);

- повідомити про вчинені дії стосовно реалізації правомочностей учасника (засновника) ДП "Фарфор" КП "Городницький фарфоровий завод";

- привести реєстр вимог кредиторів у відповідність до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", зокрема, шляхом включення до нього кредиторів вимоги яких були визнані судом та внесення змін у частині зміни назви кредиторів;

- надати технічну документацію на об'єкт зазначений в довідці КП "Новоград-Волинське МБТІ" №2518 від 12.09.2012р. - будинок (незавершене будівництво), розташований за адресою: вул. Нове життя, 12, смт. Городниця;

- надати докази щодо вчинених подальших дій з нежитловим приміщенням, розташованим за адресою: пров. Монастирський,2, смт.Городниця;

- надати докази в підтвердження сплати судових витрат (за звернення кредиторів до суду з конкурсними та поточними вимогами), включених до першої черги реєстру вимог кредиторів боржника (оригінали для огляду, копії до справи);

- повідомляти комітет кредиторів та суд щодо надходження та витрачання коштів у ході проведення ліквідаційної процедури, а також, підготовки до реалізації та реалізації майна банкрута та залучення третіх осіб щодо забезпечення проведення ліквідаційної процедури;

- надати договір укладений між ТОВ "Городницький завод базальтових композитів" та Городницької селищної ради щодо земельної ділянки, яка перебувала у користуванні боржника 7,3452 га (оригінал для огляду, копію до справи);

- надати докази на підтвердження вчинення дій щодо земельної ділянки, яка перебуває у користуванні боржника 3,0739га;

- надати докази на підтвердження вчинення дій щодо з'ясування місцезнаходження транспортних засобів, зареєстрованих за боржником та майна забезпеченого під кредиторську заборгованість, шляхом направлення відповідних листів (вимог, запитів) до колишнього керівника боржника Похтиля В.В. та у випадку необхідності направлення звернень до відповідних правоохоронних органів;

10. Комітету кредиторів боржника щомісячно проводити засідання комітету кредиторів боржника, з метою контролю за діяльністю ліквідатора та прийняття рішень у відповідності до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Попередити ліквідатора, що невиконання або неналежне виконання обов'язків, покладених на арбітражного керуючого може бути підставою для його усунення від виконання обов'язків.

В засідання суду викликати уповноважених представників кредиторів боржника та ліквідатора Чичву О.С.

Ухвала господарського суду набирає законної сили у встановленому законом порядку.

У зв'язку із запровадженням автоматизованої системи документообігу у господарському суді будь-які заяви та клопотання у письмовому вигляді повинні бути зареєстровані в канцелярії суду до початку судового засідання.

Суддя Костриця О.О.

1 - в справу

2- ПАТ КБ Приватбанк на адресу філії Житом. Рег. Управління ПАТ КБ "Приватбанк" (10012, м. Житомир, вул. Гоголівська, 4)

3 - Новоград-Волинській ОДПІ

4- ВВД ФСС НВВ ПЗ в м.Нов-Вол.

5- Нов-Вол. МЦЗ

6- УПФУ в м.Новоград-Волин. та Нов-Вол. р-ні

7- Чичві О.С. - ліквідатору (51600, АДРЕСА_1)(реком.з повідомл.)

8 -Товарній біржі "Електронні торги України" в особі філії ТБ "Електронні торги України" в м.Одеса (індекс 65029, м.Одеса, вул.Князівська, 32, ідентифікаційний код 38478971) (реком.)

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення16.10.2014
Оприлюднено22.10.2014
Номер документу40936576
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/97-б

Ухвала від 29.02.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 23.10.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 20.10.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 19.04.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 22.06.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 18.01.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 09.07.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 16.04.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 10.02.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 16.10.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні