Постанова
від 31.05.2011 по справі 4-1227/11
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

П О С Т А Н О В А

про проведення обшуку

м. Черкаси 31 травня 2011 року

Суддя Соснівського районного суду м.Черкаси Романенко В.А. розглянувши подання ст. слідчого з ОВС СВ ПМ ДПА в Черкаській області ОСОБА_1 про проведення обшуку за місцем розташування офісного приміщення ТОВ «КПІ-Сервіс»(код ЄДРПОУ 30146161), за адресою: смт. Катеринопіль, вул. Леніна, 12а, яке належить на правах приватної власності УДП «Укрпошта»(код ЄДРПОУ 21389969), по кримінальній справі №3601100020, -

В С Т А Н О В И В :

Ст. слідчий з ОВС СВ ПМ ДПА в Черкаській області ОСОБА_1, за погодженням з заступником прокурора Черкаської області, звернувся із поданням про проведення обшуку за місцем розташування офісного приміщення ТОВ «КПІ-Сервіс»(код ЄДРПОУ 30146161), за адресою: смт. Катеринопіль, вул. Леніна, 12а, яке належить яке належить на правах приватної власності УДП «Укрпошта»( код ЄДРПОУ 21389969 ).

Дослідивши матеріали подання, суд приходить до наступного.

Ст. 177 КПК України передбачено, що обшук житла чи іншого володіння особи проводиться в тих випадках, коли є достатні підстави вважати, що знаряддя злочину, речі й цінності, здобуті злочинним шляхом, а також інші предмети і документи, які мають значення для встановлення істини в справі чи забезпечення цивільного позову, знаходиться в певному приміщенні або місці чи в якої -не будь особи.

Також під достатніми даними для проведення обшуку розуміються відомості, які містяться в показаннях свідків, потерпілих, підозрюваних, обвинувачених, заявах громадян, а також дані, отримані в ході проведення оперативно-розшукової діяльності. На їх підставі слідчий приходить до висновку, що знаряддя злочину, речі й цінності, здобуті злочинним шляхом, а також інші предмети і документи, які мають значення для встановлення істини в справі, знаходяться в певному приміщенні або місці чи в якої-небудь особи.

Пунктами 7 та 8 Постанови Пленуму ВС України № 2 від 28 березня 2008 року «Про деякі питання застосовування судами України законодавства при дачі дозволів на тимчасове обмеження окремих конституційних прав і свобод людини і громадянина під час здійснення оперативно-розшукової діяльності, дізнання і досудового слідства»передбачено, що вирішуючи питання про прийняття до провадження подання слідчого про проведення заходів, передбачених ч.4 ст.190, ч.5 ст.177, ч.4 ст. 178,ст. 187 1 КПК, або подання органу дізнання про проведення таких заходів після порушення кримінальної справи, суди повинні вимагати, щоб у поданні зазначалася назва посади, звання чи класний чин, прізвище та ініціали особи, яка виносить подання, дані про погодження його з прокурором, дані про те, коли і проти кого порушено кримінальну справу, дані про особу підозрюваного (обвинуваченого). При розгляді подання про тимчасове обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина суддя перевіряє, чи відображено в ньому всі необхідні дані для їх розгляду, чи підписане воно повноважною службовою особою і чи погоджене воно у визначених законом випадках з прокурором, вивчає матеріали оперативно-розшукової, контр розвідувальної або кримінальної справи, за необхідне вислуховує суб»єкта внесення подання і виносить умотивовану постанову про задоволення подання або відмову в такому задоволенні. Обсяги надання матеріалів справи визначаються суддею. Невиконання законних вимог судді може бути підставою для відмови в задоволенні подання.

Разом з тим, слід зауважити, що відповідно до ст.. 177 КПК України на яку посилається слідчий в своєму поданні непередбачено, що обшук проводиться за вмотивованою постановою слідчого з санкції прокурора чи його заступника, за винятком житла чи іншого володіння особи. Як вбачається з подання та доданих матеріалів дане приміщення не є житлом особи чи його володіння.

Таким чином, суд вважає, що дане подання не може бути прийняте суддею до розгляду та підлягає до повернення на усунення зазначених недоліків.

Керуючись, ст.ст. 14-1, 177 КПК України, суддя -

П О С Т А Н О В И В :

Відмовити ст. слідчого з ОВС СВ ПМ ДПА в Черкаській області ОСОБА_1 в задоволенні подання про проведення обшуку за місцем розташування офісного приміщення ТОВ «КПІ-Сервіс»(код ЄДРПОУ 30146161), за адресою: смт. Катеринопіль, вул. Леніна, 12а, яке належить на правах приватної власності УДП «Укрпошта»(код ЄДРПОУ 21389969)

Постанова оскарженню не підлягає, але прокурор може подати апеляцію до Черкаського апеляційного суду протягом трьох днів з дня її винесення.

Суддя Соснівського районного

суду м. Черкаси В.А. Романенко

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення31.05.2011
Оприлюднено09.12.2014
Номер документу41708149
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1227/11

Постанова від 15.03.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Кушніренко Ю. С.

Постанова від 12.08.2011

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Захарова А. С.

Постанова від 31.05.2011

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Романенко В. А.

Постанова від 01.08.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Башмаков Є. А.

Постанова від 10.01.2012

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Ярема Л. В.

Постанова від 02.12.2011

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Сизова Л. А.

Постанова від 14.09.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Татарінов В. І.

Постанова від 28.10.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Сімферополя

Кучеренко Н. В.

Постанова від 26.07.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Донецька

Стародубцев О. К.

Постанова від 18.04.2011

Кримінальне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Кут'я С. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні