Ухвала
від 25.12.2014 по справі 206/4163/13-ц
САМАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа 206/4163/13-ц

Провадження 2/206/14/14

У Х В А Л А

"25" грудня 2014 р. Самарський районний суд м.Дніпропетровська у складі:

головуючого судді Сухоруков А.О.,

при секретарі Сєдова А.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Дніпропетровську клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1, про поділ спільного майна подружжя та визнання права власності,

за зустрічним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, про поділ спільного майна подружжя та визнання права власності,

в с т а н о в и в:

В провадженні Самарського районного суду м. Дніпропетровська перебуває на розгляді зазначена цивільна справа .

Позивач за первісним позовом ОСОБА_2 просить визнати за ним право власності в цілому на домоволодіння №14 по вул Переїзна у м.Дніпропетровську, стягнувши з нього на користь ОСОБА_1 ? частину вартості спірного домоволодіння.

У зустрічному позові ОСОБА_1 просить визнати за нею право власності на 2/3 частини домоволодіння №14 по вул Переїзна у м.Дніпропетровську, на ? частину статутного капіталу та ? частину майнової власності ТОВ «Ромб», на ? частину статутного капіталу та ? частину майнової власності ТОВ «Діасон».

Позивачем за зустічним позовом ОСОБА_1 заявлено клопотання про витребування із з Єдиного реєстраційного офісу документи, на підставі яких було зроблено перереєстрацію ТОВ "Ромб" та ТОВ "Діасон" 10.10.2012р., а також з Головного управління статистики в Дніпропетровській області баланс про майно ТОВ "Ромб" та ТОВ "Діасон" з початку існування ТОВ "Ромб" з вересня 2010 року, ТОВ "Діасон" з жовтня 2011 року та до моменту виходу з них (ТОВ "Діасон" - жовтень 2012р., ТОВ "Ромб" - липень 2013р.), оскільки на той час ОСОБА_2 був засновником в ТОВ "Діасон" та співзасновником в ТОВ "Ромб". Витребувати з відділу державної реєстрації прав на нерухоме майно реєстраційної служби Дніпропетровського міського управління юстиції у Дніпропетровській області відомості про земельну ділянку по вулиці Переїзна, 14 у м. Дніпрпоетровську.

В судовому засіданні 25 грудня 2014 року ОСОБА_1 підтримала заяву про витребування доказів, надавши квитанцію про сплату судового збору в розмірі 121,80грн.

ОСОБА_2 та його представник ОСОБА_3 заперечував проти задоволення клопотання, оскільки згідно статутів ОСОБА_2 не є засновником даних господарських товариств, земельна ділянка не є предметом спору.

Вислухавши доводи та пояснення учасників судового процесу, суд приходить до висновку, що заява є обґрунтованою і підлягає частковому задоволенню.

У відповідності до ч. 1 ст. 137 ЦПК України, у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази. Клопотання про витребування доказів має бути подано до або під час попереднього судового засідання, а якщо попереднє судове засідання у справі не проводиться, - до початку розгляду справи по суті із долученням відомостей про неможливість отримання таких доказів особисто стороною або іншою особою, яка бере участь у справі.

Згідно копій статутів, ОСОБА_2 дійсно був засновником ТОВ «Діасон» та разом із ОСОБА_4 - співзасновником ТОВ «Ромб».

Відповідно до статуту ТОВ «Діасон», зареєстрованого в новій редакції 10.10.2012 року, єдиним його засновником є ОСОБА_5; відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, станом на 03.09.2013 року єдиним засновником ТОВ «Ромб» є ОСОБА_4.

Таким чином, ОСОБА_2 у теперішній час не є засновником цих господарських товариств, і у задоволенні клопотання про витребування із Головного управління статистики в Дніпропетровській області баланс про майно ТОВ "Ромб" та ТОВ "Діасон" з початку існування ТОВ "Ромб" з вересня 2010 року, ТОВ "Діасон" з жовтня 2011 року та до моменту виходу з них, слід відмовити. Крім того це питання вже було вирішено ухвалою від 04 вересня 2013р.

Проте відомості з Єдиного реєстраційного офісу, на підставі яких було зроблено перереєстрацію ТОВ "Ромб" та ТОВ "Діасон"можуть мати значення для справи, оскільки фірми були засновані в період сімейного життя за спільні кошти. Також і земельна ділянка може розглядатися як предмет спору, оскільки є невід'ємною частиною спірного домоволодіння, і наявність чи відсутність права власності на земельну ділянку має значення для розгляду справи.

При цьому слід зауважити, що такого органу, як Єдиний реєстраційний офіс, у теперішній час не існує, діє відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної служби Дніпропетровського міського управління юстиції, з якого і слід витребувати інформацію щодо документів на підставі яких було зроблено перереєстрацію ТОВ "Ромб" та ТОВ "Діасон".

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 130, 131, 137, 208, 209 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Заяву задовольнити частково.

Витребувати з Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної служби Дніпропетровського міського управління юстиції документи на підставі яких було зроблено перереєстрацію ТОВ "Ромб", ідентифікаційний код 19430513 та ТОВ "Діасон", ідентифікаційний код 37899982.

Витребувати в Реєстраційній службі Дніпропетровського міського управління юстиції у Дніпропетровській області відомості про земельну ділянку по вул. Переїзна, 14 у м. Дніпропетровську .

У витребуванні інших документів відмовити.

Роз'яснити, що за неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів у п'ятиденний термін з дня одержання копії ухвали, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Ухвала згідно ст. 293 ЦПК України оскарженню не підлягає.

Суддя А.О. Сухоруков

Дата ухвалення рішення25.12.2014
Оприлюднено06.01.2015
Номер документу42086493
СудочинствоЦивільне
Сутьподіл спільного майна подружжя та визнання права власності

Судовий реєстр по справі —206/4163/13-ц

Ухвала від 07.05.2015

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Каратаєва Л. О.

Ухвала від 29.04.2015

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Каратаєва Л. О.

Ухвала від 19.05.2015

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Каратаєва Л. О.

Ухвала від 25.06.2015

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Каратаєва Л. О.

Ухвала від 18.06.2015

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Каратаєва Л. О.

Ухвала від 15.05.2015

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Каратаєва Л. О.

Рішення від 07.04.2015

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Сухоруков А. О.

Ухвала від 07.04.2015

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Сухоруков А. О.

Ухвала від 25.12.2014

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Сухоруков А. О.

Ухвала від 08.12.2014

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Сухоруков А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні