Постанова
від 26.01.2015 по справі 912/3486/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кіровоградської області

ПОСТАНОВА

26 січня 2015 року № 912/3486/14

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Деревінської Л.В., розглянув справу № 912/3486/14

за заявою кредитора - громадянина ОСОБА_1 м. Кіровоград,

до боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро" м. Кіровоград,

про банкрутство,

за участю представників:

від кредитора - ОСОБА_2, довіреність № 3534 від 16.11.12;

від боржника - участі не брали, про час і місце розгляду справи повідомлені належним чином..

Розпорядник майна, арбітражний керуючий Заболотний Г.В. - участі не брав, про час і місце розгляду справи повідомлений належним чином.

В судовому засіданні присутній слухач - ОСОБА_4

За ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон) провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України. Цей Закон має пріоритет перед іншими законодавчими актами України у регулюванні відносин, пов'язаних з банкрутством суб'єктів підприємницької діяльності, за винятком випадків, передбачених цим Законом.

Справи про банкрутство юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цим Законом. (ст. 9 Закону)

Господарський суд, розглянувши у підсумковому засіданні подані документи, -

ВСТАНОВИВ:

Кредитор звернувся до господарського суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро", з причин невиконання ним зобов'язань по поверненню боргу за договором позики.

Ухвалою від 03.11.14 р. порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро". Визнано вимоги кредитора громадянина ОСОБА_1, до товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро" в сумі 488442 грн. основного боргу, стягнутого за судовим рішенням від 21.05.2013р. Введено процедуру розпорядження майном боржника та призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Заболотного Г. В.

Ухвалив оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення (повідомлення) про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро".

03.11.2014 року (номер публікації: 10748, дата публікації на сайті ВГСУ: 03.11.2014 16:12) на веб-сайті Вищого господарського суду України офіційно оприлюднено оголошення про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро". Граничним строк на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника визначено протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Ухвалою від 12.01.2015 року господарський суд визнав грошові вимоги кредиторів та затвердив реєстр вимог кредиторів боржника товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро".

Зобов'язав розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Заболотного Г.В. в порядку, визначеному статтею 26 Закону, письмово повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення, за місцезнаходженням боржника, не пізніше 22.01.2015 року; рішення (протокол) зборів кредиторів про створення та склад комітету кредиторів подати господарському суду не пізніше 22.01.2015 року разом з довіреностями представників кредиторів на участь у справі про банкрутство, письмовими повідомленнями розпорядника майна на адресу кредиторів про час і місце проведення перших зборів кредиторів разом з доказами їх направлення кредиторам; зобов'язав розпорядника майна боржника, арбітражного керуючого Заболотного Г.В. до 22.01.2015 року подати суду звіт про свою діяльність в якості розпорядника майном боржника, відомості про фінансове становище боржника, а також інформацію про виявлення ознак фіктивного банкрутства боржника чи доведення до банкрутства у відповідності із Методичними рекомендаціями щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затвердженими наказом Міністерства економіки України від 19.01.2006 № 14, з врахуванням змін внесених наказом № 1361 від 26.10.2010 року Міністерства економіки України, вчинити інші дії.

Даною ухвалою зобов'язано комітет кредиторів боржника подати суду клопотання про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора); про продовження або скорочення строку процедур розпорядження майном боржника, тощо, не пізніше 22.01.2015 р. Зобов'язав боржника та розпорядника майна, арбітражного керуючого Заболотного Г.В. при поданні комітетом кредиторів до суду клопотання про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, надати суду документально підтверджену, детальну інформацію про майнову неспроможність боржника наявним майном задовольнити вимоги визнаних судом кредиторів.

Справа в підсумковому засіданні призначена до розгляду на 26.01.2015 р. на 11:00 год.

До господарського суду 15.01.15 р. надійшов звіт розпорядника майна арбітражного керуючого Заболотного Г.В. Також розпорядником майна подано протокол від 12.01.2015 року зборів кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро", на яких було обрано комітет кредиторів у складі однієї особи: ОСОБА_1, та протокол зборів комітету кредиторів від 13.01.2015 року, відповідно до якого обрано голову комітету кредиторів в особі - ОСОБА_1.

На засіданні зборів комітету кредиторів, яке відбулося 13.01.2015 року комітет кредиторів, прийняв рішення про визнання боржника ТОВ "Проффіт Агро" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури. Ліквідатором призначити арбітражного керуючого Заболотного Г.В.

Арбітражним керуючим Заболотним Г.В. подано до господарського суду заяву про те, що він стосовно боржника не належить до жодної з категорій осіб, які не можуть бути призначені арбітражними керуючими та копія свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Із матеріалів справи вбачається, що загальна сума грошових вимог кредиторів, включених до реєстру вимог кредиторів, складає 494512,00 грн.

Матеріалами справи підтверджено відсутність майна боржника. Протягом процедури розпорядження майном боржника заяв про участь у санації боржника від інвесторів до розпорядника майна не надходило.

Таким чином майна боржника недостатньо для задоволення вимог визнаних судом кредиторів, даний факт підтверджується наявними матеріалами справи.

Викладене свідчить про майнову неспроможність боржника наявним майном задовольнити вимоги визнаних судом кредиторів інакше, як через застосування ліквідаційної процедури.

Комітетом кредиторів станом на 26.01.2015 року не приймалося інших рішень щодо застосування до боржника іншої судової процедури визначеної Законом.

Вказані обставини, відповідно до ч. 4 ст. 205, ст. 209 Господарського кодексу України, є підставою для визнання товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро" банкрутом та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Заболотного Г.В.

Згідно ст. 37 Закону, у випадках, передбачених Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Під ліквідацією розуміється припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Статтею 38 Закону визначені наслідки визнання боржника банкрутом в т.ч. припинення повноважень органів управління банкрута, оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом в установленому Законом порядку.

Враховуючи положення Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" та ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд вважає за необхідне зобов'язати реєстраційну служба Кіровоградського міського управління юстиції внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відповідні відомості про заміну керівника боржника на ліквідатора банкрута.

Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро".

До господарського суду 21.01.15 р. надійшло клопотання № 220/02-07 від 20.01.15 р. розпорядника майна арбітражного керуючого Заболотного Г.В. про скорочення строку розпорядження майном боржника ТОВ "Проффіт Агро". Разом з тим, рішення комітету кредиторів стосовно скорочення строку процедури розпорядження майном боржника, прийняття якого віднесено до компетенції комітету кредиторів відповідно до вимог ч. 8 ст. 26 Закону, не подано.

Господарський суд вважає за необхідне відмовити в задоволенні даного клопотанні, в зв'язку з відсутністю рішення комітету кредиторів боржника з цього питання та наявністю клопотанням комітету кредиторів про визнання боржника ТОВ "Проффіт Агро" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, яке задоволено судом та прийнята постанова про визнання боржника банкрутом.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 37, 38, 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 4-1, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро" (ідентифікаційний код 38334843, що зареєстроване за адресою: 25001, м. Кіровоград, вул. Ушакова, 1-а офіс 203) банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну процедуру щодо банкрута товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро" .

3. Припинити повноваження розпорядника майном арбітражного керуючого Заболотного Г.В., призначеного ухвалою суду від 03.11.2014 року, з 26.01.2015 року.

4. Призначити ліквідатором банкрута - товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро" арбітражного керуючого Заболотного Геннадія Вадимовича (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № НОМЕР_2 від 28.03.2013 року, адреса: АДРЕСА_2

5. Зобов'язати ліквідатора Заболотного Г.В.:

- щомісяця подавати господарському суду відомості (інформацію) про виконану роботу по проведенню ліквідаційної процедури;

- не пізніше 26.07.2015 року подати господарському суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, що відповідають вимогам ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

6. Відповідно до статті 18 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" скасувати заходи щодо забезпечення грошових вимог кредиторів в частині заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника відчужувати основні засоби та предмети застави, застосовані ухвалою суду про порушення провадження у справі від 03.11.2014 року.

7. Зобов'язати Реєстраційну службу Кіровоградського міського управління юстиції внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відповідні відомості про керівника товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро" 25001, м. Кіровоград, вул. Ушакова, 1-а офіс 203, код ЄДРПОУ 38334843, змінивши на ліквідатора арбітражного керуючого Заболотного Геннадія Вадимовича.

8. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро", текст якого додається.

9. Постанова може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного господарського суду у встановленому законом порядку.

10. Примірники ухвали направити кредитору ОСОБА_1 (25031, АДРЕСА_1 ), боржнику - товариству з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро" (25001, м. Кіровоград, вул. Ушакова, 1-а офіс 203), Кіровоградській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області, (25009, м. Кіровоград, вул. Глінки, 2), Кіровському ВДВС Кіровоградського міського управління юстиції (25006, вул. Преображенська, 47, м. Кіровоград) реєстраційній службі Кіровоградського міського управління юстиції для державного реєстратора (вул. Велика Перспективна, 84 м. Кіровоград, 25006), Головному управлінню юстиції у Кіровоградській області, Головному управлінню статистики у Кіровоградській області (вул. 50 років Жовтня, 7а, м. Кіровоград, 25009), відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції у Кіровоградській області, ліквідатору Заболотному Г.В. АДРЕСА_3

Суддя Л. В. Деревінська

Дата ухвалення рішення26.01.2015
Оприлюднено29.01.2015
Номер документу42443609
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —912/3486/14

Ухвала від 05.08.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 11.06.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 20.10.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 14.04.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 05.03.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Постанова від 26.01.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 12.01.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 03.11.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні