Ухвала
від 14.04.2015 по справі 912/3486/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

ОКРЕМА УХВАЛА

14 квітня 2015 року Справа № 912/3486/14

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Деревінської Л.В., розглянувши справу № 912/3486/14

за заявою кредитора - громадянина ОСОБА_1 м. Кіровоград,

до боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро" м. Кіровоград,

про банкрутство,

В С Т А Н О В И В наступне.

Постановою від 26.01.2015 р. господарський суд визнав товариство з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро" (ідентифікаційний код 38334843, що зареєстроване за адресою: 25001, м. Кіровоград, вул. Ушакова, 1-а офіс 203) банкрутом. Відкрив ліквідаційну процедуру щодо банкрута товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро" на 6 місяців. Суд призначив ліквідатором банкрута - товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро" арбітражного керуючого Заболотного Г.В. Постановив оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро".

Зобов'язано Реєстраційну службу Кіровоградського міського управління юстиції внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відповідні відомості про керівника товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро" 25001, м. Кіровоград, вул. Ушакова, 1-а офіс 203, код ЄДРПОУ 38334843, змінивши на ліквідатора арбітражного керуючого Заболотного Геннадія Вадимовича.

27.01.2015 року (номер публікації: 13939, дата публікації на сайті ВГСУ: 27.01.2015 15:42) на веб-сайті Вищого господарського суду України офіційно оприлюднене оголошення про визнання боржника товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.. Граничним строк на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника визначено двох місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

18.02.205р. державний реєстратор Мимченко О. повідомив суд про неможливість виконання зазначеної постанови суду, оскільки в ЄДР по місту Кіровоград юридична особа товариство з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро" не значиться.

За даними ЄДР місцезнаходження зазначеної юридичної особи - м. Черкаси вул. Смілянська, 44 офіс 7.

Відповідно до вимог ст. 15 Господарського процесуального кодексу України, яка регулює територіальну підсудність справ господарському суду, справи про банкрутство розглядаються господарcьким судом за місцезнаходженням боржника.

Із матеріалів справи вбачається наступне.

Відповідно до витягу із ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 13.10.2014р. на момент звернення ініціюючого кредитора до суду 14.10.14р. з заявою про банкрутство ТОВ "Проффіт Агро", місцезнаходженням останнього зареєстровано м.. Кіровоград вул. Ушакова, 1-а офіс 203.

Ухвалою від 20.10.2014р. суд прийняв заяву громадянина ОСОБА_1 про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро", до розгляду.

Підготовче засідання суду призначено на 03.11.14 року. Зобов'язано сторони вчинити певні дії. Примірники ухвали суду направлені кредитору, боржнику, Ленінському відділу ДВС Кіровоградського міського управління юстиції ( 25006 м. Кіровоград вул. Преображенська, 47), Реєстраційній службі Кіровоградського міського управління юстиції (25006, м. Кіровоград, вул. В. Перспективна, буд. 84) для державного реєстратора.

Про одержання 24.10.2014р.( вручення за довіреністю) такої ухвали суду державним реєстратором свідчить підтвердження пересилання поштових відправлень, сформоване відповідно до пошукової системи відстеження пересилання УДППЗ "Укрпошта" від 02.04.2015р.

Ухвалою від 03.11.2014 року суд порушив провадження у справі № 912/3486/14 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро".

Введено процедуру розпорядження майном боржника - ТОВ "Проффіт Агро" на строк 115 календарних днів. Призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Заболотного Г. В.

03.11.2014 року (номер публікації: 10748, дата публікації на сайті ВГСУ: 03.11.2014 16:12) на веб-сайті Вищого господарського суду України офіційно оприлюднено оголошення про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро". Граничним строк на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника визначено протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Ухвала суду від 03.11.2014р. про порушення провадження у справі направлена державному реєстратору та одержана ним 06.11.2014р.( вручення за довіреністю), про що свідчить підтвердження пересилання поштових відправлень, сформоване відповідно до пошукової системи відстеження пересилання УДППЗ "Укрпошта" від 02.04.2015р.

За вимогами ст.ст. 17 та 19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" відомості про місцезнаходження юридичної особи ( зміна місцезнаходження) є обов"язковими для включення їх в ЄДР.

Відповідно до вимог ст. 39 цього Закону, яка регулює порядок державної реєстрації припинення юридичної особи за судовим рішенням щодо визнання юридичної особи банкрутом, суд, який постановив рішення про порушення провадження у справі про банкрутство юридичної особи, про проведення санації боржника та призначення керуючого санацією, про визнання юридичної особи банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, у день набрання рішеннями законної сили направляє їх державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про відповідні судові рішення.

Дата надходження відповідних судових рішень вноситься державним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.

Державний реєстратор повинен не пізніше наступного робочого дня з дати надходження судових рішень внести до Єдиного державного реєстру запис про такі рішення суду і в той же день повідомити органи статистики, доходів і зборів, Пенсійного фонду України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, фондів соціального страхування про внесення до Єдиного державного реєстру такого запису.

З дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення про порушення провадження у справі про банкрутство юридичної особи до дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про визнання юридичної особи банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури проведення реєстраційних дій, які визначені законом, зокрема частиною другою статті 35 цього Закону, здійснюється або за згодою розпорядника майном, або згідно із планом санації.

За вимогами зазначених норм, з дати внесення до ЄДР запису про судове рішення про порушення провадження у справі про банкрутство юридичної особи проведення реєстраційних дій, в т.ч. і зміна місцезнаходження юридичної особи, здійснюється або за згодою розпорядника майном, або згідно із планом санації.

Із витягу з ЄДР від 13.03.2015р. вбачається, що відповідних записів, в т.ч. і про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ "Проффіт Агро" на підставі ухвали суду від 03.11.2014р., яка одержана держреєстратором 06.11.2014р., не внесено.

Разом з тим, 12.12.2014р. здійснена державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи ТОВ "Проффіт Агро " в частині зміни її місцезнаходження: м. Черкаси вул. Смілянська, 44 офіс 7.

Згода розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Заболотного Г. В. на проведення такої реєстраційної дій, як зміна місцезнаходження юридичної особи, відсутня.

Із звіту від 14.12.2015р. розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Заболотного В.В. вбачається проведення заходів, пов'язаних зі здійсненням процедури розпорядження майном боржника, саме за адресою м. Кіровоград вул. Ушакова 1-а офіс 203.

На виконання постанови суду від 26.01.2015 р. про визнання ТОВ "Проффіт Агро" (ідентифікаційний код 38334843, що зареєстроване за адресою: 25001, м. Кіровоград, вул. Ушакова, 1-а офіс 203) банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури щодо банкрута 27.01.2015р. здійснено оприлюднення на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України відповідне повідомлення також з зазначенням місцезнаходження банкрута м. Кіровоград вул. Ушакова 1-а офіс 203.

За викладених обставин державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи ТОВ "Проффіт Агро " в частині зміни її місцезнаходження: м. Черкаси вул. Смілянська, 44 офіс 7 після порушення провадження у справі про банкрутство зазначеної юридичної особи без згоди розпорядника майном боржника, здійснена державним реєстратором Реєстраційної служби Кіровоградського міського управління юстиції з порушенням вимог Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Крім того, в зв' язку з зазначеними порушеннями вимог Закону не виконується постанова суду від 26.01.2015р. в частині необхідності внесення відповідних відомостей про керівника товариства з обмеженою відповідальністю "Проффіт Агро" 25001, м. Кіровоград, вул. Ушакова, 1-а офіс 203, код ЄДРПОУ 38334843, змінивши на ліквідатора арбітражного керуючого Заболотного Геннадія Вадимовича.

Зазначені обставини свідчать про неналежне виконання реєстраційною службою Кіровоградського міського управління юстиції своїх обов'язків, що призводять до невиправданого затягування процедури ліквідації, порушення інтересів кредиторів у справі про банкрутство ТОВ " Проффіт Агро" та нездійснення ліквідатором заходів щодо припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного судом банкрутом, в установленому Законом порядку та строки..

Статтею 90 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що господарський суд, виявивши при вирішенні господарського спору порушення законності або недоліки в діяльності підприємства, установи, організації, державного чи іншого органу, виносить окрему ухвалу.

Окрема ухвала надсилається відповідним підприємствам, установам, організаціям, державним та іншим органам, посадовим особам, які несуть відповідальність за ухилення від виконання вказівок, що містяться в окремій ухвалі.

За приписами п. п. 5.2, 5.6 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" № 18 від 26.12.11 окрема ухвала виноситься, як правило, одночасно з рішенням зі справи. Водночас, з урахуванням обставин конкретної справи (зокрема, у випадках, зазначених у підпунктах 3.12, 3.13 пункту 3 цієї постанови) суд може винести окрему ухвалу в будь-який момент часу в процесі розгляду справи; при виявленні під час розгляду справи порушень законності чи недоліків у діяльності підприємства, організації або посадових осіб господарський суд виносить на їх адресу окрему ухвалу незалежно від того, чи є вони учасниками господарського процесу.

Відповідно до Положення "Про Головні управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі", затвердженого наказом Міністерства України від 23.06.2011р. № 1707/5 на Головне управління юстиції у Кіровоградській області, як на територіальний орган Міністерства юстиції України, покладено завдання та відповідні функції з реалізації державної правової політики з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне направити окрему ухвалу Головному управлінню юстиції у Кіровоградській області для вжиття заходів до усунення порушень закону реєстраційною службою Кіровоградського міського управління юстиції .

Керуючись ст.ст. 86, 90 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

Винести окрему ухвалу та надіслати її керівнику Головного управління юстиції у Кіровоградській області (вул. Дворцова, 6/7, м. Кіровоград, 25006) для вжиття заходів по усуненню зазначених порушень чинного законодавства в діяльності реєстраційної служби Кіровоградського міського управління юстиції.

Про результати розгляду окремої ухвали повідомити господарський суд Кіровоградської області у строк до 15.05.2015 року.

Ухвала суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного господарського суду в установленому законом порядку.

Суддя Л. В. Деревінська

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення14.04.2015
Оприлюднено20.04.2015
Номер документу43562625
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —912/3486/14

Ухвала від 05.08.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 11.06.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 20.10.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 14.04.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 05.03.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Постанова від 26.01.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 12.01.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 03.11.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні